Οι Κυκλάδες καταδικάζουν Σανταμούρη!!! Η απόφαση κόλαφος ΔΣ του Ταμείου και η στάση Β.Αδάμη.

Πρώτο θέμα στην ημερήσια εφημερίδα των Κυκλάδων "ΚΥΚΛΑΔΙΚΗ" η αθλιότητα την οποία εκτόξευσε ο πρόεδρος του Λιμενικού Ταμείου Τήνου-Άνδρου Γ. Σανταμούρης κατά των ΑΜΕΑ. Με ρεπορτάζ που είχε στοιχεία και από το "ΕΝ ΑΝΔΡΩ" η "ΚΥΚΛΑΔΙΚΗ" αναδεικνύει τις απαράδεκτες επιθέσεις κατά των ΑΜΕΑ και προβάλει τις καταδικαστικές δηλώσεις του βουλευτή Κυκλάδων και Τήνου Φίλιππου Φόρτωμα και του δημάρχου Άνδρου Δημήτρη Λοτσάρη για την χυδαιολογία Σανταμούρη.
 
Επίσης και το Διοικητικό Συμβούλιο του Λιμενικού Ταμείου καταδίκασε με απόφαση του την χυδαιολογία Σανταμούρη, ο οποίος πλέον στηρίζεται στο συμβούλιο μόνο από τον σύμβουλο Άνδρου Βασίλη Αδάμη, ο οποίος δεν βρήκε ούτε μια λέξη να πει για την ύβρι Σανταμούρη κατά των ΑΜΕΑ, αλλά πάρα πολλές λέξεις για να επιτεθεί με πολιτική εμπάθεια εναντίον του δημάρχου Άνδρου με στόχο να καλύψει πλήρως τον "σύμμαχο" και ομοϊδεάτη του Γ. Σανταμούρη. 
 
ΑΠΟΣΠΑΣΜΑ ΜΕ ΤΟ ΨΗΦΙΣΜΑ ΤΟΥ ΤΑΜΕΙΟΥ ΚΑΙ ΤΗΝ ΣΤΑΣΗ ΤΟΥ Β. ΑΔΑΜΗ

Α Π Ο Σ Π Α Σ Μ Α
Από το πρακτικό της 22/16.11.2021 Τακτικής Συνεδρίασης μέσω τηλεδιάσκεψης του Διοικητικού Συμβουλίου.

ΘΕΜΑ ΕΚΤΟΣ ΗΜΕΡΗΣΙΑΣ: «Έκδοση ψηφίσματος»

Πριν από τη συζήτηση των θεμάτων της ημερήσιας διάταξης και αφού διαπιστώθηκε η απαρτία, το λόγο ζήτησε και πήρε ο κ. Κροντηράς Παναγιώτης, μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου ο οποίος ζήτησε να συζητηθεί εκτός ημερησίας το θέμα «Έκδοση ψηφίσματος αναφορικά με τις τοποθετήσεις- αναρτήσεις του Προέδρου στα μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης». Το κατεπείγον του θέματος, συνέχισε ο κ. Κροντηράς, είναι αυτονόητο, με σκοπό την προστασία μιας μερίδας συμπολιτών μας (ΑΜΕΑ) που έχει προσβληθεί μετά από αναρτήσεις του Προέδρου στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης απαντώντας σε αναρτήσεις του Δημάρχου Άνδρου. Στη συνέχεια ο Πρόεδρος κάλεσε το Συμβούλιο να αποφασίσει σχετικά. Το Διοικητικό Συμβούλιο, αφού άκουσε τα όσα εξέθεσε ο κ. Κροντηράς και έλαβε υπόψη του τις διατάξεις του Ν.3852/2010.

