Κατηφόρα μέσα και έξω από το Δημοτικό Συμβούλιο…

Του Ελευθερίου Μπάλλα

Δικηγόρου, Πρόεδρου ΔΣ Άνδρου 2016-2023

 

Έγινε τελικά χθες 23-1-2023 το Δημοτικό Συμβούλιο για την τροποποίηση του Τεχνικού Προγράμματος του Δήμου προκειμένου να εγγραφούν οι δύο χρηματοδοτήσεις των 2.000.000 ευρώ για τις Δημοτικές ενότητες Ανδρου και Υδρούσας και 800.000 ευρώ για την δημοτική ενότητα Κορθίου. Αυτό και μόνο αυτό συζητούσαμε. Η πρόσκληση για το συμβούλιο δόθηκε στα μέλη την Πέμπτη το βράδυ αμέσως μετά την απόρριψη από την αντιπολίτευση του κατεπείγοντος για την συζήτηση την ημέρα εκείνη.

Πριν το συμβούλιο, το Σάββατο και ώρα 17.30 ο κ. Καπάκης υπέβαλλε αίτηση στον Δήμο ζητώντας ένα «σεντόνι» αποφάσεις, μελέτες και έγγραφα. Για να καταλάβετε του πήρε δύο μέρες (Παρασκευή- Σάββατο) να κάνει την αίτηση. Βέβαια ζητούσε έγγραφα που είχε, αλλά κάτι έπρεπε να κάνουν, κατά την γνώμη του, οι υπάλληλοι του Δήμου το Σαββατοκύριακο. Κοινοποίησε το έγγραφο αυτό και στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση Αιγαίου με την ελπίδα ότι δεν θα μπορέσουμε σε μισή μέρα (μισή Δευτέρα) να του απαντήσουμε.

Στις 12.00  της Δευτέρας του δόθηκαν τα έγγραφα αυτά με συνοδευτικό έγγραφο δικό μου. Και ω του θαύματος μετά από μία ώρα ο κ. Καπάκης κατέθεσε εναλλακτική πρόταση τροποποίησης του τεχνικού προγράμματος ως ένα έργο 2.800.000 ευρώ. Στο συμβούλιο λοιπόν επέμενε να μπει σε ψηφοφορία η πρόταση αυτή χωρίς όμως να συνοδεύεται από την εισήγηση της τεχνικής υπηρεσίας του Δήμου, που είναι απαραίτητη εκ του νόμου.

Όσο και αν προσπάθησα να το εξηγήσω αυτό στον κ. Καπάκη δεν καταλάβαινε ότι η τεχνική υπηρεσία δεν έδωσε εισήγηση στην πρόταση του αφού το έργο έχε χρηματοδοτηθεί ως δύο κύρια υπο-έργα με τα ανωτέρω ποσά από το Υπουργείο όπως προκύπτει από το παράρτημα 1 πίνακας 10 της απόφασης χρηματοδότησης. Ροντέο και πάλι το συμβούλιο και καταστάσεις πέραν κάθε λογικής αφού ο κ. Καπάκης και ο κ. Αδάμης ισχυρίζονταν ότι δεν μπορεί να τροποποιηθεί το τεχνικό πρόγραμμα χωρίς να έχει εγκριθεί ο προϋπολογισμός αλλά αν έμπαινε σε ψηφοφορία η δική τους πρόταση δεν πείραζε που δεν έχει εγκριθεί ο προϋπολογισμός, όπως σωστά παρατήρησε ο κ. Κυριάκος Θωμάς. 

Μέσα σε αυτήν την παράνοια από κοντά και ο κ. Σουσούδης και ενώ μιλούσαμε για την αποδοχή ουσιαστικά του υπέρογκου αυτού ποσού και την εγγραφή του για έργα στον Δήμο άρχισε πάλι να πιπιλά την καραμέλα των απευθείας αναθέσεων ενώ του εξηγήθηκε ότι το υπο-έργο των 2.000.000 έχει δοθεί σε περιοχές που χαρακτηρίσθηκαν σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης (Χώρα και Υδρούσα) και έτσι θα γίνουν με διαγωνισμό (διαπραγμάτευση), αφού οι απευθείας αναθέσεις δεν μπορούν να γίνουν για ποσό άνω των 30.000 ευρώ. Του Κορθίου που δεν είχε χαρακτηρισθεί η περιοχή από το Υπουργείο σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης θα γίνουν με διεθνή διαγωνισμό.

