Ο Έπαρχος Άνδρου διαμαρτύρεται...

 

Το Επαρχείο της Άνδρου - Φωτογραφία αρχείου.

Η ΑΛΗΘΕΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΦΟΡΟΔΙΑΦΥΓΗ ΣΤΗΝ ΑΝΔΡΟ

      Εκφράζω τη δυσαρέσκεια μου και αναφέρω ως υπερβολικά, δημοσιεύματα έγκυρων (κατά τα άλλα) δημοσιογραφικών sites  όπου   επικαλούμενα ανακοίνωση  του Υπουργείου Οικονομικών (ΑΑΔΕ),  αναφέρουν  πως έπεσαν βροχή τα λουκέτα στην Άνδρο και πως  ‘Άνδρος και Πάρος είναι πρωταθλήτριες στη φοροδιαφυγή.

     Επί της ουσίας και προς ενημέρωση όλων, το διάστημα  11 με 16 Αυγούστου πραγματοποιήθηκαν έλεγχοι από την ΑΑΔΕ στην Άνδρο. Στην Άνδρο βάση στοιχείων των επιμελητηρίων, δραστηριοποιούνται περί τις 1400 επιχειρήσεις. Κατά τη διάρκεια των ελέγχων, καταλογίστηκαν φορολογικές παραβάσεις μόνο σε πέντε (5) επιχειρήσεις όπου και τους επιβλήθηκε πρόστιμο και αναστολή λειτουργίας για 48 ώρες. Στην πλειοψηφία τους οι παραβάσεις αφορούσαν πρόβλημα επικοινωνίας  λόγω τεχνικού προβλήματος (ίντερνετ) των ταμειακών μηχανών με την πύλη της ΑΑΔΕ, με αποτέλεσμα να μην έχουν μεταφερθεί φορολογικά στοιχεία των επιχειρήσεων.

     Σαφώς ως Έλληνες πολίτες,  θεωρούμε πως ορθώς πράττει  το Υπουργείο Οικονομικών  με εντεταμένους ελέγχους, αλλά δεδομένου ότι δεν υπάρχουν στοιχεία ελέγχων και επιβολής προστίμων για την υπόλοιπη επικράτεια,  και λόγω του ελάχιστου ποσοστού παραβάσεων που βεβαιώθηκαν στην Άνδρο σε σχέση με το πλήθος επιχειρήσεων, θεωρούμε πως οι δημοσιογραφικές αναρτήσεις είναι τουλάχιστον άστοχες και υπερβολικές και εκθέτουν την επιχειρηματικότητα στο νησί μας.

Ο ΕΠΑΡΧΟΣ ΑΝΔΡΟΥ

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΛΑΣΚΑΡΗΣ 

ΑΦΗΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

ΑΦΗΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

  1. Σχολιάζετε ως επισκέπτης.
Attachments (0 / 3)
Share Your Location
There are no comments posted here yet
This comment was minimized by the moderator on the site

Απο τα αναγραφόμενα να υποθέσουμε οτι ελέγχθηκαν πολλές επιχειρήσεις ? Και όλες ειχαν ταμειακές μηχανες συνδεδεμένες με την ΑΑΔΕ και όλες λογω μη συνδεσιμότητας με το internet, δεν έστειλαν στοιχεία ? Αν θυμάμαι καλά στην περίπτωση μεζεδοπωλείου στην Χώρα, υπήρχαν διαφορές ανάμεσα στα ποσα που ειχαν εισπραχθεί με τα POS και τα ποσά της ταμειακής μηχανής. Αυτό δεν συνεπάγεται πρόβλημα συνδεσιμότητας γιατι και το POS και η ταμειακή χρησιμοποιουν την ίδια σύνδεση σε κάθε μαγαζί. Αρα σωστά επιβληθηκαν τα πρόστιμα και οι λειτουργικές ποινές όπου επιβληθηκαν. Στις περιπτώσεις που αποδεδειγμένα υπήρχε τχνικό θέμα, οι σωστοι επιχειρηματίες τις λύνουν (τεχνικά η με την βοήθεια των λογιστών τους) και μπορουν να αποδείξουν σε καθε έλεγχο οτι ενηργησαν σωστα, εξαντλώντας καθε τεχνική δυνατότητα, παραμένοντας νόμιμοι.
Σιγουρα δεν ειναι πρωταθλήτρια στην φοροδιαφυγή η Ανδρος αλλα δυστυχώς υπάρχουν και κάποιοι που αποζητουν το "ευκολο κέρδος"...

This comment was minimized by the moderator on the site

Δεν καταλάβαμε ακριβώς ποιο ήταν το τεχνικό πρόβλημα,
δηλαδή αν οι επιχειρήσεις εσκεμμένα απέκρυψαν φορολογικά στοιχεία ή εν αγνοία τους.
Αν ισχύει το δεύτερο , έχει απόλυτο δίκιο
ο Έπαρχος , διότι κακώς τους κρεμάσατε στα
μανταλάκια και επίσης είναι πολύ κακός ο νόμος
βάση του οποίου μπαίνει λουκέτο σε επιχείρηση
που ενώ έχει εκδόσει όλα τα παραστατικά ,
αυτά καθυστέρησαν για τεχνικούς λόγους
να περάσουν στην ΑΑΔΕ .

Οι καλοί Βουλευτές μας λοιπόν ας κάνουν κάτι
έτσι ώστε να μην μπαίνει λουκέτο σε επιχείρηση
Το 15Αύγουστο για τεχνικούς λόγους μόνο..
Ας διαμαρτυρηθούν να αλλάξει η νομοθεσία τουλάχιστον.

This comment was minimized by the moderator on the site

Ησυχια γιατι εμφανιστηκε ο Επαρχος. Νομιζαμε οτι θα τον βλεπαμε παλι σε εορτες και πανηγυρια..Οι ελεγχοι ηταν ενδεικτικοι.Οι ουσιαστικοι θα αρχισουν αργοτερα μαζι με το ποθεν εσχες των λογιστων τους.. Καλο θα ηταν να μας πει και για το χαλι της κεντρικης οδου της Χωρας που βγαζουν ολοι τραπεζια στο μεσον της οδου εαν εχουν αδεια…