ΕΡΩΤΗΜΑΤΑ & ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΟ ΙΑΤΡΕΙΟ ΜΠΑΤΣΙΟΥ

 

 

ΑΡΧΙΚΑ ΕΡΩΤΗΜΑΤΑ: Για τις άδειες των ιατρείων και την χορηγία στο Μπατσί

Λίγες ώρες μετά την ανάρτηση αναγνώστη για το ιατρείο στο Μπατσί χτες (23/7) αναρτήθηκαν στο facebook του ΕΝ ΑΝΔΡΩ δύο επώνυμα σχόλια, ενώ δεχτήκαμε και ισάριθμα τηλεφωνήματα. Το πρώτο από την Άννα Βολίκα, πρόεδρο του Τοπικού στο Μπατσί. Το δεύτερο από τον Γιώργο Μαντζώρο υπεύθυνο του Δήμου Άνδρου στο Λιμενικό Ταμείο.

Παραθέτουμε τα σχόλια:

Anna Volika Κύριε Μπασαντή χθες μετά από τηλεφωνική επικοινωνία με ενημερώσατε για το ιατρείο ότι έχετε καταγγελία για πεσμένους σοβάδες. Αμέσως πήγα η ίδια στον χώρο και δεν υπάρχει κάτι τέτοιο, δεν υπάρχουν σοβάδες, αλλά φλούδες από μπογιά. Αν χρειαστεί μπορώ να σας στείλω και φωτογραφίες. Σας ευχαριστώ.

George Mantjoros Αγαπητοί κ.κ. .
Ποτέ δεν ανακοινώθηκε δημόσια πόσα χρήματα δόθηκαν απο τους Δωρητές για να επισκευαστούν τα δυο αγροτικά ιατρεία, στο Μπατσι και στο Γαυριο! Ποτέ δεν ενημερώθηκε το Δημοτικό Συμβούλιο και η οικονομική επιτροπή του Δήμου Ανδρου!
Ποτέ δεν μάθαμε ποιος πήρε τα χρήματα και τον τρόπο που αυτά διατέθηκαν! Ποτέ δεν ενημερώθηκε η Τεχνική Υπηρεσία του Δήμου για να εκδώσει τις απαραίτητες μελέτες και τις πολεοδομικές άδειες που απαιτούνται! Οι υπάλληλοι δηλώνουν... άγνοια, αφού κανένας δεν τους ενημέρωσε σχετικά.
Όλα εγιναν χωρίς διαφάνεια και το αποτέλεσμα το βλέπουμε όλοι σήμερα...
ΓΙΑΤΙ;

Κάναμε μια σχετική έρευνα για τα ερωτήματα του Γ. Μαντζώρου και καταθέτουμε τις σχετικές απαντήσεις μαζί με τα δικά μας ερωτήματα προς τον πρώην δήμαρχο Θ. Σουσούδη.

Πρώτον όντως δεν είχε βγει ΚΑΜΙΑ άδεια για τα έργα αυτά. Σε αντίθεση με όλα τα έργα που γίνονται από τον Γ. Μαντζώρο στο λιμάνι του Γαυρίου (λιμάνι, γλίστρα, ελικοδρόμιο κλπ) που τόσο ενοχλούν όσους λατρεύουν την νεκρική ακινησία του χτες. Διαπιστώσαμε πως υπάρχουν ΟΛΕΣ οι αναγκαίες άδειες στη δεύτερη περίπτωση και καμία στην πρώτη.

Δεύτερον όντως υπάρχουν χορηγίες και για τα δύο ιατρεία. Στο Γαύριο τα χρήματα πληρώθηκαν από την Γαλλίδα χορηγό κατ’ ευθείαν στον εργολάβο που έκανε το έργο. Υπάρχει όμως ερώτημα: Γιατί δεν ήρθε ως αναφορά η χορηγία στην Οικονομική Επιτροπή όπως έγινε στην περίπτωση της χορηγίας Καμπάνη για το δημοτικό σχολείο Χώρας επί Λοτσάρη;