Ψιλά γράμματα. Και πάλι εκτός θέματος συζητήσεις μόνο και μόνο για την εκλογική πελατεία τους. Ακούστηκαν φοβερά πράγματα μέσα στο συμβούλιο. Ο πρόεδρος (εγώ) είμαι ο πρόεδρος της κωλοτούμπας κάτι που ο κ. Καπάκης το χαρακτήρισε "πολιτική κριτική"! Αλλά και ανάλογοι χαρακτηρισμοί και για τον κ, Βουραζέρη και πάλι σαν "πολιτική κριτική" στον Χρήστο που όμως σήμερα δεν κατέχει δημόσια θέση ως αιρετός.

Ακούστηκαν για φαντάσματα έργα και από τον κ. Σουσούδη και από τον κ. Καπάκη. Τελικά έγινε και η καθιερωμένη αποχώρηση. Αυτή την φορά ήταν η σειρά του κ. Καπάκη μαζί με τον κ. Αδάμη και κάπου εκεί χάσαμε την επαφή με τον κ. Τσαούση!!! Κανείς τους δεν καληνύχτισε (χαχα). Τελικά ψήφισαν υπέρ της τροποποίησης αυτής (της αποδοχής του ποσού) η συμπολίτευση, ενώ ψήφισαν ΝΑΙ μεν ΑΛΛΑ με παρατηρήσεις, όσοι έμεινα από την αντιπολίτευση!!

Απόλυτος κατήφορος  μέσα στο Δημοτικό συμβούλιο που θα γίνει πολύ πιο απότομος όσο πλησιάζουμε στις εκλογές και βλέπουν το φάσμα της νέας ήττας. Κάπου πριν την ψηφοφορία είχε την ατυχή έμπνευση ο κ. Κυριάκος Θωμάς να ενημερώσει με τις ειδικές γνώσεις του για το θέμα αυτό το συμβούλιο. Μία τοποθέτηση που εξήγησε τα πάντα και έβαλε τέλος στις δοξασίες της αντιπολίτευσης.

Ηταν το «λάθος» του αφού την ίδια στιγμή γνωστός πολίτης του πληκτρολογίου, δηλωμένος οπαδός της αντιπολίτευσης και περισσότερο του κ. Σουσούδη ανάρτησε χρηματικό ένταλμα με τα στοιχεία του Κυριάκου Θωμά με σχόλιο. Ανάρτησε όμως χρηματικό ένταλμα που ήταν για πολλούς υπαλλήλους αφού είχε την ένδειξη κ.λ.π. δίπλα στο όνομα του Κυριάκου. Όμως έτσι φάνηκε ότι ο Κυριάκος Θωμάς λαμβάνει χιλιάδες ευρώ κάθε μήνα από τον Δήμο. Ενώ το ποσό αφορούσε συνολικά 5-6 υπαλλήλους. Προσωπικά δεδομένα στον βωμό των εκλογών. Είναι ο ίδιος ιδιώτης που γράφει για οικονομικές καταστάσεις και άλλα δημοσιεύματα που λογικά θα κριθούν αρμοδίως.

Ο κ. Καπάκης προς τιμή του καταδίκασε την  ενέργεια αυτή κάτι που εγώ δεν άκουσα να γίνεται απερίφραστα από τον κ. Σουσούδη, ο οποίος όπως είχε πει παλαιότερα: "δεν σχολιάζει τοποθετήσεις... ιδιωτών!" Μιλώντας τότε για άλλον "πολίτη" υποστηρικτή του που είχε κάνει αισχρά σχόλια. Φτάνουμε, λοιπόν,  στις εκλογές που θα γίνουν σε κλίμα ύβρεων σαν "πολιτική κριτική", με προσωπικά δεδομένα στο facebook. Περιμένω προσεχώς να δούμε ιατρικούς φακέλους, πιστοποιητικά οικογενειακής κατάστασης και ότι άλλο νομίζουν κάποιοι ότι μπορεί να θυσιαστεί στον βωμό των εκλογών. Όπως, και εμένα με στόλισε σαν Χριστουγεννιάτικο δένδρο άλλος πολιτικός φίλος τους.

Εκλογές ανθρωποφαγίας γιατί  έχουν καταλάβει ότι στο επίπεδο έργων έχουν μεγάλο μειονέκτημα. Σε επίπεδο πολιτικής το ίδιο. Άρα τι μένει;; Η λάσπη, οι προσωπικές επιθέσεις, η ζούγκλα του καναπέ και του πληκτρολογίου. Όμως ένα είναι το δεδομένο όπως είχε πει ο κινέζος φιλόσοφος Λιν Γιουτάνγκ «Όταν μικροί άνθρωποι αρχίζουν να ρίχνουν μεγάλες σκιές, σημαίνει ότι ο ήλιος είναι κοντά στη δύση του».

