ΟΧΙ ΑΛΛΟΙ "ΘΕΜΑΤΟΦΥΛΑΚΕΣ". ΕΡΓΑ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΤΟ ΝΗΣΙ.

Του ΧΡΗΣΤΟΥ ΒΟΥΡΑΖΕΡΗ

Φοροτεχνικός, π. Αντιδήμαρχος Άνδρου, μέλος ΔΣ Λιμενικού Ταμείου Άνδρου

(ΣΧΟΛΙΟ ΕΝ ΑΝΔΡΩ: Φωτογραφία από το ΔΣ στις 21/7/16. Μαζί με τον Θ. Σουσούδη, ο τότε αντιδήμαρχος Χ. Βουραζέρης και ο τότε πρόεδρος του ΔΣ Λ. Μπάλλας. Ο πρώτος παραιτήθηκε και ανεξαρτητοποιήθηκε το 2017,. Στο ίδιο συμβούλιο διαχώρισε την θέση του από τον δήμαρχο και ο δεύτερος. Βασικά στελέχη της τότε διοίκησης και οι δύο διαφώνησαν πλήρως με την αδράνεια και αδυναμία διοίκησης του Θ. Σουσούδη. Χαρακτηριστικός και ο τίτλος του άρθρου που συνόδευε τότε την παραπάνω φωτογραφία "Επιτέλους ας αποφασίσουν να πάρουν καμιά... απόφαση!" Ο Θ. Σουσούδης έμεινε επί 5ετία στα δελτία τύπου και δεν προχώρησε σε έργα. Σήμερα ως αντιπολίτευση συνεχίζει με ακόμα μεγαλύτερο ζήλο να ζητά αναβολές επί αναβολών, επιχειρώντας μάταια να μπλοκάρει τη σημερινή διοίκηση. Τότε είχε απέναντι του τον "θεματοφύλακα" Γ. Καπάκη. Σήμερα μαζί με τον Γ. Καπάκη είναι από κοινού "θεματοφύλακες" της αδράνειας. Ο Χ. Βουραζέρης με το σημερινό άρθρο του μέμφεται την πολιτική της αβελτηρίας και αδράνειας του Θ. Σουσούδη και του θυμίζει τον ρόλο του Γ. Καπάκη στα δικά του χρόνια)

Παρακολούθησα το Δημοτικό Συμβούλιο στις  19/1/23 και έχω προβληματιστεί, αλλά και απογοητευτεί, από την όλη εικόνα του. Θέλω, λοιπόν, να μοιραστώ μαζί σας κάποιες σκέψεις μου σε λίγες γραμμές χωρίς να αναφέρω νόμους και αριθμούς.

Ζούμε στο πιο όμορφο νησί των Κυκλάδων, το πιο δύσκολο όμως διοικητικά, διότι πολύ απλά, στην ουσία έχει τέσσερα κέντρα διοίκησης (Γαύριο, Μπατσί, Χώρα και Κόρθι) και πάρα πολλούς οικισμούς.

Όλοι γνωρίζουμε ότι έχουμε πολύχρονες και σοβαρές ελλείψεις σε όλες τις υποδομές μας (οδικό δίκτυο,  παιδεία , υγεία, καθαριότητα, ύδρευση, αποχέτευση κτλ) και φυσικά έναν υποστελεχωμένο Δήμο. Μπορεί οι περισσότεροι από τους υπάρχοντες υπαλλήλους να δίνουν τον καλύτερο τους εαυτό, αλλά αυτό δεν φτάνει.

Έχουμε σήμερα έναν Δήμαρχο, ο οποίος έχει άψογη και προνομιακή συνεργασία με τον Έπαρχο, με τον Περιφερειάρχη, με την Κυβέρνηση (Υπουργούς , Γενικούς Γραμματείς κτλ.) και με Χορηγούς που βρίσκει ο ίδιος. Στην θητεία του ο Δήμος έχει χρηματοδοτηθεί με μεγάλα ποσά από όλες αυτές τις πηγές προκειμένου να βελτιώσει τις υποδομές του σε όλους τους τομείς. Βλέπουμε έργα να γίνονται στην παιδεία (σχολείο Χώρας), στα δίκτυα (Χώρα, Κάτω Άγιος Πέτρος, Μεσαριά, Λειβάδια κλπ), σε ασφαλτοστρώσεις (Χώρα, Μεσαριά κλπ), σε αναψυχή (παιδικές χαρές κλπ).

Την Πέμπτη 19/1 στο Δημοτικό Συμβούλιο ήρθε μία νέα χρηματοδότηση από το Υπουργείο Εσωτερικών για το οδικό δίκτυο όλου του νησιού. Η αντιπολίτευση αρνήθηκε κατηγορηματικά με το επιχείρημα πως τα έργα θα γίνουν με διαπραγματεύσεις και όχι με διαγωνισμούς, μιας και δύο από τις τρεις περιοχές έχουν κηρυχτεί σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης από το ΥΠΕΣ.

