ΔΗΜΟΣ ΑΝΔΡΟΥ: Ιδού τι άφησε στο ταμείο ο Θ. Σουσούδης...

 

Το δημαρχείο Άνδρου μετά την συντήρηση και τον φωτισμό του από τη σημερινή διοίκηση. 

ΔΗΜΟΣ ΑΝΔΡΟΥ - ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΣΑΒΒΑΤΟ 24.10.2020

 Παραδοτέο Ταμειακό Υπόλοιπο και υποχρεώσεις οικονομικής διαχείρισης Θ. Σουσούδη την 1η Σεπτεμβρίου 2019. 

Ο απελθών Δήμαρχος, Θεοδόσης Σουσούδης, περιερχόμενος το facebook διαλαλεί σε όλους τους τόνους πως άφησε ταμειακό υπόλοιπο 2.000.000 ευρώ και πως με αυτά τα χρήματα γίνονται τα πολλά έργα, που είναι σε εξέλιξη ή που ολοκληρώθηκαν τους πρώτους 14 μήνες της θητείας της νέας δημοτικής αρχής. Μέγα ψεύδος…

Ο Δήμαρχος Άνδρου, Δημήτρης Λοτσάρης, ζήτησε από τις Υπηρεσίες του Δήμου Άνδρου να δώσουν στη δημοσιότητα τα πλήρη στοιχεία από το ταμειακό υπόλοιπο και τις υποχρεώσεις, που άφησε φεύγοντας ο απελθών Δήμαρχος.

Η Υπηρεσία κατέγραψε αναλυτικά τα παρακάτω στοιχεία, τα οποία δίνουμε στη δημοσιότητα, ώστε να πάψει η σπέκουλα και το ψεύδος, με το οποίο καλύφθηκε η Άνδρος σε ολόκληρη την πενταετία του κ. Σουσούδη. Και να σταματήσει η προσπάθεια, που κάνει τώρα με ψευδείς αναρτήσεις να συνεχιστεί το πέπλο του ψεύδους του και επί της δικής μας θητείας.  

Αναλυτικά, τα στοιχεία, που παραλάβαμε, έχουν ως εξής: 

Ταμείο

143,60 €

 

Τράπεζες

2.395.509,32 €

 

Σύνολο

2.395.733,92 €

 
     

Μείον:

   

Υποχρεώσεις προς πληρωμή:

950.165,49 €

 

Δεσμευμένα ποσά:

1.403.072,75 €

 

Σύνολο:

2.353.238,24 €

 
     

Υπόλοιπο:

42.495,68 €

 
     

Επιδικασμένες υποχρεώσεις πληρωμής

   

από δικαστικές αποφάσεις

69.484,00 €

Υπόλοιπο:

-26.988,32 €

 
     

Σε εξέλιξη αγωγές εναντίον

   

του Δήμου ύψους:

451.350,00 €

     

Υπόλοιπο:

-478.338,32 €

 

Τα παραπάνω στοιχεία λένε, πως ο κ. Σουσούδης άφησε στο ταμείο πραγματικό υπόλοιπο 42.495, 68 ευρώ!!! Κι όχι 2.000.000 εκατομμύρια, που διατείνεται ο ίδιος. 

Στα ανωτέρω πρέπει κανείς να προσθέσει άγνωστο ποσό από νέες αγωγές, που συνεχώς φτάνουν στον Δήμο και αφορούν προφορικές αναθέσεις των στελεχών της προηγούμενης διοίκησης κυρίως στον τομέα της ύδρευσης – αποχέτευσης της τελευταίας διετίας της διοίκησης Σουσούδη.

Τέλος, παραμένει σε εκκρεμότητα η ολοκλήρωση της εκκαθάρισης της ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΗΣ ΑΝΔΡΟΥ ΑΕ , οι οφειλές της οποίας θα βαρύνουν περαιτέρω τα οικονομικά του Δήμου. Κατ’ εκτίμηση οι υποχρεώσεις που θα προκύψουν θα είναι πάνω από 120 χιλ ευρω στις Τράπεζες και πάνω από 300 χιλ ευρω σε εργολάβους και προμηθευτές. 

