ΓΑΥΡΙΟ: Συνεχίζεται η μάχη για το αυτονόητο...

ΦΩΤΙΣΜΟΣ ΠΑΡΚΙΝΓΚ & ΓΛΙΣΤΡΑΣ ΓΑΥΡΙΟΥ

Φωτισμένο το πάρκινγκ δίπλα στο λιμάνι, φωτισμένη και η νέα γλίστρα. Αυτονόητα πράγματα. Γιατί δεν έγιναν τόσα χρόνια;

Είναι εντυπωσιακό το πώς κάθε μέρα το επί χρόνια εγκαταλειμμένο Γαύριο προσπερνά και κάτι από το θλιβερό παρελθόν του. Έχει αναρωτηθεί κανείς γιατί κυριαρχούσε το απόλυτο σκοτάδι στο παρκινγκ των αυτοκινήτων στο λιμάνι; Έχει σκεφτεί κανείς πόσες φορές είχαν διαμαρτυρηθεί επισκέπτες, παραθεριστές και κάτοικοι, για το απόλυτο σκοτάδι; Γιατί επικρατούσε τα τελευταία χρόνια σκοτάδι και στη νότια προβλήτα; Γιατί η προηγούμενη διοίκηση είχε διαρρήξει κάθε παραγωγική σχέση με το Λιμενικό Ταμείο; ¨ολα αυτά είχαν ως αποτέλεσμα τα 2/3 του λιμανιού ήταν βυθισμένα στο σκοτάδι. Αυτή την εικόνα έβλεπε ο βραδινός ταξιδιώτης από το πλοίο. Αυτήν πραγματικότητα ζούσαν όσοι έμεναν ή πέρναγαν νύχτα από το Γάυριο. Ένα μισοσκότεινο λιμάνι και μια σκοτεινή παραλιακή ζώνη στη συνέχεια. Είχαν πια όλοι φτάσει σε σημείο να θεωρούν... αυτονόητο το σκοτάδι στο Γαύριο!

Επί νέας διοίκησης εμφανίστηκε ο κ. Γιώργος Μαντζώρος κι ανέλαβε ως "άμισθος σύμβουλος" του δημάρχου το Λιμενικό Ταμείο. Το τι άκουσε ο άνθρωπος δεν λέγεται από τους δημοτικούς συμβούλους που ενορχηστρώνουν την "οπισθοδρομική κομπανία" της περιοχής. "Ιδιώτης", "απλός πολίτης", "μη εκλεγμένος", "μη νόμιμος"! Αυτά ήταν τα ευγενέστερα. Τα υπόλοιπα πολύ χειρότερα. Δεν χρειάζονται επαναλήψεις.  

Ο Μαντζώρος έμεινε και επέμεινε έχοντας την πλήρη στήριξη του δημάρχου. Να θυμίσουμε και ο προηγούμενος δήμαρχος είχε επιλέξει "άμισθο σύμβουλο" από το Γαύρι. Η παράταξη του κ. Καπάκη τότε είχε "ανέβει στα κάγκελα"!  Μετά από αυτό ο τότε "άμισθος σύμβουλος" σιώπησε και αποσύρθηκε. Τους πέρασε. Όμως, ο Μαντζώρος αποδείχθηκε και γνώστης, μαχητής και άντεξε. Αυτοί τον υποτίμησαν και τον προπηλάκισαν λεκτικά. Αυτός, όμως, δεν τους έκανε το χατίρι. Δεν αποσύρθηκε. Αλλά έμεινε και επέμεινε. Και άρχισε να κάνει έργο. Έργο που ήταν αυτονόητο να γίνει κάποτε. Αλλά ουδείς τα προηγούμενα χρόνια σκέφτηκε. Το αυτονόητο είχε γίνει πλέον αδιανόητο στο Γαύριο της ζωής τους...  

