Πρόσκληση στον απολογισμό πεπραγμένων Δήμου Άνδρου (Σεπτέμβριος 2019 Δεκέμβριος 2020)

 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Στον απολογισμό του Δημοτικού Έργου για τους πρώτους 16 μήνες της θητείας του προχωράει ο Δήμαρχος Άνδρου Δημήτρης Λοτσάρης σε ειδική διαδικτυακή συνεδρίαση την Πέμπτη 25 Φεβρουαρίου 2021 και ώρα 18:00. Θα γίνει παρουσίαση ανά τομέα έργων, προμηθειών, θεσμικών παρεμβάσεων, που έγιναν, καθώς και παρουσίαση όσων έχουν ήδη προγραμματιστεί.

Η πρώτη περίοδος της διοίκησης ήταν μια δύσκολη, αλλά και δημιουργική. Η σημερινή διοίκηση κλήθηκε να διαχειριστεί ελλείψεις, καθυστερήσεις, επανασχεδιασμούς. Κλήθηκε να δρομολογήσει έργα παλαιότερα και νέα. Κλήθηκε να δώσει αναπτυξιακή διάσταση μέσα από αυτά στην Άνδρο.

Με δύο λόγια ως εισαγωγή:

 (α) Δρομολόγησε και υλοποίησε μια σειρά αναγκαίων έργων στο λιμάνι όπως εκβάθυνση (α’ και β’ φάση), επιβατικό στέγαστρο νότιας προβλήτας, γλίστρα, ελικοδρόμιο, μελέτες περιφερειακού δρόμου και κλειστού γυμναστηρίου, ενώ προχωρά και σε ολική ανάπλαση του λιμανιού μέσα στο χρόνο.

(β) Προχώρησε σε σειρά σημαντικών παρεμβάσεων στην Χώρα και στα γύρω χωριά (Στενιές, Λειβάδια, Μεσαριά), όπως αποκατάσταση ζημιών θεομηνίας Οκτωβρίου 2019, ολοκλήρωση δικτύων αποχέτευσης και ύδρευσης σε Χώρα και χωριά, αποκατάσταση και αλλαγές δικτύων ύδρευσης, ασφαλτοστρώσεις, αποκατάσταση Επισκοπείου και Δημαρχείου, φωτισμοί ιστορικών μνημείων και κτιρίων και ήδη δρομολόγησε συντηρήσεις και αναβαθμίσεις όλων των αθλητικών εγκαταστάσεων που τις βρήκε κακή κατάσταση και υποχρεώθηκε για λόγους ασφαλείας να τις κλείσει μέχρι την αποκατάσταση τους.

(γ) Στο Κόρθι είναι σε εξέλιξη η μελέτη ολοκλήρωσης του αλιευτικου καταφυγίου. Ενώ έγινε πλήρης αποκατάσταση των ζημιών της μεγάλης θεομηνίας του Οκτωβρίου 2019.

(δ) Στο Μπατσί προχωρά η μελέτη συνεδριακού κέντρου, η μελέτη προστασίας και επέκτασης τουριστικού καταφυγίου, απομένει δημοπράτηση ύδρευσης Κάτω Αγίου Πέτρου καθώς και η μονάδας αφαλάτωσης.

Τα παραπάνω έργα, μελέτες και σχεδιασμοί καλύπτουν μόνο την πρώτη φάση της διαδρομής μας. Θα συνεχίσουμε απλώνοντας την αναπτυξιακή πνοή σε όλα τα μέρη του νησιού τα επομενα χρόνια.

Να σημειώσουμε πως ανάμεσα σε όλα τα παραπάνω η σημερινή διοίκηση κλήθηκε να διαχειριστεί και δεκάδες θέματα της πανδημίας, η οποία ανέτρεψε πολλούς σχεδιασμούς. Παρόλα αυτά χάραξαμε δρόμους για μια ουσιαστική αναπτυξιακή πορεία του νησιού μας

Καλούμε όλους όσους θέλουν να παρακολουθήσουν ζωντανά ολόκληρο τον πρώτο απολογισμό της θητεία μας στο https://youtu.be/ydPZZZ63RR4

Η συμμετοχή σας μας δίνει δύναμη να συνεχίσουμε στο δρόμο που έχουμε χαράξει.

Εκ του Δήμου Άνδρου

ΑΦΗΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

ΑΦΗΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

  1. Σχολιάζετε ως επισκέπτης.
Attachments (0 / 3)
Share Your Location
There are no comments posted here yet
This comment was minimized by the moderator on the site

Θα μας ενημερώσει...

ΣΧΟΛΙΟ ΕΝ ΑΝΔΡΩ
Ο κόσμος γνωρίζει πολύ καλά πως το ΙΡ 2.86.239... είναι και Δημότης και Ανδριώτης και Υδρουσαίος και gg και Αγανακτισμένος και Κορθιανός και δεν συμμαζεύεται εδώ και μέρες και προσπαθεί να τρολάρει το ΕΝ ΑΝΔΡΩ με ψέματα και ύβρεις.
Περαστικά σας...

Το σχόλιο επεξεργάστηκε περίπου 3 χρόνια πριν από το χρήστη enandro enandro
This comment was minimized by the moderator on the site

Πόσα από τα έργα μπορούν να χαρακτηριστούν ως έργα βιτρίνας, ότι πραγματικά χρειάζονταν...
Ανεξάρτητα ποιός πήρε την εργολαβία...
Να σου φωταγωγήσουν και το εκκλησάκι δίπλα στο σπίτι σου!!!

