Αποβιβάστηκαν στο Γαύριο οι 3 πρώτες ανεμογεννήτριες για Καμπανό. Παραμένουν στο λιμάνι μέχρι νεωτέρας!!!..

 Έφτασαν στις 3:50 σήμερα το πρωί (21/7) και αποβιβάστηκαν χωρίς παρατράγουδα οι τρεις πρώτες ανεμογεννήτριες που θα τοποθετηθούν στην Μαραθιά Καλυβαρίου στην ευρύτερη περιοχή του Καμπανού. Το λιμεναρχείο Άνδρο με όλη του τη δύναμη έκλεισε την βόρεια προβλήτα και τα 6 μεγάλα οχήματα (νταλίκες και γερανοί) αποβιβάστηκαν ομαλά και χωρίς προβλήματα.

Την έξοδο από την βόρεια προβλήτα εμπόδιζαν εκείνη την πρωινή ώρα περίπου 80 άτομα που διαμαρτύρονταν κατά των ανεμογεννητριών. Με την πάροδο του χρόνου τα 80 άτομα έγιναν 150. Ανάμεσα τους δεν ήταν κανένας εκ των τοπικών πολιτικών παραγόντων. Όλοι απείχαν αιδημόνως μετά τις δύο πρώτες απόπειρες της ΔΕΗ, που παρεμπόδισαν και προφανώς έκριναν πως δεν τους προσέφεραν πολιτικά. 

 Οι συγκεντρωμένοι σε όλη την διάρκεια της αποβίβασης διαμαρτύρονταν με κόσμιο τρόπο και χωρίς να προκαλούν τους λιμενικούς ή τους αστυνομικούς. Στην πλειοψηφία τους οι παραβρισκόμενοι ήταν γνωστοί και από άλλες συγκεντρώσεις του είδους που έχουν γίνει στο νησί.

Το πλοίο ξεφόρτωσε αργά-αργά όλες τις μεγάλες νταλίκες με τα εξαρτήματα και των τριών ανεμογεννητριών.  Στόχος να μεταφέρονταν πριν προχωρήσει η μέρα και αρχίσει η επιβατική και τουριστική κίνηση του λιμανιού και των δρόμων προς την μακρινή περιοχή της Βόρειας Άνδρου στην οποία θα τοποθετηθούν. Και να υπάρχει χρόνος να επιστρέψουν οι νταλίκες μετά το ξεφόρτωμα να ξαναφορτωθούν και το πλοίο να φύγει εγκαίρως. Κάτι το οποίο μέχρι την ώρα που γράφονται αυτές οι γραμμές δεν έχει καταστεί δυνατό γιατί μια ολιγομελής ομάδα ακτιβιστών έχει καθίσει μπροστά στην είσοδο της βόρειας προβλήτας εμποδίζοντας την αναχώρηση των μεγάλων οχημάτων. Το τι θα γίνει αργότερα που θα φτάσουν τα πρωινά πλοία είναι άγνωστο και μάλλον αφορά αποφάσεις πολιτικού και αστυνομικού χαρακτήρα που θα παρθούν σε υψηλότερο επίπεδο από αυτό της Άνδρου.

 Γύρω στις 5:00 το πλήθος των διαμαρτυρόμενων είχε αυξηθεί και είχε φτάσει περίπου στα 150 άτομα (ένας εκ των διοργανωτών τα υπολόγιζε 150-200 άτομα). Το κλίμα όπως είπαμε ήταν ήσυχο με εξαίρεση μια κροτίδα ήχου που ρίχτηκε καθώς αποβιβαζόταν η πρώτη νταλίκα από το πλοίο.

 Εξαίρεση στο ήπιο κλίμα αποτέλεσαν 3-4 θερμοκέφαλοι που επιχείρησαν υπό την σκέπη "του όχλου" (όπως είπε ένας εξ αυτών) να εκφοβίσουν την παρουσία μας. Κάτι που φυσικά δεν πέτυχαν μιας και η πείρα έχει διδάξει πως σε αυτές τις περιπτώσεις οι επαγγελματίες δημοσιογράφοι δεν απαντούν στις προκλήσεις των θερμοκέφαλων και δεν αντιδικούν> Για να γίνουν μέρος του προβλήματος. Γιατί αυτό θέλουν αυτοί που αναζητούν "εχθρούς" για να εκτονωθούν... 