Καλό κατήφορο λοιπόν και ωραίο απολαυστικό ηλιοβασίλεμα.

 

ΑΦΗΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

ΑΦΗΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

  1. Σχολιάζετε ως επισκέπτης.
Attachments (0 / 3)
Share Your Location
There are no comments posted here yet
This comment was minimized by the moderator on the site

Breaking News!! Ο κάμηλος ανακοίνωσε υποψηφιότητα του !!!χαχαχαχαχαχαχα !!!!

This comment was minimized by the moderator on the site

ΔΕΝ ΒΡΙΣΚΩ ΤΟ ΛΟΓΟ ΝΑ ΨΗΦΙΣΟΜΕ ΚΑΠΟΙΟΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗ ΟΤΑΝ ΤΗΝ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΗ 5ΕΤΙΑ-10ΕΤΙΑ ΔΕΝ ΕΓΙΝΕ ΤΙΠΟΤΑ ΜΑ ΤΙΠΟΤΑ .ΔΕΝ ΕΙΔΑΜΕ ΚΑΝΕΝΩΣ ΕΙΔΟΥΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΠΑΡΑ ΜΟΝΟ ΜΕΛΕΤΕΣ ΚΑΙ ΘΑ ΘΑ ΘΑ ΘΑ. ΕΜΕΙΣ ΟΙ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΕΣ ΠΟΥ ΘΕΛΟΥΜΕ ΝΑ ΒΛΕΠΟΥΜΕ ΕΡΓΑ ΚΑΙ ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΤΟ ΒΛΕΠΟΥΜΕ ΤΑ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ 3 ΧΡΟΝΙΑ . ΒΛΕΠΟΥΜΕ ΕΡΓΑ ΜΙΚΡΑ ΚΑΙ ΜΕΓΑΛΑ,ΣΧΟΛΕΙΑ,ΔΡΟΜΟΥΣ,ΗΛΕΚΤΡΟΔΟΤΗΣΕΙΣ ΚΤΛ ΜΟΝΟ ΕΤΣΙ ΘΑ ΑΝΕΒΕΙ ΤΟ ΝΗΣΙ ΕΠΙΠΕΔΟ.

This comment was minimized by the moderator on the site

Μουγκα στη στρούγκα ο αυτοφοράκιας. Το κλάμα και το παρακαλετό πηγε συννεφο . Σα δε ντρεπεται λίγο

This comment was minimized by the moderator on the site

Ένα Παρτυ το νησί !ηδη γίνεται χαμός στα καφενεία της ΑΝΔΡΟΥ !!Γελανε και οι πέτρες μαζί σας αντιπολίτευση !Μαρεσει που βγαίνετε κ λέγατε στον κόσμο μετά τις γιορτές ότι οι εκλογές έχουν τελειώσει και έχουμε βγει !!!χαχαχαχχααχαχα!!Μονο που αυτές οι εκλογές στα χρονικά της ΑΝΔΡΟΥ δεν θα παιχτούν στα πρόσωπα αλλά στα έργα !οποτε καταλάβατε !!Μια συμβουλή στους μη αναποφάσιστους δημοτικούς συμβούλους που περιμένουν για το που θα γύρει η βάρκα ,οι ψήφοι δεν μεταφέρονται !Καλη σας ημέρα

This comment was minimized by the moderator on the site

Πανικός …κρύος ιδρώτας με αποτέλεσμα να χάνουμε τη μπάλα !!Δεν είναι κακό να χάνουμε κ σουσουδη κ καπακη !ποτε μας δεν είστε πάντα κερδισμένοι !Θα ξανά χάσετε τις εκλογές και τι έγινε !Δυστηχως η κατηφόρα είναι μεγάλη και κάθε μέρα που πέρνει η φόρα που περνεται αυξάνει την δυνατότητα στο τέλος να χτυπήσετε άσχημα !!