Στο Μπατσί τα ερωτήματα είναι περισσότερα: Που δόθηκε η χορηγία; Σε ανθρώπους του Δήμου Άνδρου; Στον δήμαρχο; Ποιος διαχειρίστηκε τα χρήματα; Έδωσε λογαριασμό; Άγνωστο. Και βεβαίως και στην περίπτωση του Μπατσίου γιατί δεν βγήκαν από το Δήμο Άνδρου οι αναγκαίες άδειες; Και βεβαίως γιατί δεν ήρθε αυτή η χορηγία στην Οικονομική Επιτροπή όπως γίνεται επί Λοτσάρη; Γιατί ο πρώην δήμαρχος και οι τότε σιωπηλοί (και σήμερα λαλίστατοι) σύμβουλοι αποδέχτηκαν αυτόν τον αδιαφανή τρόπο των χορηγιών χωρίς άδειες, χωρίς έλεγχο, χωρίς όνομα και χωρίς αναφορά:

ΠΡΩΤΕΣ ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ ΣΤΑ ΕΡΩΤΗΜΑΤΑ ΠΟΥ ΤΕΘΗΚΑΝ

Ο κ. Τάσσος Ροδίτης λογιστής της δωρήτριας εξ Αμερικής μας συνάντησε και μας έδωσε εξηγήσεις για τα χρήματα και για τις άδειες στο Μπατσί. Αναλυτικά μας έγραψε πως:

"Ως προς το δημοσίευμα σας σημειώνω πως τα χρήματα που δόθηκαν για το ιατρείο στο Μπατσί ήταν αυστηρά καθορισμένο και αφορούσαν συγκεκριμένες εργασίες για την επισκευή του ιατρείου στο Μπατσί. Αφορούσαν επισκευές των επιχρισμάτων στον δεύτερο όροφο, αποψίλωση μπαλκονιών, αποκατάσταση και συντήρηση αυτών, αποκατάσταση πλάκας, έκδοση οικοδομικής αδείας και από αρχιτεκτονική επιτροπή μικρής κλίμακας με δωρεά συντοπίτη από Μπατσί για το Αγροτικό Ιατρείο. Οι καταγγελίες για το έργο ήταν κακοπροαίρετες για να το σταματήσουν και ορθώς ο πρόεδρος Κ. Πετρίσης δημοσίευσε στο Εν Άνδρω τότε. Αντιδήμαρχος και γνώστης του έργου ήταν ο Γιώργος Ψωμάς.

Συνεπώς τα ερωτήματα που θέτει ο κ. Μαντζώρος έχουν απαντήσεις. Τα πολιτικά ερωτήματα περί Οικονομικής Επιτροπής δεν με αφορούν...

Ευχαριστώ για την φιλοξενία

Τάσσος Ροδίτης - Λογιστής"

ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Σύμφωνα με τις πληροφορίες που εστάλησαν στο Εν 'Ανδρω δεν υπάρχουν εγκεκριμένα σχέδια θεωρημένα από την τεχνική υπηρεσία και την πολεοδομία της Άνδρου για το ιατρείο στο Μπατσί. 

ΠΑΡΑΜΕΝΟΥΝ ΤΑ ΠΟΛΙΤΙΚΑ ΕΡΩΤΗΜΑΤΑ 

Περιμένουμε από τον πρώην δήμαρχο (και τους συμβούλους του) που ξαφνικά ως αντιπολίτευση έγιναν – ορθώς – ευαίσθητοι σε πολλά θέματα να εξηγήσουν πως τότε που διοικούσαν ήταν εντελώς αδιάφοροι και αδιαφανείς. Τι έχουν να πουν για τις αδιαφανείς πολιτικές πρακτικές του πρώην δημάρχου απέναντι στις χορηγίες που έλαβε; Γιατί δεν τις έφεραν στην Οικονομική Επιτροπή να είναι απολύτως διαφανείς; 

ΥΓ Ο κ. Σουσούδης θυμίζει λίγο τον κ. Τσίπρα. Και οι δύο ξεχνούν πως επί 5ετια κυβέρνησαν αυτοί. Έτσι σε κάθε επικοινωνιακή πομφόλυγα αντεπίθεσης αποκαλύπτεται και μια δική τους κακοδιοίκηση. μια δική τους αδιαφανής πρακτική.

«ΕΝ ΑΝΔΡΩ»

ΑΦΗΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

ΑΦΗΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

  1. Σχολιάζετε ως επισκέπτης.
Attachments (0 / 3)
Share Your Location
There are no comments posted here yet
This comment was minimized by the moderator on the site

Η κυρία Κοκολη εκανε η ιδια τις πληρωμές για όλα .
Επίσης για περισσότερες πληροφορίες να επικοινωνήσετε μαζί της και να σας λύσει όλες τις απορίες.