Αποφασίζει ομόφωνα τη συζήτηση του θέματος «Έκδοση ψηφίσματος αναφορικά με τις τοποθετήσεις-αναρτήσεις του Προέδρου στα μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης» εκτός ημερήσιας Διάταξης. Ο Πρόεδρος έδωσε το λόγο στον κ. Κροντηρά για να εισηγηθεί το θέμα και εκείνος αναφερόμενος στις αναρτήσεις του Προέδρου στα Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης πρότεινε προς ψήφιση το παρακάτω κείμενο:

«Οι τελευταίες αναρτήσεις του κ. Σανταμούρη, χρησιμοποιώντας την ιδιότητα του Προέδρου ΔΛΤΤ-Α, το τελευταίο διάστημα ξεπερνούν κάθε προηγούμενο. Είναι ανεπίτρεπτο να χρησιμοποιεί χαρακτηρισμούς με επίθετα που προσβάλλουν μερίδα συμπολιτών μας λες και ανήκουν σε 2η κατηγορία πολιτών. Το ΔΣ του ΔΛΤΤ-Α καταδικάζει τις εκφράσεις του. Οι απόψεις του δεν εκφράζουν το ΔΣ και το ΔΣ ζητά από τον Πρόεδρο να ανακαλέσει τις εκφράσεις του.»

Στη συνέχεια ο Πρόεδρος μεταξύ άλλων ανέφερε ότι με τις αναρτήσεις του ουδέποτε θέλησε να προσβάλει την ομάδα των Ατόμων με Ειδικές Ανάγκες, αφού ο όρος ΑΜΕΑ από μόνος του δεν προϋποθέτει ρατσισμό και θεωρεί ότι χαρακτηρίζοντας τον Δήμαρχο Άνδρου Άτομο Με Ειδικές Ανάγκες δεν αναφέρεται στη συγκεκριμένη ομάδα ατόμων, την οποία τιμά και σέβεται. Αν όμως εκλαμβάνεται από εσάς όρος ΑΜΕΑ λανθασμένα, τότε δέχομαι να ανακαλέσω την ανάρτηση μου.

Ο κ. Αδάμης συμφώνησε με τον κ. Κροντηρά, με την παρατήρηση να καταδικαστούν οι εκατέρωθεν χαρακτηρισμοί μεταξύ του Προέδρου και του Δημάρχου Άνδρου και τόνισε ότι όλη αυτή η αντιπαράθεση ξεκίνησε με τους άσχημους χαρακτηρισμούς του Δημάρχου κ. Λοτσάρη εναντίον του προσώπου του Προέδρου ΔΛΤΤ-Α στο Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Άνδρου, γεγονός που δεν μπορεί να παραβλεφθεί.

Ακολούθησε διαλογική συζήτηση μεταξύ των συμβούλων, και στη συνέχεια ο Πρόεδρος, κάλεσε το Σώμα να αποφασίσει σχετικά. Το Δημοτικό Συμβούλιο μετά από διαλογική συζήτηση, αφού έλαβε υπόψη του την εισήγηση του κ. Κροντηρά, τις τοποθετήσεις και παρατηρήσεις του Προέδρου και των Συμβούλων και τις σχετικές διατάξεις

Αποφασίζει ομόφωνα έγκρίνει την έκδοση του κάτωθι ψηφίσματος:

«Οι τελευταίες αναρτήσεις του κ. Σανταμούρη, χρησιμοποιώντας την ιδιότητα του Προέδρου ΔΛΤΤ-Α, το τελευταίο διάστημα ξεπερνούν κάθε προηγούμενο. Είναι ανεπίτρεπτο να χρησιμοποιεί χαρακτηρισμούς με επίθετα που προσβάλλουν μερίδα συμπολιτών μας λες και ανήκουν σε 2η κατηγορία πολιτών. Το ΔΣ του ΔΛΤΤ-Α καταδικάζει τις εκφράσεις του. Οι απόψεις του δεν εκφράζουν το ΔΣ και το ΔΣ ζητά από τον Πρόεδρο να ανακαλέσει τις εκφράσεις του.»

Το παρόν ψήφισμα να αναρτηθεί στη ΔΙΑΥΓΕΙΑ και στην Ιστοσελίδα του ΔΛΤΤ-Α.

