ΜΠΙΛΙΑΡΔΟ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ή με τι κριτήρια ψηφίζουμε δήμαρχο...

Του ΕΛΕΥΘΕΡΙΟΥ ΜΠΑΛΛΑ

Δικηγόρου παρ’ Αρείω Πάγω – Προέδρου ΔΣ Άνδρου 2016-2023

 

Με αφορμή τις καραμπόλες στην αντιπολίτευση και τις υπόγειες διαδρομές μεταγραφών εν ενεργεία συμβούλων του κ. Καπάκη στους «Ανοιχτούς Ορίζοντες» του κ. Σουσούδη. Και που αποκαλύπτονται με δυσοσμία συναλλαγών με τον κ. Σουσούδη μελών της παράταξης Καπάκη, θυμήθηκα μια αληθινή ιστορία.

Πρέπει να ήταν 1984 λίγο πριν βγάλω δελτίο αθλητή μπιλιάρδου της ομάδας του Αθηναικού. Του γνωστού Αθηναικού με την ποδοσφαιρική ομάδα στην Α’ Εθνική κάποτε. Στην ομάδα με πήγε ο πρωταθλητής Ελλάδος του Γαλλικού μπιλιάρδου (τρίσποντο) και δεξιοτέχνης στο μπιλιάρδο, αθλητής και αυτός του Αθηναικού.

Η γνωριμία μας ήταν περιπετειώδης και έγινε στην λέσχη που έπαιζα μπιλιάρδο και έτυχε να με δει. Πίστευα ότι ήμουν καλός γιατί έβγαζα πολλές σπόντες και ιδίως τις απόμακρες. Με πλησίασε και μου είπε:

ΜΑΘΗΜΑ ΠΡΩΤΟ Πιάνουμε σωστά την στέκα.  Ατελείωτες, πολλές μα πολλές ώρες προπόνηση για να μάθω να κρατάω σωστά την στέκα. Από την αρχή δηλαδή. Μετά από εξάντληση έμαθα και συνέχισα να βγάζω σπόντες και έπαιξα και στην ομάδα.

Πάμε ανάλογα στην πολιτική της Άνδρου και στις δημοτικές εκλογές.

ΜΑΘΗΜΑ ΠΡΩΤΟ (πιάνουμε σωστά την στέκα). Διαλέγουμε το ψηφοδέλτιο του υποψήφιου Δημάρχου  τον οποίο πιστεύουμε ότι είναι καλύτερος, που έχουμε δει το έργο του. ΣΥΓΚΡΙΝΟΥΜΕ ΔΗΜΑΡΧΟΥΣ όπως συγκρίνουμε και προέδρους Κοινοτήτων. Η ψήφος δεν είναι οικογενειακή υποχρέωση, ούτε υποχρέωση έναντι των φίλων μας. Διαλέγουμε – ψηφίζουμε Δήμαρχο και μετά επιλέγουμε σε ποιόν/ποιους θα βάλουμε τον σταυρό μας. Έτσι, κρατάμε σωστά την στέκα.

Βέβαια αν κάνουμε λάθος και πάμε αντίστροφα, πρώτα το συγγενή ή φίλο μας και μετά αναγκαστικά τον Δήμαρχο με τον οποίο αυτός κατεβαίνει, ίσως να έχουμε χάσει έναν αξιόλογο Δήμαρχο και θα χρειαστούν ατελείωτες, πολλές μα πολλές εκλογικές αναμετρήσεις για να βρούμε Δήμαρχο σαν τον Λοτσάρη με όραμα, όρεξη για δουλειά  αποτελέσματα της δουλειάς αυτής. Δηλαδή, εξασφάλιση μεγάλων κονδυλίων για την Άνδρο μας και υλοποίηση έργων με αυτά τα κονδύλια. Για παράδειγμα ο κ Σουσούδης έκλεισε τον τέταρτο χρόνο της δημαρχίας του το 2018 με προϋπολογισμό έργων μόνο 1,6 εκατ. ευρώ. Ο κ. Λουσάρης έκλεισε τον τέταρτο χρόνο της δημαρχίας του το 2023 με προϋπολογισμό έργων 25 εκατ. ευρώ. Στο ερώτημα ποιος έφερε χρήματα κι έκανε έργα η απάντηση είναι απλή: ο Λοτσάρης έκανε 15 φορές περισσότερα από τον Σουσούδη μόνο στον τέταρτο χρόνο. Βάλτε και τους προηγούμενους και φτάνουμε στις 20 φορές περισσότερα. Αυτή είναι η αναλογία της σύγκρισης έργων και κονδυλίων για έργα.

