ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ ΔΗΜΟΥ: Το έργο της διοίκησης και τα μονόπρακτα της αντιπολίτευσης...

Εν αρχή ην το έργο. Χρειάστηκε μια ολόκληρη ώρα για να παρουσιάσει σε διαφάνειες αναλυτικά το 4ετές έργο της διοίκησης ο δήμαρχος Δημήτρης Λοτσάρης. Ο απολογισμός προβλέπεται ετήσιος στο δημοτικοό συμβούλιο, όμως μέχρι την διοίκηση Λοτσάρη ποτέ δεν έγινε. Μάλλον γιατί δεν υπήρχε έργο να παρουσιάσει ο προηγούμενος δήμαρχος Θ.Σουσούδης. Παρόντες οι 7 σύμβουλοι της διοίκησης και μόνο 4 της παράταξης Σουσούδη. Οι άλλοι τέσσερις έλειπαν. Όπως έλειπαν και οι 4 της ομάδας Καπάκη, καθώς και οι δύο ανεξάρτητοι. Τέλος πάντων με τους 7 της διοίκησης και τους 4 της αντιπολίτευσης επιτευχθεί η απαρτία και το συμβούλιο έγινε. 

Ο δήμαρχος ξεκίνησε παρουσιάζοντας χιλιόμετρα ασφάλτου που έγιναν, που δημοπρατήθηκαν προς εκτέλεση ή που μελετιούνται. Εξήγησε το σχέδιο να πάει άσφαλτος σε παραλίες και οικισμούς που έχουν χωματόδρομο. Ήδη έχουν δημοπρατηθεί και ξεκινούν κάποιοι το αμέσως προσεχές διάστημα.  Μίλησε για κτίρια που αποκαταστάθηκαν κι έγιναν κοσμήματα: Επισκοπείο, παλιό δημαρχείο, νέο δημαρχείο. Κτίρια που ξεκίνησαν να γίνουν κοσμήματα: παλιό δημοτικό Γαυρίου, νεο δημοτικό σχολείο Χώρας, σχολεία Κορθίου. Κτίρια που σώθηκαν: πύργος Μπίστη, πύργος Αγίου Πέτρου, ναυτικό μουσείο Άνδρου, δημοτικό κτίριο Απροβάτου κλπ. Μίλησε και για τους νέους βρεφονηπιακούς σταθμούς σε Κόρθι και Χώρα. 

Ο κ. Σουσούδης κατηγόρησε τον κ. Λοτσάρη  πως "με τον τρόπο που διοικεί έδιωξε τον κόσμο από το δημοτικό συμβούλιο"! Κοιτάζοντας την παραπάνω φωτογραφία βλέπει δεκάδες πολίτες και σχεδόν γεμάτη αίθουσα του δημοτικού συμβουλίου στον απολογισμό. Οι μόνοι που λείπουν είναι 4 δημοτικοί σύμβουλοι του κ. Σουσούδη, 4 του κ. Καπάκη και 2 ανεξάρτητοι!!! Αυτός είναι "ο κόσμος που έδιωξε" ο κ. Λοτσάρης;

Μίλησε για την ύδρευση και την τηλεμετρίας προς έλεγχο δεξαμενών και δικτύων, Επισκευή/ανακαίνιση αντλιοστασίων σε Χώρα, Στενιές, Μπατσί.  Ύδρευση Κάτω Άγιου Πέτρου. Μίλησε για την ύδρευση στο Μπατσί, με την αφαλάτωση που ξεκίνησε, για το δίκτυο και τις γεωτρήσεις που ανακαίνισε με νέα μηχανήματα. 

Μίλησε για το κλειστό γυμναστήριο Γαυρίου. Η μελέτη είναι έτοιμη. Απομένει μόνο η αλλαγή του ύψους στο πολεοδομικό με ΦΕΚ για να δημοπρατηθεί κι αυτό. Αναφέρθηκε εκτενώς στην πλήρη ανακαίνιση του Δημοτικού Σταδίου Χώρας που έγινε πάλι ένα στολίδι αθλητισμού. Για τις νέες παιδικές χαρές και τα όργανα γυμναστικής. Για τα λιμάνια που πήρε η Άνδρος στα χέρια της και για τις βελτιώσεις που έχουν γίνει στο Γαύριο. Και για την ψηφιοποίηση της Καϊρείου Βιβλιοθήκης.

