Εγκρίθηκε η ανάπλαση του λιμανιού του Γαυρίου. Κερδισμένοι και χαμένοι…

 

Η εγκριθείσα ανάπλαση της βόρειας προβλήτας και η αναμενόμενη εκβάθυνση στο βόρειο μέρος του λιμανιού με προοπτική την δημιουργία μαρίνας τουριστικών σκαφών αλλάζει το Γαύριο.

Ευχάριστα τα νέα για την Άνδρο. Ο υπουργός Εμπορικής Ναυτιλίας Γ. Πλακιωτάκης τηρώντας τον λόγο, που είχε δώσει στον δήμαρχο Άνδρου Δ. Λοτσάρη και στον Ειδικό Σύμβουλο του Γ. Μαντζώρο πριν ένα 20ήμερο όταν τον επισκέφθηκαν, υπέγραψε χτες το έργο της ανάπλασης Λιμένα Γαυρίου αξίας 450.000 ευρώ. Σε αυτό το έργο θα πρέπει να προσθέσουμε και τα επερχόμενα έργα με τις ηλεκτρονικές πινακίδες πληροφόρησης του κοινού στο λιμάνι και τη νέα εκβάθυνση στο βόρειο τμήμα όπου θα κατασκευαστεί μαρίνα τουριστικών σκαφών από τον Δήμο Άνδρου και το Λιμενικό Ταμείο. Με όλα αυτά τα έργα θα προκύψει ένα νέο λιμάνι για την Άνδρο. 

ΟΙ ΚΕΡΔΙΣΜΕΝΟΙ…

Θα αλλάξει η βόρεια προβλήτα του λιμανιού με το έργο. Θα υπάρχει ευκολότερη αι καλύτερη πρόσδεση των πλοίων και ασφαλέστερη κίνηση των επιβατών.

Μεγάλοι κερδισμένοι του σημαντικού έργου της ανάπλασης είναι η Άνδρος και οι επιβάτες των πλοίων. Όλα ξεκίνησαν από μια μελέτη που είχε παραγγείλει ο δήμαρχος Υδρούσας Κυριάκος Θωμάς και την είχε κάνει η μηχανικός Ζ. Μηλιού. Την μελέτη βρήκε ξεχασμένη στα συρτάρια ο Γ. Μαντζώρος και την αξιοποίησε. Η Άνδρος και οι επιβάτες λοιπόν στους κερδισμένους γιατί θα έχουν από του χρόνου ένα σύγχρονο λιμάνι. Κερδισμένοι εκείνοι που το σχεδίασαν κάποτε. Κερδισμένη όμως και η σημερινή διοίκηση που θα το κάνει και με το έργο αυτό αλλάζει το Γαύριο.

Πρόκειται για ένα έργο αναπτυξιακό και ουσιαστικής βελτίωσης της υποδομής του λιμανιού. Προβλέπει ανακατασκευή της βόρειας προβλήτας, κατασκευή νέων μπιντών πρόσδεσης πλοίων, τοποθέτηση νέων προσκρουστήρων περιμετρικά στις προβλήτες, υδραυλικά και ηλεκτρικά έργα υποδομής, κατασκευή νέας μεταλλικής περίφραξης, νέες μεταλλικές θύρες εισόδου και εξόδου του λιμανιού, νέων ανεμοπετασμάτων στα στέγαστρα επιβατών κλπ.

 Η μελέτη μετά την υπογραφή του Γ. Πλακιωτάκη στάλθηκε προς τελικό έλεγχο στην Αποκεντρωμένη. Αναμένεται να δημοπρατηθεί στο προσεχές διάστημα από την τεχνική υπηρεσία του Δήμου Άνδρου. Η ίδια υπηρεσία θα επιβλέψει και την κατασκευή. Η χρηματοδότηση είναι από το Λιμενικό Ταμείο. Το λιμάνι του Γαύριου αν όλα πάνε καλά το επόμενο καλοκαίρι θα είναι διαφορετικό...

ΟΙ ΧΑΜΕΝΟΙ…

Κάποιοι πόνταραν στην υπανάπτυξη του λιμανιού μπας και κερδίσουν ψήφους στις επόμενες εκλογές. Έκαναν ότι μπορούσαν γραφειοκρατικά, νομικίστικα, διοικητικά, να σταματήσουν όλα τα έργα. Σε αυτή την προσπάθεια βρήκαν από κάποιους ανοχή και βοήθεια. 