Όφειλαν βέβαια να λάβουν υπόψη τους (εκτός αν ξέχασαν ή δεν το έμαθαν ακόμη) ότι οι εκπτώσεις από τους διαγωνισμούς για έργα με χρηματοδότηση, δεν πηγαίνουν στα ταμεία  του Δήμου, προκειμένου να επενδυθούν μελλοντικά.

Ξέρετε κάτι τελικά, το οποίο είναι και η ουσία του πράγματος, εμένα και όλους τους  μόνιμους κατοίκους του νησιού, καθώς και τους χιλιάδες επισκέπτες, μας ενδιαφέρει να κινούμαστε σε ένα ασφαλές οδικό δίκτυο που δεν θα είναι γεμάτο λακκούβες. Η αντιπολίτευση όμως δεν δέχτηκε την χρηματοδότηση αυτή και την διαπραγμάτευση που αυτή συνεπάγεται. Την βολεύει η φράση «ανέβαλε τα έργα για κάποιο χρονικό διάστημα» ώστε να μην γίνουν μέχρι τις εκλογές. Αυτό τουλάχιστον προκύπτει από όσα άκουσα!

Και ερωτώ, αν κάποιος δωρητής έκανε δωρεά στον Δήμο αυτό το χρηματικό ποσό, με την προϋπόθεση ο Δήμαρχος να διαλέξει εκείνος τον Ανάδοχο που θα κάνει το έργο, δεν θα δέχονταν η αντιπολίτευση την δωρεά αυτή, γιατί το έργο δεν θα γίνονταν με διαγωνισμό, όταν η διαπραγμάτευση είναι νόμιμη ενέργεια κατά τον ελληνικό νόμο;

Είναι πραγματικά λυπηρό να έρχονται επιτέλους χρηματοδοτήσεις για βελτίωση των υποδομών του νησιού και να κοιτάμε πως θα βρεθεί τρόπος να καθυστερήσουμε για να μην ωφεληθεί πολιτικά ο έκαστοτε Δήμαρχος που κατάφερε με μελέτες και πιέσεις και έφερε τα χρήματα για να γίνουν έργα.

Το νησί έχει γεμίσει με «θεματοφύλακες». Φτάνει πια δεν θέλουμε άλλους «θεματοφύλακες». Έργα θέλουμε. Βελτίωση των υποδομών θέλουμε. Δεν μπορεί από την μία να θέλουμε ανάπτυξη και από την άλλη να βρίσκουμε δικαιολογίες να την καθυστερούμε.

Όσο για την νομιμότητα της κάθε ανάθεσης ή διαπραγμάτευσης, υπάρχουν αρκετοί μηχανισμοί επίβλεψης. Και φυσικά όπου υπάρξουν παρατυπίες υπάρχουν και οι νόμιμες ή καταχρηστικές καταγγελίες. Αυτές τις καταχρηστικές καταγγελίες τις έζησα ως Αντιδήμαρχος Οικονομικών  μεταξύ 2014 και 2017. Και ξέρουμε και ποιος ήταν πρωταθλητής σε αυτές.

 

ΑΦΗΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

ΑΦΗΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

  1. Σχολιάζετε ως επισκέπτης.
Attachments (0 / 3)
Share Your Location
There are no comments posted here yet
This comment was minimized by the moderator on the site

Ο κύριος Καπάκης σαν γνήσιος αριστερός έχει καταντήσει σαν το ΚΚΕ. θέλει να είναι μόνο στην αντιπολίτευση χωρίς να προτείνει τίποτα ΚΑΙ χωρίς να δίνει λύσεις . Να κουνάει το δάχτυλο και όταν πάει να γίνει κάτι καλό να το σταματάει γιατί θέλει να είναι στην αντιπολίτευση και να μη γίνεται τίποτα στην Άνδρο .και όταν ήταν στη Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας δεν έκανε τίποτα για την Άνδρο Τίποτα μα τίποτα. ενώ θα μπορούσε να κάνει πολλά όπως για το γεφύρι στο Μπατσι που είναι ένα ρέμα και το έχουν κάνει δρόμο. Και έχουμε το (διαγράφεται μια λέξη - ΕΝ ΑΝΔΡΩ) και βγάζει φωτογραφίες και ψάχνει να βρει την λύση μαζί Με τον κύριο Σουσουδη όπου πέντε χρόνια που ήτανε δήμαρχος δε το έλυσε το πρόβλημα.

Το σχόλιο επεξεργάστηκε περίπου 1 χρόνο πριν από το χρήστη enandro enandro
This comment was minimized by the moderator on the site

