ΜΑΤΙ, Έγκλημα και συγκάλυψη ή "θαψ' τα γιατί θα σε σκίσουμε"...

Το πρωτοσέλιδο των απίστευτων αποκαλύψεων της ΚΑΘΗΜΑΡΙΝΗΣ

(Έχουν περάσει ακριβώς δύο χρόνια από την Μαύρη Δευτέρα στις 23 Ιουλίου 2018 όταν στο Κέντρο Επιχειρήσεων της Πυροσβεστικής κάποιοι τα έκαναν μαντάρα και αυτοί που "συντόνιζαν" τις δύο μεγάλες πυρκαγιές, στην Κινέτα και στο Μάτι, κατάφεραν από άγνοια, ερασιτεχνισμό, έλλειψη προετοιμασίας, κομματισμό, απερισκεψία κλπ μια ολόκληρη περιοχή της Αττικής απέναντι από την Άνδρο και δίπλα στο λιμάνι της Ραφήνας κάηκε ολοσχερώς. 102 άνθρωποι κάηκαν.

Αν η φωτιά ήταν ένα έγκλημα εξ αμελείας σήμερα αποκαλύπτεται πως υπάρχει και ένα επόμενο έγκλημα, εκ προθέσεως αυτό: της συγκάλυψης! Αποκαλύπτεται η εκ προθέσεως επιχείρηση συγκάλυψης με απειλές, εκβιασμούς, πιέσεις πολιτικές, ψυχολογικές υπηρεσιακές κλπ.

Στο Κέντρο Επιχειρήσεων της Πυροσβεστικής οι αξιωματούχοι που "συντόνιζαν" το χάος της καταστροφής

Από την πρώτη στιγμή καλύψαμε το θέμα και με δικά του ρεπορτάζ γιατί το θεωρήσαμε εθνική τραγωδία, αλλά και τραγωδία που αναφέρεται στην Ραφήνα, το λιμάνι αναφοράς της Άνδρου. Σήμερα  αναδημοσιεύουμε μερικά συγκλονιστικά αποσπάσματα της κατάθεσης στο εισαγγελέα του πραγματογνώμονα της υπόθεσης που ήρθαν στο φως από την ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ αυτές τις μέρες.

Αυτά προς γνώση όλων για το πως κάποιοι που κυβέρνησαν - όπως κυβέρνησαν -, διοίκησαν - όπως διοίκησαν - και τα κατάφεραν - όπως τα κατάφεραν, δεν ένιωσαν ούτε μια στιγμή την ασύλληπτου μεγέθους τραγωδία στην οποία συμμετείχαν από υπεύθυνες θέσεις. Δεν ένιωσαν την ανάγκη για ένα συγνώμη ή την αίσθηση της αισχύνης για την συμμετοχή τους σε αυτή την τραγωδία.

Η σύσκεψη-παρωδία στο Κέντρο Επιχειρήσεων της Πυροσβεστικής με όλους να παριστάνουν πως δεν ήξεραν τίποτα το βράδυ της καταστροφής. Απέναντι από τον κ. Τσίπρα ο κ. Καπάκης...

Και όπως αποδεικνύεται σήμερα κάποιοι εξ αυτών επιχείρησαν μια άθλια συγκάλυψη όπως βλέπουμε αυτές τις μέρες. Άλλοι νωρίτερα αναζήτησαν την πολιτική κάλυψη διεκδικώντας την εκλογή τους με την βοήθεια του ΣΥΡΙΖΑ σε άλλα αξιώματα όπως ο κ. Καπάκης που συνεχίζει την "πολιτική καριέρα" του ως επικεφαλής της ελάσσονος αντιπολίτευσης στο Δήμο Άνδρου. Αυτά ως μνήμη και αναφορά για την σημερινή αποφράδα μέρα - ΕΝ ΑΝΔΡΩ)

ΣΥΓΚΛΟΝΙΣΤΙΚΑ ΑΠΟΣΠΑΣΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ

Ο αξιωματικός Δημήτριος Λιότσιος σε τρεις καταθέσεις του από τον Μάρτιο του 2020 ως τον Ιούνιο περιγράφει το όργιο των πιέσεων και των εκβιασμών που δέχθηκε από τον τότε αρχηγό του Πυροσβεστικού Σώματος Βασίλη Ματθαιόπουλο για να συγκαλύψει την υπόθεση και να παραδώσει πόρισμα ευνοϊκό για τους υπευθύνους:

 «Με προειδοποιούσε και με απειλούσε ότι θα πάθω μεγάλο κακό, λέγοντάς μου να παραιτηθώ από την υπόθεση και αν τολμήσω να γράψω κάτι εναντίον του, όπως και εναντίον πολιτικών προσώπων ή συναδέλφων εμπλεκομένων με την ποινική υπόθεση στο Μάτι ή την Κινέτα», αναφέρει μεταξύ άλλων για τις πιέσεις που δέχθηκε ο Δημήτρης Λιότσιος.

