Προχωρά η εκβάθυνση για τη δημιουργία μαρίνας στο Γαύριο

 

(Λάβαμε και δημοσιεύουμε μια ακόμα τακτική αναφορά του Γ. Μαντζώρου εντεταλμένου του Δήμου Άνδρου στο Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο Τήνου – Άνδρου. Η ενημέρωση αναφέρεται στο τελευταίο σύμβούλιο του 2020 που έγινε στις 29/12/2020. Στο συμβούλιο αυτό δρομολογήθηκε η επέκταση της εκβάθυνσης του Γαυρίου μέχρι το καλοκαίρι με χρηματοδότηση με στόχο να δημιουργηθεί στη συνέχεια μαρίνα για τουριστικά σκάφη στο Γαύριο. Ολοκληρώθηκαν όλες οι διαδικασίες και ξεπεράστηκαν τα εμπόδια ώστε μέσα στο 2021 θα ξεκινήσει η ανάπλαση του λιμένα Γαυρίου.  Προχωρά η στελέχωση του Λιμενικού Ταμείου ώστε να λειτουργεί καλύτερα και αποτελεσματικότερα – ΕΝ ΑΝΔΡΩ)

Ενημέρωση των Ανδριωτών για σημαντικές αποφάσεις του ΔΛΤΤΑ.

Ευχές για μια καλύτερη χρονιά 2021

      Μετά από έγγραφο επείγον αίτημα μας, έγινε σήμερα (29/12/2020) με τηλεδιάσκεψη, η τελευταία συνεδρίαση της χρονιάς,   στο  Δ.Σ. του Λιμενικού Ταμείου στην Τήνο, με την συμμετοχή των μελών, αλλά και την παρουσία των Δημάρχων των δυο νησιών.

Αισίως κλείσαμε  , μια δημιουργική  αλλά δύσκολη χρονιά, για το ΔΛΤΤΑ,  όμως εδραιώσαμε την πολύ καλή συνεργασία με τους γείτονες Τηνιακούς και έχουμε δρομολογήσει σημαντικά έργα για την Άνδρο . 

Τα θέματα της ημερήσιας διάταξης, που εμείς οι Ανδριώτες, ζητήσαμε σήμερα και τελικά πέτυχαμε ήταν:

 1)  Συναινετική ομόφωνη απόφαση του Δ.Σ., για την επέκταση εκβάθυνσης στο λιμάνι του Γαυρίου. Το σημαντικό αυτό έργο για το νησί μας, προβλέπεται να ολοκληρωθεί σύμφωνα με την υφιστάμενη μελέτη, μέχρι το επόμενο καλοκαίρι, με  την επίβλεψη και  χρηματοδότηση του Υπ.Υπ.Μετ. και θα τηρηθούν όλες οι νόμιμες διαδικασίες.  Στην συνέχεια θα μπορέσουμε να προχωρήσουμε στους σχεδιασμούς μας,  για δημιουργία σύγχρονης μαρίνας, τουριστικού προορισμού  σκαφών στο Γαύριο.

2)  Δεσμευτική ομόφωνη απόφαση του Δ.Σ. ( μελών και Δημάρχων)

 α. Για την άμεση  δημιουργία και υλοποίηση προγράμματος, στελέχωσης με κατάλληλο προσωπικό, που θα συνδράμει αποτελεσματικά τους υπάρχοντες σήμερα εξαίρετους υπαλλήλους του ΔΛΤΤΑ, που επιτελούν εξαιρετικά δύσκολο έργο.

 β. Δεσμεύτηκαν από κοινού,  ο Δήμαρχος κ. Λοτσάρης  και ο Δήμαρχος Τήνου κ. Σιώτος , να συναντηθούν  άμεσα με τον Υπουργό Εσωτερικών και να θέσουν το σχετικό αίτημα.

γ. Ο Δήμαρχος κ. Λοτσάρης  δεσμεύτηκε να αποσπάσει, άμεσα στο νέο περιφερειακό γραφείο του ΔΛΤΤΑ στην Άνδρο, έναν δημοτικό υπάλληλο του Δήμου Άνδρου. Ελπίζουμε να κινηθεί ανάλογα και ο δήμαρχος Τήνου .