Αν το έργο αυτό δεν το επιτρέψετε να γίνει καλό είναι να ναυλώσουμε το και πύργοι καράβι του Στέφανου να μπείτε και να φύγετε από το νησί !!!Αν ένα ένα τέτοιο έργο στα χρόνια της ΑΝΔΡΟΥ δεν προχωρήσει γιατί εσείς έχετε χάσει τον ύπνο σας θα περπατάτε στην ανδρο και θα τρώτε όχι ντομάτες αλλά πέτρες !!ξυπνησαμε κύριοι !!δυστηχβς για εσάς ευτυχώς για εμάς !!! (Διαγράφετε ένα όνομα - ΕΝ ΑΝΔΡΩ).... τρεεεεεεμεεεεε!!!Οσα λεφτά και να σου δίνουν να γράφεις επιδη δεν πήρες δουλειές από τον δήμο δεν σε ακούει κανένας !!!Τονιδιο και ο νέος επαναστάτης της ΑΝΔΡΟΥ με τα κωλοχαρτα επιδη δεν πήρε δουλειά από το δήμο και είναι κολλητός του (Διαγράφεται ένα όνομα - ΕΝ ΑΝΔΡΩ) !!Καληνυχτα

Το σχόλιο επεξεργάστηκε περίπου 1 χρόνο πριν από το χρήστη enandro enandro
This comment was minimized by the moderator on the site

Ολοι μα ολοι για ιδιον όφελος…..
Καλυτερα να αναλαβει μια εταιρεια την διοικηση του Δημου εμμισθως με ορκωτους λογιστες παρα ο καθε τυχαιος χωρις να ξερει απο διοικηση.
Χορτασαμε σωτηρες εχετε δικιο…

This comment was minimized by the moderator on the site

Είστε μια παράνοια !!δεν γίνονται έργα φωνάζουμε ,γίνονται έργα πάλι φωνάζουμε !!Εχετε χάσει τον ύπνο σας αγαπητοί !Χεστηκε ο κάθε Ανδριώτης αν ο δήμαρχος έδωσε απευθείας ανάθεση η όχι !Ο Ανδριώτης αντιπολίτευση θελει έργα και όχι λόγια !Θελει πράξεις όχι λόγια !Θελει η ποιότητα ζωής να έχει αξία σε αυτό τόπο !πι επαγγελματίες θέλουν να επενδύουν και να έχει ζωή αυτός ο τόπος !τα παιδιά θέλουν σχολεία ,γύπεδα παιδικές χαρές για να μείνουν σε αυτό το τόπο !!Ειστε ακατάλληλοι κύριοι τις αντιπολίτευσης !!Οι εκλογές είναι τόσο μακριά αλλά πολύ κοντά !Ο κόσμος ξύπνησε και ευτυχώς που μόνοι σας τρώτε το κεφάλι σας με τα τραπεζώματα στις γιορτές και γελάκια ότι και καλά εδώ είμαστε και θα την πάρουμε την πόλη !γελλαει ο κόσμος μαζί σας !!!Σουσουδης καπακης στο ίδιο τραπέζι να τσουγκρίζουν με χαμόγελα που πριν λίγα χρόνια σφαζόντουσαν και το παίζανε τρέλα !!!Τι νομίζεται ορι ο κόσμο τρώει ακόμα μπαμπακοπητα !ερχεται η ώρα που θα δείτε ποιος έπαιξε με την νοημοσύνη των κατοίκων ,παιδιών και επαγγελματιών !!φιλακια

This comment was minimized by the moderator on the site

Ο ΚΥΡΙΟΣ ΚΑΠΑΚΗΣ ΕΧΕΙ ΚΟΥΡΑΣΕΙ ΠΙΑ.
ΚΑΛΟ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΑΝΔΡΙΩΤΕΣ ΣΤΙΣ ΕΠΕΡΧΟΜΕΝΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΝΑ ΤΟΥ ΔΩΣΟΥΝ ΝΑ ΚΑΤΑΛΑΒΕΙ ΟΤΙ ΟΙ ΣΥΝΕΧΟΜΕΝΕΣ ΤΡΙΚΛΟΠΟΔΙΕΣ ΣΤΟΝ ΔΗΜΑΡΧΟ ΚΑΝΟΥΝ ΚΑΚΟ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΑΝΔΡΟ ΚΑΙ ΝΑ ΤΟΝ ΣΤΕΙΛΟΥΝ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ ΤΟΥ ΝΑ ΞΕΚΟΥΡΑΣΤΕΙ, ΓΙΑΤΙ ΜΑΛΛΟΝ ΤΟ ΕΧΕΙ ΜΕΓΑΛΗ ΑΝΑΓΚΗ...

This comment was minimized by the moderator on the site

Δεν είναι να απορεί κανείς για τη συμπεριφορά του Σουσούδη. Είναι γνωστός για τη μικροψυχία και διοικητική ανικανότητα του. Ακούστηκε μάλιστα να λέει πρόσφατα σε κοπή πίττας, με απαράδεκτο δασκαλίστικο και με το γνωστό του αλαζονικό ύφος, να προσέξουν οι Ανδριώτες την κρίση τους, στις εκλογές! Μήπως και δεν τον ψηφίσουν...Ξεχνά βέβαια ότι οι Ανδριώτες και μάτια έχουν αλλά κυρίως και μνήμη έχουν. Όσο για τον κουρνιαχτό που προσπαθεί να σηκώσει ο Σουσούδης με το τεχνικό πρόγραμμα του δήμου, θυμίζει την παροιμία " Όταν το δάκτυλο δείχνει τη σελήνη, ο βλάκας κυττάει το δάκτυλο.."