Προχωρά το έργο του Κλειστού Γυμναστηρίου στο Γαύριο.

 

Πρόταση τοποθέτησης του κλειστού γηπέδου στον υπάρχοντα χώρο στο Γαύριο. Από την προμελέτη με βάση την οποία έγινε η σύμβαση για την έκδοση ΦΕΚ μέσα στο 2021.

(Ανακοινώθηκε το επόμενο βήμα του έργου του Κλειστού Γυμναστηρίου στο Γαύριο. Μετά την προμελέτη - κατόψεις, περιγραφή τεχνικών επιλογών και στοιχείων, τοπογραφικό κλπ - που ετοίμασε η τεχνική υπηρεσία του Δήμου η διοίκηση προχώρησε σε σύμβαση με ιδιωτικό μελετητικό γραφείο που θα υποβοηθήσει στην ολοκλήρωση του φακέλου και στις διαδικασίες που απαιτούνται για την έκδοση ΦΕΚ για την ανέγερση του κλειστού γυμναστηρίου. Για να γίνει το ΦΕΚ χρειάζεται έγκριση και εισήγηση της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού και του ΣΥΠΟΘΑ της Περιφέρειας. Η διαδικασία αυτών των εγκρίσεων απαιτεί κόπο και χρόνο. Μόλις ολοκληρωθεί - εντός του 2021 - θα ανοίξει ο δρόμος για την κατασκευή του κλειστού γηπέδου. Κάτι που σημαίνει πως καλώς εχόντων των πραγμάτων το κλειστό θα είναι έτοιμο πριν τις εκλογές του 2023 - ΕΝ ΑΝΔΡΩ) 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Στην ωρίμανση της μελέτης του Κλειστού Γυμναστηρίου στο Γαύριο προχωράει ο Δήμος μας. Συγκεκριμένα, μετά από την υλοποίηση της Ά φάσης, της προμελέτης, από την Τεχνική Υπηρεσία του Δήμου, προχωράμε στην ωρίμανση του έργου με την έκδοση ειδικών όρων δόμησης, λήψης αδειοδοτήσεων και εν συνεχεία την οριστική μελέτη και υποβολή πρότασης σε χρηματοδοτικό πρόγραμμα.

Ο Δήμος μας υπέγραψε σύμβαση με ιδιωτικό τεχνικό γραφείο, το οποίο θα υποβοηθήσει τις Τεχνικές μας Υπηρεσίες. Μπαίνει έτσι στην τελική της φάση η μελέτη ενός από τα σπουδαιότερα έργα για το Νησί μας, ενός Κλειστού Γυμναστηρίου στο οικόπεδο ιδιοκτησίας του Δήμου στο Γαύριο,  όπου σήμερα στεγάζονται το Δημοτικό Σχολείο και το Γυμνάσιο Λύκειο. Μια συνολική προσπάθεια να μην είναι το Νησί μας ουραγός στις αθλητικές υποδομές παίρνει σταδιακά «σάρκα και οστά»!

 Ένα έργο που ξεκίνησε το 2019 αμέσως μετά την ανάληψη των καθηκόντων μας από σημείο «μηδέν». Αυτό προέκυψε, μεταξύ άλλων και από τις ανακοινώσεις των Δημοτικών Συμβούλων κ.κ. Δ. Γιαννίση και Β. Αδάμη, οι οποίοι, με τον πρώην Δήμαρχο Θ. Σουσούδη και την κ. Ιωάννα Σαραβάνου, άμισθη, ειδική σύμβουλο Δημάρχου, επισκέφθηκαν το Φθινόπωρο του 2019 το Υπουργείο Εσωτερικών, παρά τα αντίθετα που λέγονται και γράφονται.

Ένα βήμα πιο κοντά στην επίτευξη του μεγάλου στόχου. Ο Δήμος μας, με χαμηλούς τόνους και πολλή δουλειά, θα συνεχίσει να ωριμάζει και να δημοπρατεί έργα και δράσεις, υλοποιώντας στο ακέραιο την εντολή, που λάβαμε από τους Ανδριώτες, να βάλουμε το Νησί σε τροχιά ανάπτυξης. Να συμβάλουμε για την Άνδρο του αύριο. Για την Άνδρο, που όλοι θέλουμε και ονειρευόμαστε.

