Δημοτικό Συμβούλιο: Η "ομοφωνία" της... σύγκρουσης!!!

 

Και το χτεσινό συμβούλιο έγινε με τηλεδιάσκεψη. Άρα όσοι συμμετείχαν απλώς μπήκαν στα κινητά ή στους υπολογιστές τους.

Τέσσερα τα σημεία άξια αναφοράς - κατά τη γνώμη μας - από το χτεσινό "ομόφωνο" στα περισσότερα σημεία συμβούλιο του Δήμου Άνδρου: 

(α) Το πρώτο σημείο αναφέρεται στον απίστευτο εκνευρισμό του Γ. Καπάκη, o οποίος στις τροποποιήσεις προϋπολογισμού είπε πως "είναι γνωστό ότι οι Δήμοι τους ισοσκελίζουν με τεχνητούς τρόπους". Το υπονοούμενο δεν το άφησε να πέσει κάτω η διευθύντρια Οικονομικών του Δήμου Άνδρου που παρενέβη και του είπε πως "δεν μπορείτε να αφήνετε υπονοούμενα για υπαλλήλους και διευθυντές όταν μόλις τέλειωσε έλεγχος του υπουργείου που έγινε λόγω των καταγγελιών σας και όλα βρεθήκαν άψογα. Και εσείς επανέρχεστε...". 

Σε έξαλλη σχεδόν κατάσταση ο κ. Καπάκης στράφηκε εναντίον του δημάρχου μιλώντας "για στημένη τοποθέτηση της διευθύντριας"!!! Ο δήμαρχός του ανταπάντησε να ηρεμήσει και πως η διευθύντρια ένοιωσε θιγμένη με τα υπονοούμενα του. Πόσο μάλλον που βγήκε δικαιωμένη από τον έλεγχο που άσκοπα προκάλεσε με λανθασμένες ή ψευδείς καταγγελίες του. Ο Καπάκης εκτός εαυτού άρχισε να μιλά για "έλεγχο της αντιπολίτευσης" και "δημοκρατία" και άλλα ηχηρά και κούφια. Ατυχώς γι΄ αυτόν δεν τον ακολούθησε κανείς στο κρεσέντο του. Απομονώθηκε και ψήφισε "παρών" μαζί με τον ακολουθούντα Γ. Μπακέλα. Την ίδια ώρα ο κ. Σουσούδης ψήφιζε... θετικά!!! Δεν μπορούσε ούτε αυτός να ακολουθήσει τον απίστευτο κ. Καπάκη. Ο κ. Μπάλλας αδιάφορος έκλεισε το θέμα μιλώντας για τη "γνωστή Καπακειάδα"!!!

(β) Το δεύτερο αφορά την για μια ακόμα φορά απουσία του δημοτικού συμβούλου Σ. Τσαούση που δήλωσε απών με μήνυμα του, στο οποίο έγραφε πως "έχει ζητήσει τα συμβούλια να γίνονται σε ώρες εκτός εργασίας"!!! Η ώρα του συμβουλίου ήταν στις 3 το μεσημέρι που σχολάνε οι περισσότεροι. Δεν ρώτησε όμως ο δημοτικός σύμβουλος πως τα υπεύθυνα στελέχη για τον προϋπολογισμό και τα νομικά του Δήμου θα μένουν μέχρι τις 8 το βράδυ για να δίνουν εξηγήσεις στις μόνιμες αιτιάσεις αυτού και του αρχηγού του κ. Καπάκη. Ορθώς ο κ. Μπάλλας παρατήρησε πως: "'όσοι έχουν φιλοδοξίες και για δήμαρχοι καλό θα ήταν να μπορούν να παρακολουθούν συμβούλια στις 3 το μεσημέρι... Δεν μπορεί ο Δήμος να λειτουργεί μόνο τις ώρες που μπορούν αυτοί..." 

(β) Το τρίτο αναφέρεται στην ομόφωνη άρνηση για τις ανεμογεννήτριες της εταιρείας της ΑΚΤΙΝΑΣ ΛΑΚΩΝΙΑΣ στο Στενό. Είχε προηγηθεί η τεκμηριωμένη απόφαση του τοπικού συμβουλίου του Κορθίου που στηρίχτηκε στην απόφαση της Περιφέρειας για νέο σχεδιασμό που θα λαμβάνει υπόψη και τις υπάρχουσες ανεμογεννήτριες. Ομόφωνα λοιπόν πως μέχρι την εκπόνηση του νέου περιφερειακού σχεδίου έχουν ανασταλεί οι αδειοδοτήσεις που ζητούνται από εδώ και πέρα.