Συγκεκριμένα είχε αναφέρει ότι: «… Κατά  τις  προγενέστερες συναντήσεις μας με τον τότε Αρχηγό Βασίλη Ματαθιόπουλο με προειδοποιούσε και με απειλούσε ότι θα πάθω μεγάλο κακό, λέγοντάς μου να παραιτηθώ από την υπόθεση και αν τολμήσω να γράψω κάτι εναντίον του, όπως και εναντίον πολιτικών προσώπων ή συναδέλφων εμπλεκομένων με την ποινική υπόθεση στο Μάτι η την Κινέτα, τότε θα με κυνηγήσουν όλοι μαζί, θα με ξεσκίσουν και θα μου προκαλέσουν μεγάλη ζημιά, την οποία εγώ εξέλαβα με τον τρόπο που μου το είπε ότι αφορούσε η ζημιά αυτή είτε τη σωματική μου ακεραιότητα, είτε  την επαγγελματική μου καριέρα, ή και τα δύο μαζί». 

Μάλιστα μου υπενθύμισε απειλητικά ότi έχω 15-20 χρόνια για να πάρω σύνταξη. Από τη συμπεριφορά αυτή του Ματθαιόπουλου αντιλήφθηκα ότι ο συγκεκριμένος προέβη σε κατάχρηση της εξουσίας του ως Αρχηγός και προϊστάμενός μου κάνοντας χρήση του βαθμού και του θεσμού του ως Αρχηγού του ΠΣ διότι με απείλησε ευθέως, με εκβίασε και προσπάθησε να με φοβίσει και να μου επιβάλλει με τον τρόπο αυτό την διεξαγωγή μιας ελλιπούς έρευνας, από μέρος μου, ώστε να αποκρύψω τυχόν ευθύνες που θα προέκυπταν σε βάρος του ιδίου και άλλων προσώπων που εμπλέκονται στην υπόθεση.

Μετά μου είπε με απειλητικό ύφος ότι αν δεν ακολουθήσω τις προτροπές του, θα έρθει χαρτάκι από πάνω (εννοώντας εντολή), ότι θα με μεταθέσουν για παράδειγμα στη Σάμο, η οποία θεωρείται δυσμενής μετάθεση, και ότι στην πρώτη φωτιά που θα ξεσπάσει στη Σάμο ή οπουδήποτε αλλού, θα του πούνε του Ματθαιόπουλου, να μη σηκώσει τίποτα, δηλαδή κανένα αεροπλάνο και μετά θα έρθει ένας άλλος πραγματογνώμονας και θα ζητήσει ευθύνες…"

Από όλα αυτά, μου έδινε την εντύπωση, ότι ο άνθρωπος αυτός (καθώς και όλοι όσοι αναφέρονται παραπάνω, οι οποίοι κάνουν τα λεγάμενα “παιχνίδια”) είναι ικανός για όλα από τη στιγμή που με τόση ευκολία και φυσικότητα, τόσο αυτός όσο και οι αναφερόμενοι από αυτόν, έχουν προβεί και έχουν σκοπό να προβαίνουν και στο μέλλον σε πράξεις εγκληματικές.

Συνεχίζοντας μου λέει ότι “έτσι γίνονται τα παιχνίδια”, ότι έτσι έγιναν πέρυσι τα ίδια παιχνίδια με Καπέλιο (Πρώην Αρχηγό Π.Σ) Βασιλειάδη (Πρώην Υπαρχηγό Επιχειρήσεων Π.Σ), για να καθαρίσει ο Καπέλιος τον Βασιλειάδη τον άφησε χωρίς εναέριες δυνάμεις τόσο στα Κύθηρα όσο και στη Μάνη, με αποτέλεσμα από όσο πληροφορήθηκα μεταγενέστερα να γίνουν ανυπολόγιστες καταστροφές στις περιουσίες πολιτών των εν λόγω περιοχών, μη γνωρίζοντας εάν υπήρχε και κάποιο θύμα ή τραυματίας σε αυτές τις πυρκαγιές».

Για τριάντα λεπτά που διαρκεί η συνάντησή τους τον εκβιάζει και τον απειλεί: «Πού πας εσύ να δείξεις ικανότητες με τα θηρία, με 100 νεκρούς. Πού πας ρε;», του λέει. «Εάν γράψεις για ευθύνες των ανωτέρων σου, όλοι θα μαζευτούμε και θα σε σκίσουμε», του ξεκαθαρίζει.