Άρχισε ο Μαντζώρος να φωτίζει το λιμάνι με νέα φώτα. Έφτιαξε γλίστρα, έφτιαξε πεδίο προσγείωσης ελικοπτέρων, συμμόρφωσε περιμετρικά το λιμάνι. Φώτισε το παρκινγκ και ήδη ετοιμάζει και περιμετρικό φωτισμό του λιμανού!!! Ακόμα, έχει προχωρήσει η μελέτη ανακατασκευής/επισκευής του στέγαστρου της νότιας προβλήτας που κρίθηκε ακατάλληλο. Και τώρα φώτισε και την γλίστρα ώστε να αποφευχθούν προβλήματα τη νύχτα κατά την χρήση της. Συνάμα, εκκρεμεί η εργολαβία της "αναμόρφωσης του λιμανιού" που είχε σχεδιαστεί πριν 12 χρόνια (επί δημαρχίας Κ. Θωμά) και ξεχάστηκε.

Μέχρι που την ξέθαψε ο "απλός πολίτης", ο "ιδιώτης", ο "μη εκλεγμένος" Μαντζώρος! Έτσι τον αποκάλεσαν τους πρώτους μήνες για να το "κράξουν" και να τον "τρομάξουν" κάποιοι αιρετοί του Γαυρίου, αλλά και κάποιος της... Καπαριάς! Ξαφνικά το εγκαταλειμμένο επί χρόνια Γαύριο απέκτησε και "προστασία" από την Καπαριά, αλλά όλως περιέργως και από το Όρμο Κορθίου! Κάποιοι φαίνεται πως ανησύχησαν σφόδρα για τα αυτονόητα που τώρα άρχισαν να γίνονται! Γιατί άραγε;

ΕΚΒΑΘΥΝΣΗ ΛΙΜΑΝΙΟΥ

Βίντεο από την απόρριψη υλικών από την εκβάθυνση του λιμανιού στο επιλεγέν σημείο στο ανοικτό πέλαγος 

Συνάμα με την ακάματη και καθημερινή παρουσία του (ακόμα και στην επίβλεψη των εργασιών της εκβάθυνσης)  αποτελεί πλέον μια μόνιμη αναφορά της τακτικής παρουσίας του Δήμου Άνδρου σε ένα λιμάνι που έζησε ξεχασμένο, παραμελημένο επί χρόνια. Αν αυτό δεν το αντιλαμβάνονται της "οπισθοδρομικής κομπανίας" κακό δικό τους. Η παρουσία και το έργο ενός ανθρώπου που απτόητος δίνει καθημερινά την "μάχη του αυτονόητου" είναι πάντα ισχυρότερη την απουσία και των κενών περιεχομένου λόγων κάποιων που δίνουν εκ του μακρόθεν την "μάχη του ανόητου"!!! 

ΠΕΡΙΣΥΛΛΟΓΗ ΚΑΙ ΕΠΙΣΚΕΥΗ ΣΗΜΑΔΟΥΡΑΣ ΑΠΟΒΛΗΤΩΝ ΓΑΥΡΙΟΥ

 

Η εγκαταλειμμένη σημαδούρα στην μικρή παραλία του Γαυρίου. Γιατί άραγε δεν την περιμάζεψαν οι προηγούμενοι;  

Κι όταν λέμε "η μάχη του αυτονόητου" ιδού και ένα μικρό, αλλά ενδεικτικό παράδειγμα. Πριν 12 χρόνια επί Κυριάκου Θωμά δημάρχου Υδρούσας πλοίο που είχε αγκυροβολήσει εξωτερικά του φάρου του Γαυρίου σήκωσε με την άγκυρά του και κατέστρεψε δεκάδες μέτρα του αγωγού των λυμάτων του οικισμού που βγαίνει σε αυτό το σημείο. Τοποθετήθηκε τότε από την διοίκηση μεγάλη κίτρινη σημαδούρα 400 κιλών περίπου στον κολπίσκο με ηλιακό συλλέκτη για να φωτίζει με κόκκινο ενδεικτικό φως τη νύχτα ειδοποιώντας τα πλοία.  