(γ) Το τέταρτο αφορούσε την "ομόφωνη" απόφαση για ανάδειξη των θεμάτων της Άνδρου στο Λιμενικό Ταμείο Τήνου-Άνδρου!!!  Το οποίο μέχρι σήμερα λειτούργησε και λειτουργεί σαν όργανο του προέδρου Σανταμούρη και των αδελφών Τηνίων. Στον τίτλο του μόνο κατ' ευφημισμό αναφέρεται η Άνδρος.

Το συμβούλιο παρά τις δύο παραιτήσεις μελών της Άνδρου τελικά λειτουργεί. Όπως γράψαμε χθες πάνω από ένα μήνα μετά τις εγκρίσεις των εκατομμυρίων για την Τήνο το λειτουργών Λιμενικό Ταμείο "ξέχασε" να συγκληθεί!!! Μέχρι χτες. Χτες μετά το δημοσίευμα του Εν Άνδρω εκδόθηκε από τον μονίμως αυθαιρετούντα Σανταμούρη πρόσκληση συμβουλίου. Από τα δύο ΣΟΒΑΡΑ θέματα - που έβαλε ο δήμαρχος Άνδρου για την Άνδρο - ανάπλαση λιμένα Γαυρίου και έγκριση μελετών για λιμένα Κορθίου, ο Σανταμούρης "ξέχασε" το Κόρθι!!! Στα δύο δηλαδή "ξέχασε" το ένα!!! Είχε 50% απώλεια μνήμης. Όμως η μνήμη του λειτούργησε άψογα στην περίπτωση της Τήνου κι έβαλε και 9 θεματάκια για την Τήνο!!! 

Και φυσικά δεν έβαλε (του ζητήθηκε από τον Γ. Μαντζώρο) το θέμα του ηλεκτρολόγου των λιμανιών της Άνδρου. Πέρσι με δική του πρωτοβουλία έγινε σύμβαση με ηλεκτρολόγο που δεν ήθελε ο Δήμος Άνδρου. Δεσμεύτηκε αυτός να "επιβλέπει τα έργο" και να "υπογράφει τις πληρωμές". Έργο δεν έγινε και δεν υπογράφτηκε τίποτα από τον Μάρτιο. Ο Σανταμούρης έβαλε το θέμα στον πάγο και εδώ και 10 μήνες η Άνδρος δεν έχει ηλεκτρολόγο στα λιμάνια!!! Έτσι συμπεριφέρεται ο Σανταμούρης στην Άνδρο, ενώ ο κ. Σουσούδης μιλά για "εκβιασμούς" του δημάρχου Άνδρου στο Σανταμούρη!!!...

Όμως, το θέμα του "αδειάσματος" του Κορθίου τελικά ενεργοποίησε και την ενωμένη αντιπολίτευση. Πάει πολύ να "αδειάζει" ο Σανταμούρης το Κόρθι με 1500 ψήφους!!! Και ξαφνικά οι Σουσούδης-Καπάκης "ομοφώνησαν" με τον δήμαρχο "μαλώνοντας" τον "γιατί έκανε εκβιασμούς" στον πρόεδρο Σανταμούρη!!! Τον οποίο χτες ο κ. Σουσούδης ευγενικά άδειασε: δεν τον ξέρω, δεν συμπλέουμε μαζί του, δεν είναι σωστό να τον "εκβιάζουμε"!!!... Από κοντά και ο πάντα αψίκορος Καπάκης με ένα ακόμα λογύδριο "περί δημοκρατίας και κατά της εξάρτησης των παρατάξεων από τα κόμματα" για να διαχωριστεί από τον Σανταμούρη!!! Αλήθεια πόσο εύκολα "ξέχασε" πως μόνο η παράταξή του στηρίχτηκε από κόμμα επισήμως: τον ΣΥΡΙΖΑ!!! Έτσι η Άνδρος στο επόμενο ΔΣ του Λιμενικού Ταμείου θα πάει "ομόφωνα" με πρόταση "για το Κόρθι ρε γαμώτο"!!!...

"ΕΝ ΑΝΔΡΩ"

 

 

ΑΦΗΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

ΑΦΗΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

  1. Σχολιάζετε ως επισκέπτης.
Attachments (0 / 3)
Share Your Location
There are no comments posted here yet
This comment was minimized by the moderator on the site

Απο κοινού Δήμος και Επαρχείο να πιέσουν εντονότερα με έγγραφα και συναντήσεις το αρμόδιο για τον διαχωρισμο του ταμείου υπουργείο εσωτερικών. Δεν μπορεί το νησί μας να περιμένει άλλο παρακολουθώντας τις εξελίξεις!

This comment was minimized by the moderator on the site

Όλως περιέργως το όμορφο Κόρθι πάντα μένει έξω......... Είναι γεγονός ότι ο μόνος λόγος που το θυμούνται, είναι για τις ψήφους, και είναι αρκετές πανάθεμάτες!!!!!