Χαμένη η ενωμένη αντιπολίτευση, που επί 23 μήνες έδωσε μάχη να αποπροσανατολίσει το έργο προτείνοντας μια μελέτη 10ετούς προοπτικής που θα ακύρωνε κάθε σημερινό έργο υποδομής. Όλα αυτά σε ένα λιμάνι που είχε αφεθεί στην τύχη του για πολλά χρόνια!!!

Χαμένοι και οι τρεις σύμβουλοι της ενωμένης αντιπολίτευσης Β. Αδάμης, Γ. Τρανάκος και Τ. Μαμάη. Έκαναν ότι ήταν δυνατόν να μπλοκάρουν κάθε έργο. Τελευταίο τους ανδραγάθημα η πλήρης ταύτιση τους με τον παντελώς απομονωμένο από Τήνιους και Ανδριώτες πρόεδρο του Λιμενικού Ταμείου Γ. Σανταμούρη, με στόχο να αναστείλουν τις απαραίτητες βελτιώσεις του λιμανιού. Για να το πετύχουν αυτό έφεραν όλο αυτό το διάστημα κάθε γραφειοκρατικό πρόσκομμα, προέβησαν σε συνεχείς και αστήρικτες καταγγελίες και προέβαλαν διοικητικές ενστάσεις σε ότι γινόταν και στην μελέτης της ανάπλασης.

Μαζί στους χαμένους και ο απερχόμενος λιμενάρχης Θεόδωρος Κραψίτης. Συμπορεύθηκε με την αντιπολίτευση τους τελευταίους 8-9 μήνες δημιουργώντας αλλεπάλληλα προσκόμματα σε ότι γινόταν στο Γαύριο και σε όλες τις αστήρικτες ενστάσεις. Αυτός που δεν είπε τίποτα για την κακή κατάσταση του λιμανιού όλα τα προηγούμενα χρόνια ξαφνικά έγινε "κέρβερος" κυνηγώντας από τουαλέτες μέχρι και μεταφερόμενα κάγκελα στο πάρκινγκ. Το τελευταίο διάστημα μάλιστα πολιτικολογούσε και κατά της σημερινής διοίκησης λέγοντας πως:

  • «Φεύγω και λυπάμαι που δεν έχει γίνει τίποτα στα λιμάνια της Άνδρου!!!»

Σε προφορική αντίρρηση μας του αντιτείναμε πως εδώ και ενάμιση χρόνο έγιναν πράγματα: ολοκληρώθηκε η εκβάθυνση του Γαυρίου, φωτίστηκε το λιμάνι και η περίμετρος του, διαμορφώθηκε πάρκινγκ και γλίστρα, ανακαινίστηκε ο σταθμός της νότιας προβλήτας και επικείτο η ανάπλαση του λιμανιού. Τα θεώρησε όλα ασήμαντα!!! Συμπορευόμενος στην επιχειρηματολογία με τους Αδάμη και Τρανάκο. 

Δεν θυμόμαστε λιμενάρχη με τέτοιες γραφειοκρατικές εμμονές, αλλά και με τέτοια πολιτική εμπλοκή. Ευτυχώς σε 2-3 μήνες θα είναι παρελθόν και η Άνδρος θα γυρίσει σελίδα. Πάντως και στο προηγούμενο πόστο του, στην Πάτμο, σύμφωνα με τις εκεί ιστοσελίδες, το πέρασμά του και οι συγκρούσεις του είχαν οδηγήσει σε ακραίες καταστάσεις.

«ΕΝ ΑΝΔΡΩ»

 

 

ΑΦΗΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

ΑΦΗΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

  1. Σχολιάζετε ως επισκέπτης.
Attachments (0 / 3)
Share Your Location
There are no comments posted here yet
This comment was minimized by the moderator on the site

Σαν δεν ντρεπονται Δήμαρχος και οι δικοί του....
(το υπόλοιπο σχόλιο σας δεν ανεβαινει ως εντελώς ψευδές... Συμφωνούμε όμως μαζί σας πως στις εκλογές θα κριθείτε κι εσείς ως οπαδοί του Καπάκη και ο δήμαρχος για όσα κάνει... ΕΝ ΑΝΔΡΩ)

Το σχόλιο επεξεργάστηκε περίπου 2 χρόνια πριν από το χρήστη enandro enandro
This comment was minimized by the moderator on the site