 
ΤΙ ΕΓΙΝΕ ΣΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΤΟΥ ΛΙΜΕΝΙΚΟΥ ΤΑΜΕΙΟΥ - ΑΠΟΔΟΚΙΜΑΣΙΑ ΣΑΝΤΑΜΟΥΡΗ - ΣΙΩΤΟΥ ΑΠΟ Π. ΚΡΟΝΤΗΡΑ - ΔΗΛΩΣΗ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΑΝΔΡΟΥ
 
 
 
 
Πέρασαν με πλειοψηφία όλες οι σοβαρές αποφάσεις για την Άνδρο στο χτεσινό ΔΣ του Λιμενικού Ταμείου Τήνου-Άνδρου. Η ανάπλαση του Γαυρίου που έτρεξε από την αρχή η διοίκηση Λοτσάρη με τον Γ. Μαντζώρο μπήκε στην τελική ευθεία και πάει για δημοπράτηση. Μπήκε από την Άνδρο και πέρασαν οι μελέτες του Κορθίου που δεν είχε βάλει για λόγους εκδίκησης ο Σανταμούρης. Η πλειοψηφία πλέον που διαμορφώνεται είναι σταθερή. Αποτελείται από τους τρεις της πλειοψηφίας της Άνδρου και τους δύο της Τήνου (Π.Κροντηράς-Λιμενάρχης Τήνου). Σταθερή μειοψηφία ο Σανταμούρης με την αντιπολίτευση της Άνδρου!!!
 
Τώρα στο ηθικό και πολιτικό θέμα που έχει δημιουργήσει η αθλιότητα Σανταμούρη να πούμε πως από την Τήνο του Πολιτισμού πλέον οι φωνές αποδοκιμασίας. Μετά την χθεσινή αποδοκιμασία του πρώην προέδρου του Λιμενικού Ταμείου Ε.Κορνάρου και του βουλευτή Φ.Φόρτωμα ήρθε χτες και η απόφαση καταγγελία του ΔΣ του Λιμενικού Ταμείου κατά των άθλιων δηλώσεων Σανταμούρη κατά των ΑΜΕΑ. Μιλώντας μάλιστα στο διοικητικό συμβούλιο ο πρώην δήμαρχος Τήνου Π.Κροντηράς επισήμανε την δήλωση του βουλευτή Κυκλάδων και Τήνου Φ.Φόρτωμα για το θέμα και ζήτησε να πάρει θέση και το διοικητικό συμβούλιο του Ταμείου. 
 
Από τους παραβρισκόμενους μοναδική εξαίρεση υπήρξε ο εξ Άνδρου σύμβουλος Βασίλης Αδάμης που στήριξε την αθλιότητα Σανταμούρη "ζητώντας να καταδικαστούν όλες οι ύβρεις από οπουδήποτε κι αν προέρχονται"!!! Συνεπώς να μην καταδικαστεί ο Σανταμούρης για την αθλιότητα του κατά των ΑΜΕΑ!!! Απίστευτος όπως πάντα ο Β.Αδάμης...
 
Όμως για πρώτη φορά εδώ και δύο χρόνια διαχωρίστηκε από τον Β. Αδάμη - που πλέον εξόκειλε εντελώς - ο Γ. Τρανάκος που ψήφισε την απόφαση του ΔΣ με την οποία καταδικάζεται ο Γ. Σανταμούρης. Τον Σανταμούρη καταψήφισαν και αποδοκίμασαν έντονα τόσο ο πρώην δήμαρχος Τήνου και μέλος του ΔΣ του Λιμενικού Ταμείου Παναγιώτης Κραντηράς όσο και ο λιμενάρχης Τήνου σώζοντας την πολιτική τιμή του νησιού τους.
 
Για μια ακόμα μέρα ο δήμαρχος Τήνου Γ. Σιώτος δεν πήρε θέση για την αθλιότητα που λέχθηκε στο νησί του προσκυνήματος της Παναγιάς και των πονεμένων ανθρώπων. Σιωπηλή παρέμεινε και η έπαρχος Τήνου, η οποία όπως φαίνεται εξάντλησε όλο τον δυναμισμό της κατά των τριών ανεμογεννητριών και τώρα σιωπά μπροστά στις αθλιότητες που λέγονται και γίνονται στο Λιμενικό Ταμείο Τήνου-Άνδρου.
 
