Πιέσεις και έμμεσες απειλές για το πρόστιμο στον αστυνομικό διοικητή Άνδρου!!!

 

Μετά τα πρόστιμα οι πιέσεις στην αστυνομία για να μην πληρωθούν τα πρόστιμα. Οι πιέσεις ξεκίνησαν με τηλεφωνικό "εφέτη" που δεν ξαναφάνηκε. Συνέχισαν τηλεφωνικά με δικηγόρο. Εν τω μεταξύ είχαμε δύο-τρεις επώνυμες διαμαρτυρίες. Και τέλος ήρθε και το κόμμα Βαρουφάκη!!!

Από κύκλους της δικαιοσύνης πληροφορηθήκαμε πως ο Αστυνομικός Διοικητής Άνδρου δέχεται διαμαρτυρίες, πιέσεις ή και απειλές (!) από προσκείμενους στους «ενεργούς πολίτες» για τα πρόστιμα που επέβαλε όταν τους βρήκε στο Στενό πριν μερικές μέρες.

Οι πιέσεις (ή και συγκεκαλυμμένες απειλές)  ξεκίνησαν από την πρώτη στιγμή όταν ο αστυνομικός διοικητής - με δύο αστυφύλακες - τους επέβαλε πρόστιμο γιατί είχαν πάει στο Στενό χωρίς άδεια εν μέσω πανδημίας. Τον απείλησαν λέγοντας πως θα «φτάσουν ψηλά». Το «ψηλά» ήταν - όπως μάθαμε από ενδιαφερόμενο που τον πήραν τηλέφωνο - η "επιτροπή διαφάνειας", που έκανε δυο τηλεφωνήματα. Κατάλαβε μάλλον το αστείο του πράγματος και δεν άκουσε κανείς κάτι άλλο.

Την Παρασκευή 20/11 και το Σάββατο 21/11 τηλεφώνησε δύο φορές στο αστυνομικό τμήμα «δικηγόρος» κι είπε πως τους εκπροσωπεί. Στο πρώτο τηλεφώνημα έκανε συστάσεις σε αξιωματικό υπηρεσίας «να τα βρουν» με τον διοικητή και να μην προχωρήσει το πρόστιμο ώστε να μην γίνουν μηνύσεις από την μεριά τους!!!

Στο δεύτερο τηλεφώνημα μίλησε με τον διοικητή κι άσκησε περαιτέρω πιέσεις για να κάνει δεκτές τις ενστάσεις στα πρόστιμα! Διαφορετικά απείλησε πως… θα του γίνουν μηνύσεις για «παράβαση καθήκοντος»!!! Ζήτησε μάλιστα και τα στοιχεία των άλλων αστυνόμων που ήταν παρόντες στο πρόστιμό. Ο διοικητής ανέλαβε μόνος του την ευθύνη και δεν του δόθηκαν στοιχεία άλλων!!! Στο τέλος ο δικηγόρος κατέφυγε σε μια παράθεση σειράς νόμων για τις ΜΚΟ των πελατών του τους οποίους ο διοικητής είχε παραβιάσει!!!…

Από εκεί ξεκινά το άνοιγμα του θέματος. Ο διοικητής τηλεφώνησε σε γνωστό δικηγόρο της Άνδρου για να μάθει για τους νόμους, που αναφέρθηκε ο δικηγόρος. Μιλώντας σε εμάς αργότερα ο δικηγόρος εξήγησε πως οι νόμοι που επικαλέστηκε ο «δικηγόρος» των "ενεργών πολιτών" στον διοικητή δεν είχαν καμία σχέση ή κάποια αντιστοιχία για την περίπτωση του προστίμου των τεσσάρων ακτιβιστών!!! Προφανώς ήταν μια ακόμα προσπάθεια άσκησης πίεσης… για να μην προχωρήσει το πρόστιμο!!!

Προσπάθεια για... "πολιτικές διαστάσεις"!

Ο δρόμος είχε τη δική του ιστορία. Όλα ξεκίνησαν με "πιέσεις και απειλές" ακτιβιστών για να μην γίνει ένας νόμιμος δρόμος στο Φραγκάκι. Και όλα κατέληξαν με "πιέσεις και απειλές" φίλων τους για να μην πληρωθεί ένα πρόστιμο ακτιβιστών για το Φραγκάκι!!! 

Από τις προηγούμενες μέρες υπήρξαν αρκετές μεμονωμένες επιστολές προς την αστυνομία με σκοπό να την πιέσουν. Ξεκίνησαν με έωλα "νομικά" επιχειρήματα και κατέληξαν σε υχηλούς τόνους αναφορές για το άγνωστο, "κυκλώπειο", μακρινό κι ερημικό  Φραγκάκι. Το Σάββατο το πρωί 21/11 ο γνωστός υβριστή Ν. Αυγουστής έστειλε «ραβασάκι» διαμαρτυρίας προς τον αστυνομικό διοικητή και προς τον δήμαρχο Άνδρου και προς την εταιρεία. Κατηγορούσε με λίαν υψηλούς τόνους τους πάντες για τις εργασίες στο Φραγκάκι!!!

