Ξεκίνησαν δύο κομβικά έργα στην Χώρα

ΧΩΡΑ - ΥΔΡΕΥΣΗ

 Ξεκίνησαν δύο κομβικά έργα στην Χώρα. Το πρώτο είναι αλλαγή του κεντρικού αγωγού ύδρευσης που ξεκινά από την δεξαμενή της Χώρας στα Πευκάκια και φτάνει μέχρι την Καΐρειο Βιβλιοθήκη. Ο αγωγός ήταν παλιός κι έσπαγε πλέον συχνά προκαλώντας ζημιές στην περιοχή. Η αντικατάσταση του κρίθηκε αναγκαία από τον αντιδήμαρχο Δημήτρη Γιαννίση που ως παλιός δήμαρχος ήξερε το πρόβλημα και θέλησε να το λύσει οριστικά.  

 Η αντικατάσταση του αγωγού κρίθηκε επίσης αναγκαία ενόψει ενός μεγάλου έργου που θα ακολουθήσει και είναι η πλήρης ανακατασκευή του οδοστρώματος από την διασταύρωση της Χώρας με τα Λειβάδια μέχρι και το Ναυτικό όμιλο, το οποίο κρίθηκε αναγκαίο και επείγον από τη νέα διοίκηση που το είχε υποσχεθεί ως έργο πρώτης προτεραιότητας μιας και η άσφαλτος είχε πια διαλυθεί από τα [πολλά χρόνια κι ήταν όλο μπαλώματα. 

 Στη φωτογραφία οι αγωγοί που θα χρησιμοποιηθούν για την ανασκευή ακουμπισμένοι στα Πευκάκια. 

 Βίντεο από τις εργασίες της ύδρευσης στη Χώρα και της αποχέτευσης από τα Λειβάδια μέχρι την Χώρα.

ΛΕΙΒΑΔΙΑ - ΑΠΟΧΕΤΕΥΣΗ

 Το δεύτερο έργο είναι η σύνδεση της αποχέτευσης με των Λειβαδίων (και της Μεσαριάς) με τον βιολογικό της Χώρας και εκκρεμούσε αρκετά χρόνια. Το έργο του δικτύου στα Λειβάδια που ήταν λίαν σημαντικό το έτρεξε με ιδιωτική χρηματοδότηση ο Αλκιβιάδης Τάτος. Την μελέτη για την σύνδεση την έκανε η τεχνική υπηρεσία επί δημαρχίας Σουσούδη. Και ο Θ. Σουσούδης κατάφερε και ενέταξε το έργο σε χρηματοδοτικό πρόγραμμα. Το έργο ήταν να ξεκινήσει τον Σεπτέμβριο του 2019. Όμως ο πρώτο μειοδότης το εγκατέλειψε. Και έτσι η νέα διοίκηση πλέον πέρασε στον δεύτερο μειοδότη που ξεκίνησε αυτές τις μέρες.

 Στόχος να συνδεθούν τα Λειβάδια (και η Μεσαριά) με τον κεντρικό αγωγό της Χώρας που πάει στον βιολογικό. Το έργο του δικτύου της Μεσαριάς είχε κάνει η διοίκηση Βάμβουκα-Θεολόγου το 2010. Από τότε περιμένει η Μεσαριά να συνδεθεί με τον βιολογικό που είχε χωροθετηθεί επί Δ. Γιαννίση το 2002 κι έτρεξε η διοίκηση Γλυνού-Θεολόγου το 2012.

 Στη φωτογραφία οι αγωγοί αποχέτευσης που περιμένουν για να τοποθετηθούν στα Λειβάδια. Τα παραπάνω μας λένε πως πολλά δημόσια έργα περνάνε από τη μια τετραετία στην άλλη και από τον ένα δήμαρχο στον άλλο. Ιδίως όταν τα εγκαταλείπουν οι εργολάβοι. Το μέγα ζήτημα είναι να είναι οι διοικήσεις σε επαγρύπνηση και να μπορούν να τα συνεχίσουν άμεσα και αποτελεσματικά. Ορισμένα μεγάλα και σημαντικά έργα της διοίκησης Γλυνού-Θεολόγου ολοκληρώθηκαν επί διοίκησης Σουσούδη. Το ατύχημα είναι πως η διοίκηση Σουσούδη άφησε περιορισμένο αριθμό - μικρών έργων - στην επόμενη διοίκηση με αποτέλεσμα η νέα διοίκηση να πρέπει να τρέξει περισσότερο. Όμως αν δεν κάνουμε λάθος για τον λόγο αυτό και εξελέγη...

