Δημοτικό Συμβούλιο 23/6: Ήτανε ένα μικρό καράβι που ήταν αταξίδευτο!...  

Διαδικτυακό - χωρίς θεατές και απευθείας μετάδοση - το συμβούλιο. Ίσως γι' αυτό η παράταξη Καπάκη-Σουσούδη έκανε ακόμα μια φορά επίδειξη της πλειοψηφίας της.

Με 18 στους 21 παρόντες (απόντες 3) η πλειοψηφούσα παράταξη Καπάκη - Σουσούδη (ελέω απλής αναλογικής) ρυμούλκησε στη συνεδρίαση της 23ης Ιουνίου το «σκάφος» του δημοτικού συμβουλίου στο πουθενά (!) προτάσσοντας όποια θέματα ήθελε, φλυαρώντας όσο ήθελε και παίρνοντας όποιες «αταξίδευτες» αποφάσεις ήθελε. Η απλή αναλογική χρειάζεται και απλή και αναλογική ωριμότητα...

Όλα ξεκίνησαν όταν η παράταξη Καπάκη-Σουσούδη έχοντας την πλειοψηφία στο συμβούλιο έκανε για μια ακόμα φορά επίδειξη δύναμης φέρνοντας ως «κατεπείγον» το «master plan» της επόμενης 20ετίας για το λιμάνι του Γαυρίου! Με εισηγητή τον Β. Αδάμη και θερμό υποστηρικτή τον Θ. Σουσούδη που εξέφρασε το αξίωμα πως: «το λιμάνι είναι πάντα κατεπείγον»!!!

Επί μια 5ετία ο Θ. Σουσούδης ουδέποτε έφερε ως «κατεπείγον» θέμα το λιμάνι!!! Την 5ετία του Σουσούδη το λιμάνι του Γαυρίου εγκαταλείφθηκε από την διοίκηση και δεν έγινε ούτε ένα έργο! Η παρουσία της διοίκησης Σουσούδη (και του Καπάκη επί ένα χρόνο)  στο Λιμενικό Ταμείο ήταν ΑΝΥΠΑΡΚΤΗ. Κάτι που κατήγγειλε μέσω του Εν Άνδρω το 2018 και ο τότε πρόεδρος κι αργότερα αντιπρόεδρος του Λιμενικού Ταμείου Βαγγέλης Κορνάρος με επιστολή του στο Εν Άνδρω.  

Ξαφνικά ο Θ. Σουσούδης «ξύπνησε» στην αντιπολίτευση και θεωρεί «κατεπείγον» ένα «master plan» της επόμενης 20ετίας (!) που θα το χρηματοδοτήσει το Λιμενικό Ταμείο, από το οποίο έκανε τα πάντα ως δήμαρχος για να αποχωρήσει!!!

Είναι προφανές πως η παράταξη Καπάκη-Σουσούδη δεν αντέχει την δράση και το έργο του Γιώργου Μαντζώρου στο Γαύριο που μέσα σε 9 μήνες έκανε έργα που δεν έγιναν στην 5ετία της και κάνει σήμερα ότι μπορεί να αποπροσανατολίσει το συμβούλιο εισηγούμενη «προγραμματισμό» 20ετίας!!!

Άξιον απορίας το πως ο Λευτέρης Μπάλλας κατάφερε και έφερε σε πέρας ένα συμβούλιο που η πλειοψηφία το ταξίδεψε χωρίς μπούσουλα...

Η μετωπική σύγκρουση του προέδρου του ΔΣ Λ. Μπάλλα με τον Θ. Σουσούδη πάνω σε αυτό το θέμα ήταν σφοδρή. «Ανταρσία του Μπάουντυ» χαρακτήρισε ο Λ. Μπάλλας την όλη κατάσταση λέγοντας πως η Τήνος εδώ και 9 χρόνια έχει ξεκινήσει το «master plan» και δεν έχει καταλήξει ακόμα! Μετά ο Λ. Μπάλλας αποχώρησε για λίγο από την θέση του και προήδρευσε ο αμήχανος και απροετοίμαστος Δ. Θεοδωράκης. Τελικά ο Λ. Μπάλλας επέστρεψε και προήδρευσε του θέματος.

Με ψήφους 12 - 6 συζητήθηκε τελικά σαν κατεπείγον το 20ετές πλάνο για το λιμάνι Γαυρίου!!! Ο Β. Αδάμης – ως μη όφειλε – διάβασε υπό τύπο εισήγησης μερικές γενικότητες από κάποιο εγχειρίδιο. Η διοίκηση απείχε από την συζήτηση. Η Τασούλα Μαμάη και ο Γ. Καπάκης βρήκαν την ανάγνωση του εγχειριδίου από τον Β. Αδάμη εξαιρετική.

