ΕΠΑΡΧΟΣ ΑΝΔΡΟΥ: Επιτακτική ανάγκη η αντικατάσταση του προέδρου του Λιμενικού Ταμείου

 

ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΕΠΑΡΧΟΥ ΑΝΔΡΟΥ ΠΡΟΣ "ΕΝ ΑΝΔΡΩ"

Άνδρος, 16.11.2021

Θέμα: Επιτακτική ανάγκη η αντικατάσταση του Προέδρου ΔΛΤΤ-Α

     Σε συνέχεια ερωτήματος σας, θέσης μας για το Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο Τήνου-Άνδρου, έχω να δηλώσω τα παρακάτω.

     Εδώ και αρκετό καιρό παρακολουθούμε όλοι τα δρώμενα του ΔΛΤΤ-Α όπου η διοίκηση του Προέδρου, το έχει φέρει σε δυσλειτουργία και αδιέξοδα. Ως πρώην μέλος του ΔΛΤΤ-Α με την ιδιότητα του δημοτικού συμβούλου, οφείλω να καταθέσω την άψογη συνεργασία που είχαμε τα προηγούμενα χρόνια, με τον τότε πρόεδρο Ευάγγελο Κορνάρο. Ένας πραγματικά αξιόλογος και σοβαρός αυτοδιοικητικός, εργατικός, ευγενής και πάντα πρόθυμος να βοηθήσει τα λιμάνια της  Άνδρου,  ΙΣΟΤΙΜΑ  με της Τήνου. Στον ίδιο ρυθμό κινήθηκε και ο μετέπειτα πρόεδρος και Δήμαρχος Τήνου Γιάννης Σιώτος  με τον οποίο  είχαμε επίσης καλή συνεργασία. Δεν έλειψαν στιγμές μικρής έντασης, όπου  ο μόνος τρόπος για να πιέσουμε ήταν η αποχή ή η μη ψήφιση θεμάτων, αλλά πάντα στο όριο της συζήτησης και συνεννόησης.

     Η στάση όμως του τωρινού προέδρου  το τελευταίο διάστημα, μόνο σύμπνοια και συνεργασία δεν μας υποδεικνύει.  Ένας πρόεδρος οφείλει πρωτίστως  να είναι ενωτικός, να εμπνέει εμπιστοσύνη στα υπόλοιπα μέλη και να είναι ο εμπνευστής τους. Ο νυν πρόεδρος, παρακολουθώντας στενά όλο αυτόν τον  καιρό  τα γραφόμενά του, ουδέποτε μας έδωσε το αίσθημα της σταθερότητας, συνεργασίας και καλής διοίκησης. Απεναντίας, μας έχει συνηθίσει σε ακραίες και απαράδεχτες διοικητικές συμπεριφορές. Απαράδεχτες αναρτήσεις στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, με φρασεολογία απείρου κάλλους...

     Την 23η Ιανουαρίου 2018 μετά από πρόταση του τέως  Δημάρχου Θεοδόση Σουσούδη, ως μέλη του ΔΛΤΤ-Α  στείλαμε αίτημα στον πρόεδρο Ευάγγελο Κορνάρο, να βάλει θέμα σε έκτακτο συμβούλιο τον διαχωρισμό του ΔΛΤΤ-Α. Όπως και έκανε δυο ημέρες μετά,  όπου και η απόφαση ήταν κατά πλειοψηφία υπέρ του διαχωρισμού. Έκτοτε  έγιναν πολλές συναντήσεις με το υπουργείο, πολλές προσπάθειες, πολλές υποσχέσεις, αλλά ποτέ δεν υπήρξε κάτι υπογεγραμμένο από το υπουργείο για τον διαχωρισμό.  Τέσσερα χρόνια μετά  είμαστε σχεδόν στο ίδιο σημείο,  με τις  διαφωνίες να  είναι τεράστιες ανάμεσα στα μέλη του ΔΣ και με αποτέλεσμα να μην προχωρούν ούτε οι απλές αποφάσεις.

    Μέχρις ότου φτάσουμε στον διαχωρισμό λοιπόν,  το ΔΛΤΤ-Α χρειάζεται ένα νέο πρόεδρο. Ένα νέο πρόσωπο, να προσφέρει φρεσκάδα, ανανέωση, ομογένεια  και ζήλο για το καλό των λιμανιών μας, αλλά πάνω απ όλα  να εγγυάται την ενότητα μεταξύ Τήνου και Άνδρου!!!

Μόνο έτσι θα κατορθώσουμε  να αντιμετωπίσουμε την καθημερινότητα  αλλά και να μπορέσουμε με καθαρό πλέον μυαλό να οραματιστούμε και να σχεδιάσουμε, τα σωστά και ασφαλή λιμάνια μας!

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΛΑΣΚΑΡΗΣ

ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗΣ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ ΚΑΙ ΦΥΣΙΚΩΝ ΠΟΡΩΝ

Π.Ε ΚΥΚΛΑΔΩΝ

ΕΠΑΡΧΟΣ ΑΝΔΡΟΥ

 

ΑΦΗΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

ΑΦΗΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

  1. Σχολιάζετε ως επισκέπτης.
Attachments (0 / 3)
Share Your Location
There are no comments posted here yet
This comment was minimized by the moderator on the site

ΣΩΣΤΑ ΤΑ ΛΕΕΙ. ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΥΡΥΘΜΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΤΟΥ ΤΑΜΕΙΟΥ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΤΟΝ ΑΝΤΙΚΑΤΑΣΤΗΣΟΥΝ. ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΑ ΜΟΝΟ ΕΝΤΑΣΕΙΣ ΘΑ ΥΠΑΡΧΟΥΝ