Από το μεσημέρι του Σαββάτου παρενέβη στο όλο θέμα και το ανύπαρκτο στην Άνδρο κόμμα Βαρουφάκη επιχειρώντας να το πολιτικοποιήσει. Προφανώς μόνο αυτό το κόμμα βρήκαν εύκαιρο οι ακτιβιστές για να πολιτικοποιήσει την μεμονωμένη διαμαρτυρία τους και να ασκήσει έτσι έμμεσες "πολιτικές πιέσεις" στον... "ανυπάκουο" αστυνομικό διοικητή...

Με ανακοίνωση που εστάλη στα ΜΜΕ της Άνδρου η οργάνωση Κυκλάδων του κόμματος Βαρουφάκη μιλούσε για… «ξεσηκωμό στην Άνδρο»!!! Προφανώς ο ξεσηκωμός συνέβη - κατά το κόμμα "25η Μέρα" που έχει μεσάνυχτα - εν μέσω πανδημίας και εννοούσε προφανώς τους τέσσερις ακτιβιστές που πήγαν στο Στενό για διαμαρτυρία και πήραν πρόστιμο!!! Μια ακόμα αποτυχημένη προσπάθεια να ασκηθεί πολιτική πίεση στην Άνδρο... για να σταματήσει το πρόστιμο!!! Και βέβαια και για το ανύπαρκτο κόμμα Βαρουφάκη στην Άνδρο ήταν μια αφορμή να βρει τρόπο να φανεί - εξ αποστάσεως - και να εκμεταλλευτεί  κάτι προς ίδιον πολιτικό όφελος! Για την Άνδρο οι του κόμματος Βαρουφάκη - ορμώμενοι εκ Πάρου - θα ενδιαφερθούν σοβαρότερα κάποια άλλη φορά. Όταν ευκαιρήσουν... 

«ΕΝ ΑΝΔΡΩ»

ΑΦΗΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

ΑΦΗΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

  1. Σχολιάζετε ως επισκέπτης.
Attachments (0 / 3)
Share Your Location
There are no comments posted here yet
This comment was minimized by the moderator on the site

Το συγκεκριμένο θέμα έχει ελλείψεις. Δεν γνωρίζω τον λόγο που βρέθηκαν στο συγκεκριμένο τόπο οι παράνομοι.
Ενδεχομένως να αναφέρεται σε άλλο δημοσίευμα και να μην έχω ενημερωθεί. Δεν είμαι τακτικός αναγνώστης.
Ανεξαρτήτως προστίμου (δεν είναι το ζητούμενο) με ενδιαφέρει να μάθω τον λόγο της παρουσίας των παρανομούντων
στην συγκεκριμένη θέση.
Ευχαριστώ
Πανταζής Γιάννης JPP

This comment was minimized by the moderator on the site

Το βιντεάκι τα σπάει.....έχω λιώσει στο γέλιο.

This comment was minimized by the moderator on the site

Βρέθηκε και το video: https://gofile.io/d/HZeSV7

This comment was minimized by the moderator on the site

Είναι πραγματικά εντυπωσιακή η κινητοποίηση των αστυνομικών αρχών στην Άνδρο για τον έλεγχο των μετακινήσεων. Δεν περιορίζονται μόνο στους οικισμούς όπως θα περιμέναμε αλλά ίσως μπορούμε να βγάλουμε το συμπέρασμα πως πλέον οραγνώνουν και περιπολίες ακόμα και στα βουνά αν κρίνουμε από την επισκεψή τους στο Φραγκάκι. Ακόμα πιο εντυπωσιακό είναι ότι όλες αυτές οι περιπολίες ακόμα και στους ορεινούς όγκους διενεργούνται από μόλις πέντε αστυνομικούς. Βέβαια σύμφωνα με δηλώσεις του πρωθυπουργού για τις μετακινήσεις στα βουνά υπάρχει μια ανοχή. Ίσως τελικά να χρειάζονται περισσότερες διευκρινήσεις από τη διοίκηση σχετικά με το τι ισχύει με τις μετακινήσεις στα βουνά.

This comment was minimized by the moderator on the site

Οι (διαγράφεται μια λέξη - ΕΝ ΑΝΔΡΩ) για τριτοτεταρτη ορχήστρα για το μπουζουκομεζεδοπωλειο καλοί είναι. Από κει και πέρα αν θέλουν να εμπνεύσουν και τις γελοιογραφίες του Αρκά ας συνεχίσουν.