Θέλω να ευχαριστήσω , τον Δήμαρχο Άνδρου κ. Λοτσάρη,  που στάθηκε πάντα δίπλα μου, τους Τήνιους υπαλλήλους και το πρόεδρο του ΔΛΤΤΑ για την άριστη συνεργασία  τους, όλους  αυτούς που εργάστηκαν αυτή την δύσκολη χρονιά  για την επιτυχημένη πορεία του ΔΛΤΤΑ και να ευχηθώ μια καλύτερη  χρονιά με υγεία σε όλους.

29/12/2020

Γιώργος  Βαλεν.  Μαντζώρος

Εντ/λμενος Σύμβουλος Δήμου Ανδρου

 

ΑΦΗΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

ΑΦΗΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

  1. Σχολιάζετε ως επισκέπτης.
Attachments (0 / 3)
Share Your Location
There are no comments posted here yet
This comment was minimized by the moderator on the site

Εγώ θα ήθελα να δω να δημοπρατείται το έργο ''ύδρευσης του Κάτω Αγίου Πέτρου. Λεπτά υπάρχουν αλλά με την κωλυσιεργεία των αρμοδίων, σε έτοιμα προγράμματα, πιο γρήγορα θα δούμε τον πραγματικό Αγιο Πέτρο(αν έχουμε τις προυποθέσεις για τον Παράδεισο) παρά την ολοκλήρωση της ύδρευσης.

This comment was minimized by the moderator on the site

Στάλιν είσαι οργισμένος και χάνεις το δίκιο σου. Αντί να δεις πως "Πετά πουλί παίρνει σπυρί... και το Άνδρος της Ζωής ζηλεύει". Ζηλεύει έργα που γίνονται. Κι αναζητά εναγωνίως "αρμόδιο" για να κάνει διάλογο για "σοβαρά" θέματα όπως "που είναι ο αιγιαλός στο Κόρθι και που η ακτογραμμή που ναυάγησε η Ζωή τους στο Γαύριο;" "Στο Μάτι:" "Σ ενα πρακτορείο που δεν υπάρχει;" "Σε συνταξιούχους που επέστρεψαν πάρτ-τάιμ στην Άνδρο μιας προηγούμενης Ζωης τους που πια δεν υπάρχει;"

This comment was minimized by the moderator on the site

Στο ''Ανδρος της Ζωής τους '' κατι .. '' ναυάγια της Ζωής τους '' , πεινασμένα γατάκια ( 15 -20 ολοι και ολοι ) , πάντοτε με κουκούλες , απειλούν και βρίζουν , αλλά τρέμουν να βάλλουν την υπογραφή τους , ( λες και δεν τους ξέρουμε ) γράφουν λιβελλογραφήματα και βάζουν λαικ μεταξύ τους ( ποτέ πάνω απο ....4 ) , φωτογραφίζουν τους σκουπιδοτενεκέδες ,κλπ . Το σάλιο μου αξιζει περισσότερο .

This comment was minimized by the moderator on the site

Μια και το φέρε η κουβέντα είναι η δεν είναι αλήθεια ότι το ελικοδρόμιο στο γαύριο η κτηματική Υπηρεσία το έκρινε παράνομο και πρέπει να απομακρυνθεί άμεσα αλλιώς.............Ειναι η δεν είναι αληθεια ότι προτεραιότητα και μάλιστα άμεση είναι η νομιμοποίηση του παραλιακού δρόμου του κορθιου από την κτηματική Υπηρεσία γιατί όλο το κορθι είναι στον αέρα (εννοώντας ότι καμία άδεια δεν μπορεί να εκδοθεί εάν δεν λυθεί αυτό το θεμα) .Είναι η δεν είναι αλήθεια ότι για να ρίξεις σκάφος στην χωρίς μελέτη γλιστρα πρέπει να ρίξεις και το αυτοκίνητο στη θάλασσα. Κάντε μια γλιστρα στο μπατσι με μελέτη έτσι τουριστικό καταφύγιο και μαρίνα είναι (Παγκόσμια πρωτοτυπία να κατασκευάσει Κάπιος τουριστικό καταφύγιο και να μην φτιάξει γλιστρα ακούς κουλη) Υ.Γ. Η αγάπη σας για το η αύριο κ σύμβουλος δεν σας απαλασει από την υποχρέωση που έχετε και για τα αλλά λιμάνια πρώτο Ναι αλλά όχι μόνο αυτό.ΥΓ.2 Το θέμα για το κορμί και την ευθύνη την έχουν όλοι οι δήμαρχοι από εποχή Γλυνου (εκεί θα γελάμε και θα λέμε μαζί εάν δεν λυθεί αμεσα)