(Να σημειώσουμε πως δεν υπάρχει λόγος κάποιος επαγγελματίας να αντιδρά ούτε σε ακραίες χυδαιολογίες όπως αυτές που εξαπέλυσε οργίλως ο Ν. Αυγούστης, μηχανικός το επάγγελμα κι ακτιβιστής το θρήσκευμα, που κραύγαζε: "να βάλει ο Φιλιππίδης τις ανεμογεννήτριες στον κ.... "!!! Χυδαιότητες που σαφώς ντρόπιαζαν τους ειρηνικά διαδηλώνοντες. Αυτό δεν λέγεται δημοκρατία, αλλά φασισμός. Ούτε κανείς αξίζει να απαντά σε προκλήσεις όπως νεαρής υπαλλήλου-ακτιβίστριας - που έχει και  δημοσιογραφικές φιλοδοξίες στα πλαίσια της Άνδρου της ζωής της - η οποία έκανε ότι μπορούσε για να προκαλέσει και να φανεί  μόνο και μόνο για να δηλώσει την ύπαρξη της. Αυτά ήταν τα δύο πιο ακραία περιστατικά της συγκέντρωσης, που υπέπεσαν στην αντίληψη μας.)

Κατά τα άλλα είδαμε ένα ήρεμο κλίμα χωρίς εντάσεις. Γύρω στις 6:00 μερικοί εκ των πραταγωνιστών κάθισαν οκλαδόν με μερικές μπύρες κι εμπόδιζαν την έξοδο των βαρέων οχημάτων, ενώ η αστυνομία που ήταν παρούσα και με ενισχυμένη δύναμη απλώς παρακολουθούσε. Προφανώς περίμεναν να κουραστούν και οι τελευταίοι διαμαρτυρόμενοι και να φύγουν. Κάτι που ως τη στιγμή που γράφονται αυτές οι γραμμές δεν ξέρουμε αν έγινε... 

"ΕΝ ΑΝΔΡΩ"

 

 

 

 

 

 

ΑΦΗΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

ΑΦΗΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

  1. Σχολιάζετε ως επισκέπτης.
Attachments (0 / 3)
Share Your Location
There are no comments posted here yet
This comment was minimized by the moderator on the site

Από το σύνολο των κατοίκων του νησιού δεν θέλουν 150 με 200.
Ας εξαιρεθούν από το ευεργέτημα των μειώσεων ΑΠΕ και όλα καλά.
Γιατί εμείς εδώ στο Αμύνταιο τρώμε την κάπνα.

This comment was minimized by the moderator on the site

Μήνυση παντός υπευθύνου στο λιμεναρχείο και στην Αστυνομία με γνωστοποίηση / κοινοποίηση στην Εισαγγελία Σύρου. Έχουν τα στοιχεία των διαδηλωτών. Αυτοί φταίνε. Παρακώλυση συγκοινωνίας, οικονομικές αποζημιώσεις, παράνομη κατάληψη λιμένα, παράνομη κατάληψη τμήματος οδικού δικτύου, παρεμπόδιση λειτουργίας κοινόχρηστου χώρου. Θέλετε και άλλα;

This comment was minimized by the moderator on the site

Εμάς και κάτι άλλους φουκαράδες από Μύκονο που ταξιδεύαμε σήμερα με το ΘΕΟΛΟΓΟΣ και χάσαμε τις ανταποκρίσεις μας γιατί καθυστέρησε το πλοίο λόγω της γεμάτης με φορτηγά προβλήτας, ποιος θα μας αποζημιώσει; Οι ανεμογεννητριάδες; το Λιμεναρχείο; Ο Δήμος; ο καπτα Μάκης; οι 150; οι 50; Το Εν Άνδρω; ο Γιαννακός; ο Καμπανός;

This comment was minimized by the moderator on the site

Σε εμάς αυτοί που φωνάζανε πήρανε το μεγαλύτερο "πακέτο" πάντως...

This comment was minimized by the moderator on the site

Ένα ακόμα ψευτορεπορτάζ...
ΣΧΟΛΙΟ ΕΝ ΑΝΔΡΩ
Αγαπητέ Μάικ (ή όπως αλλιώς σε λένε) γιατί το διάβασες; Γιατί έκανες τον κόπο; Για να βρίσεις; Δεν είχες τίποτα καλύτερο να κάνεις σήμερα το πρωί; Αφού το Εν Άνδρω δεν σου αρέσει γιατί σφίγγεσαι και υποφέρεις;
Ποιος ο λόγος να γράφεις ένα ολόκληρο κατεβατό με τόσες βρισιές; Αν και ξέρεις πως τέτοια "σχόλια-λίβελους" δεν δημοσιεύουμε. Πάντως καλά έκανες και δεν το υπογράφεις; Τι να υπέγραφες; Τις ανοησίες και τις ύβρεις; Θα σε είχαν εκθέσει.
Ανώνυμος λοιπόν. Από το λαγούμι σου. Τα υπόλοιπα στο επόμενο ψευτορεπορτάζ που πάλι θα το διαβάσεις πρώτος. Γιατί θες να ξέρεις τι διαβάζουν οι χιλιάδες που μας διαβάζουν και δεν διαβάζουν το σάιτ της ζωής σου.
Την καλημέρα μου...

Το σχόλιο επεξεργάστηκε περίπου 3 χρόνια πριν από το χρήστη enandro enandro