This comment was minimized by the moderator on the site

ΚΑΛΗΜΕΡΑ ! ΚΥΡΙΟΙ ΕΜΕΝΑ ΣΑ ΔΗΜΟΤΗ ΔΕΝ ΜΕ ΑΦΟΡΟΥΝ ΟΙ ΕΧΘΡΟΠΡΑΞΙΕΣ ΣΑΣ ΤΙ ΕΙΠΕ Ο ΚΑΠΑΚΗΣ ΤΙ ΕΚΑΝΕ Ο ΤΖΕΝΤΖΕΡΕΣ ΠΟΙΟΣ ΚΥΛΙΣΕ ΚΑΙ ΠΑΕΙ ΝΑ ΤΟΝ ΒΡΕΙ .ΣΕ ΠΟΙΟ ΤΕΡΜΑ ΜΠΑΙΝΕΙ Η ΜΠΑΛΑ ΤΙ ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ ΤΟΥ ΘΩΜΑ ΠΟΙΟΣ ΘΑ ΦΑΕΙ ΚΑΒΟΥΡΟΜΑΝΕΣ ΚΑΙ ΣΤΕΚΙΑ ΠΟΥ ΛΕΝΕ ΤΑ ΑΜΕΡΙΚΑΝΑΚΙΑ ...ΕΓΩ ΘΕΛΩ ΣΤΟ ΤΕΛΟΣ ΤΗΣ ΘΗΤΕΙΑΣ ΣΑΣ ΝΑ ΒΓΗΤΕ ΜΕ ΘΑΡΡΟΣ ΟΧΙ ΜΕ ΘΡΑΣΟΣ ΓΙΑΤΙ ΑΠΟ ΑΥΤΟ ΕΧΟΥΜΕ ΠΕΡΙΣΙΟ ΚΑΙ ΝΑ ΠΕΙΤΕ ΑΥΤΑ ΤΑ ΕΡΓΑ ΚΑΝΑΜΕ ΣΤΑ ΧΩΡΙΑ ΚΑΙ ΑΥΤΑ ΓΙΑ ΟΛΟ ΤΟ ΝΗΣΙ ΩΣΤΕ ΝΑ ΕΧΟΥΜΕ ΑΝΑΠΤΥΞΗ ..ΟΧΙ ΕΧΟΥΜΕ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΕΙ ΝΑ ΚΑΝΟΥΜΕ ΚΑΙ ΞΑΝΑΨΗΦΙΣΤΕ ΜΑΣ .ΟΧΙ ΚΥΡΙΟΙ ΘΕΛΟΥΜΕ ΑΠΟΔΕΙΞΕΙΣ .ΜΗΝ ΜΑΣ ΛΕΤΕ ΛΟΙΠΟΝ ΟΤΙ Η ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙ ΜΕ ΚΑΘΕ ΤΡΟΠΟ ΝΑ ΣΑΣ ΒΑΛΕΙ ΤΡΙΚΛΟΠΟΔΙΕΣ ...ΕΡΓΑ ΚΥΡΙΟΙ ΠΟΤΕ ΔΕΝ ΦΤΑΙΕΙ Ο ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟΣ ΠΑΝΤΑ Ο ΝΥΝ ΦΤΑΙΕΙ ....ΕΜΕΙΣ ΘΕΛΟΥΜΕ ΕΡΓΑ ΟΧΙ ΛΟΓΙΑ ΚΑΙ ΚΑΥΓΑΔΑΚΙΑ ΜΕΤΑΞΥ ΣΑΣ ΔΕΝ ΜΑΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΥΝ ...ΕΥΧΟΜΑΙ ΝΑ ΒΓΑΛΟΥΝ ΜΙΑ ΝΟΜΟΘΕΣΙΑ ΩΣΤΕ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗ ΣΤΑ ΣΥΜΒΟΥΛΙΑ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΜΟΝΟ ΟΙ ΑΡΧΗΓΟΙ ....ΩΣΤΕ ΝΑ ΜΗΝ ΓΙΝΕΤΕ ΜΠΑΧΑΛΟ ΚΑΙ ΕΙΣΤΕ ΣΑΝ ΤΑ ΚΟΚΟΡΙΑ ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΒΓΑΖΕΤΕ ΝΟΗΜΑ ...ΛΙΓΗ ΠΑΙΔΕΙΑ ΔΕΝ ΒΛΑΠΤΕΙ ΜΗΝ ΡΙΧΝΕΤΕ ΤΟ ΕΠΙΠΕΔΟ ΣΑΣ ΜΟΡΦΩΜΕΝΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΕΙΣΤΕ ΚΑΙ ΕΠΙΣΗΣ ΜΕΓΑΛΟΙ ΔΕΝ ΕΙΣΤΕ ΠΑΙΔΙΑ....ΕΡΓΑ ΛΟΙΠΟΝ .ΕΡΓΑ!ΕΡΓΑ! ΟΧΙ ΜΟΝΟ ΛΟΓΙΑ ΚΑΙ ΡΙΨΗ ΕΥΘΥΝΩΝ ΣΕ ΑΛΛΟΥΣ! ΚΑΛΗΜΕΡΑ ΣΑΣ !

This comment was minimized by the moderator on the site

Έλα γιατρέ πες του παιδιού να κόψει λίγο να γράφει.Μας πήρανε χαμπάρι. Με τις μ........ς που γράφει. Πες του να χωνέψει λίγο την προβατίνα και μετά να ξεκινήσει πάλι.