Και ολοκληρώθηκε με ευχαριστίες στους ιδιώτες χορηγούς που στήριξαν διάφορα έργα, όπως τους αδελφούς Στεφάνου, τον Γ.Λ. Καμπάνη, την Γαλλίδα κ. Λελούς,  οι αδελφοί Λαούδη, τους κ. Μουστάκα και Κακουλίδη κλπ. Ήταν ο πρώτος εδώ και χρόνια που πλησίασε ιδιώτες χορηγούς στην Άνδρο και στήριξαν το δημοτικό έργο και την Άνδρο. Επίσης ευχαρίστησε θερμά τον ΣΕΔΑ που σηκώνει μεγάλο βάρος από την καθημερινότητα και των επικινδύνων καταστάσεων της Άνδρου. Τέλος τα σώματα ασφαλείας που είναι αρωγοί καθημερινά στον πολίτη. 

Ιδού η εικόνα των εδράνων της Άνδρου της Ζωής τους. Αλλά και των ανεξαρτήτων της δικής τους ζωής. Έλειπαν και οι 6! Τόσο είναι το ενδιαφέρον τους για την Άνδρο και τόση ευθύνη τους στα κοινά και απέναντι στους εκλογείς τους! 

Κάπου εκεί τέλειωσε η απαρίθμηση των έργων της 4ετίας και πήρε τον λόγο ο επικεφαλής της αντιπολίτευσης Θ. Σουσούδης, ο οποίος σε πολύ επιθετικό ύφος αποκάλεσε ψευτιές όσα παρουσίασε ο δήμαρχος και δήλωσε πως ΟΛΑ ήτα έργα ΔΙΚΑ του!!! Προφανώς ο κ Σουσούδης ζει σε ένα παράλληλο σύμπαν επιχειρώντας να παρουσιάσει έργα όλα αυτά στα οποία ουδέποτε αναφέρθηκε κατά την προεκλογική περίοδο του 2019. Αν ήταν ΔΙΚΑ του θα είχε αναφερθεί σε αυτά στους προεκλογικούς απολογισμούς του όταν ολοκλήρωσε την 5ετή θητεία του και απήλθε από δήμαρχος. Το αστείο της υπόθεσης είναι πως τα "ανακάλυπτε" σταδιακά καθώς μελετιόνταν και υλοποιούνταν στην 4ετία Λοτσάρη. Δεν αντιλαμβάνεται πως έχει γίνει πλέον ανέκδοτο στο νησί ο απίθανος ισχυρισμός του "όλα τα έργα Λοτσάρή είναι δικά του" . Δικά του, αλλά προφανώς τα πήρε είδηση καθώς γίνονταν! Τόσο δικά του ήταν!

Δεν θα μπορούσε να κλείσει την λίαν επιθετική τοποθέτηση του ο πρώην δήμαρχος χωρίς να αναφερθεί και στο Εν Άνδρω. Το κάνει αδιάκοπα από το 2015 μέχρι σήμερα. Δεν του βγήκε σε καλό. 'Όπως δεν βγήκε σε καλό του κ. Τσίπρα η τοξική αντιπολίτευση και οι επιθέσεις στα ΜΜΕ. Αντίστοιχη αντιπολίτευση κάνει στην Άνδρο ο κ. Σουσούδης κι συνεχείς επιθέσεις κάνει στο Εν Άνδρω. Του κ. Σουσούδη του φταίει ο καθρέφτης για την εικόνα που παρουσιάζει ο ίδιος. Τι να πούμε; Και μια παρατήρηση: ο κ. Σουσούδης δεν πρόσεξε ούτε χτες από τα "καλά σάιτ" που τον υποστηρίζουν κανένα δεν ήταν στην αίθουσα! Μόνο το Εν Άνδρω ήταν εκεί. Οι άλλοι γράφουν από την Αθήνα ότι τους στέλνει. Τόσο κοντά είναι είναι στα δρώμενα της Άνδρου.

Ακολούθως πήρε το λόγο ο κ. Γιαννίσης και του είπε πως ψέματα γράφονται στο δικό του προφίλ στο φεϊσμπουκ όπου διάφοροι τον αποκαλούν "κλέφτη" και άλλα τέτοια κόσμια ευγενή και ο κ. Σουσούδης ανέχεται. Θυμίζουμε πως υπονοούμενα εναντίον του κ. Γιαννίση άφησε απρεπέστατα και συκοφαντικά ο κ. Σουσούδης προεκλογικά εναντίον του κ. Γιαννίση. Υπάρχει άλλωστε και μήνυση Γιαννίση κατά Σουσούδη, που δεν εκδικάστηκε ακόμα, καθώς ο κ. Σουσούδης ζήτησε... αναβολή!!!

Μετά τον λόγο πήρε κι ο δήμαρχος που θύμησε πως ένα από τα έργα Σουσούδη ήταν να βάλει 6 ηλιακά φώτα του Δήμου στο δρόμο του σπιτιού του! Κάπου εκεί ξέφυγε ο κ. Τρανάκος και χτυπώντας τα χέρια στο έδρανο, χωρίς να έχει το λόγο, φώναζε εναντίον του δημάρχου. Γενικά η αντιπολίτευση ήταν λίαν εκνευρισμένη χτες. Εικάζουμε πως αυτό συνέβη γιατί τα αποτελέσματα δημοσκόπησης που διενεργήθηκε στο νησί και τα έμαθαν δεν θα ήταν και τόσο θετικά γι' αυτούς. Έτσι... το γύρισαν στο τσάμικο!...

Να σημειώσουμε ως ενδιαφέρουσα λεπτομέρεια: κάτοικος των Στενιών κατήγγειλε πως όσα έργα πάνε να γίνουν στις Στενιές επιχειρεί να τα σταματήσει με καταγγελίες ο πρόεδρος του τοπικού και στέλεχος του κ. Σουσούδη!!

Αυτά για τα περί απολογισμού, περί έργων, περί "ιδιοκτησίας" των δημοσίων έργων και περί ανυπόστατων καταγγελιών, από τις οποίες χορτάσαμε και από τον κ. Σουσούδη και από τον κ. Καπάκη, σε αυτήν τετραετία. Όπως χόρτασε και ο ελληνικός λαός από αντίστοιχες καταγγελίες από τον απελθόντα στην Καλιφόρνια κ. Τσίπρα!... 

"ΕΝ ΑΝΔΡΩ" 

 

ΑΦΗΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

ΑΦΗΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

  1. Σχολιάζετε ως επισκέπτης.
Attachments (0 / 3)
Share Your Location
There are no comments posted here yet
This comment was minimized by the moderator on the site

Βρε με τίποτα δεν είστε ευχαριστημένοι.......άμα είναι ΄΄γρουσούζης΄΄ ο άνθρωπος!!!!
Μήπως να γίνει έλεγχος από το Υπουργείο και την Αρχή Ξεπλύματος Βρώμικου Χρήματος της ΑΑΔΕ και ΌΟΟΟΛΗΣ της προηγούμενης Δημοτικής αρχής?????

This comment was minimized by the moderator on the site

Γύρω απ το Ηρώον στο Μπατσί ο χώρος χρησιμοποιείται ως χώρος στάθμευσης ιδιωτικής επιχείρησης. Ειναι σωστό και νόμιμο αυτό ;

This comment was minimized by the moderator on the site

Συγχαρητηρια για την παρουσιαση του απολογισμου του Δημου. Το επομενο βημα ειναι ο ελεγχος του απο το Υπουργειο και την Αρχη Ξεπλυματος Βρωμικου Χρηματος της ΑΑΔΕ των μελων του ΔΣ

This comment was minimized by the moderator on the site

Βδηδηε