ΛΕΥΤΕΡΗΣ ΜΠΑΛΛΑΣ: Γιατί θα είμαι υποψήφιος τον Οκτώβριο

 Του Ελευθερίου Μπάλλα

Δικηγόρου - Υποψηφίου Δημοτικού Συμβούλου συνδυασμού "Μαζί για την Άνδρο"

Συμπατριώτισσες, συμπατριώτες, 

                                                    Όλους μας ενώνει η αγάπη μας για τον τόπο μας και η αγωνία μας για το  μέλλον του
Όπως όλοι γνωρίζουμε η παρούσα αυτοδιοικητική θητεία οδεύει προς το τέλος της, γεγονός που σηματοδοτεί την έναρξη των διεργασιών μεταξύ των ενδιαφερομένων να ασχοληθούν ενεργά με τα κοινά. 
Σήμερα λοιπόν μοιράζομαι μαζί σας τις σκέψεις μου και σας κάνω γνωστούς τους λόγους που με έκαναν να  συνταχθώ στο πλευρό του Δημάρχου Δημήτρη Λοτσάρη και του συνδυασμού "Μαζί για την Άνδρο".

Σας ζητώ να κρίνετε το έργο μου ως προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου από το 2019 μέχρι και σήμερα. Ένα Δημοτικό συμβούλιο που η πλειοψηφούσα αντιπολίτευση τοξικά, με ενστάσεις, προσφυγές,  επιθετικά με ακραίες φράσεις όπως «μιάσματα»! Με πλήρη άρνηση στα πάντα προσπάθησε να γίνει τροχοπέδη στην προσπάθεια για ανάπτυξη. Προσπάθησε να οδηγηθούμε σε ακυβερνησία αδιαφορώντας για το καλό της Άνδρου και βάζοντας πάνω από αυτό τις προσωπικές τους επιλογές.

Προσπάθησα,  εσείς θα κρίνετε αν τα κατάφερα, να κρατήσω όρθιο το Δ.Σ. Να λαμβάνονται αποφάσεις παρά την προσπάθεια κάποιων να το μετατρέψουν σε ροντέο. Εσείς με την ψήφο σας θα δικαιώσετε ή τους λάτρεις του ροντέο ή εμάς που δώσαμε αγώνα για την Άνδρο.

Κίνητρο για την νέα αυτή περιπέτεια είναι η θέλησή να προσφέρω και να φανώ χρήσιμος, αλλά η διαχρονική πεποίθησή μου ότι αν θέλεις να αλλάξεις τα κακώς κείμενα, πρέπει να παλέψεις ως ενεργός πολίτης. Ακολουθεί η πεποίθησή μου είναι ότι μπορώ, να αναλάβω την ευθύνη και να χρησιμοποιήσω όλες μου τις δυνάμεις, την επιστημονική μου κατάρτιση, την κοινωνική, επαγγελματική και την αυτοδιοικητική μου εμπειρία, έτσι ώστε όλοι μαζί να πάμε την Άνδρο μας μπροστά και μόνο μπροστά!

Συνδημότισσες, συνδημότες,

Η τοξικότητα που επέβαλαν στην πολιτική του τόπου οι Σουσούδης και Καπάκης, οι απρέπειες στο Δ.Σ, η λάσπη στον ανεμιστήρα, η διάσπαση οικογενειών με σκοπό απλά την μη εκλογή μου με οδήγησε στον προβληματισμό μου απέναντι στις μεθοδεύσεις εναντίον μου. Πήρα όμως την απόφαση και συνεχίζω…

Βρισκόμαστε δύο μήνες πριν από τις δημοτικές εκλογές του Οκτωβρίου 2023. Η παρούσα δημοτική αρχή έχει να επιδείξει έργο μετρήσιμο που κάνει τους Ανδριώτες να νιώθουν αισιόδοξοι για τα επόμενα χρόνια αφού δεν ακολούθησε το γνωστό μοντέλο αυτοδιοίκησης, που βασίζεται στην πελατειακή  λογική και στην αποσπασματική επίλυση προβλημάτων. Σχεδίασε και παρουσιάζει έργο συγκεκριμένο που λύνει κάθε μέρα προβλήματα. Και ζητά την ενότητα όχι στα λόγια, αλλά με έργα.

Είναι λοιπόν αναγκαία της ομάδας ανθρώπων, που έχει κάνει έργο, στο τιμόνι του Δήμου. Με αυτή την ομάδα συστρατεύομαι σ' έναν δρόμο με διαφάνεια και με όλες τις προϋποθέσεις ανάπτυξης για το Δήμο μας. Για τον λόγο αυτό είμαι και παραμένω στο πλευρό του Δημήτρη Λοτσάρη. Για να μαζί και την επόμενη πενταετία το δύσκολο μα και σπουδαίο έργο που ξεκινήσαμε για μια  σύγχρονη Άνδρο.

Φίλες και φίλοι,

Ζούμε σε ένα τόπο μικρό, πανέμορφο κι ευλογημένο. Γνωριζόμαστε όλοι καλά μεταξύ μας. Πλέον γνωρίζουμε ποιοί εργάζονται για την πρόοδο του νησιού και ποιοί για την προσωπική τους επάνοδο. Ποιοι θυσιάζουν την υγεία τους, την εργασία τους, την προσωπική τους ζωή και ποιοι απλά αντιδρούν για να αντιδράσουν και να κάνουν ανεύθυνη αλλά και επικίνδυνη επαναστατική γυμναστική. Γνωρίζετε όλοι σας ότι εγώ προσέφερα τις υπηρεσίες μου ως Πρόεδρος του Δ.Σ, οκτώ χρόνια δύσκολα για την λειτουργία του Δήμου, άμισθος.

 Δύσκολα αρχικά (2016 με 2019) λόγω της ανικανότητας του τότε Δημάρχου να συνεννοηθεί  με τους συνεργάτες του που αποχωρούσαν ο ένας μετά τον άλλο. Και στη συνέχεια (2019-2023)  λόγω του νόμου της απλής αναλογικής, που απέρριψε με τόσο βροντερό τρόπο ο ελληνικός λαός δύο φορές στις εθνικές εκλογές του 2023.

 Άντεξα τον πόλεμο εναντίον μου από τα τρόλ και τους μισθωμένους κονδηλοφόρους με μόνο όπλο την καθαρότητα των απόψεων μου και την αγάπη για τον τόπο και τους ανθρώπους του. Ανέλαβα ρίσκα γιατί πίστευα και πιστεύω ότι μόνο έτσι μπορούμε να κάνουμε αυτό το τόπο, το τόπο μας, ακόμη καλύτερο και να βελτιώσουμε τη ποιότητα της ζωής μας.

 Όλοι γνωρίζετε την πορεία μου στην τοπική αυτοδιοίκηση όλα αυτά τα χρόνια που εκλέγομαι Δημοτικός Σύμβουλος και επί τέσσερις διετείς θητείες Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου. Στη μακρά ενασχόλησή μου στήριξα  ιδέες και δράσεις, που ήταν προς την σωστή κατεύθυνση για το καλό του Δήμου μας και τα συμφέροντά σας και εναντιώθηκα σε κάθε τι που προσέκρουε στις αρχές μου.

 Εργάστηκα με σύνεση, ψυχραιμία  και υπευθυνότητα, ισορροπώντας πολλές φορές σε τεντωμένο σχοινί απέναντι σε στείρες αντιπολιτευτικές και επιθετικές τακτικές, μικροπολιτικές σκοπιμότητες, άσκοπες προσφυγές κατά αποφάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου. Ως Πρόεδρος του ανώτατου οργάνου του Δήμου μας κλήθηκα πολλές φορές και πιστεύω ότι κατάφερα να διαφυλάξω το κύρος του. Ρόλος δύσκολος αλλά και τιτάνιος.