This comment was minimized by the moderator on the site

Γιατί δεν ρωτάτε απευθείας την δωρήτρια, Κα Στέλλα Κοκόλη πόσα χρήματα έδωσε, με ποια διαδικασία και τί έγγραφα και λογαριασμό της απέδωσαν;

This comment was minimized by the moderator on the site

Υπό την ανοχή του πρώην Δημάρχου σουσουδη έγινε το πάρτυ των δωρεών... (διαγράφεται το όνομα για λόγους δεοντολογίας ' Εν Άνδρω)
Πριν το ιατρείο είχε κάνει δωρεά και έφτιαξαν την πλατεία στον Άγιο Νικόλαο
Για αυτήν την κατασκευή έδωσε η τεχνική υπηρεσία άδεια? ΟΧΙ
Πέρασαν τα χρήματα από οικονομική επιτροπή?ΟΧΙ
Τι να λέμε τώρα η εταιρεία Μπατσιου (διαγράφεται μια φράση - Εν Άνδρω) κλαίει με μαύρο δάκρυ που έχασε τις εκλογές... (διαγράφεται μια φράση - Εν Άνδρω)....

Το σχόλιο επεξεργάστηκε περίπου 3 χρόνια πριν από το χρήστη enandro enandro
This comment was minimized by the moderator on the site

Ο γνωστός όλων ... (διαγράφεται μια λέξη - Εν Άνδρω) έκανε τρελό πάρτυ 5 χρόνια, με δωρεές. Τους (διαγράφεται μια λέξη - Εν Άνδρω) πολλά. Τι ψαχνετε τωρα?

Το σχόλιο επεξεργάστηκε περίπου 3 χρόνια πριν από το χρήστη enandro enandro
This comment was minimized by the moderator on the site

Κρίμα τα χρήματα της δωρητριας. Πρέπει να έγινε μεγάλο πάρτυ εκεί.

This comment was minimized by the moderator on the site

ΜΠΡΑΒΟ ΚΥΡΙΕ ΜΑΝΤΖΩΡΕ ΠΟΥ ΜΑΣ ΑΝΟΙΞΑΤΕ ΤΑ ΜΑΤΙΑ ΟΙ ΑΛΗΘΕΙΕΣ ΝΑ ΛΕΓΟΝΤΑΙ
Η ΚΛΙΚΑ ΤΟΥ ΜΠΑΤΣΙΟΥ ΔΕΝ ΜΑΣ ΠΕΙΘΕΙ ΓΙΑ ΤΙΣ ΑΓΝΕΣ ΑΛΛΑ ΜΗ ΝΟΜΙΜΕΣ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΕΣ ΕΚΤΕΛΕΣΗΣ ΤΗΣ ΔΩΡΕΑΣ
ΟΛΑ ΣΤΟ ΦΩΣΣΣΣΣ

This comment was minimized by the moderator on the site

Ποιες καταγγελίες έκαναν και εάν ναι για ποιο λόγο;
Όχι λάσπη στον ανεμιστήρα για να πάμε αλλού την κοινή γνώμη.

This comment was minimized by the moderator on the site

Δεν μας κάλυψε ο κύριος Ροδίτης αλλά λόγια να αγαπιόμαστε
Γιατί η δωρεά της κυρίας εξ Αμερικής δεν πέρασε από οικονομική επιτροπή κύριοι?
Γιατί τότε θα υπήρχε έλεγχος από την τεχνική υπηρεσία του Δήμου
Δεν μας πείσετε κύριε λογιστή...!

This comment was minimized by the moderator on the site

Για να δούμε τώρα τι θα απαντήσει ο πρώην δήμαρχος και οι αυλοκόλακες του. Απορίας αξιών τι έγιναν τα χρήματα της σωτηρίας και γιατί δεν έφτασαν για την ολοκλήρωση του έργου....

This comment was minimized by the moderator on the site

ΤΑ ΧΡΗΜΑΤΑ ΣΤΟ ΜΠΑΤΣΙ ΓΙΑ ΤΟ ΙΑΤΡΕΙΟ Η ΕΚ ΑΜΕΡΙΚΗΣ ΚΥΡΙΑ ΤΑ ΕΔΙΝΕ ΣΤΟΝ ΛΟΓΙΣΤΗ ΤΗΣ ΚΑΙ ΣΤΟΝ ΠΡΩΗΝ ΠΡΟΕΔΡΟ ΝΑ ΚΑΝΟΥΝ ΤΗΝ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ . ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΓΝΩΣΤΟ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΜΑΣ