Η ΑΝΔΡΟΣ ΦΥΛΑ "ΘΕΡΜΟΠΥΛΕΣ" ΣΤΟ ΑΝΑΤΟΛΙΚΟ ΑΙΓΑΙΟ

Για άλλη μια φορά σε σύντομο χρονικό διάστημα το σκάφος του λιμεναρχείου Άνδρου διατάχθηκε να μεταβεί στη Σάμο για την αντιμετώπιση της εισροής παράνομων μεταναστών στο Ανατολικό Αιγαίο! Το πλήρωμα του έχοντας πραγματοποιήσει πολυάριθμες τέτοιες αποστολές στο παρελθόν σε όλο το μήκος των θαλάσσιών ανατολικών συνόρων της χώρας (Χίο, Σάμο, Κω, Λέρο κλπ) διαθέτει πλέον αυξημένη εμπειρία και εκτελεί αυτές τις αποστολές με πλήρη επαγγελματισμό βγάζοντας ασπροπρόσωπο το λιμεναρχείο Άνδρου και κατ' επέκταση όλο το νησί μας στην άλλη άκρη του Αιγαίου!Αυτό αποδεικνύει το πόσο πολύπλευρο και πολυσύνθετο είναι το έργο του λιμεναρχείου Άνδρου, αλλά και της ακτοφυλακής του λιμενικού σώματος και το οποίο δεν φαίνεται σε όλους.

Το σκάφος μόλις επέστρεψε από το καθιερωμένο σέρβις του από το Πέραμα και διατάχθηκε να πάει στην πρώτη γραμμή. Στην παραπάνω φωτογραφία το σκάφος της Άνδρου μέρα στο λιμάνι στο Βαθύ. Για όσο διάστημα θα απουσιάσει το περιπολικό του λιμενικού σώματος οι διακομιδές ασθενών θα πρέπει να εκτελούνται με άλλα μέσα. 

Σύμφωνα με πληροφορίες από την Σάμο οι περιπολίες διεξάγονται νύχτες κυρίως όπου είναι η ώρα που επιχειρούν τα πλοιάρια των λαθρομεταναστών και των δουλεμπόρων να περάσουν στο ελληνικό νησί. Όμως τα πληρώματα του λιμενικού είναι πλέον εφοδιασμένα με ανάλογο εξοπλισμό κι έχουν μεγάλη εμπειρία στη φύλαξη των θαλάσσιων συνόρων μας. Στη φωτογραφία βλέπουμε το σκάφος του λιμενικού να περιπολεί νύχτα στ΄ ανοιχτά της Σάμου. Διακρίνονται τα φώτα του νησιού μέσα στη νύχτα από το σκάφος. 

Το θετικό της υπόθεσης με το μορατόριουμ που κήρυξε η Τουρκία πλέον έχουν μειωθεί στο ελάχιστο οι επιχειρήσεις απόβασης λαθρομεταναστών στο ακριτικό νησί. Κάτι που αποδεικνύει ακόμα μια φορά την εργαλειοποίηση του μεταναστευτικού εκ μέρους της Τουρκίας και την κατάχρηση που κάνουν οι διάφορες ΜΚΟ που "πουλάνε" ανθρωπισμό με το αζημίωτο και ψεύδη με την σέσουλα (η υπόθεση της "μικρής Μαρίας" στον Έβρο, που γελοιοποίησε το γερμανικό Spiegel διεθνώς έφερε υπόλογη την ΜΚΟ που την "αποκάλυψε" με την συνεργασία με την τουρκάλα πράκτορα εκ Γερμανίας απέδειξε τον ρόλο αυτών των οργανώσεων. Αλλά και τις ιδεοληψίες του ΣΥΡΙΖΑ που υιοθετεί άκριτα μια πολιτική "χωρίς σύνορα" από το 2015 μέχρι σήμερα.

 Μια τελευταία φωτογραφία από το καταπράσινο και πανέμορφο νησί της Σάμου που το ανδριώτικο περιπολικό του λιμενικού έχει αναλάβει αυτή την εποχή την φύλαξη των θαλασσίων συνόρων του.

"ΕΝ ΑΝΔΡΩ"

ΑΦΗΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

ΑΦΗΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

  1. Σχολιάζετε ως επισκέπτης.
Attachments (0 / 3)
Share Your Location
There are no comments posted here yet
This comment was minimized by the moderator on the site

Μπράβο παλικάρια μας,κρατάτε γερά.Μην αφήνετε κουνούπι να περάσει. Άξιος ο μισθός σας!