Πριν 2 χρόνια περίπου η σημαδούρα αυτή απαγκιστρώθηκε από την κακοκαιρία και τα κύματα την έβγαλαν στην παραλία. Έμεινε εκεί μέχρι σήμερα. Ο Μαντζώρος στα πλαίσια του νοικοκυρέματος του λιμανιού που έχει αναλάβει φρόντισε με την φορτηγίδα που μεταφέρει τα υλικά της εκβάθυνσης στο πέλαγος να την δέσει και να την δέσει και να τραβήξει με το σκάφος και να την πάει στο λιμάνι για επιδιόρθωση. Και λέμε επιδιόρθωση γιατί μερικοί θεωρώντας της σημαδούρα άχρηστη φρόντισαν να της αποσπάσουν και τον ηλιακό συλλέκτη!!!

Η ΜΑΧΗ ΓΙΑ ΤΟ ΑΥΤΟΝΗΤΟ

Τα παραπάνω είναι μερικά από τα αυτονόητα που δεν έκαναν ποτέ οι προηγούμενοι και έχουν ξεκινήσει οι σημερινοί. Αυτό βλέπουμε και αυτό σχολιάζουμε. Το ΕΝ ΑΝΔΡΩ εδώ και 7 ολόκληρα χρόνια (φθινόπωρο 2013) είναι παρών στην επικοινωνία της Άνδρου. Είδαμε όλα αυτά τα χρόνια να περνούν άδικα. Και να μην γίνονται τα αυτονόητα στο νησί. Το γράψαμε γιατί εμείς δεν κάνουμε δημόσιες σχέσεις. Ασκούμε δημόσια πολιτική κριτική. Με συγκεκριμένα και συγκροτημένα επιχειρήματα. Αυτό ενόχλησε διοικούντες και αντιπολιτευόμενους στο παρελθόν, που δεν σκέφτηκαν τα αυτονόητα. Αυτό όμως κάνουμε και σήμερα. Γράφουμε για όσα - πολλές φορές αυτονόητα - που βλέπουμε να γίνονται εκεί που κάποτε δεν γινόταν τίποτα. 

Αυτό ενοχλεί. Όλως περιέργως τους ίδιους που ενοχλούνταν και χτες. Κάποιοι επιχείρησαν τελευταία να μας επιτεθούν και πάλι με ανόητα, φλύαρα και ασαφή κείμενα χωρίς κανένα πολιτικό επιχείρημα σε ευκαιριακά "πορτοπαράθυρα" του διαδικτύου. Ημιμαθείς που αναζητούν λίγα λεπτά δημοσιότητας στο ίντερνετ.  Αν νομίζουν πως θα μας τρομάξουν "πλανώνται πλάνη οικτρά" οι αδαείς. Το ΕΝ ΑΝΔΡΩ με την καθημερινή παρουσία του, την έγκριτη επιχειρηματολογία του, τους χιλιάδες καθημερινά αναγνώστες του, αλλά και τους εκατοντάδες εβδομαδιαίως, που μάς γράφουν ή μάς σχολιάζουν, έχει κερδίσει εδώ και χρόνια την θέση του στην Άνδρο, αλλά και πολύ πέρα από αυτήν. Αντιθέτως αυτοί που επιτίθενται χωρίς επιχειρήματα προς όλους - και προς εμάς - απλώς αγωνίζονται να υποδηλώσουν την παρουσία τους σε μια κοινωνία που όπως όλα δείχνουν πως τους έχει προσπεράσει...

"ΕΝ ΑΝΔΡΩ"

 

 

 

 

 

 

 

 

 

ΑΦΗΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

ΑΦΗΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

  1. Σχολιάζετε ως επισκέπτης.
Attachments (0 / 3)
Share Your Location
There are no comments posted here yet
This comment was minimized by the moderator on the site

Παιδιά της Αντιπολίτευσης , ΞΥΔΑΚΙ!!!!

This comment was minimized by the moderator on the site

Καλά εσείς δεν γράφατε ότι την εκβάθυνση την έκανε ο Μαντζωρος,τωρα όμως γράφετε την αλήθεια.
Άρα πως να σας πιστέψει ο κόσμος για όσα γράφετε κάθε φορά.
Ευτυχώς που τα γραπτά μένουν και αν διαβάσετε την επιστολή Αδαμη που υπάρχει αναρτημενη στη σελίδα του και σε άλλα sait και σίγουρα έχετε διαβάσει, υπάρχουν όλα όσα γίνονται στο λιμάνι.
Να γίνετε αντικειμενικος.
Ο κόσμος ξέρει να κρίνει και σας λέω και εγώ ότι ο Κος Μαντζωρος πράγματι τρέχει, αλλά πρέπει να αναγνωρίζετε και το ενδιαφέρον των άλλων για έργα που προτείνουν όπως την προεκταση του επικυνδυνου πλέον λιμανιού που σαμποταρει ο επίσημος Δήμος.
Κρίμα πραγματικα
Όλοι θα κριθούν σύντομα.

ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΕΝ ΑΝΔΡΩ
Μάλλον διαβάσατε κάπου αλλού αυτά που γράφετε εδώ. Την εκβάθυνση δεν την "έκανε" ούτε ο Μαντζώρος, ούτε ο Αδάμης, ούτε κάποιος μόνος του. Η εκβάθυνση είναι ένα έργο που ΞΕΚΙΝΗΣΕ με παρέμβαση της SEA JETS την οποία έστειλε ο Αδάμης ως εργαζόμενος στην εταιρεία του Ηλιόπουλου στο υπουργείο Ναυτιλίας. Κι αυτό γιατί είχαν πρόβλημα με τα βάθη δύο πλοία της εταιρείας. Κατανοητό ή όχι.
Το υπουργείο και ο υπουργός αποδέχτηκαν το έργο και το ΔΡΟΜΟΛΟΓΗΣΑΝ. Αλλά ο υπουργός έφυγε. Ξέρετε πόσα έργα δρομολογημένα δεν φτάνουν πουθενά;
Ο νέος υπουργός Ναυτιλίας και ο νέος υπουργός Δημοσίων Έργων συνεργάστηκαν με τον Μαντζώρο και το προχώρησαν.
Το έργο κόλλησε στο Ελεγκτικό Συνέδριο. Χρειάστηκαν παρεμβάσεις για να ξεκολλήσει. Αυτές τις έκανε ο Μαντζώρος.
Ήρθε η εταιρεία Σπανόπουλου. Ποιος επιβλέπει σήμερα εκ μέρους του Δήμου καθημερινά σχεδόν το λιμάνι και τα έργα του; ο Μαντζώρος.
Αλήθεια που στην ευχή βρίσκετε εσείς μόνο τον Αδάμη, που μετά την πρώτη κίνηση - μέσω SEA JETS και Ηλιόπουλου - η παρουσία του είναι μόνο τα ΟΧΙ που λέει σε όλα;
Αν εσάς όμως σας αρέσει να βλέπετε μόνο αυτούς που θέλετε και συμπτωματικά είναι αυτοί που βρίζουν συνεχώς στο facebook τότε "με γεια σας και χαρά σας".
Πότε έγινε επικίνδυνο το λιμάνι; Ξαφνικά το 2020; Το ίδιος δεν ήταν και χωρίς κανένα έργο μέχρι το 2019; Μάλλον έχετε χάσει κάθε επαφή με την πραγματικότητα για να λέτε τέτοια πράγματα. Αυτο λέει και η συσταση σας περί αντικειμενικότητας ενώ εσείς έχετε φτάσει να περιγράφετε ότι δεν υπάρχει.
Προφανώς δεν σας αρέσουν τα έργα που προχωράνε. Δεν σας αρέσουν οι άνθρωποι που έχουν καθημερινή παραγωγική παρουσία. Δεν σας αρέσει η συνεχής δραστηριότητα του Μαντζώρου. Δεν σας αρέσει η καθημερινή και συνεχής παραγωγική παρουσία του Εν Άνδρω. Θέλετε μια Άνδρο της δικής σας ζωής. Πρόβλημα σας.
Την καλημέρα μου...
ΥΓ Το "ολα θα κριθούν σύντομα" δεν το καταλάβαμε; Λέτε να γίνουν εκλογές τον άλλο μήνα ή σε ένα εξάμηνο και μας διαφεύγει;

Το σχόλιο επεξεργάστηκε περίπου 3 χρόνια πριν από το χρήστη enandro enandro
This comment was minimized by the moderator on the site

Να μπει και καμία κάμερα να κοιτά στα έργα, διότι έχουν πιάσει δουλειά κάτι άμισθα κουμάσια κάνοντας ζημιές. Μην εκπλαγείτε αν δείτε πάλι καμιά καρικατούρα στην γλίστρα, στο πεδίο ή στα υπόστεγα συνοδευόμενη από δολιοφθορές... Η Σάριζα δεν μπορεί να τους χορηγήσει μερικά κιβώτια σόδες μπας και ησυχάσουμε; Πέρασαν σχεδόν 2 χρόνια από την ήττα και ακόμα στομαχόπονο έχουν...