"ΕΝ ΑΝΔΡΩ"
 
 
Γ. Σανταμούρης και Γ. Σιώτος. Αλληλοϋποστηριζόμενοι και πολιτικά αλληλεξαρτώμενοι στον κατήφορο του Λιμενικού Ταμείου Τήνου - Άνδρου. Κατήφορο στον οποίο συμπαρασύρουν και την Τήνο. Άξιος συμπαραστάτης του ο εξ Άνδρου Β. Αδάμης...
 
ΔΗΛΩΣΗ ΔΗΜΟΣΙΕΥΘΕΙΣΑ ΣΤΟΝ ΤΥΠΟ ΤΗΣ ΤΗΝΟΥ ΤΟΥ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗ ΚΡΟΝΤΗΡΑ, ΠΡΩΗΝ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΤΗΝΟΥ, ΜΕΛΟΥΣ ΔΣ ΤΟΥ ΛΙΜΕΝΙΚΟΥ ΤΑΜΕΙΟΥ
 
Δεν θα υπεισέρθουμε στις λεπτομέρειες της κόντρας μεταξύ Προέδρου ΔΛΤΤΑ και Δημάρχου Άνδρου, (άλλωστε έχουμε πολλάκις εκφράσει τις ξεκάθαρες θέσεις μας). Το ζητούμενο είναι οι αρνητικές επιπτώσεις για τα δύο νησιά μας που παράγει αυτή η κόντρα. Δυσλειτουργία του Οργανισμού, μη παραγωγή έργου που τόσο ανάγκη έχουν τα λιμάνια μας και το κυριότερο η έντεχνη προσπάθεια της Δημοτικής Αρχής Τήνου καλλιέργειας πολεμικού κλίματος ανάμεσα στα δύο νησιά με σκοπό τον αποπροσανατολισμό των συμπολιτών μας από την τραγική πραγματικότητα. Άλλωστε αυτό το έργο το έχουμε ξαναδεί.

Οι αναρτήσεις όμως του προέδρου του Λιμενικού Ταμείου το τελευταίο διάστημα ξεπερνούν κάθε προηγούμενο. Είναι ανεπίτρεπτο να χρησιμοποιεί  χαρακτηρισμούς με επίθετα που προσβάλουν μερίδα συμπολιτών μας λες και εκείνοι ανήκουν σε δεύτερη κατηγορία πολιτών. Είναι τόσο τραγικό ο κύριος αυτός να επιτίθεται λεκτικά στον Δήμαρχο Άνδρου και να τον χαρακτηρίζει ΑΜΕΑ.

Ο Δήμαρχος Τήνου γιατί κωφεύει; Η μήπως και αυτό πρέπει να «το περάσουμε στο ντούκου»; Με ιδιαίτερη ευαισθησία σε αυτό το θέμα η δημοτική μας Παράταξη καταδικάζει απερίφραστα τις «ταρζανιές» του Σανταμούρη και απαιτεί άμεσα δημόσια συγνώμη τόσο από τον Πρόεδρο του ΔΛΤΤΑ όσο και την δημόσια καταδίκη του από τον Δήμαρχο Τήνου, ηθικό αυτουργό της απραξίας του πιο προσοδοφόρου οργανισμού των νησιών μας.

Φτάνει πια  

ΑΚΟΛΟΥΘΕΙ ΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΑΝΔΡΟΥ ΓΙΑ ΤΙΣ ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΕΣ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΑΝΤΑΜΟΥΡΗ

Δυστυχώς ο Πρόεδρος του ΔΛΤΤΑ κατάφερε να ξεπεράσει ακόμα και τον ίδιο του τον εαυτό. Με ανάρτησή του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης τολμάει να χρησιμοποιήσει τον όρο ΑΜΕΑ με ρατσιστικό και υποτιμητικό τρόπο πιστεύοντας ότι έτσι με θίγει. Μια απαράδεκτη προσπάθεια που δεν συνάδει σε καμία περίπτωση με τους αγώνες και τις αρχές  της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, της  Δημοκρατίας  και του σύγχρονού Πολιτισμού που πρέπει πάντα να έχει ως επίκεντρο τη διαφορετικότητα. Που έχουν ως κορωνίδα τον σεβασμό των ανθρώπων με ιδιαιτερότητες. Τέτοιες συμπεριφορές αποτελούν ντροπή και αμαυρώνουν όχι μόνο τον ίδιο αλλά και όλους όσους στηρίζουν  κάποιον, ο οποίος δεν σέβεται πλέον τίποτα, έχοντας χάσει κάθε έννοια του μέτρου.

Δεν είναι όμως το μόνο. Τις τελευταίες μέρες ο κ. Γ Σανταμούρης έχει επιδοθεί σε ένα κρεσέντο ύβρεων και χαρακτηρισμών προς εμένα προσωπικά, αλλά και προς  τον Θεσμό του Δημάρχου της Άνδρου.

Χαρακτηριστικά αναφέρω:

-…… «είσαι ΑΜΕΑ;…»

-…….«Είσαι αλήτης Δήμαρχε της Άνδρου….»

-…….«Είσαι γραφικός αρνητής της πραγματικότητας…..»

-……«Μόνο άνθρωποι του υποκόσμου χρησιμοποιούν τις μεθόδους σου……»

-…. «Δεν ξέρω εάν οφείλεται σε  ανεπάρκεια του μυαλού σου….»

Οι πολιτικές σκοπιμότητες και ισορροπίες έχουν και αυτές τα όρια τους.

Είναι ξεκάθαρο ότι άνθρωποι που με ξεκάθαρα ρατσιστικό τρόπο χρησιμοποιούν τον όρο ΑΜΕΑ, χωρίς ίχνος ντροπής και με απόλυτη έλλειψη σεβασμού στις ιδιαιτερότητες των συνανθρώπων μας, δεν έχουν θέση στην τοπική αυτοδιοίκηση.

 Με έγγραφό μου ζήτησα τη δημόσια καταδίκη των συγκεκριμένων αναρτήσεων από τον Δήμαρχο Τήνου, τα μέλη του Λιμενικού Ταμείου Τήνου Άνδρου, τον Πρόεδρο του Διοικητικού Συμβουλίου Τήνου  και τους επικεφαλής της Αντιπολίτευσης της Άνδρου, κ. Θ.Σουσούδη και κ. Ι.Καπάκη. Όσοι συνεχίζουν να στηρίζουν τέτοιους ανθρώπους είναι το συνυπεύθυνοι. 

Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΑΝΔΡΟΥ

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΛΟΤΣΑΡΗΣ

 

 

 

 

 

ΑΦΗΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

ΑΦΗΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

  1. Σχολιάζετε ως επισκέπτης.
Attachments (0 / 3)
Share Your Location
There are no comments posted here yet
This comment was minimized by the moderator on the site

Το ξέρετε πως τα λευκά και τα παρών δεν προσμετρώνται στην ψηφοφορία και έτσι η ψηφοφορία θεωρείται ομόφωνη!!! Κάπως έτσι φαίνεται πως ακόμα και ο Σανταμούρης ψήφισε ομόφωνα κατά του εαυτού του!!! Που είσαι ρε φίλε που υποστηρίζεις έναν άνθρωπο χωρίς πολιτικό έρμα που κάνει ότι μπορεί κατά της Άνδρου και τώρα προσβάλει και τα ΑΜΕΑ. Αλλά τι τα θες Αδάμης είναι αυτός...