Και καταλήγει: «Φτιάχ’ τα απλά και ας σε περάσουν για κουτό. […] Πέντε πραγματάκια: Άνεμοι, καύσιμος ύλη, μείξη πεύκων με σπίτια, δόμηση αναρχική, αυθαίρετη. Με αποτέλεσμα η πυρκαγιά μέσα στη μια ώρα να φύγει. Εγώ δεν σε βάζω ούτε να μπλέξεις ούτε τίποτα, πέντε πραγματάκια γράψε από την εμπειρία σου, αν είναι ελλιπή στοιχεία στα αρ...α σου, τι θα σου πει ο εισαγγελέας; Τίποτα. Αυτά είχα, αυτά βρήκα, αυτά έβαλα. Εάν δε σας κάνουν βάλτε άλλους…»

 

 

 

 

 

ΑΦΗΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

ΑΦΗΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

  1. Σχολιάζετε ως επισκέπτης.
Attachments (0 / 3)
Share Your Location
There are no comments posted here yet
This comment was minimized by the moderator on the site

Τώρα να πω ότι δεν καταλαβαίνεται τι γράφω ;;;δεν θα το έλεγα Άρα;;;;άλλα λόγια ν αγαπιόμαστε ,απορία ψάλτου βηξ........Σας διαβάζουν μην το ξεχνάτε.......

This comment was minimized by the moderator on the site

Και συνεχίζω γιατί προσπαθείτε να μην θέλετε να καταδικάσετε τους υπεύθυνους σ εκείνη την τραγωδία Ποιος από την πυροσβεστική π.χ καταδικάστηκε Είτε εκεί δεν ήταν υπεύθυνη ; Ξέρω πολύ καλά ποιος την πλήρωσε μήπως ξέρετε εσείς κανένα υπεύθυνο που δεν το ξέρω;;;...... Και την πλήρωσε ο δήμαρχος με το πρόστιμο και κάτι έγινε...Μήπως παρατήθηκε ο Πολύδωρας.;;;είτε ο άλλος ο εκπρόσωπος της τότε κυβέρνησης που έλεγε το '''παραμυθάκι ''του.Είτε τα χάλια που έγιναν με τα τριχίλιαρα που μοίρασαν.......Λυπάμαι όταν ίδιες καταστάσεις τραγικές με απώλειες ψυχών τις κρίνετε διαφορετικά ,εκείνη του 2007 την αγγίζετε πολύ απαλά.......σαν να μην ήταν τραγωδία.....Γιατί άραγε;;;;;.
ΣΧΟΛΙΟ ΕΝ ΑΝΔΡΩ
Κατανοητό. Θέλετε συμψηφισμό εγκλημάτων, συμψηφισμό κομμάτων, συμψηφισμό του Καπάκη και της πυροσβεστικής με ότι έγινε τότε. Αν δεν έγιναν σωστά τότε γιατί να γίνουν τώρα; Αυτό λέτε...
Δεν σας ενδιαφέρει η απόδοση δικαιοσύνης. Όντως "περίεργος" είστε...

Το σχόλιο επεξεργάστηκε περίπου 3 χρόνια πριν από το χρήστη enandro enandro
This comment was minimized by the moderator on the site