This comment was minimized by the moderator on the site

Κε android τι δεν κατάλαβενετε
Τους καλυπτουν...

ΣΧΟΛΙΟ ΕΝ ΑΝΔΡΩ
Όπως κάλυπταν όλους τους προηγούμενους εδώ και πολλά χρόνια. Άνθρωποι που πάνε για ένα μεροκάματο και κάποιοι αναζητούν σκάνδαλα για να κάνουν πολιτικό θέμα. Το ξεκίνησε η αντιπολίτευση Σουσούδη με τον Κακλαμάνη. Το συνεχίζει η αντιπολίτευση Σουσούδη-Καπάκη με τον Κακλαμάνη-Τηνιακό. Κρατάει χρόνια αυτή κολόνια κατά μικροεταιρειών και εργαζομένων του νησιού...
Δεν γράψαμε ΠΟΤΕ για εργαζόμενους και μικροεταιρείες που δουλεύουν για ένα μεροκάματο. Το ότι επιμένετε αδίκως δείχνει το ήθος αυτών που έκαναν και κάνουν αντιπολίτευση στις πλάτες ανθρώπων του μεροκάματου...
Κρίμα για την Άνδρο...

Το σχόλιο επεξεργάστηκε περίπου 3 χρόνια πριν από το χρήστη enandro enandro
This comment was minimized by the moderator on the site

Γιατί την έπνιξες την ανάρτησή μου; μήπως ήταν υβριστική ή οχληρή;

ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΕΝ ΑΝΔΡΩ
Είχαμε βγει βόλτα. Όταν γυρίσαμε απαντήσαμε λεπτομερώς. Γιατί είστε κακοπροαίρετος; Γιατί πρέπει ο άλλος να απαντά αμέσως; Μας πληρώνετε μήπως εσείς ή κανένας άλλος και δεν το ξέρουμε και πρέπει να είμαστε αργά το απόγευμα μπροστά στο πληκτρολόγιο; Να περιμένετε λίγο δεν μπορείτε;

Το σχόλιο επεξεργάστηκε περίπου 3 χρόνια πριν από το χρήστη enandro enandro
This comment was minimized by the moderator on the site

Αγαπητό "Εν Άνδρω",
Θα ήθελα να σε ευχαριστήσω για την πάντα έγκυρη και έγκαιρη πληροφόρηση, που μας προσφέρεις, όμως θέλω να εκφράσω ένα παράπονο. Σήμερα διάβασα στο zougla .gr. σε μακροσκελή ανάρτηση, για απευθείας αναθέσεις του κ. Δημάρχου Άνδρου προς εταιρεία συμφερόντων του γιού ενός εκ των αντιδημάρχων. Μήπως θα έπρεπε να ασχοληθείς με το θέμα αυτό, αφού μάλιστα διαθέτεις και την δημοσιογραφική-διεισδυτική ικανότητα στα θέματα της τοπικής αυτοδιοίκησης;

ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΕΝ ΑΝΔΡΩ
Το θέμα γνωστό και... άσφαιρο! Έγινε πρόσκληση ενδιαφέροντος στο Κόρθι για ηλεκτρολόγο που θα έχει την ευθύνη του φωτισμού. Παρουσιάστηκε μια εταιρεία, των Κακλαμάνη-Τηνιακού, και πήρε την δουλειά. Της τάξεως των 16.000 ευρώ συν ΦΠΑ για ένα χρόνο. Η εταιρεία μισθώνει τεχνίτες που δουλεύουν και συντηρούν τον φωτισμό.
Τι να γράψουμε εμείς σαν σκάνδαλο; Ότι δεν πήγε άλλη εταιρεία; Ότι τα 16.000 είναι "μέγα σκάνδαλο";
(Αν είναι έτσι τότε τι είναι τα 35.000 για ένα λεύκωμα 12 συντεύξεων που πλήρωσε ο κ. Σουσούδης και πήγε άκλαυτο; Γράψαμε τότε. Και τέλος γιατί το λεύκωμα ήταν υπερτιμημένο κατά πολύ. Κι επειδή υπήρξαμε στέλεχος στον χώρο του βιβλίου (αντιπρόεδρος Εθνικού Κέντρου Βιβλίου) ξέρουμεπολύ καλά τον χώρο.)
Εσείς ζητάτε να κάνουμε θέμα μια υπόθεση - όπως εξηγήσαμε - χωρίς λόγο. Γιατί το έγραψε ο Τριανταφυλλόπουλος. Ας κάνουν άλλοι ένα τέτοιο θέμα. Και ας μην σκανδαλολογούμε. Ξερετε πόσα έχει πει η αντιπολίτευση Σουσούδη 2011-2014 αδίκως όπως μάθαμε κατά του ηλεκτρολόγου Κακλαμάνη επειδή ήταν γαμπρός της Βασιλοπούλου που ήταν αντιδήμαρχος; Τα ίδια και περισσότερα. Δεν γράψαμε ΠΟΤΕ τίποτα. Γιατί δεν έστεκε το θέμα. Όπως δεν στέκει και σήμερα.
Νομίζουμε πως σας απαντήσαμε και ευχαριστούμε για τα καλά σας λόγια.

Το σχόλιο επεξεργάστηκε περίπου 3 χρόνια πριν από το χρήστη enandro enandro