Λ. Μπάλλας: Εκτός τόπου και χρόνου, άνευ θέματος και αποπροσανατολιστικό το συμβούλιο που συγκαλεί η αντιπολίτευση!...

(Ο Πρόεδρος τπυ Δημοτικού Συμβουλίου Άνδρου απάντησε σήμερα με επιστολή του στην έκτακτη και εν μέσω πανδημίας σύγκληση δημοτικού συμβουλίου το Σάββατο 11/4 από τους 13 συμβούλους της "ενωμένης αντιπολίτευσης" θεωρώντας: (α) Πως δεν υπάρχει θέμα προς συζήτηση μιας και η γνωμοδότηση του κ. Τ. Κόλλια δεν έχει κατατεθεί ακόμα αρμοδίως. (β) Πως δεν μπορεί να δεσμευτεί ο δήμαρχος στο συμβούλιο για το τι θα αποφασίσει η οικονομική επιτροπή για να χρηματοδοτηθούν προσφυγές, όταν είναι η οικονομική επιτροπή που θα αποφασίσει μελλοντικά κι όχι το συμβούλιο. (γ) Πως είναι εξωφρενικό εν μέσω πανδημίας να ζητούν σύγκληση συμβουλίου για λόγους πολιτικής σκοπιμότητας και επικοινωνίας. (δ) Εξηγεί πως υπάρχει αναστολή προθεσμιών ενώπιον του ΣτΕ λόγω της πανδημίας. (ε) Πως το θέμα απλώς αποπροσανατολίζει την προσπάθεια του Δήμου για την αντιμετώπιση της πανδημίας. (στ) Και καταλήγει πως για όλα τα παραπάνω δεν θα παραστεί στο συμβούλιο που συγκαλούν οι 13 σύμβουλοι και καλεί τον αντιπρόεδρο ή όποιον άλλο σύμβουλο να προεδρεύσει ενός συμβουλίου που θεωρεί πως συγκαλείται - ΕΝ ΑΝΔΡΩ) 

ΠΡΟΣ ΤΟΥΣ ΔΕΚΑΤΡΕΙΣ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥΣ ΣΥΜΒΟΥΛΟΥΣ/ ΠΡΟΕΔΡΕΥΟΝΤΕΣ 

ΠΟΥ ΣΥΓΚΑΛΟΥΝ ΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΤΗΣ 11-4-2020

9/4/2020

Αγαπητοί/ες συνάδελφοι,9/4/2020

Υποβάλατε προς εμέ ως πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου Ανδρου την με αριθμό πρωτοκόλλου 2753/31-3-2020 αίτηση σας προκειμένου να συγκαλέσω δημοτικό συμβούλιο το οποίο στερείται νομίμου θέματος, βασιζόμενοι στο θεώρημα της δήθεν “ήδη υποβληθείσας γνωμοδότησης του δικηγόρου Αθηνών Τρύφωνος Κόλλια” και με θέμα να δεσμευτεί στο συμβούλιο ο Δήμαρχος ως Πρόεδρος της Οικονομικής Επιτροπής ότι θα ασκηθούν ένδικα μέσα σχετικά με την τοποθέτηση ανεμογενητριών στην Άνδρο. Γνωρίζετε λοιπόν ότι η ανάθεση για την άσκηση των ενδίκων μέσων γίνεται με απόφαση της Οικονομικής Επιτροπής αλλά ζητάτε να γίνει δημοτικό συμβούλιο για να δεσμευτεί ο Δήμαρχος για το τι θα αποφασίσει η Οικονομική Επιτροπή!!!! Πράγματι πρωτάκουστο θέμα που μάλλον βασίζεται στο άλλο αλλά μόνιμα προβαλλόμενο θεώρημα περί Δημοκρατίας κάποιων από εσάς.