Ακούστε Κύριοι που κατά τον προσφιλή σας τρόπο απαντάτε στα σχόλια των ''επισκεπτών ''σας με ότι σας κατέβει.....μπράβο σας αυτό καταλάβατε ότι χαχανίζω με τους νεκρούς;;;;;άλλοι τους ''χρησιμοποιούν'''' με τον χειρότερο τρόπο για πολιτικούς λόγους.......Γελάω με τις αθλιότητες των πολιτικών που δεν σέβονται την μνήμη των νεκρών .Και για θυμίστε μου παρακαλώ ΠΟΙΟΙ καταδικάστηκαν για την Ηλεία;;;;;;;;;;;;ποιοι Υπουργοί ''αποπέμθηκαν'';;;;; Τώρα το παίζετε και δικαστές βγάλατε τα συμπεράσματα '''έγκλημα''''το Μάτι.Εγώ Κύριοι τελειώνοντας το σχόλιο μου γράφω ''''όσο για τούτους με το Μάτι οψόμεθα...εσείς όμως τους καταδικάσατε ήδη σε ρόλο δικαστή.Ας περιμένουμε να δούμε τι θα βγάλουν οι έρευνες σαν αυτές για την Ηλεία και τότε σταυρώνουμε τους υπαίτιους σιγά -σιγά θα δούμε.....Όσο για το αν ήμουν εδώ ,ήμουν , για εσάς δεν ξέρω ....και παρακολουθώ τις αθλιότητες των πολιτικάντηδων και εγώ δεν υποστηρίζω κανέναν δεν έχω κανενός είδους συμφέρον να το κάνω.....Καλό σας απόγευμα,,,και προσοχή στην ''''σύνθεση του δικαστηρίου '''σας Κύριοι δικαστές.......
ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΕΝ ΑΝΔΡΩ
Κατά προσφιλή τρόπο απαντάμε ΜΟΝΟ σε σχόλια που μπορεί να ξεστρατίσουν το διάλογο σε τρολάρισμα. Λόγω της απήχησης του σάιτ κάποιοι έχουν επιχειρήσει να τρολάρουν χαρακτήρες, γεγονότα κλπ. Τι να κάνουμε σχολιάζουμε κι εμείς το σχόλιο και δεν επιτρέπουμε ύβρεις.
Κατά τα άλλα για την ιστορία εσείς ξεκινήσατε το σχόλιο σας με "χα,χα,χα..." Κι ακόμα αποπέμφθηκε ο υπουργός με τον "στρατηγό άνεμο" δικάστηκαν και καταδικαστηκαν δήμαρχος, νομάρχης κλπ. Πλήρωσαν σε χρήμα 40.000 - 50.000 ευρώ έκαστος συν το τέλος της πολιτικής τους διαδρομής συν το δικαστικό κόστος πολλές δεκάδες ευρώ έκαστος. Αυτά προέβλεπαν οι νόμοι. Ας τηρηθούν οι αντιστοιχοι νόμοι και στο Μάτι που γίνανε πολύ χειρότερα όπως αποκαλύπτεται από τον Τύπο που φαινεται πως δεν συμπαθείτε καθόλου για τις αποκαλύψεις του...
ΥΓ Εξισορροπείτε ή όχι όταν συγκρίνετε το 2007 με το 2018; Υπάρχει λόγος σύγκρισης των εθνικών καταστροφών όταν η μια κρίθηκε (όπως κρίθηκε και δεν το ξέρατε) και η άλλη τώρα κρίνεται;

Το σχόλιο επεξεργάστηκε περίπου 3 χρόνια πριν από το χρήστη enandro enandro
This comment was minimized by the moderator on the site

Χα χα χα,,,,,,εκείνο το 2007 πέφτει μακρυά ,εξ άλλου τότε κάηκαν λιγότεροι απ ότι στο Μάτι.....και κυβέρνηση ήταν η ΝΔ.Ντροπή και μόνο ντροπή οι '''καθημερινές''''τυμβωρυχίες..Ε τι και εάν τότε κάηκε η μισή Πελ/νησος , έφταιγε ο στρατηγός άνεμος..... τι σιγά μην έφταιγαν οι υπηρεσίες της ΝΔ.και δεν υπήρχαν καταγραφές συνομιλιών μεταξύ των υπηρεσιών;;τι λέγανε για μια εβδομάδα οι υπεύθυνοι;;;; Ποιος έφταιγε τότε;;; το ΠΣ;;;η Αστυνομία;;;ποιος ;;;;;;το μάθαμε ποτέ;;;τιμωρήθηκε κανένας;;;τι έχει να μας η '''εφημερίδα της κυβέρνησης'''';;;;; Εκμετάλλευση νεκρών,καμμένων πνιγμένων για κομματικά οφέλη.Ντροπή και μόνο ντροπή άθλιοι πολιτικάντηδες όσο για τούτους για τι Μάτι οψόμεθα........

ΣΧΟΛΙΟ ΕΝ ΑΝΔΡΩ
Αν καταλάβαμε καλά χαχανίζετε μπροστά σε νεκρούς!!! Το χειρότερο μετράτε και συγκρίνετε νεκρούς και κόμματα για να εξισορροπήσετε το έγκλημα στο Μάτι και τις αθλιότητες που αποκαλύπτονται. Μπράβο σας. Δεν σας φταίει το έγκλημα, αλλά η εφημερίδα που το αποκάλυψε. Δυο φορές μπράβο σας.
Προς ενημέρωση σας οι δίκες του 2007 τέλειωσαν καταδικάστηκαν αρκετοί. Αποπέμφθηκαν υπουργοί. Υπήρξαν πορίσματα και πραγματογνώμονες. Έγιναν μεγάλα λάθη. Αλλά εσείς ως Περαστικός δεν θα είσαστε προφανώς στην Ελλάδα. Μόλις τώρα γυρίσατε μάλλον.