Καλιο αργά πρά ποτέ! Θα πει κάποιος οτι έπρεπε το λιμάνι να έχει επεκταθεί και εκβαθυνθεί εδώ και χρόνια. Εστω και τώρα όμως, είναι μια σημαντική εξέλιξη και ευχόμαστε να προχωρήσει το συντομότερο το συγκεκριμένο έργο. Το λιμενικό ταμείο, από το οποίο τελευταία βλέπουμε να αντλούνται ολοένα και περισσότεροι πόροι, έχει αρκετά χρήματα για τη βελτίωση οχι μόνο του λιμανιού του Γαυρίου, αλλά των λιμανιών και των μαρίνων και των δύο νησιών (Ανδρου, Τήνου): το πρόβλημα τα προηγούμενα χρόνια δεν ήταν κανενός άλλου, παρά μόνον των υπςυθύνων της Ανδρου, οι οποίοι δεν κατέθεταν καμία σοβαρή και υλοποιήσιμη μελέτη έργου που να αφορά ανάπλαση, βελτίωση και γενικότερα εξέλιξη των λιμενικών εγκαταστάσεων του νησιού μας.

This comment was minimized by the moderator on the site

...συνεχίζεις να σχολιάζεις τον νυν λιμενάρχη Άνδρου υποστηριζόμενος προφανώς από τον δήμαρχο Λοτσάρη, ΛΥΠΗΡΩΝ!!! Όμως δεν έχει καταλάβει ο δήμαρχος ότι και αυτός θα γίνει απερχόμενος λόγο της υποστηρίξεις που σου δίνει!
Ο Λιμενάρχης γίνεται απερχόμενος διακρατικά, ο δήμαρχος θα γίνει από τον λαό, υπάρχει τεράστια διάφορα σ αυτό!!!

ΣΧΟΛΙΟ: ΧΥΔΑΙΟΛΟΓΙΑ ΚΑΙ ΑΝΟΡΘΟΓΡΑΦΙΑ ΠΑΝΕ ΠΑΡΕΑ
1. Εκλεκτέ κύριε Αναστάσιε, μπορείτε να βρίζετε όσο θέλετε, δικαίωμα σας. Δικαίωμα μας να μην αναρτούμε τις χυδαιολογίες σας.
2. Δεν αντλώ δύναμη από τον Λοτσάρη όπως δεν άντλησα από τον Γλυνό και τον Σουσούδη που άσκησα κριτική. Μάλλον ο Λοτσάρης αντλεί δύναμη από το ΕΝ ΑΝΔΡΩ. Στο μέτρο που η πορεία του είναι συμβατή μαζί μας. Για παράδειγμα στις ανεμογεννήτριες είχε λάθος τον πρώτο χρόνο και δεν συμπλεύσαμε ως γνωστόν. Το ΕΝ ΑΝΔΡΩ είναι αυθύπαρκτο και αντλεί δύναμη από τον κόσμο που το διαβάζει και πείθεται από τα επιχειρήματα του.
3. Γράφετε φυσικά ζώντας την Άνδρο από μακριά Ότι σας λένε κι ότι ακούτε από το περιβάλλον σας. Δεν διαβάσατε την δημοσκόπηση του ΕΝ ΑΝΔΡΩ είτε λόγω ηλικίας είτε λόγω άγνοιας. Την άγνοια αυτή καταθέτετε στο σημείωμα σας. Και μάθετε λίγη ορθογραφία και ελληνικά. Έτσι όπως γράφετε θα μας στραβώσετε. Άλλο το ΔΙΑΚΡΙΤΙΚΑ κι άλλο το ΔΙΑΚΡΑΤΙΚΑ. Εκτός αν ο απερχόμενος λιμενάρχης φύγει… με ΔΙΑΚΡΑΤΙΚΗ συμφωνία στην Αυστραλία!!!
4. Αστειότητες οι προβλέψεις σας μιας και δεν ξέρετε τον εκλογικό νόμο και δεν έχετε ιδέα τι πιστεύει το νησί, που επισκέπτεστε κάθε Αύγουστο...
5. Τον λιμενάρχη χάρισμά σας είναι ήδη εκτός Άνδρου. Ότι γράφουμε όμως το στέλνουμε και στο γραφείο του Τύπου του Υπ.Εμπ,Ναυτ. προς ενημέρωση...

Το σχόλιο επεξεργάστηκε περίπου 2 χρόνια πριν από το χρήστη enandro enandro