Κι αυτό σας το λέω εγώ που έχω συνεργαστεί από την ίδια θέση πρόεδρος ΔΣ Δήμου Άνδρου) και με τους δύο Δημάρχους που αναμετρώνται. Σας το λέω εγώ, που στηρίζω τον Λοτσάρη και έτσι δεν θα ψηφίσω αγαπημένους μου συγγενείς. Παρά το γεγονός ότι ο κ. Σουσούδης φρόντισε να κατεβάσει υποψήφιους του, σχεδόν όλο μου το σόι.

Και μην ξεχνάτε η πολιτική όπως και το μπιλιάρδο θέλουν συγκέντρωση προσοχής, επιλογή στόχου και σωστά φάλτσα.   

 

 

ΑΦΗΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

ΑΦΗΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

  1. Σχολιάζετε ως επισκέπτης.
Attachments (0 / 3)
Share Your Location
There are no comments posted here yet
This comment was minimized by the moderator on the site

Καλα τα λεει ο κος Μπαλλας αλλα μηπως στα ΔΣ ο Δημαρχος προτεινει χωρις δικαιωμα ψηφου και οι δημοτικοι συμβουλοι ψηφιζουν ;
Οπότε αν και ακομα εχεις εναν πεφωτισμενο δημαρχο αλλα οι δημοτικοι συμβουλοι δεν αποδιδουν ολα πανε στραφι; ή μηπως θεωρουμε ΛΑΘΟΣ οτι ο λογος του δημαρχου πρεπει να γινει πραξη ουτως ή αλλιως? Ειδαμε στις δυο τελευταιες θητειες δημοτικους συμβουλους να αποχωρουν και να φερνουν σε δυσκολη θεση και τους δυο δημαρχους. Ποιος ειχε δικιο το κρινει ο ψηφοφορος ,ομως θα επιμεινω ,ενας κουκος οχι μονο δεν φερνει την ανοιξη δεν μπορει να τα κανει και ολα.Οποτε συμφωνα με την τελεια δημοκρατια ο εκαστοτε δημαρχος προτεινει και το ικανο ΔΣ αποφασιζει , αλιμονο αν δεν υπηρχαν ατομα σαν τον Μπαλλα στο ΔΣ το τωρινο και το προηγουμενο . Τελος να μας πουν και οι δυο υποψηφιοι ποτε θα σταματησουν στο νησι τα προσυμβουλια προπαρασκευης οπου στα κανονικα εμφανιζονται ολοι μπετον αρμε χωρις αποριες χωρις αποψη αδιαβαστοι παντογνωστες για ενα ΝΑΙ ή ΟΧΙ και οποιος παρεκλινει αποπεμπεται. Οι καραμπολες που εμφανιζονται στο ψηφοδελτιο του Σουσουδη απο του Καπακη και του ΛΟτσαρη πρεπει να δικαιολογησουν την τροχια τους οπως και να θυμισουν το αυτο και οι πρωην ΣΟυσουδη και νυν Λοτσαρη. Οι αποχωρουντες του 2017-2023 δεν εχουν πει αληθειες

This comment was minimized by the moderator on the site

Σωστά τα λες Λευτέρη. Καλή επιτυχία στον Λοτσάρη και σε εσένα. Δεν έχουμε καλύτερο δήμαρχο και πρόεδρο Δ.Σ.

This comment was minimized by the moderator on the site

Καλό θα ήταν να μας πείτε ποια έργα έκανε στην ξεχασμένη Άνδρο,αυτή που βρίσκεται βορειότερα του Φελλού. Γιατι εμείς οι βόρειοι δεν έχουμε δει ούτε αλλαγή λάμπας σε κολώνα φωτισμού,και έχουμε την απορία που καταναλώνονται τα δημοτικα τέλη που πληρώνουμε...

This comment was minimized by the moderator on the site

Ρε Γαυριωτη σκέτο, είσαι σε άλλο δημοσίευμα; Είσαι σε αλλο νησι; Που είσαι τέλος πάντων χαχαχαχαχαχα, ζούμε για τα αόριστα και χαζά σχόλια σου, δώσε πόνο χαχαχαχαχα!

This comment was minimized by the moderator on the site

Δεν είπες τιποτα για τη μεταγραφή Μπάλα και Γιαννίση/Στεφάνου από τους δικούς τους συνδυασμούς στου δήμαρχου.

ΣΧΟΛΙΟ ΕΝ ΑΝΔΡΩ
Οι Γιαννίσης και Μπάλλας προσχώρησαν, συνέπραξαν και συνδιοίκησαν από την 1 Σεπτεμβρίου 2019. Εδώ και 4 χρόνια βάσει του νόμου. Τα έχετε μπερδέψει πλήρως.

Το σχόλιο επεξεργάστηκε περίπου 9 μήνες πριν από το χρήστη enandro enandro