Παρά την γνώση σας περί μη υποβολής υπογεγραμμένης και πρωτοκολλημένης γνωμοδότησης αλλά και περί αρμοδιότητας ανάθεσης για άσκηση ενδίκων μέσων από την Ο.Ε μετά την κατάθεση της γνωμοδότησης στο πρωτόκολλο του Δήμου και στην οικονομική επιτροπή, σας ενημέρωσα και εγώ εγγράφως την 3-4-2020 (μέσα στην εξαήμερη νόμιμη προθεσμία) ότι δεν έχει πρωτοκολληθεί γνωμοδότηση και περί της αρμοδιότητας της οικονομικής επιτροπής. Ήταν λοιπόν σαφές ότι η αίτηση σας δεν περιείχε θέμα για Δ.Σ. αφού δεν υπήρχε και δεν υπάρχει επίσημη ενυπόγραφη πρωτοκολλημένη γνωμοδότηση στον Δήμο αλλά και γιατί ΔΕΝ ΝΟΕΙΤΑΙ να γίνει Δ.Σ για να δεσμευτεί ο Δήμαρχος για το τι θα αποφασίσει μελλοντικά η Οικονομική Επιτροπή η οποία εκ του νόμου συνεδριάζει για να αποφασίσει μετά την κατάθεση σε αυτήν της γνωμοδότησης από τον δικηγόρο. Ζητήσατε λοιπόν σύγκληση Δημοτικού Συμβουλίου εν μέσω πανδημίας ουσιαστικά χωρίς θέμα αρμοδιότητας του και χωρίς υπάρχει λόγος σύγκλησης του αφού υπάρχει αναστολή προθεσμιών νόμιμων και δικαστικών που αφορούν οποιαδήποτε πράξη και ενέργεια ενώπιον του ΣτΕ.

Εν συνεχεία προχωρήσατε την 7 ημέρα (παρά την απάντηση μου) στο δικαίωμα που, λόγω του αριθμού σας, σας δίνει ο νόμος και συγκαλέσατε Δημοτικό Συμβούλιο για το Σάββατο 11-4-2020 προφανώς καταχρηστικά αφού εκτός των ανωτέρω δεν είναι ούτε ο ρόλος ούτε η θεματολογία του Δ.Σ να καλεί τον Δήμαρχο να δεσμευτεί ενώπιον του για το τι θα αποφασίσει η μελλοντική οικονομική επιτροπή. Εγώ επειδή έχω ορισθεί εκ του νόμου να διασφαλίζω το κύρος του Δ.Σ και παρά το γεγονός ότι θεωρώ πως συγκαλείτε ένα προσχηματικό Δημοτικό Συμβούλιο  χωρίς θέμα της αρμοδιότητας του και βασιζόμενοι στην ανακριβή θέση περί υποβολής της σχετικής γνωμοδότησης, προέβην σε όλες τις αναγκαίες κοινοποιήσεις της προσκλήσεως σας παρά το γεγονός ότι δεν είναι σαφές από τον νόμο ότι υποχρεούμαι προς τούτο.

Έτσι μέσω του link που ορίσατε στην πρόσκληση σας θα μπορέσετε να πραγματοποιήσετε το δημοτικό συμβούλιο. Βέβαια είναι σαφές από τα ανωτέρω, ότι το συμβούλιο γίνεται για επικοινωνιακούς λόγους και με προφανή πολιτική σκοπιμότητα πληγώνοντας το κύρος του θεσμού αφού δεν απαιτείται αυτό για την ορθή λειτουργία του Δήμου  αλλά αντίθετα αποπροσανατολίζει το έργο του Δήμου στην αντιμετώπιση της πανδημίας του κορωνοιού και εν μέσω αυτής.  

Κατόπιν των ανωτέρω θεωρώντας τον εαυτό μου θεματοφύλακα του κύρους του Δ.Σ και θέλοντας να τιμήσω τον θεσμικό μου ρόλο και την υποχρέωση,  που ο νόμος επιφυλάσσει στον εκάστοτε πρόεδρο,  να μην συνεργήσω στην έκπτωση του ρόλου του Δημοτικού Συμβουλίου ΣΑΣ ΕΝΗΜΕΡΩΝΩ (προκειμένου να προετοιμαστείτε ανάλογα για την πραγματοποίηση του Συμβουλίου) ότι δεν θα παραστώ στο Δημοτικό Συμβούλιο του Σαββάτου 11-4-2020 και παρακαλώ τον αντιπρόεδρο και εκ των υπογραφόντων την πρόσκληση Διαμαντή Θεοδωράκη να προεδρεύσει σε αυτό, άλλως θα προεδρεύσει όποιος εκ του νόμου ορίζεται (πρώτος σε σταυρούς προτίμησης).

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ

ΕΛΕΥΘΕΡΙΟΣ Γ. ΜΠΑΛΛΑΣ

ΑΦΗΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

ΑΦΗΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

  1. Σχολιάζετε ως επισκέπτης.
Attachments (0 / 3)
Share Your Location
There are no comments posted here yet
This comment was minimized by the moderator on the site

Τελικά δικαιώθηκε ο Πρόεδρος. Δεν είχαν αρμοδιότητα να βγάλουν απόφαση για τις προσφυγές αφού είναι αρμοδιότητα της οικονομικής επιτροπής και ζήτησαν από τον Δήμαρχο να το φέρει θέμα στην οικονομική επιτροπή. Ρε σας τα έλεγε και σας τα έγραφε ο Μπάλλας.