ΣΧΟΛΙΟ ΕΝ ΑΝΔΡΩ
Μπερδεύετε εσκεμμένα πραγματικά γεγονότα με την φαντασία σας. Η απάντηση για το τι λέει η Κτηματική για όλη την Άνδρο (θα γράφουμε αναλυτικά προσεχώς αφού ολοκληρώσουμε την συζήτηση μας με τον κ. Δαλέζιο της Κτηματικης) είναι ίδια με ότι λέει για όλες τις Κυκλάδες. Καμία σχέση το ελικοδρόμιο που σας μπήκε στο μάτι (όπως και το ότι στο Μάτι βγάλατε τα μάτια σας). Τα νόμιμα στα δικαστήρια... Τα άλλα είναι Αδαμιαίες περιβολές και υπερβολές...

Το σχόλιο επεξεργάστηκε περίπου 3 χρόνια πριν από το χρήστη enandro enandro
This comment was minimized by the moderator on the site

Θα εκτιμούσαμε μια ΥΠΕΥΘΥΝΗ ενημέρωση από ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ αρμόδιο. Ο κύριος Μαντζώρος μπορεί να κάνει ψιλή κουβεντούλα με τον κύριο Λοτσάρη, αδιάφορη για τους υπόλοιπους και χωρίς καμμιά απολύτως θεσμική αξία!
ΣΧΟΛΙΟ ΕΝ ΑΝΔΡΩ
Έχετε δίκιο. Δεν είναι πολιτικά και θεσμικά αρμόδιος ο Δήμαρχος Άνδρου και ο θεσμικά εντεταλμένος σύμβουλος του στο για το λιμάνι της Άνδρου. Δεν είναι αυτοί οι δύο που εισηγούνται, ψηφίζουν, αποφασίζουν, πηγαίνουν στους υπουργούς και προχωρούν μελέτες και φέρνουν χρήματα.
Υπάρχει κατ' εσάς ένα "ΑΔΙΑΦΟΡΟ" κάποιος ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΑΡΜΟΔΙΟΣ!!! Ποιος όμως; Ο Καπάκης; Ο Αδάμης; Η Τασούλα; Η Ματούλα; O Τρανάκος ή ο Σπύρος;;;;
Ποιος ήταν ο πραγματικά αρμόδιος επί Σουσούδη-Βόσσου και δεν έγινε ΤΙΠΟΤΑ;
Αδιάφορο λοιπόν τι λέτε και τι γράφετε. Απλώς τρολάρετε στα έργα που γίνονται. Και σε αυτά που θα γίνουν. Γιατί: Γιατί δεν μπορείτε να χωνέψετε πως ο Μαντζώρος προέκυψε ξαφνικά ως επιλογή του Λοτσάρη και κάνει έργο.
Ψάξτε να βρείτε εσείς τον πραγματικά αρμόδιο. Πάντως μέχρι το 2023 που θα έχει αναβαθμιστεί το ξεχασμένο Γαύριο και το εγκαταλειμμένο λιμάνι του. Έχετε πολύ χρόνο να τον εφεύρετε...
Την καλημέρα μας...

Το σχόλιο επεξεργάστηκε περίπου 3 χρόνια πριν από το χρήστη enandro enandro
This comment was minimized by the moderator on the site

Γιατι θέλετε να στενοχωριέται ο Αδαμης που γίνεται εργο. Ασε να κανει πρωτοχρονιά σαν άνθρωπος