ΔΗΜΟΣ ΑΝΔΡΟΥ

 

ΑΦΗΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

ΑΦΗΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

  1. Σχολιάζετε ως επισκέπτης.
Attachments (0 / 3)
Share Your Location
There are no comments posted here yet
This comment was minimized by the moderator on the site

Απλή αριθμητική που μάλλον δεν γνωρίζει ο Σουσούδης:
Υποχρεώσεις προς πληρωμή=τιμολόγια επί Σουσούδη που δεν έχουν ακόμα πληρωθεί
Δεσμευμένα ποσά=Αναθέσεις Σουσούδη που ακόμα δεν έχουν κόψει τιμολόγιο, αλλά κάποια στιγμή θα κόψουν.
Δεν είναι λοιπόν το ίδιο, όπως προσπαθεί να μας πείσει ο αδαής περί τα μαθηματικά Σουσούδης.
Αθροίζονται και αφαιρούνται από το ρευστό που άφησε, όπως πολύ σωστά το υπολογίζει η οικονομική υπηρεσία, που τόσο λοιδωρήθηκε επί Σουσούδη.
Μεταξιταστέος λοιπόν!

This comment was minimized by the moderator on the site

Και οι τιμές οι δόξες τα βραβεία και οι διακρίσεις; Που βγήκε μέσα στους καλύτερους δήμους εννοουμε καλέ; Που το ακούγαμε προεκλογικά συνέχεια και μετά η καραμέλα πιπιλιοταν συχνά πυκνά;;; Πόθεν πως οι διακρίσεις;
Έτσι με χρέη και μηδέν έργα περνούμε όλοι παράσημα!!!

This comment was minimized by the moderator on the site

Κι είχα την εντύπωση πως οι ανακοινώσεις ενός Δήμου είναι υπό την μορφή δελτίου τύπου με τις σφραγίδες τις ημερομηνίες και τις υπογραφές των συντακτών αλλά και των αρμοδίων υπαλλήλων ώστε να πιστοποιείται η αλήθεια των ισχυρισμών.
Εκτός αν ο έμμισθος σύμβουλος κ. Κυριάκος Θωμάς είναι ο συντάκτης.
Επίσης αν και είναι σε εξέλιξη οι αγωγές εναντίον του Δήμου, προσμετρώνται οφειλόμενα πριν από την εκδίκαση; Μοναδική πρωτοτυπία!!!

This comment was minimized by the moderator on the site

Το ερώτημα γιατί τα έργα Λοτσαρη δεν τα έκανε ο Σουσουδης αφού είχε τα χρήματα όπως διατυμπανίζει, θα μείνει αναπάντητο από τον θιγόμενο. Ανυπομονούμε για τις αυριανές εξαγγελθεισες εξηγήσεις...

This comment was minimized by the moderator on the site

Απορία πολλών.
Δηλαδή με αυτά τα 42.500 ευρώ γίνονται τα έργα σήμερα;
Ή μήπως με τα 2.300.000 που λένε ότι άφησαν οι άλλοι;

ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΕΝ ΑΝΔΡΩ
Τα χρήματα έρχονται με συγκεκριμένα χρηματοδοτικά προγράμματα στα οποία κατατίθενται μελέτες που στο 90% ξεκίνησαν μετά τις εκλογές. Άρα έρχονται από υπουργεία και το λιμενικο ταμείο. Τα έχουμε γράψει πολλές φορές.

Το σχόλιο επεξεργάστηκε περίπου 3 χρόνια πριν από το χρήστη enandro enandro
This comment was minimized by the moderator on the site

ΣΤΗΝ ΨΗΦΙΣΗ ΤΟΥ ΠΡΟΥΠΟΛΟΓΙΣΜΟΥ ΤΟΥ 2020 ΑΥΤΑ ΔΕΝ ΗΤΑΝ ΓΝΩΣΤΑ; ΑΝ ΝΑΙ ΓΙΑΤΙ ΑΝΑΦΕΡΟΝΤΑΙ ΤΩΡΑ ΑΝ ΟΧΙ ΕΚΑΝΑΝ 1,5 ΧΡΟΝΟ ΓΙΑ ΝΑ ΤΑ ΜΕΤΡΗΣΟΥΝ ΚΑΙ ΨΗΦΙΣΑΝ ΟΤΙ ΝΑΝΑΙ ; ΘΑ ΘΕΛΑΜΕ ΝΑ ΜΑΘΟΥΜΕ ΤΑ ΤΕΛΙΚΑ ΑΘΡΟΙΣΜΑΤΑ ΓΙΑ ΤΟ 2021 ΕΚΕΙ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΝΑ ΓΙΝΟΥΜΕ ΓΝΩΣΤΕΣ ΤΟ 2023

