Χρηματοδότηση 2,3 εκατ. ευρώ για ηλεκτρονικό και μηχανολογικό εκσυγχρονισμό των δικτύων

Ο δήμαρχος με τον αναπληρωτή υπουργό Εσωτερικών

(Στη διαδρομή αναζήτησης χρηματοδοτήσεων και εντάξεων έργων της Άνδρου του δημάρχου το Υπουργείο Εσωτερικών ήταν η δεύτερη στάση. Σε συνάντηση του δημάρχου με τον αναπληρωτή υπουργό Εσωτερικών Σ. Πέτσα εξασφαλίστηκε η ένταξη στο πρόγραμμα ΤΡΙΤΣΗΣ η προμήθεια και εγκατάσταση ηλεκτρονικών συστημάτων διαχείρισης και εξοικονόμησης ενέργειας στην ύδρευση και στην αποχέτευση της Άνδρου αξίας 2.309.562 ευρώ. Συνάμα υποβλήθηκε αίτημα χρηματοδότησης των συνεργείων και όσων ιδιωτών εργάστηκαν για την αντιμετώπιση της τελευταίας μεγάλης κακοκαιρίας - ΕΝ ΑΝΔΡΩ)

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

 «Προμήθεια και εγκατάσταση ευφυών συστημάτων διαχείρισης και εξοικονόμησης ενέργειας στις υποδομές ύδρευσης - αποχέτευσης».

Συνάντηση με τον Αναπληρωτή Υπουργό Εσωτερικών, κύριο Πέτσα, είχε την Τρίτη 15.2.2022 ο Δήμαρχος Άνδρου, Δημήτρης Λοτσάρης. Με απόφαση του κ. Πέτσα εντάχθηκε και θα χρηματοδοτηθεί από το πρόγραμμα «ΑΝΤΩΝΗΣ ΤΡΙΤΣΗΣ» η δράση «Προμήθεια και εγκατάσταση ευφυών συστημάτων διαχείρισης και εξοικονόμησης ενέργειας στις υποδομές ύδρευσης - αποχέτευσης». Ο προϋπολογισμός της δράσης ανέρχεται σε 2.309.562,00€ συμπεριλαμβανομένου του ΦΠΑ. Η μελέτη εκπονήθηκε από την Τεχνική Υπηρεσία του Δήμου μας.

Η δράση περιλαμβάνει:

  • Την προμήθεια, εγκατάσταση και θέση σε λειτουργία νέων πινάκων ισχύος με ενσωματωμένους ρυθμιστές στροφών για τις γεωτρήσεις του δικτύου ύδρευσης.
  • Την προμήθεια, εγκατάσταση και τη θέση σε λειτουργία αναλυτών ενέργειας και Λογισμικού Ενεργειακής Βελτιστοποίησης λειτουργίας.
  • Την αντικατάσταση παλαιών ενεργοβόρων αντλητικών συγκροτημάτων, με νέα, υψηλής ενεργειακής απόδοσης και ενσωμάτωσή τους στο Κεντρικό Σύστημα Τηλελέγχου, τηλεχειρισμού και ελέγχου διαρροών των δεξαμενών και αντλιοστασίων Ύδρευσης/Αποχέτευσης της Υπηρεσίας.

Περιλαμβάνει παρεμβάσεις σε εξήντα έξι (66) θέσεις – εξήντα έξι (66) Τοπικούς Σταθμούς Ελέγχου (ΤΣΕΓ) Γεωτρήσεων στα δίκτυα ύδρευσης και (ΤΣΕΛ) λυμάτων. Οι Σταθμοί Ελέγχου θα καταμετρούν συνεχώς και σε πραγματικό χρόνο την καταναλισκόμενη ενέργεια. Τα δεδομένα αυτά θα αποστέλλονται στον Κεντρικό Σταθμό Ελέγχου (ΚΣΕ), όπου θα επεξεργάζονται κατάλληλα.