Ο Θ. Σουσούδης συμπλήρωσε πως όλο αυτό το επιθετικό και απρογραμμάτιστο της αντιπολίτευσης αλαλούμ δεν είναι επίδειξη δύναμης!!! Και ο πάντα «εύστοχος» στην αιτιολόγηση της ψήφου του Σ. Τσαούσης μίλησε για «πολιτικό fair play»!!! Κι όποιος κατάλαβε-κατάλαβε τι εννοούσε ο ποιητής!!! Τέλος η «συζήτηση» έκλεισε με την φράση του Γ. Καπάκη πως το master plan της 20ετίας θα είναι «ένα ζητούμενο εργαλείο που θα δίνει απάντηση σε οτιδήποτε»!!! 

Μετά περάσανε στην έγκριση της συμμετοχής του Δήμου σε πρόγραμμα τοπικών πολεοδομικών μελετών του υπουργείου Εσωτερικών. Καταψήφισε ο Γ. Μπακέλας γιατί "το υπουργείο δεν προέβλεψε το ποιες περιοχές θα εντάξει"!!!

Ακολούθησε συζήτηση σύμβασης με τον ΔΕΔΔΗΕ για την αλλαγή λαμπών στις κολόνες. Περίπου από 10 λεπτά χρειάστηκαν ο καθένας. οι Τρανάκος και Μπακέλας, για να καταλάβουν τις δικαιοδοσίες του ΔΕΔΔΗΕ στις κολόνες του δικτύου!

Ακολούθησε μια κάποια χρονική τροποποίηση/επέκταση λόγω κορονοϊού στο πρόγραμμα Life όπου οι απορίες Τασούλας Μαμάη, Γ. Μπακέλα, Σ. Τσαούση και Γ. Καπάκη ήταν για όλο το Life (τα κτίρια του προγράμματος, τα στρέμματα καλλιεργειών κλπ) διήρκεσαν πάνω από μισή ώρα!!! Στο τέλος ο εισηγητής Ι. Νικολάου τους κάλεσε σε μια διάλεξη ενημέρωσης. Αλλά κανείς δεν προθυμοποιήθηκε. Όλοι προφανώς μιλούσαν για αντιπολιτευτικούς λόγους και μόνο! Κι εδώ βρέθηκε πάλι ένας, ο Γ. Καπάκης, και καταψήφισε την τροποποίηση/επέκταση... για λόγους αρχής!!!

Ακολούθως ήρθε πρόταση του προέδρου Στενιών Π. Πέτσα για μετονομασία της Περιφερειακής Οδού Στενιών στο πρώτο μέρος μέχρι το γεφύρι του Λέοντα σε Λεωνίδα Καμπάνη και στο δεύτερο Ορτανσίας Μπίστη Μουβελά. Το παράδοξο ήταν πως ο ίδιος ο Π. Πέτσας απέσυρε - όπως αναφέρθηκε - μετά δύο μέρες την πρόταση για την ονοματοδοσία στον Λ. Καμπάνη και εισηγήθηκε ονοματοδοσία μόνο για το δεύτερο μέρος του δρόμου. Η διοίκηση έφερε το θέμα και επέμεινε και για τα δύο μέρη του δρόμου.

Κι εδώ έγινε πολύ συζήτηση. Αρνητικοί εξ αρχής οι Στενιώτες Ν. Βιδάλης και Δ. Θεοδωράκης. Αρνητικός και ο Θ. Σουσούδης. Αρνητικός και ο Γ. Καπάκης (είπε "γιατί υπάρχουν διαφορετικές απόψεις δεν μπορούμε να πάρουμε απόφαση. Να αναβληθεί το θέμα. Και μετά ψήφισε... κατά!)

Τελικά με 7 θετικές και 8 αρνητικές ψήφους απορρίφθηκε η ονοματοδοσία του πρώτου μέρους του δρόμου. Στα αξιομνημόνευτα η για πρώτη φορά θετική ψήφος από την αντιπολίτευση του Β. Αδάμη! Μάλλον θα είχε τους λόγους του…

Τέλος ήρθε η ώρα για να παρθεί απόφαση για την άδεια στο μπαρ ΔΟΛΩΜΑ στο Κόρθι. Εισηγητής η δικηγόρος του Δήμου Άνδρου, που έμεινε σε τυπικότητες και διαδικαστικά της υπόθεσης καλύπτοντας όλα τα λάθη των δημόσιων υπηρεσιών που όπως φάνηκε από την συζήτηση είχαν γίνει στη συγκεκριμένη περίπτωση.

Στο σημείο αυτό ουσιαστική ήταν η παρέμβαση του δημάρχου που επισήμανε τα λάθη όλων που έχουν οδηγήσει στο σημερινό αδιέξοδο. Με τον δήμαρχο συμφώνησε ο Θ. Σουσουδης εκπλήττοντας ακόμα και τον εαυτό του!!! Τελικά ψήφισαν την αναβολή της τελικής απόφασης μέχρι το Οκτώβριο ώστε να κάνουν τις σωστές ενέργειες οι υπηρεσίες γιατί με τα υπάρχοντα δεδομένα π.χ. δεν θα έπρεπε να είχε παρέμβει ως εντελώς αναρμόδια η πολεοδομία, αλλά να γκρεμιστεί το προαύλιο της Αγίας Αικατερίνης που είναι εντός αιγιαλού!!! Το αλαλούμ των αντιφατικών αποφάσεων της διοίκησης. Εξαίρεση για μια ακόμα φορά αποτέλεσε ο Σ. Τσαούσης που στην προσπάθεια του να ξεχωρίσει δήλωσε πως «δεν καταλαβαίνει την αναβολή…» και ψήφισε αναβολή με αστερίσκο!!!…

Τελευταίο θέμα η διαμάχη των μπαρ ΜΠΟΥΚΑ – CHILE στο Μπατσί. Το τοπικό συμβούλιο εισηγήθηκε μοίρασμα στην πλατεία Καμπανάκι 50% - 50%. Η εισήγηση του ΔΣ επέμεινε στο ίδιο. Και με πλειοψηφία ψηφίστηκε το 50% - 50%.