This comment was minimized by the moderator on the site

Γιατί οι 13 συνεδριάζουν κεκλεισμένων των θυρών;;;μη μας πουν ότι οι τηλεσυνεδριάσεις δεν μπορούν να μεταδοθούν σε πραγματικό χρόνο.... δεν τρώμε σανό....5 χρόνια Σουσούδης & Καπάκης έκαναν συμβούλια χωρίς κάμερες, ο Σουσούδης τα λιγοστά συμβούλια που είχαν βιντεοσκοπηθεί τα εξαφάνισε από το διαδίκτυο!!!! .... αλήθεια ο Διαμαντής ο Μανώλης σήμερα θα έχουν tablet;;; και θα παρεμβαίνουν στη συζήτηση !!! αυτό ήθελα να το έβλεπα ......γιατί μας το στερείται ρε παιδιά αυτό

This comment was minimized by the moderator on the site

ΕΙΜΑΙ ΠΕΡΙΕΡΓΟΣ να δώ τι θα αποφασίσουν σήμερα οι 13 σε ένα συμβούλιο χωρίς θέμα. ΜΟΝΟ ΣΤΗΝ ΦΑΝΤΑΣΙΑ ΤΩΝ ΚΑΠΑΚΟΣΟΥΣΟΥΔΗΔΩΝ ΓΙΝΟΝΤΑΙ ΑΥΤΑ.

This comment was minimized by the moderator on the site

ΕΔΩ Ο ΚΟΣΜΟΣ ΚΑΙΓΕΤΑΙ ΚΑΙ ΤΟ ...."ΑΡΝΙ" ΧΤΕΝΊΖΕΤΑΙ .
ΗΛΕΛΑ ΝΑ ΗΞΕΡΑ ΣΕ ΠΟΙΌ ΣΥΜΠΑΝ ΖΟΥΝ ΑΥΤΟΙ ΟΙ ΤΥΠΟΙ .

This comment was minimized by the moderator on the site

Τελικά υπάρχουν και κάποιοι σοβαροί ακόμα στο δημοτικό συμβούλιο , όσο για τους13 , τι να πει κανείς αντιπολίτευση για την αντιπολίτευση και μάλιστα εν μέσω κρίσης !Καραγκιοζιλίκια δυστυχώς !!!

This comment was minimized by the moderator on the site

ΑΝ ΔΕΝ ΥΠΗΡΧΕ Ο ΜΠΑΛΑΣ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΤΟΝ ΕΦΕΥΡΟΥΜΕ.

This comment was minimized by the moderator on the site

Εδώ ο κόσμος καίγεται και ο Theo παίζει το βιολί του

This comment was minimized by the moderator on the site

Οφείλω να σας δώσω συγχαρητήρια κύριε Θεματοφύλακα. Χαίρομαι ιδιαίτερα όταν συναντώ στο διαδίκτυο σχόλια από τόσο λογικούς ανθρώπους διότι μέσα απ αυτά κατανοώ γιατί είχαμε μνημόνια και θα συνεχίσουμε να έχουμε. Ξέρετε πολύ καλά ότι χωρίς τις γνώσεις του Λευτεράκη το καράβι θα βουλιάξει πριν φτάσει στον Κάβο Ντόρο. Βέβαια δεν θα το χωνέψετε ποτέ αυτό, ο λόγος είναι ότι μάλλον μικρός είχατε υποστεί πολύ μπούλινγκ και σας βγαίνουν τώρα τα κατάλοιπα (κόμπλεξ κατωτερότητας). Κλείνοντας να προσθέσω ότι θεωρώ τελείως παράλογο το να δεσμευτεί ο δήμαρχος για το ποια απόφαση θα παρθεί από την επιτροπή, διότι η επιτροπή αποφαίνεται από κοινού και ο δήμαρχος δεν είναι αυτοκράτορας για να την διατάξει.

This comment was minimized by the moderator on the site

Εν μέσω πανδημίας ενώ έχουν ανασταλεί τα πάντα ο σώου man θεοδωσης που καταχρεωσε τον Δήμο και δεν αφησε πετρα για πετρα ορθια απαιτεί συμβούλιο.

This comment was minimized by the moderator on the site

ΦΑΝΤΑΣΤΕΙΤΕ να διοικούσαν τον Δήμο ο Καπάκης με τον Σουσούδη. Ρε τα παιδιά δε ξέρουν τι τους γίνεται. Τους αποκάλυψε ο Μπάλλας.

Περισσότερα