"ΕΝ ΑΝΔΡΩ"   

 

 

 

ΑΦΗΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

ΑΦΗΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

  1. Σχολιάζετε ως επισκέπτης.
Attachments (0 / 3)
Share Your Location
There are no comments posted here yet
This comment was minimized by the moderator on the site

Καλά τα έργα ρε πατριώτες στην Χώρα σ εκείνο το έρμο Κόρθι που οι δρόμοι είναι σκαμμένοι χρόνια και με εκατό μπαλώματα να τα σκεπάζουν υπάρχει προοπτική για λίγο έστω τσιμέντο είτε θα συνεχίσουμε να σπάμε τα αυτ/τα μας ;;;;τι λες Δήμαρχε;;;

This comment was minimized by the moderator on the site

Για να μπουν καποια πραγματα σε σωστη βαση:
Κατανοητο οτι μια αχρηστη δημοτικη αρχη οπως η προηγουμενη προσπαθει να πεισει οτι ολα οσα εγιναν, γινονται και θα γινουν, οφειλονται σε αυτην. Ομως, ας μην ξεγιελιεσαι αναγνωστη:
Υπαρχουν εργα, προμηθειες και χρηματοδοτησεις που γινονται και θα γινονται ανεξαρτητα απο το αν μια δημοτικη αρχη ειναι ικανη ή οχι. Ειναι το κράτος που αποφασίζει και δινει χρηματα και ενας δημος τα παιρνει, ειτε ειναι ικανος ο δημαρχος είτε οχι. Παράδειγμα, τα πρόσφατα μηχανήματα έργου, που τα πήραν όλοι, είτε λέγονταν Σουσούδης είτε Λοτσάρης είτε Φούφουτος.
Εκει που φαινεται η αξια μιας δημοτικης αρχης και εκει πρεπει να κρινεται, ειναι σε 2 πραγματα: 1. Η καθημερινοτητα του πολιτη και 2. Σε χρηματοδοτησεις και εργα που δεν τα δινει το κρατος σε οποιονδηποτε δημο, αλλα μόνο σε όποιον τα διεκδικεί επάξια με σοβαρή δουλειά.
Στο πρωτο η διοικηση Σουσουδη απλά απέτυχε. Ενα παραδειγμα μονο, η ανακυκλωση που στα χρονια του εκανε βουτια από τα επιπεδα της διοικησης Γλυνου. Στο δευτερο οχι απλα απετυχε, εφτασε στον πατο, στο 0. Εδώ δεν υπάρχουν παραδείγματα Σουσουδη παρά μόνο αντιπαραδείγματα και καλές πρακτικές Λοτσαρη: Πχ. το νεο δημοτικό σχολείο Ανδρου που η νυν διοικηση Λοτσαρη έκανε τη μελέτη, το ωρίμασε, το ενέταξε σε χρηματοδότηση και οπου ναναι δημοπρατειται. Αυτο δεν το χρωσταγε κανενα κρατος. Μονο με κοπιαστικές ενέργειες μιας δημοτικής αρχής γίνονται τέτοια έργα.
ΥΓ. Εννοείται οτι αν το σχολείο εγκαινιασει ο Σουσουδης, θα είναι κι αυτό δικό του έργο. Ολα δικά του ως το 3020!

This comment was minimized by the moderator on the site

Και ναι η δήλωση βγήκε! Η σκέψη για τις καινούργιες μπουλντόζες ήταν των προηγούμενων αυτό γράφουν. Με την υλοποίηση είχαν θεματάκι, αλλά με τις φωτογραφίες στο φέις όχι! Την μπουγάδα με την χαρτούρα, τον διαγωνισμό και τα λοιπά ρέστα τα έκαναν οι νυν που όντως έχουν θέμα με τις σελφοφωτογραφίες. Εκεί όντως δεν το έχουν! Έργα και μόνο έργα!

This comment was minimized by the moderator on the site

Αρχηγέ, βγάλε γρήγορα Αντώνη ή Γιάννη να κανουν δήλωση ότι και αυτά τα έργα ήταν δικά μας. Να δηλώσουν ότι το ολογραμμα των έργων υπήρχε στον Δημο πολύ πριν αναλαβουνε αυτοί. Πω πω θα τους σκισουμε
αρχηγε. Έργα αυτοί, δηλώσεις εμείς. Τους έχουμε σκίσει

This comment was minimized by the moderator on the site

ΧΑΙΡΟΜΑΙ ΠΟΥ ΚΑΠΟΙΟΙ ΛΙΓΟΙ ΠΙΣΤΕΨΑΜΕ ΣΤΙΣ ΙΚΑΝΟΤΗΤΕΣ ΚΑΙ ΣΤΗ ΜΕΘΟΔΙΚΟΤΗΤΑ ΤΟΥ ΓΙΑΝΝΙΣΗ ΚΑΙ ΚΑΤΑΦΕΡΑΜΕ ΚΑΙ ΕΚΛΕΧΤΗΚΕ.
ΑΝ ΜΗ ΤΙ ΑΛΛΟ, ΔΙΚΑΙΩΘΗΚΑΜΕ...