ΕΛΙΚΟΔΡΟΜΙΟ ΑΝΔΡΟΥ: Ολοκληρώθηκε η περίφραξη και προχωρά η ανακαίνιση του κτιρίου.

Η είσοδος πλήρως αποκατεστημένη και ασφαλής...

Αυτές τις μέρες ολοκληρώθηκε η περίφραξη του ελικοδρομίου Άνδρου και εξαλείφθηκαν οι κίνδυνοι να μπουν ζώα στον χώρο και να εμποδίσουν ή να δημιουργήσουν προβλήματα κατά την προσγείωση ή απογείωση ελικοπτέρων.

Η περίφραξη στον χώρο του ελικοδρομίου ήταν από χρόνια ημικατεστραμένη μιας και δεν είχε συντηρηθεί εδώ και μια 20ετία σύμφωνα με τα στοιχεία. Ο υπεύθυνος - εκ μέρους του Δήμου Άνδρου - του ελικοδρομίου είχε με αναφορές του επισημάνει το πρόβλημα όλα τα προηγούμενα χρόνια στις προηγούμενες διοικήσεις. Όμως αυτές ουδέν έπραξαν. Έπρεπε να φτάσουμε στη διοίκηση Λοτσάρη για να γίνει η πρώτη μελέτη συντήρησης και ανακαίνισης, να γίνουν και να ολοκληρωθούν τα έργα για ένα σύγχρονο και ασφαλές ελικοδρόμιο.

Η περίφραξη ολοκληρώθηκε...

Τα έργα ξεκίνησαν πέρσι με τις εργασίες συντήρησης ή αλλαγής των ηλεκτρολογικών και ηλεκτρονικών βοηθημάτων και των φωτισμών. Αυτές τις μέρες ολοκληρώθηκε και η πλήρης περίφραξη του χώρου. Θα ακολουθήσουν τις επόμενες μέρες οι εργασίες συντήρησης του κτιρίου και του γύρω χώρου, ώστε ολόκληρος ο χώρος του ελικοδρομίου να έχει ανακαινιστεί και να έχουν διασφαλιστεί οι προσγειώσεις και απογειώσεις των ελικοπτέρων του ΕΚΑΒ και των ιδιωτικών εταιρειών που το χρησιμοποιούν.  

 

Φωτογραφία της εισόδου του ελικοδρομίου. Τις επόμενες μέρες θα προχωρήσουν και θα ολοκληρωθούν οι κτιριακές εργασίες συντήρησης και ανακαίνισης (εργασίες τοίχων, κουφωμάτων, βαψίματα κλπ). 

Γράφαμε πέρσι πως το ελικοδρόμιο πήρε πλήρη άδεια λειτουργίας από το υπουργείο Μεταφορών και Επικοινωνιών στις 21/3/2002. Από τότε ξεχάστηκε. Μια μικρή συντήρηση έγινε επί διοίκησης Γλυνού. Η διοίκηση Σουσούδη πέρασε και δεν άγγιξε. Έτσι η διοίκηση βρήκε το ελικοδρόμιο - όπως και πολλά άλλα - σε άθλια κατάσταση. Η περίφραξη ήταν κατεστραμμένη, το κτίριο σε κακή κατάσταση, τα ηλεκτρικά και τα ηλεκτρονικά (πίνακες, φώτα, ηλεκτρονικό βοήθημα κλπ) πεπαλαιωμένα και οι φωτισμοί εκτός προδιαγραφών.

Σχεδιάγραμμα από την μελέτη αποκατάστασης του ελικοδρομίου Άνδρου.

Στα πλαίσια της γενικής ανόρθωσης ενός σχεδόν εγκαταλειμμένου και ξεχασμένου ελικοδρομίου ζητήθηκε από την διοίκηση Λοτσάρη μελέτη για πλήρη συντήρηση του ελικοδρόμιου από την τεχνική υπηρεσία. Πριν ολοκληρωθεί η μελέτη η αντιπολίτευση έκανε αναφορά... για "επικίνδυνο" και πλήρως "εγκαταλειμμένο ελικοδρόμιο"!!! Και κατηγόρησε αυτούς που ξεκίνησαν μελέτη για την ανακαίνιση του ξεχνώντας αυτόν που συνέβαλε στην «πλήρη εγκατάλειψη» την 5ετία 2014-2019!!!

Πλήρως ανακαινισμένος και εκσυγχρονισμένος νυχτερινός φωτισμός του ελικοδρομίου σήμερα.

Η μελέτη ολοκληρώθηκε το 2021. Και έγινε πέρσι η επισκευή και ανακαίνιση των ηλεκτρολογικών και ηλεκτρονικών μηχανημάτων, καθώς και ο εκσυγχρονισμός των φωτισμών του ελικοδρομίου. Εφέτος ήρθε εργολαβία της περίφραξης, που ολοκληρώθηκε και κατέστησε το ελικοδρόμιο ασφαλές. Θα ακολουθήσει η συντήρηση των κτιριακών εγκαταστάσεων. 

Σήμερα το ελικοδρόμιο απέχει πολύ από την πλήρη εγκατάλειψης της 5ετίας της προηγούμενης διοίκησης. Οι νυχτερινοί φωτισμοί και τα ηλεκτρονικά του είναι σύγχρονα. Σε συνδυασμό με την πλήρη περίφραξη του έχει καταστεί πλήρως αξιόπιστο, λειτουργικό και ασφαλές. 

"ΕΝ ΑΝΔΡΩ" 

 

 

ΑΦΗΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

ΑΦΗΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

  1. Σχολιάζετε ως επισκέπτης.
Attachments (0 / 3)
Share Your Location
There are no comments posted here yet
This comment was minimized by the moderator on the site

Καλησπέρα σας,

Οπως σωστά επισημανε ο αναγνωστης σας, οι σωλήνες της περίφραξης χρειάζονται λαστιχενιες τάπες στην κορυφή τους ώστε να
μην κρατάνε μεσα το νερο της βροχης και έτσι να σκουριάσουν. Λογικά ο άνθρωπος που τοποθέτησε την περιφραξη το
ξέρει και το κοστος των ταπών ειναι μικρό.

Σας ευχαριστώ πολύ για την φιλοξενία και την σωστή σας ενημέρωση για το νησί μας.

Νίκος Γιαννηκαπάνης

This comment was minimized by the moderator on the site

Προτείνω οι σωλήνες που στηρίζουν τον φράκτη να σκεπαστούν, γιατί νερό της βροχής που θα μπει μέσα στεκούμενο θα τις σκουριάσει ή αν το νερό παγώσει θα δημιουργήσει ρωγμές λόγω διαστολής.