Επιβράβευση της πολιτικής και καταδίκη της παραπολιτικής

Του Κυριάκου Θωμά

Οικονομολόγου, π. Δήμαρχου Υδρούσας, π. Προέδρου ΔΣ Άνδρου

Επιβράβευση της πολιτικής και απόλυτη καταδίκη της παραπολιτικής αποτελεί η δημοσκόπηση της Metron Analysis που δημοσιοποιήθηκε από το Εν Άνδρω. Τα δύο τελευταία  χρόνια η κοινωνία παρακολουθεί την παραγωγή σαφούς πολιτικής με ξεκάθαρες θέσεις και έργα στο Νησί. 

Οι προσπάθειες ήδη έχουν αρχίσει να αποδίδουν καρπούς. Ολοκληρώνονται υποδομές. νοικοκυρεύεται ο Δήμος Άνδρου. Προβάλλεται μεθοδικά η Άνδρος. Ολοκληρώνονται ή γίνονται δίκτυα. Ασφαλτοστρώθηκαν μετά 10ετή αδράνεια κεντρικοί δρόμοι. Ξεκινά το νέο σχολείο της Χώρας. Έχει προχωρήσει μετά από χρόνια η αναμόρφωση του λιμανιού του Γαυρίου. Γίνεται μεγάλη προσπάθεια να ρεύσουν πόροι τα Εθνικά και Ευρωπαϊκά Προγράμματα για υποδομές. Η κοινωνία βλέπει μια διοίκηση να τολμά να αγγίξει προβλήματα και θέματα που για χρόνια λίμναζαν και μαζί τους και το ίδιο το Νησί.

Και απέναντι σ’ αυτή την μεγάλη προσπάθεια η κοινωνία βλέπει την απόλυτη άρνηση και την απόλυτη απουσία πολιτικών θέσεων από την αντιπολίτευση. Την πλήρη έλλειψη εναλλακτικών προτάσεων. Τις αστήρικτες καταγγελίες προς κάθε αρχή. Και τις διπλοψηφίες των στελεχών της αντιπολίτευσης στα δημοτικά συμβούλια.

Μια συνεχή και αγωνιώδη προσπάθεια της αντιπολίτευσης να γκρεμίσει και να αμαυρώσει κάθε ενέργεια της διοίκησης του Δήμου: με την υιοθέτηση επώνυμων και ανώνυμων διαδικτυακών λασπολόγων, με την εκτόξευση ανερυθρίαστα χυδαίων εμφυλιοπολεμικών ύβρεων στο συμβούλιο και από τον πρώην δήμαρχο κ. Σουσουδη («μιάσματα» κλπ)

Δεν αποτελεί πολιτική θέση η συνεχής επίκληση νομικίστικων θεμάτων και η συνεχής άρνηση σε όλα στα Δημοτικά Συμβούλια από τους τέσσερις της ομάδας Καπάκη. Δεν αποτελούν θέση οι ύβρεις, οι φωνές και η συνεχής προσπάθεια της αντιπολίτευσης Καπάκη- Σουσούδη να γίνει «το άσπρο – μαύρο».

Το αποτέλεσμα  της δημοσκόπησης αποτελεί σαφή καταδίκη της ΜΗ Πολιτικής της ενωμένης αντιπολίτευσης και των παλαιοκομματικών απόψεων της δεκαετίας του ’90 που διακινούν στο νησί. Αδίκως προσπαθούν οι άνθρωποι να επιβάλουν τις παρωχημένες απόψεις άλλων εποχών από μια Άνδρο της δικής τους ζωής.  

Η δημοσκόπηση  μεταφέρει ένα σαφές μήνυμα από την κοινωνία και προς τα πολιτικά στελέχη. Η Άνδρος θέλει και μπορεί να ξεφύγει προς τα μπρος. Οι Ανδριώτες επιλέγουν αυτούς που χωρίς αγκυλώσεις, μακριά από την μικροπολιτική και με το βλέμμα στο μέλλον δουλεύουν καθημερινά για το Νησί.

Αν την αμφισβητήσουν θα τους θυμίσω πως από το 2010 μέχρι και σήμερα καμία από τις 9-10 δημοσκόπησεις της συγκεκριμένης εταιρείας έκανε λάθος. Είμαι σε θέση να το ξέρω, όπως το ξέρει και ο κ. Σουσούδης, που έκανε ή συμμετείχε σε 5 από αυτές. Όλες προέβλεψαν σωστά τις εξελίξεις. Είμαι σε θέση να το ξέρω γιατί είχα την ευθύνη της πρώτης εξ αυτών το 2010, η οποία έδειξε πως ο Γλυνός θα κέρδισε 3-4 μονάδες. Με τόσες κέρδισε. Ήμουν γνώστης και της δημοσκόπησης και του 2014, που έδειξε πως θα κερδίζαμε με τον Σουσούδη με 30%. Κερδίσαμε με 32%. Διάβασα προσεκτικά και την δημοσκόπηση που δημοσίευσε το Εν Άνδρω το 2019. Και αυτή πρόβλεψε σωστά τον πρώτο γύρο, αλλά και τον νικητή στον δεύτερο, που ήταν ο Λοτσάρης με 1%!!!

Σήμερα οι πολίτες είναι πλέον καλύτερα ενημερωμένοι χάρη στο διαδίκτυο. Κατανοούν τα προβλήματα και θέλουν έργα και σαφείς, ειλικρινείς θέσεις, με γνώμονα το αύριο και όχι το χθες. Θέσεις ανεξάρτητα από το πολιτικό κόστος.  Απαιτεί λύσεις και «όχι δράκους και κρυμμένα τέρατα…..» Ας μην έχει κανείς την ψευδαίσθηση ότι μπορεί να ξεγελάσει την κοινωνία.

Η σημερινή δημοσκόπηση αποτελεί ένα ισχυρό μήνυμα προς την ενωμένη αντιπολίτευση των Σουσούδη-Καπάκη ότι η μη πολιτική τους απορρίπτεται από την κοινωνία. Και την ίδια στιγμή επιβραβεύει την διοίκηση δίνοντας της το μήνυμα ότι χρειάζονται γρηγορότερα βήματα, με καλύτερο συντονισμό και ακόμη σημαντικότερες παρεμβάσεις που θα βοηθήσουν το Νησί.

 

 

 

 

ΑΦΗΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

ΑΦΗΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

  1. Σχολιάζετε ως επισκέπτης.
Attachments (0 / 3)
Share Your Location
There are no comments posted here yet
This comment was minimized by the moderator on the site

Δεν χρειαζόταν δημοσκόπηση για να φανεί η διαφορά
Της ημέρας με τη νύχτα εδώ που τα λέμε…
Ούτε χρειάζεται η αντιπολίτευση να φωνάζει διότι
Ενοχλεί Και Μόνο!!Αφού διατυμπάνιζε στις προηγούμενες εκλογές «το καλό του τόπου»
ας βοηθήσει {έστω και τώρα } γι ´ αυτό.
Χωρίς τρικλοποδιές και δημοσιεύματα…. Βαρεθήκαμε

This comment was minimized by the moderator on the site

Τους έχουν πάρει γραμμή πλέον....όλος ο κόσμος έχει καταλάβει τη χαοτική διαφορά προηγούμενης με νυν δημοτικής αρχής.