This comment was minimized by the moderator on the site

Κάτι δεν πάει καλά με το κείμενο σας ή επίτηδες ανεβάζετε ψεματα
Αφού η απόφαση είναι ομόφωνη, πως λέτε ότι διαφώνησε ένας?
ΣΧΟΛΙΟ ΕΝ ΑΝΔΡΩ
Αν δεν μπορείτε να διαβάσετε την απόφαση δεν φταίμε εμείς. Ο Β. Αδάμης έστρεψε τη συζήτηση πέρα από τα ΑΜΕΑ που χυδαία εξυβρίστηκαν και τα οποία αναφέρει η απόφαση καθαρα. Κανείς δεν ακολούθησε τον Αδάμη στις επικρίσεις κατά του δημάρχου Άνδρου. Όλοι σε όλες τις Κυκλάδες και στο κοινοβούλιο και στο διοικητικό συμβούλιο του Ταμείου εστίασαν στην ύβρι των ΑΠΕΑ την οποία δεν είδε ο Αδάμης!!!...
Αφού απομονώθηκε πλήρως ο Αδάμης έκανε τη γνωστή ΚΟΛΟΤΟΥΜΠΑ. Όμως η απόφαση περιγράφει επακριβώς την εντελώς αποπροσανατολιστική στάση του Βασίλη Αδάμη στηρίγματος μοναδικού του υβριστή Σανταμούρη.

Το σχόλιο επεξεργάστηκε περίπου 2 χρόνια πριν από το χρήστη enandro enandro
This comment was minimized by the moderator on the site

Τελικα το κειμενο σας,αυτοδιαψευδετε.Η αποφαση του ΔΣ ειναι ομοφωνη

ΣΧΟΛΙΟ ΕΝ ΑΝΔΡΩ
Αν δεν μπορείτε να διαβάσετε την απόφαση δεν φταίμε εμείς. Ο Β. Αδάμης έστρεψε τη συζήτηση πέρα από τα ΑΜΕΑ που χυδαία εξυβρίστηκαν και τα οποία αναφέρει η απόφαση καθαρα. Κανείς δεν ακολούθησε τον Αδάμη στις επικρίσεις κατά του δημάρχου Άνδρου. Όλοι σε όλες τις Κυκλάδες και στο κοινοβούλιο και στο διοικητικό συμβούλιο του Ταμείου εστίασαν στην ύβρι κατά των ΑΜΕΑ....
Αφού απομονώθηκε πλήρως ο Αδάμης έκανε τη γνωστή ΚΟΛΟΤΟΥΜΠΑ. Όμως η απόφαση περιγράφει επακριβώς την εντελώς αποπροσανατολιστική στάση του Βασίλη Αδάμη στηρίγματος μοναδικού του υβριστή Σανταμούρη.

Το σχόλιο επεξεργάστηκε περίπου 2 χρόνια πριν από το χρήστη enandro enandro
This comment was minimized by the moderator on the site

Είναι γελοίοι τελικά, οι σύμβουλοι του Δημάρχου στο Λιμενικό Ταμείο.
Μία παραιτουνται, μια ξαναγυρίζουν.
Με τόσες άστοχες ενέργειες που έκαναν μήπως πρέπει να επέμβει εισαγγελέας, για παράκωληση λειτουργίας του Λιμενικού Ταμείου?

ΣΧΟΛΙΟ ΕΝ ΑΝΔΡΩ
Ιδού η κατάληξη των "ψεκασμένων" της Άνδρου. Επί 7ετία αντί να αναφέρονται στα πολιτικά δρώμενα αναφέρονται μόνο στην... εισαγγελία!!! Δεν υπάρχουν πολιτικές κινήσεις γι' αυτούς. Υπάρχουν μόνο... εισαγγελείς!!! Και ποινικές διώξεις!!!
Μια αντίληψη της πολιτικής αντάξια των εισαγγελέων που στέλνουν στο δημαρχείο επί 7ετία και απλώς κωλυσιεργούν το έργο του Δήμου. Με την λογική τους μήπως πρέπει να επέμβει ο εισαγγελέας μετά από τόσες άκαρπες κλήσεις εισαγγελέων στον Δήμο Άνδρου για να τους μαζέψει;
Ακολουθούμε την δική τους παράλογη και εισαγγελική λογική και απλώς ρωτάμε...

Το σχόλιο επεξεργάστηκε περίπου 2 χρόνια πριν από το χρήστη enandro enandro