ΔΗΜΟΣ ΑΝΔΡΟΥ

ΑΦΗΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

ΑΦΗΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

  1. Σχολιάζετε ως επισκέπτης.
Attachments (0 / 3)
Share Your Location
There are no comments posted here yet
This comment was minimized by the moderator on the site

Γηπεδο "Βασιλειος Αδαμης", λοιπον. Ηταν δικαιο, γινεται πραξη.

This comment was minimized by the moderator on the site

Καλο θα ηταν,ο 'πολυ στενος συντροφος' του οπως λες και ολοι εσεις οι 'αυλικοι' του τοτε ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΙΩΑΝΝΗ ΓΛΥΝΟΥ και της τοτε ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟΥ ΚΑΤΕΡΙΝΑΣ ΤΖΟΥΑΝΟΥ,να κοιταξετε τον καθρεφτη σας πριν μιλησετε γι'αυτους....Ολοι εσεις που οταν εφυγε ο ΓΛΥΝΟΣ απο το προσκηνιο την κανατε σαν τα ποντικια για αλλες πολιτειες.Γινατε κολλητοι του Βοσσου,της Τασουλας,του Αδαμη,του Σουσουδη(ακομα θυμαμαι την πρωτη σε ψηφους στην κοινοτητα Γαυριου και στενη φιλη του αειμνηστου ΓΛΥΝΟΥ,να προσφωνει τον Σουσουδη στην κεντρικη ομιλια του στην Χωρα) και ολων αυτων που εβριζαν και κατηγορουσαν ολα τα χρονια,αυτους στους οποιους αναφερεσαι,διχως να πλενεις το στομα σου με χλωρινη πριν μιλησεις γι,αυτους.Δεν ειναι τυχαιο,οτι εσυ και καποιοι αλλοι,ησασταν στο ιδιο ψηφοδελτιο με τους πολεμιους του ΓΙΑΝΝΗ και της ΚΑΤΕΡΙΝΑΣ.Αφηστε τους λοιπον στην ησυχια τους,εκει που βρισκονται,γιατι θα τριζουν τα κοκκαλα τους μερες που ειναι

This comment was minimized by the moderator on the site

Κυριε ΜΠΑΣΑΝΤΗ ας γίνει το κλειστό αυτός είναι ο στόχος από την πρώτη στιγμή που ο συγχωρεμένος ο Γιάννης η συγχωρεμένη η Κατερίνα ο πολύ στενός σύντροφος του από το Γαυριο και ο Πρόεδρος της Κοινότητας Ν.Τριδημας,με την τότε κατασκευή του Σχολείου στον χωρο, ξεκίνησαν την κατασκευή.
Και όχι μόνον στα λόγια , αλλά με έργα με αποφάσεις και πολύ δουλειά .
Ας γίνει είπαν τότε και ας βγουνε οποίοι θέλουν να λένε ότι θέλουν.
Σημασία έχει να πάρει τον δρόμο του ....
Ιδιοκτήτης δεν είναι κάνεις του έργου, αλλά μόνον τα ίδια μας τα παιδιά που θα το χαίρονται.
Κλείνοντας κυριε ΜΠΑΣΑΝΤΗ , εσείς τότε , σφόδρα πολέμιος του Γιάννη Γληνού και της ομάδας του, δεν βλέπατε παραπέρα ....
Κάλιο αργά παρά ποτέ .
Καλές γιορτές στους Ανδριωτες