Με την πράξη αυτή ο Δήμος αποσκοπεί στον εκσυγχρονισμό του ηλεκτρολογικού και μηχανολογικού εξοπλισμού των γεωτρήσεων και αντλιοστασίων των δικτύων ύδρευσης των οικισμών του Νησιού μας και την αξιοποίηση των νεότερων τεχνολογιών.

Αυτό θα  έχει ως αποτέλεσμα τη βελτίωση της ενεργειακής αποδοτικότητας λειτουργίας των αντλητικών συγκροτημάτων και συνεπώς, τη μείωση του συνολικού κόστους άντλησης, την καλύτερη αξιοποίηση των υδάτινων πόρων, την οικονομική βιωσιμότητα και τη λειτουργία των δικτύων σύμφωνα με τα Ευρωπαϊκά περιβαλλοντικά πρότυπα.

Ο κ. Λοτσάρης, τέλος υπέβαλε στον ΑΝΥΠΕΣ αίτημα χρηματοδότησης για την αντιμετώπιση των προβλημάτων που προέκυψαν από τα τελευταία ακραία καιρικά φαινόμενα. Ο Δήμαρχος ευχαρίστησε θερμά τον κ. Πέτσα για την ένταξη της πρότασης των 2.309.562,00€, στο πρόγραμμα «ΑΝΤΩΝΗΣ ΤΡΙΤΣΗΣ» και την δέσμευσή του ότι θα εξετάσει το αίτημα της έκτακτης χρηματοδότησης.

ΔΗΜΟΣ ΑΝΔΡΟΥ

ΑΦΗΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

ΑΦΗΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

  1. Σχολιάζετε ως επισκέπτης.
Attachments (0 / 3)
Share Your Location
There are no comments posted here yet
This comment was minimized by the moderator on the site

Επιτέλους, είχαμε να δούμε συνεχή ροή ΕΚΤΑΚΤΩΝ κρατικών κονδυλίων από την αποχή του ΚΑΒΟΥΡΑ!
ΜΠΡΑΒΟ κύριοι συνεχήστε....

This comment was minimized by the moderator on the site

Εδω τα λυματα σε Μπατσι και Γαυριο πανε στη θαλασσα και δεν υπαρχει καν προβλεψη για βιολογικο και μας μειλατε για ηλεκτρονικο εκσυχρωνισμο?Το ιδιο και για το νερο που ειναι μονο θαλασσα.

ΣΧΟΛΙΟ ΕΝ ΑΝΔΡΩ
Πολύ σωστά τα λέτε. Μόνο που τα λύματα σε Μπατσί και Γαύριο πήγαιναν πάντα στη θάλασσα. Και πάντα χρησιμοποιούν αντλίες, που θα εκσυγχρονιστούν. Αυτό πως και δεν το πήρατε είδηση; Δεν σας το είπε κανείς; Περίεργο...
Και ακόμα πάντα το Μπατσί και το Γαύριο είχαν ύδρευση. Και για τον λόγο αυτό χρησιμοποιούσαν γεωτρήσεις με αντλίες, καθώς και αντλίες για την μεταφορά του νερού που θα εκσυγχρονιστούν. Μα ούτε αυτό σας το είπε ποτέ κανείς; Πάλι περίεργο...
Τελικά εσείς τι καταλάβατε από την παραπάνω ανακοίνωση και το ρεπορτάζ; Μόνο ότι ο δήμαρχος πάει Αθήνα - όπως γράφετε στα υπονοούμενα που κόψαμε; Δηλαδή τις έκτακτες επιχορηγήσεις και τις εντάξεις έργων σε χρηματοδοτικά προγράμματα πως θα τις έκανε. Από το γραφείο ή από το καφενείο;
Κατανοητή η αντιπολίτευση σας, αλλά όπως πολύ σωστά γράφετε δεν θα σας έβλαπτε λίγη λογική κι εσάς...
Την καλημέρα μας...

Το σχόλιο επεξεργάστηκε περίπου 2 χρόνια πριν από το χρήστη enandro enandro