 Ανδριώτισσες,  Ανδριώτες,

 Με την επιστολή μου αυτήν, σας ζητώ να ανανεώσετε την εμπιστοσύνη σας στο πρόσωπό του Δημήτρη Λοτσάρη ως Δημάρχου της Άνδρου και να τον τιμήσετε με τη ψήφο σας, να του δώσετε την εντολή να εργαστεί για τον τόπο μας, για μια ισχυρή και σύγχρονη Άνδρο.

 Είναι η ώρα ταυτόχρονα να τιμωρήσετε με την ψήφο σας την τοξικότητα, την αρνητική αντιπολίτευση, την αμετροέπεια, τις ύβρεις και να δικαιώσετε όσους εργάζονται απέναντι σε όλα αυτά με σχέδιο, πρόγραμμα και γνώμονα την πρόοδο του τόπο μας.

 Σας ζητώ επίσης μετά την σωστή επιλογή Δημάρχου, να ανανεώσετε την εμπιστοσύνη σας στο πρόσωπό μου, να με τιμήσετε με τη ψήφο σας, να μου δώσετε την δύναμη να αποτελέσω φορέα ενότητας, δύναμης και αποτελεσματικότητας για μια ισχυρή και σύγχρονη Άνδρο.

Με εκτίμηση

 

 

 

 




ΑΦΗΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

ΑΦΗΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

  1. Σχολιάζετε ως επισκέπτης.
Attachments (0 / 3)
Share Your Location
There are no comments posted here yet
This comment was minimized by the moderator on the site

Μόνο με ενότητα αγαπημένοι φίλοι συμπατριώτες μπορεί η αγαπημένη μας Άνδρος να δει προκοπή!
Τα προβλήματα του νησιού μας είναι τεράστια, οι υποδομές σχεδόν μηδενικές.
Για να πετύχουμε την τέλεια ανάπτυξη και τον εκσυγχρονισμό της Άνδρου θέλει δημοκρατικό διάλογο, και πλατιές συναινέσεις.
Αγαπητέ φίλε συμμαθητή Λευτέρη, σου εύχομαι καλή επιτυχία με γνώμονα την ΕΝΌΤΗΤΑ για να πετύχουμε την Άνδρο της καρδιάς μας να την κάνουμε καλό παράδειγμα ανάπτυξης και ευημερίας.
Παρόμοιες ευχές έγραψα και στον φίλο Θεοδόση , γιατί πιστεύω στην ενότητα και μόνο μονιασμένοι μπορούμε να πετύχουμε το τέλειο!!!
Θέλω να χαιρετίσω με ένα στίχο του μεγάλου μας ποιητή Γιάννη Ρίτσου: ... Και να αδερφέ μου που μάθαμε να κουβεντιάζουμε ήσυχα ήσυχα και απλά...
Καλή επιτυχία για το καλό της ωραίας μας Άνδρου!!!
Με εκτίμηση
Γιώργος Λάβδας Φωτογράφος

This comment was minimized by the moderator on the site

Οχι Λευτέρη, λάθος απόφαση πήρες. Ησουν ένας πολύ κακός πρόεδρος, παρόλο που έχεις γνώσεις. Η καλύτερη επιλογή θα ήταν να παραμείνεις εκτός γιατί φοβάμαι ότι θα τιμωρηθείς από τους ψηφοφόρους

This comment was minimized by the moderator on the site

Ο Μπάλας ειναι πολύτιμος στο Δ.Σ. Χωρίς αυτόν θα είχε διαλυθεί η λειτουργία του Δημοτικού Συμβουλίου. Πρέπει να του δώσουμε ΟΛΟΙ τον εναν από τους τρείς σταυρούς μας γιατί τον χρειαζόμαστε και στο επόμενο Δ.Σ και για να δικαιωθεί για τον πόλεμο που του κάνουν Σουσούδης και Καπάκης.

This comment was minimized by the moderator on the site

Ορθός και μεστός λόγος όπως πάντα κ. Μπάλλα συντασσόμαστε μαζί σας.