ΑΠΑΝΤΗΣΗ Δ. ΜΠΑΣΑΝΤΗ
Αγαπητέ το Σχολείο είχε "ξεκινήσει" από τον Κ. Θωμά. Αυτό το ξεχνάς. Το προχώρησε, το άλλαξε και το ολοκλήρωσε ο Γ. Γλυνός. Αυτό είναι το σωστό. Το κλειστό το "ξεκίνησε" ο Γ. Γλυνός με τους συνεργάτες του. Το έχουμε γράψει έξι φορές τουλάχιστον. Όμως δεν προχώρησε περισσότερο από ένα σκαρίφημα της ΓΓΑ. Δεν πρόλαβαν. Αυτή είναι η αλήθεια.
Το κλειστό έμεινε στα λόγια επί 5ετία. Σήμερα το προχωρά η διοίκηση Λοτσάρη. Στ' αλήθεια όχι στα λόγια. Η προμελέτη χρειάστηκε κάποιους μηνες. Σήμερα έχουμε σύμβασης με εταιρεία που θα τρέξει τις εγκρίσεις και τις διαδικασίες για ΦΕΚ. Δεν υπάρχει ακόμα η "κατασκευή" για την οποία γράφεις. Θα γίνει πραγματικότητα μέχρι το 2023...
ΥΓ ή ΠΕΡΙ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΑΝΤΙΠΑΛΟΤΗΤΑΣ
Για την πολιτική αντιπαλότητα με την ομάδα Γλυνού - όπως πολύ σωστά γράφεις - μην κοιτάς μόνο τον Δ. Μπασαντή. Κοίτα λίγο και προς την μεριά των συνεργατών του Γ. Γλυνού. Πράγματα ξεπερασμένα σήμερα, αλλά τόσο υπαρκτά τότε.
Αλήθεια ποιοι κάρφωναν στον σταυρό του μαρτυρίου και των εισαγγελέων τον Γλυνό μετά την αποχώρηση του από την πολιτική;
Κανείς Μπασαντής και κανένα ΕΝ ΑΝΔΡΩ - παρά την πολιτική αντιπαλότητα - δεν μίλησαν ποτέ για "σκάνδαλα" και δεν κατέθεσαν σε δημοτικά συμβούλια εναντίον του Γ. Γλυνού.
Αντιθέτως μόνο το ΕΝ ΑΝΔΡΩ στήριξε αυτόν και τον συνεργάτη του Ν. Θεολόγου - κι αυτός πολιτικός μας αντίπαλος τότε - δημόσια κατά των εισαγγελέων της διοίκησης Σουσούδη. Δεν θυμάμαι πολλούς συνεργάτες του Γλυνού να στηριξαν δημόσια την προσωπική εντιμότητα του. Υπήρχαν κι άλλα σάιτ γερασμένα ή νεαρά που ακολουθούσαν τυφλά τις δικαστικές επιλογές της διοίκησης Σουσούδη, Χωρίς στοιχεία και αποδείξεις...
Υπήρξαν παλιοί "συνεργάτες" του που κατέθεσαν εναντίον του σε δημοτικά συμβούλια που τον έστειλαν σε δίκες! Υπήρξαν παλιοί στενοί "συνεργάτες" του που πήγαν με τους κατηγόρους του! Τον εγκατέλειψαν σαλπάροντας με τον Κάπάκη "γι' άλλες πολιτείες και εξουσίες". Για άλλες θέσεις και αναθέσεις..
Ποιος λοιπόν στήριξε δημόσια, ενυπόγραφα και επώνυμα την προσωπική εντιμότητα του; Μόνο ο πολιτικός του αντίπαλος: το ΕΝ ΑΝΔΡΩ. Γνωστά πράγματα.
Τον Γλυνό "αποχαιρετίσαμε" - όπως ο ίδιος ζήτησε - ως φίλο τα 3,5 τελευταία χρόνια της ζωής του. Τότε του σταθήκαμε αν και που ήταν σχεδόν μόνος...
Πως και δεν τα είδατε όλα αυτά τα χρόνια; Μήπως "επιλέγετε" τι θα δείτε, πως θα το δείτε και σε ποια στιγμή θα το δείτε;
Την καλημέρα μου...

Το σχόλιο επεξεργάστηκε περίπου 3 χρόνια πριν από το χρήστη enandro enandro
This comment was minimized by the moderator on the site

Φααααααπ
Ακούστηκε από δω μέχρι τη χώρα...
Για άλλη μια φορά!

This comment was minimized by the moderator on the site

Να θυμίσω ότι η ενέργειες του κλειστού στο Γαυριο έχουν ξεκινήσει από το 2013
Από την δημοτική κοινότητα Γαυριου

This comment was minimized by the moderator on the site

Αρχηγέ, μου έχει ανέβει η πίεση 22!! Διάβαζα το Δελτίο και από την ταραχή μου αντί για άχνη έριξα μέλι στους κουραμπιεδες.
Στο τέλος θα με κάνουνε αυτοί να ψήσω λαμπριατη τα Χριστούγεννα.
Καλά, αυτό δεν είναι έτοιμο; Εγώ έχω αγοράσει σπορτεξ και ήμουνα έτοιμος να πάω για μπασκετακι!!
Και αυτός ο Βασίλης είναι με μας ή με τους άλλους; Άκου λέει να πει ότι δεν το έχουμε προετοιμασει εμείς!!
Ακου να λέει τα ίδια με αυτον, ούτε το ονομα του δεν θελω να πω! Τον καβουρα ντε!!
Παει Άρχηγε, μάζεψε τα παιδιά να μιλήσουμε. Φοβάμαι το 2021 θα μείνουμε οι δυο μας να βγάζει ο ενας τον άλλον σελφι.
Σημερα δεν είμαι καλά. Με εχουνε πρήξει αυτοί!
Άντε, Καλά Χριστούγεννα και καλά μυαλά!!