This comment was minimized by the moderator on the site

Μόνο αντικειμενικοτητα δεν έχετε
Από ότι βλέπουμε εφαρμόζετε η λίστα των έργων συντηρησης για το λιμάνι Γαυριου, που είχε δημοσίευσει ο Δημοτικός σύμβουλος Αδαμης από τον Οκτώβρη του 19.
Όπως επίσης και η εκβάθυνση δική του πρωτοβουλία ήταν.
Αντίθετα όλοι σας σαμποταρετε την προεκταση του λιμανιου που Ψηφησε το ΔΣ μόνο από την αντιπολίτευση.
Άρα έργο για το Γαυριο ουσιαστικό κανένα δεν στηρίζετε και παραμένει ένα επικυνδηνο λιμάνι για τα πλοία και ένα απέραντο παρκινκ που κανένας επισκέπτης δεν θέλει να μένει στο Γαυριο.
Ο κόσμος της περιοχής ξέρει πλέον και δεν τρώει κουτόχορτο
Αλλά λίγη αντικειμενικοτητα για ανθρώπους που έχουν δουλέψει για να γίνουν έργα στο λιμάνι είναι άδικο να κάνετε το άσπρο μαυρο.
Ο κόσμος όμως γνωρίζει και θα τους τιμήσει και πάλι.

ΣΧΟΛΙΟ ΕΝ ΑΝΔΡΩ
Πόσο αντικειμενικός είστε εσείς που αναφέρεστε σε έργα που δεν είχε ονειρευτεί ο Αδάμης. Είχε ονειρευτεί τον φωτισμό του λιμανιού και του παρινγκ; Την γλίστρα;, Το πεδίο προσγείωσης ελικοπτέρων; Την ανακατασκευή του πέτρινου στέγαστρου της Νότιας Προβλήτας; Την επιδιόρθωση της περίφραξης; Την επερχόμενη συντήρηση/ανακατασκευή των προβλητών; Τίποτα από όλα αυτά. Ένας 25ετές πλάνο λέει συνέχεια. Να ζήσετε να το δείτε...
Για την εκβάθυνση ναι την ξεκίνησε. Όμως με παρέμβαση της εταιρείας του Μάριου Ηλιόπουλου που δουλεύει. Ήταν ο εφοπλιστής - όπως είπε ο ίδιος σε συνέντευξη που έδωσε στο ΕΝ ΑΝΔΡΩ - που βάρυνε στις αποφάσεις. Για να γίνει έργο όμως μια ιδέα χρειάστηκε κάποιος να τρέχει επί ένα χρόνο. Ούτε αυτό βλέπετε. Εσείς όμως βλέπετε τα λόγια και χάνετε τα έργα.
ΥΓ Να ξανατιμήσετε τον Αδάμη που εξελέγη... στην Χώρα!!!!!!

Το σχόλιο επεξεργάστηκε περίπου 3 χρόνια πριν από το χρήστη enandro enandro
This comment was minimized by the moderator on the site

ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΕΝ ΑΝΔΡΩ
Το σχόλιο σας περί "αμίσθων" διαγράφηκε. Ανώνυμες ύβρεις δεν ανεβάζουμε. Ρωτήστε τον θείο σας. Αυτός ξέρει.
Την καλησπέρα μας.
ΥΓ Σε λίγο βραδιάζει και θα ανάψουν τα φώτα κάντε μια βόλτα στο λιμάνι και γράψτε αν ανάβει κανένας προβολέας...

Το σχόλιο επεξεργάστηκε περίπου 3 χρόνια πριν από το χρήστη enandro enandro