Το σχόλιο επεξεργάστηκε περίπου 3 χρόνια πριν από το χρήστη enandro enandro
This comment was minimized by the moderator on the site

Ρε συντρόφια τον Βαρουφακη; Μα τον Βαρουφακη; Ο Λεβέντης θα σας έλυνε το θέμα στο αψε σβήσε. Υπομονή συντρόφια, η δικαίωση έρχεται, βαστάτε γερά! Τα πρόστιμα όμως να τα πληρώσετε έτσι; ,( ε, ρε βρεγμένη σανίδα που πάει χαμένη, εεεε σουργελαααααα)

This comment was minimized by the moderator on the site

Καλό είναι ο κ. Μάνος Σταυριανός της επιτροπής Κυκλάδων του κ. Βαρουφάκη αν ξέρει η φωτογραφία με την οποία συνόδευσε το κείμενο του από ποιο μέρος της Άνδρου ή μήπως άλλου νησιού είναι. Όσο για το κείμενο του ΜΕΡΑ 25 συμβαδίζει απολύτως με την αερολογία και τον ναρκισσισμό του αρχηγού του. Μωραίνει Κύριος ον βούλεται απωλέσαι...

This comment was minimized by the moderator on the site

Το Α/Τ...
ΣΧΟΛΙΟ ΕΝ ΑΝΔΡΩ
Είπαμε οι ύβρεις προς τους άλλους και το ΕΝ ΑΝΔΡΩ μόνο επώνυμα Νίκο. Αν κάτι δεν ξέρεις λόγω ηλικίας και κλίσης στους προπηλακισμούς και στους τραμπουκισμούς από ρεπορτάζ μπορείς να εγγραφείς σε κάποιο ΙΕΚ δημοσιογραφίας. Κάτι θα μάθεις...

Το σχόλιο επεξεργάστηκε περίπου 3 χρόνια πριν από το χρήστη enandro enandro
This comment was minimized by the moderator on the site

Κατανοητές οι ανώνυμες χυδαιολογίες κάποιων "ακτιβιστών" εναντίον μας. Δεν έχουν πρόσωπο να φανούν και να πάρουν την ευθύνη των χυδαιοτήτων τους, Δεν είχαν πρόσωπο να πάρουν την ευθύνη τη παρουσίας τους στις κινητοποιήσεις 120 ανθρώπων στο Γαύριο όταν εμπόδιζαν τα πλοια της ΔΕΗ. Κρύβονταν για να μην πάρουν πρόστιμο. Δεν είχαν πρόσωπο να πάρουν την ευθύνη των πράξεων τους το πρωινό που ήρθαν οι ανεμογεννήτριες και μαζέυτηκαν 150 νοματαίοι θεωρώντας πως κάνουν "επανάσταση". Είχε πρόσωπο ούτε ο Ν. Αυγουστής που εκτόξευσε παρουσία όλου του λιμενικού σώματος, της αστυνομίας και των φίλων του ακατανόμαστες προσωπικές ύβρεις εναντίον μας.
Όταν δημοσιοποιήσαμε πολύ προσεκτικά το χυδαίο υβρεολόγιο του κάποιοι φίλοι του μας αποκάλεσαν ανώνυμα φυσικά με νέες χυδαιότητες. Φυσικά ο υβριστής εκ των υστέρων θέλησε να διαψεύσει στον επιχειρηματία Φιλιππίδη τα όσα είπε. Μόνο που ήταν μπροστά και οι μηχανικοί του Φιλιππίδη.
Ιδού το επίπεδο των "υψηλόφρονων αγωνιστών": ανώνυμες ή και επώνυμες ύβρεις, τραμπουκισμοί, ψευδολογίες κλπ.
Σήμερα έχουν πλέον πλήρως εκτεθεί με τις ακραίες αντιδράσεις τους για τη διάνοιξη ενός νόμιμου δρόμου στο Φραγκάκι. Κι έχουν αποτύχει στην "επανάσταση" κατά της τεχνολογίας των ΑΠΕ. Εξαπολύουν θρασύδειλοι μέσω ίντερνετ ανώνυμες χυδαίες προσωπικές επιθέσεις που επιχειρούν να προσβάλουν το επαγγελματικό status μας.
Ιδού το επίπεδο πεζοδρομίου που επιχειρούν να κατεβάσουν τον πολιτικό διάλογο στην Άνδρο κάποιοι "επαναστάτες" του γλυκού νερού που πιέζουν και τον αστυνομικό διευθυντή με όλους τους τρόπους για τα πρόστιμα. Ιδού το επίπεδο πολιτικού πολιτισμού των "όψιμων" υπερασπιστών της ιστορίας και του πολιτισμού της Άνδρου.
Υποχρέωση μας λοιπόν πλέον να υπερασπίσουμε την τιμή μας στα δικαστήρια.
ΥΓ Όσοι εκ των ακτιβιστών, νεοσταλινικών, προπαγανδιστών, ψευδολόγων κλπ έχουν κάτι να πουν για όσα γράφουμε (και πιθανόν τους ενοχλούν) να βρίζουν ΕΠΩΝΥΜΑ. Ανώνυμες ύβρεις δεν δημοσιεύονται...

Το σχόλιο επεξεργάστηκε περίπου 3 χρόνια πριν από το χρήστη enandro enandro
This comment was minimized by the moderator on the site

Μια διόρθωση, ως προς τον χαρακτηρισμό- προσωνύμιο του Ν.Αυγουστή:
Όχι σκέτο «γνωστός υβριστής», αλλά « γνωστός ψευδολογος υβριστής»