This comment was minimized by the moderator on the site

Δυο παρατηρήσεις οικονομολόγε μου:
α. ποιό είναι το αντίστοιχο με τους μπακάλικους λογαριασμούς σου ταμειακό που παρέλαβε ο Θεοδόσης Σουσούδης από τον εκλιπώντα δήμαρχο το 2015.
β. τα στοιχεία μπακάλη μου που ανακατεύεις στο τεφτέρι σου λένε ότι ο Θεοδόσης Σουσούδης παρέδωσε τον Δήμο το 2019 με ταμειακά διαθέσιμα 2,395,733.92 ευρώ ( 2,4 εκατομμύρια ευρώ για να το εμπεδώσεις). Μπορείς να μας πείς πόσα από τα οφειλόμενα πλήρωσε ο δήμαρχός σου, πόσα έσοδα άντλησε στον ενάμισυ χρόνο που διαφεντεύει το νησί και κυρίως πόσα οφειλόμενα χρέη έχει δημιουργήσει επί θητείας του και με τι ποσά έχει δεσμευθεί ο δήμος από τις πάσης φύσεως συμβάσεις , αναθέσεις ,απευθείας ή με διαγωνισμούς, κλπ-κλπ. Αναμένομε και όχι την μπάλα στην εξέδρα, ούτε γαργάρες, ούτε εξαφάνιση με υβρεολόγιο και καληνύχτες...

ΣΧΟΛΙΟ ΕΝ ΑΝΔΡΩ
Αναρωτιόμαστε: ποιον ρωτάει ο σχολιαστής;
Όχι εμάς. Δεν έχουμε σχέση με το πόσα άφησε ο Σουσούδης. Όχι την Οικονομική Υπηρεσία. Γιατί αυτή δίνει στη δημοσιότητα τα στοιχεία. Όχι τον σημερινό δήμαρχο τον οποίο εγκαλεί και μάλιστα χωρίς στοιχεία.
Μάλλον πρέπει να ρωτάει τον κ. Σουσούδη γιατί αυτός ξέρει τι παρέλαβε από τον μακαρίτη Γ. Γλυνό. Αυτός προσέλαβε τόσους ορκωτούς λογιστές επί τόσα χρόνια. Αν δεν τα δημοσίευσε 5 χρόνια ποιος ρωτάει ποιον τώρα; Ποιος μπορεί να τα βρει και να καταγγείλει τους τεθνεώτες;
Το ερώτημα είναι τι άφησε ο Σουσούδης στον Λοτσάρη. Δεν είναι τι βρήκε ο Σουσούδης πριν 6 χρόνια από τους προηγούμενους. Άραγε ποιος πετάει την μπάλα στην εξέδρα ή ακόμα και εκτός γηπέδου;
Αυτά ως απορίες για το θέμα

Το σχόλιο επεξεργάστηκε περίπου 3 χρόνια πριν από το χρήστη enandro enandro
This comment was minimized by the moderator on the site

Τάκη μεγάλε ΣΩΣΕ ΜΑΣ!!

This comment was minimized by the moderator on the site

Πρέπει να επανέλθει ταχέως κάποιος απόφοιτος δικός μου, να σας τα σουλουπώσει γιατί δεν ξέρετε τι σας γίνεται ...! Είστε άσχετοι από λογιστική, σαν μεγάλη σχολή οικονομικών επιστημών που είμαστε, ο εν λόγο κύριος θα τοποθετηθεί επί του θέματος με δημοσίευση σε άλλη Ανδριωτικη ιστοσελίδα που του κάνει τα χατήρια!!!
Α ρε γλέντια ..,

This comment was minimized by the moderator on the site

ΑΜΠΕ ΛΑΛΕ ΑΜΠΕ ΛΑΛΕ
Αρχηγέ μας εχουνε ρημάξει. Είμαστε μαζεμενα Όλα τα παιδιά Εγώ, ο Νίκος, ο Νικολος, ο Γιάννης, ο Αντώνης, Λάζαρος και ο Γιάννης και τραγουδάμε το Έχετε Γειά Βρυσουλες, κάμποι Βουνά Ραχούλες. Ο Γιάννης κρατάει το ίσο και ο Νικολος το στραβό. Και έργα κάνουνε και τα 2 εκατ που τους είχαμε αφήσει ανακαλυψανε ότι ήταν σε δραχμές! Μέχρι να απαντήσεις αρχηγέ ρίξε μια σελφι απόψε, Σαββατόβραδο, να σε δουνε να παθουνε κάτι!! Ουάου !! Αλληλούια!!!

Περισσότερα