Εδώ υπήρξε κόντρα του Γ. Καπάκη που επέμεινε στην απουσία της νομικού συμβούλου του Δήμου - είχε αποχωρήσει χωρίς εισήγηση. Με αφορμή την αποχώρηση της νομικής συμβούλου οι Γ. Καπάκης, Β. Αδάμης και Τασούλα Μαμάη ψήφισαν παρών/αποχή. Μάλλον για προσωπικούς λόγους…

Κάπου εκεί έληξε το συμβούλιο που ξεκίνησε στις 20:00 και τέλειωσε στις 23:30. Τρεισήμισι ώρες πλεύση στα αταξίδευτα πελάγη της αντιπολίτευσης... 

«ΕΝ ΑΝΔΡΩ»

 

 

 

 

 

 

 

 

 

ΑΦΗΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

ΑΦΗΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

  1. Σχολιάζετε ως επισκέπτης.
Attachments (0 / 3)
Share Your Location
There are no comments posted here yet
This comment was minimized by the moderator on the site

Τι ακούμε;;;να γκρεμιστεί το προαύλιο της Αγίας Αικατερίνης που είναι εντός Αιγιαλού;;;οι παπάδες τι λένε;;το μπαρ κάτω από την εκκλησία;;;σε άλλες εκκλησίες από κάτω έχουν χώρους για τους......πιστούς.του πνεύματος όχι του ....οινο...πνεύματος χα χα χα....και βέβαια η προβλήτα ;;;;τα τραπέζια στον δρόμο;;;χα χα χα......όλα καλά.......χα χα χα γελάνε και τα βότσαλα .......
χα

This comment was minimized by the moderator on the site

Είμαι περίεργος να δω πως θα «καθαρίσουν» οι Στενιωτες δημοτικοί σύμβουλοι με τον συγχωριανό τους ....! Περαστικά σας...! Καλό καλοκαίρι!

This comment was minimized by the moderator on the site

...που η μη συμπολιτευομενη ΠΛΕΙΟΨΗΦΙΑ δεν ψηφίζει αυτά που θαθελε η διοικούσα ΜΕΙΟΨΗΦΙΑ! Να μας διοικούν δηλαδή οι λίγοι! (και πόσο στενοχωριέται ο κ Μπασαντης γι αυτό!!
ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΕΝ ΑΝΔΡΩ
Ο κ. Μπασαντής δεν στεναχωρήθηκε τόσα χρόνια που διοικούσαν οι πολλοί (13) που έγιναν λίγοι (7) και η Άνδρος πέτυχε το ακατόρθωτο: κανένα νέο έργο σε 5 χρόνια.. Γιατί να στενοχωριέται σήμερα που διοικούν πάλι οι λίγοι (8) και έγιναν και δύο-τρία έργα.
Αν θα γίνουν άλλα μένει να φανεί. Αλλά αν κάποιος πρέπει να στενοχωρηθεί για την χαμένη 5ετία των πολλών που έγιναν λίγοι είναι η Άνδρος, που έμεινε στάσιμη. Κι αν κάποιος μπορεί να στενοχωρηθεί με τέτοιο επίπεδο συμβουλίου που υπάρχει σήμερα είναι πάλι η Άνδρος που προχωρά δύσκολα.
Ο κ. Μπασαντής απλώς γράφει αυτά που βλέπει να γίνονται ή να μην γίνονται...
ΥΓ. Πάντως είναι περίεργο που οι λίγοι σε 9 μήνες - παρά την λυσαλέα αντίδραση των πολλών - ήδη έκαναν ή δρομολόγησαν 3 νέα έργα (Επίσκοπείο-Χωρα, Ανακαίνιση λιμανιού-Γαύριο, νέο σχολείο-Χώρα).
Την καλησπέρα μας...

Το σχόλιο επεξεργάστηκε περίπου 3 χρόνια πριν από το χρήστη enandro enandro
This comment was minimized by the moderator on the site

Καμία περίπτωση του σουσουδη για επανεκλογή του στα κοινά. Ας παραιτηθεί να ασχοληθεί με κάτι άλλο.
Γνώμη μου να ξαναπαίξει μπάσκετ για να χάσει τα περιττά κιλά που πήρε σαν δήμαρχος

This comment was minimized by the moderator on the site

Σουσουδη, έχεις διαβασμα, παραιτησου να διαβάζεις απερίσπαστος!!