Ο Δήμαρχος Άνδρου κατά των 33 Α/Γ Κοπελούζου στην Άνδρο

Άνδρος 27/5/2020

Με απόφαση του Υπουργείου Περιβάλλοντος εγκρίθηκε η τροποποίηση των Περιβαλλοντικών όρων του έργου «Αιολικοί Σταθμοί Παραγωγής Ηλεκτρικής Ενέργεια (ΑΣΠΗΕ)» όπου περιλαμβάνει και την έγκριση τοποθέτησης 33 νέων ανεμογεννητριών στην Άνδρο, στις θέσεις Σκουμπι, Γκοράκι και Καφούτσι συνολικά 75,9ΜW.

Η απόφαση αυτή έρχεται σε πλήρη αντίθεση με τις αποφάσεις του Περιφερειακού Συμβουλίου Νοτίου Αιγαίου, καθώς και του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου μας.  Μετά από αυτό προχώρησα σε έκτακτη σύγκληση του Δημοτικού μας Συμβουλίου  για το  Σάββατο 30 Μαΐου 2020 και ώρα 18:00 με θέμα: «Ενημέρωση και λήψη απόφασης για τις απαιτούμενες ενέργειες μετά την έγκριση τροποποίησης ΑΕΠΟ για 33 νέες ανεμογεννήτριες στην Βόρεια και Κεντρική Άνδρο»

Στο μεταξύ έχω ήδη προγραμματίσει  συνάντηση με τον Γ.Γ. Χωροταξίας του Υπ Περιβάλλοντος κ. Μπακογιάννη  με θέμα το Ειδικό Χωροταξικό για τις ΑΠΕ, ενώ έχει ήδη δρομολογηθεί η εξουσιοδότηση προς τον δικηγόρο κ. Γ. Ξανθούλη για την παράσταση επί της προσφυγής στο ΣΤΕ. Παράλληλα έχω ήδη έρθει σε επικοινωνία με τους Δημάρχους Τήνου, Πάρου και Νάξου για τον καλύτερο δυνατό συντονισμό των ενεργειών μας και για την από κοινού προσφυγή κατά των νέων περιβαλλοντικών όρων.

Η θέση μου γύρω από το συγκεκριμένο έργο ήταν από την πρώτη στιγμή αρνητική. Από το 2012 ως Περιφερειακός Σύμβουλος ήμουν αρνητικός και στήριξα με όλες μου τις δυνάμεις την απόφαση του Περιφερειακού Συμβουλίου και των 4 Νησιών-Άνδρου, Τήνου, Πάρου και Νάξου-να προσφύγουν κατά της συγκεκριμένης χωροθέτησης.

Με σοβαρότητα και ψυχραιμία και ακολουθώντας τις θεσμικές διαδικασίες θα καταβάλουμε ενωμένοι κάθε δυνατή προσπάθεια για την διαφύλαξη του τόπου μας. Μόνο με σχέδιο και προτάσεις που να έχουν επιστημονική βάση και ρεαλισμό θα μπορέσουμε να αποτρέψουμε την ανεξέλεγκτη τοποθέτηση ανεμογεννητριών από άκρη ως άκρη υποθηκεύοντας το μέλλον της Άνδρου.

Ο αγώνας είναι κοινός και δεν θα επιτρέψουν οι Ανδριώτες  να παιχτούν πολιτικά παιχνίδια σε βάρος του Νησιού μας. 

Ο Δήμαρχος Άνδρου 

Δημήτρης Λοτσάρης

ΑΦΗΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

ΑΦΗΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

  1. Σχολιάζετε ως επισκέπτης.
Attachments (0 / 3)
Share Your Location
There are no comments posted here yet
This comment was minimized by the moderator on the site

Τελικά ανάλογα με το θέμα, υπάρχει Χωροταξικό (που δεν μας αρέσει) ή δεν υπάρχει Χωροταξικό και θα πρέπει να φτιαχτεί ένα.

Μπράβο, καμία ντροπή από τους ιθύνοντες.

This comment was minimized by the moderator on the site

ΞΥΠΝΗΤΟΥΡΙΑ!!!!!!!!

This comment was minimized by the moderator on the site

Η πίεση των γεγονότων και οι εξελίξεις, υποχρεώνουν συμπολίτευση και αντιπολίτευση, να συμφωνήσουν σε συγκροτημένο σχέδιο και εποικοδομητικές προτάσεις για χωροθέτηση των Α/Γ. Μόνον έτσι υπάρχει δυνατότητα να λαβει υπόψιν η εκτελεστική εξουσία την βούληση και να υιοθετήσει τις τεκμηριωμένες και ρεαλιστικές προτάσεις του Δήμου, που θα απηχούν τις θέσεις και την βούληση της τοπικής κοινωνίας.
GG