This comment was minimized by the moderator on the site

ΤΟ ΠΡΩΤΟ ΚΑΛΑΘΙ ΘΑ ΤΟ ΒΑΛΕΙ Ο ΔΗΜΑΡΧΟς
ΔΗΜΑΡΧΕ ΠΡΟΧΩΡΑ ΘΑ ΓΙΝΕΙς ΣΤΥΛΑΚΙ ΕΥΚΑΙΡΕΙΑ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΑΠΟΔΕΙΞΕΙΣ ΟΤΙ ΠΑΡΟΤΙ 200 ΚΙΛΑ ΒΑΖΕΙΣ ΠΟΛΛΑ ΚΑΛΑΘΙΑ

This comment was minimized by the moderator on the site

Epitelous!
Na dikaiothei o margeths k o moustakas pou sunexizei tora. O margeths pou eperne ola ta pitsirikia k ta paidia xeimona kalokairi gia tous agones sth syro thn thno k alla nhsia k ta parotrunei akoma k shmera na athlountai. K o kyriakos pou epaxia sunexizei k paleuei mazi me ta paidia gia ton athlhtismo alla k gia na ginontai ta paidia kaluteroi anthropoi mesa apo auto

This comment was minimized by the moderator on the site

Έργο Αδάμη το κλειστό; Δεν το ήξερα.
Πάντως από το απόγευμα παίρνω συνέχεια τηλέφωνο τον Αδαμη να μου δώσει τα κλειδιά να πάμε για προπόνηση και δεν τον βρίσκω. Μήπως ξερετε εσείς που θα τον βρω μιας και το έφτιαξε που το έφτιαξε ας μας δώσει και τα κλειδιά να παίζουμε κανένα μπασκετάκι.
Αν δεν βρω τον Αδάμη να πάρω αύριο τον Θεοδόση μήπως τα έχει δώσει σε αυτόν; Διαφορετικά θα πάρω τον Πίου. Σίγουρα κολητός του αρχηγού είναι θα ξέρει που τα άφησε ένας από τους δύο...

This comment was minimized by the moderator on the site

Το κλειστό κύριοι είναι ο μόνιμος αγώνας του Αδαμη.
Είμαι ένας από αυτούς που μας έμαθε μπάσκετ, που δημιούργησε για πρώτη φορά ομάδα μπάσκετ στο νησί με πολλές διακρίσεις.
Ήταν αυτός που έτρεξε και έφτιαξε το πρώτο γήπεδο μπάσκετ στο νησί με ταρτάν και προβολείς.
Ήταν ο άνθρωπος σαν πρώην μπασκεμπολιστας που έτρωγε στο γήπεδο κάθε μέρα ατελείωτες ώρες για προπόνηση στην ανδρική το εφηβηκο το παιδικό και το γυναικείο.
Ήταν αυτός που έτρεξε επί γλυνου στο τέλος της θητείας του στη γενική γραμματεία, πήρε τα σχέδια, πήρε απόφαση το τοπικό Γαυριου για παραχώρηση του χώρου.
Ήταν αυτός μετέπειτα πίεζε το Σουσουδη να το προχωρήσει
Ήταν το όραμα του για να γίνει κλειστό στο νησί.
Ανωνημα θέλω να τον τιμήσω τώρα, αλλά θα το κάνω και επωνημα όταν έρθει η ώρα.
Το μπάσκετ στην Άνδρο το έφερε ο Αδαμης και ο Μαργετης δημιουργώντας τις πρώτες ομαδες και το συνεχίζει επάξια ο Μουστακας.
Μακάρι να του το αναγνωρίσει ο Δήμος και όλοι οι Ανδριωτες για ότι έχει κάνει για το κλειστό.
Αυτά πρέπει να λέγονται.
Η επιμονή του τον δικαίωσε για να έχει η νεολαία του νησιού το δικό της κλειστό.

Περισσότερα