Το σχόλιο επεξεργάστηκε περίπου 3 χρόνια πριν από το χρήστη enandro enandro
This comment was minimized by the moderator on the site

Σοβαρά τώρα;;;; Συγκρίνεται την ΑΝΘΡΏΠΙΝΗ ΖΩΉ με μισθούς και συντάξεις;;; Είδατε χθες το ντοκιμαντέρ για το Μάτι;;; Ακούσατε τη φωνή του Καπακη και την άθλια στάση του την ώρα τις καταστροφής;;; Ο Λοτσαρης και ο Σουσουδης μπορεί να μην είναι τέλειοι και αρεστοί σε όλους αλλά, προς το παρόν, ΚΑΠΑΚΗΔΕΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ

This comment was minimized by the moderator on the site

Είναι ντροπή σε όποιον ανακατεύει ένα τεράστιο έγκλημα του μαρτυρικού θανάτου 102 συνανθρώπων μας με την προσπάθεια απενεχοποιησης κάποιων εγκληματικως ανίκανων ανευθυνουπεθυνων . Ντροπή και ρεζιλικι η προσπάθεια να στρέψουν αλλού το θέμα της συζητησης, ντροπή και σε όσους ψήφισαν έναν τέτοιο ανευθυνουπεθυνο!!!

This comment was minimized by the moderator on the site

Θέλω να επαινέσω δημόσια τον συμπατριώτη από το Γαύριο για την δημόσια στήριξη στο Γιάννη Καπάκη και για την εύστοχη σύγκρισή του με τον ψαλιδοκόφτη Βρούτση που κάβει συντέξεις. Τι είναι 102 νεκροί μπροστά στην περικοπή 50-60 ευρώ από την σύνταξη σου το 2013. Τότε έκοβε ο Βρούτσης. Τώρα μειώνει την εισφορά κι αυξανει η συνταξη μας. Άλλωστε ως γνωστόν δεν υπήρξε ποτέ Κατρούγκαλος που ψήφισε ασφαλιστικό το 2016 κι έκοψε κι αυτός συντάξεις. Αλλά αυτός δεν μετράει. Μόνο ο Βρούτσης του 2013 μετράει.
Θέλω να επαινέσω δημόσια τον συμπατριώτη γαυριώτη που στηρίζει έναν συμπατριώτη μας σε καθε δυσκολη περίσταση. Θα ήταν ακόμα πιο αξιεπαινος αν μας έλεγε και το αληθινό όνομα του να του στείλουμε συγχαρητήρια για το θράσος του.

This comment was minimized by the moderator on the site

Εδώ ψηφίζουν Βρουτση που τους κόβει μισθούς και συντάξεις κάθε φορά και τον καλοπιανουν από κοντά σε πείραξε για τον Καπάκη...

ΣΧΟΛΙΟ ΕΝ ΑΝΔΡΩ
Μια λεπτομέρεια: Η ανθρώπινη ζωή είναι πάνω από τα χρήματα. Ο Καπάκης κατηγορείται για 102 θανάτους εξ αμελείας και δεν ζήτησε ούτε συγνώμη.

Το σχόλιο επεξεργάστηκε περίπου 3 χρόνια πριν από το χρήστη enandro enandro
This comment was minimized by the moderator on the site

Το ότι 1021 συμπατριώτες μας ψήφισαν τον Καπακη δεν μας ενοχλεί...;;;

This comment was minimized by the moderator on the site

Ναι μαζί ήμασταν στο παραβάν και είδατε τι ψήφισα τότε και τώρα. Όσο για τη φωτιά έχει πάρει το δρόμο της δικαιοσύνης και θα μάθουμε από εκεί τι έγινε και τι δεν έγινε. Δεν λασπώσαμε κανένα αλλά μάλλον δεν θέλετε να αναφέρεται ότι για την ώρα κάνουμε έργα βιτρίνας και όχι ουσίας στο λιμάνι.

ΣΧΟΛΙΟ ΕΝ ΑΝΔΡΩ
Όταν μιλάτε για αρπαχτες έχετε στοιχεία κύριε της κυρίας που στηρίξατε και που γράφει τα ίδια με εσάς;
ΥΓ Έκτός από τις ποινικές ευθύνες υπάρχουν και οι ηθικές ευθύνες και οι προσωπική ευθιξία κλπ. Γράφουμε γι' αυτά φίλε του Καπάκη, αλλά που να τα διαβάσεις εσύ...

Το σχόλιο επεξεργάστηκε περίπου 3 χρόνια πριν από το χρήστη enandro enandro
Περισσότερα