Η Άννα Βρεττού απαντά στα ερωτήματα του Εν Άνδρω

 

 Το Εμπειρίκιο όπου στεγάζεται το επαρχείο Άνδρου

Η υποψηφιότητα της κ. Άννας Βρεττού για το Επαρχείο της Άνδρου κίνησε την προσοχή. Μια επαγγελματίας του νησιού που ζει για 6 μήνες μακριά από την Άνδρο αποφάσισε την μεγάλη επιστροφή στα πάτρια μέσω μιας υποψηφιότητας για περιφερειακή σύμβουλος Άνδρου με την παράταξη του Γιώργου Χατζημάρκου. Εύλογη λοιπόν η προσοχή και τα ερωτήματα. Τι ξέρει από το έργο και τις ευθύνες που ζητά να αναλάβει; Πόσο θα αντέξει στον δύσκολο πολιτικό στίβο της τοπικής αυτοδιοίκησης; Πως και ξεκινά την ενασχόληση της από την πολιτική αυτή που μέχρι προχθές δεν είχα ανακατευτεί με καμία συλλογική δραστηριότητα στην Άνδρο. Η αναφορά της στο ότι ανήκει σε παλιά ανδριώτικη οικογένεια δεν αρκεί. Και δεν λέει πολλά στην πολιτική σήμερα. Σήμερα το πολιτικό ζητούμενο είναι αν και τι μπορείς να προσφέρεις. Κι όχι το που ανήκεις.

Εύλογα και κάποια πολιτικά ερωτήματα: Αν έχει κάποιες συμμαχίες, κάποια στηρίγματα στην πολιτική κονίστρα. Τι ξέρουμε γι΄ αυτά; Είδαμε εξ αρχής την ανοικτή στήριξη του κ. Σουσούδη. Έχουμε και την παρουσία της ίδιας σε εκδηλώσεις του πρώην δημάρχου, αλλά και την απουσία της από τις αντίστοιχες του νυν δημάρχου. Η στάση της αυτή είναι σε πλήρη αντίθεση με την μόνιμη παρουσία του επάρχου Δ. Λάσκαρη σε όλες τις παρουσιάσεις του νυν δημάρχου, αλλά και τις δικές της απουσίες του στις εκδηλώσεις του πρώην δημάρχου. Προφανώς η δημοτική παραταξιακή σύγκρουση της Άνδρου έχει μεταφερθεί και μέσα στον συνδυασμό Χατζημάρκου. 

Οι δύο που θα διεκδικήσουν τη θέση του επάρχου έχουν ήδη δημοσκοπικά ξεχωρίσει και είναι: ο κ. Λάσκαρης και η κ. Βρεττου. Με δεδομένο πως τον Δημήτρη Λάσκαρη όλοι τον ξέρουν μετά από 9 χρόνια στην αυτοδιοίκηση (5 στον Δήμο και 4 στο Επαρχείο), στραφήκαμε στο να γνωρίσουμε κάτι από την πολιτική υπόσταση της κ. Βρεττού. Έτσι, της ζητήσαμε μια συνέντευξη με γραπτά ερωτήματα. Της δώσαμε την ευκαιρία να ξεκαθαρίσει μερικά πράγματα και να αναλάβει μερικές δεσμεύσεις προεκλογικά. Και η κ. Βρεττού ανταποκρίθηκε. Και απάντησε πολιτικά και κόσμια. Το εκτιμήσαμε. Όπως εκτιμήσαμε και την θετική στάση της για την ολοκλήρωση του ΧΥΤΥ της Πλούσκας. Πράγμα εξαιρετικά θετικό. Οι απαντήσεις της κρίνονται ενδιαφέρουσες, προσωπικές, πολιτικές, αλλά και μερικές φορές διακηρυκτικές γενικού χαρακτήρα. 

Αν σκεφτείτε πως σε αυτό το νησί ο πολιτικός διάλογος (με ευθύνη μιας τοξικής και εχθροπαθούς αντιπολίτευσης) έχει φτάσει στις συνεχείς καταγγελίες, στις μηνύσεις και στις αγωγές κατά όλων, τότε η κ. Βρεττού ξεχωρίζει σαν την μύγα μες το γάλα. Η αντιπολίτευση της στον κ. Λάσκαρη είναι πολιτική και κόσμια. Κι αυτό δίνει ελπίδες για κάτι καλό όποιο κι αν είναι το αποτέλεσμα των περιφερειακών εκλογών.

"ΕΝ ΑΝΔΡΩ"

 

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΑΝΝΑΣ ΒΡΕΤΤΟΥ ΣΤΟ ΕΝ ΑΝΔΡΩ

 

Αγαπητέ κ. Μπασαντή,

Κατ’ αρχάς συγχαρητήρια για το ενημερωτικό έργο που το “Εν Άνδρω” επιτελεί, και ευχαριστώ για την ευκαιρία προβολής της υποψηφιότητας μου μέσω της παρούσας συνέντευξης. Να ξεκαθαρίσω στο ζήτημα αυτό, ότι δεν χρειάζομαι διευκολύνσεις, αυτό που ζητάω είναι ισότιμη αντιμετώπιση με τους συνυποψηφίους μου.

  • Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις την μάχη για το Επαρχείο της Άνδρου θα δώσετε εσείς και ο Δημήτρης Λάσκαρης. Το καλό βιογραφικό σας και η μέχρι σήμερα ιδιωτική και επαγγελματική ζωή σας είναι αντικειμενικά εφόδια. Όμως δεν απαντούν πολιτικά πως θα φέρετε σε πέρας το εγχείρημα του Επαρχείου σε περίπτωση που κερδίσετε τις εκλογές. Η μηδενική ενασχόληση σας με τα κοινά μέχρι σήμερα είναι και θετικό και αρνητικό στοιχείο. Θετικό γιατί είστε πολιτικά άφθαρτη. Αρνητικό γιατί όλοι αγνοούμε πόσο μπορείτε να ανταπεξέλθετε – αν κερδίσετε – σε ένα απαιτητικό και δύσκολο πόστο. Εσείς πως αντιμετωπίζετε την έλλειψη εμπειρίας σας;

Κατ’ αρχάς δεν γνωρίζω την βασιμότητα των εκτιμήσεων περί μάχης μου με τον νυν Έπαρχο. Υπάρχει κι άλλη μια υποψήφια, αξιόλογη που δίνει τη μάχη της και δεν θα πρέπει να την ξεγράφουμε. Άρα οι υποψήφιοι είμαστε τρείς. Πράγματι διαθέτω ένα καλό βιογραφικό, όπως και οι συνυποψήφιοι μου, και έχω να παρουσιάσω έργο στην επαγγελματική μου δραστηριότητα. Στις αρμοδιότητες του Επάρχου πράγματι δεν έχω εμπειρία. Έχω όμως εμπειρία χρόνων στη διοίκηση επιχειρήσεων, και το Επαρχείο είναι μια ιδιότυπη επιχείρηση δημοσίου συμφέροντος.

Είχαν όμως εμπειρία και ο πρώην έπαρχος  κ. Δημ. Λοτσάρης και ο νυν έπαρχος κ. Δημ. Λάσκαρης όταν πρωτοανέλαβαν; Δεν γνωρίζω πως εσείς ή οι συμπολίτες μας, κρίνουν το έργο τους, αλλά εφόσον τα κατάφεραν αυτοί, γιατί να μην καταφέρω κι εγώ ;

Ενασχόληση με τα κοινά δεν είναι μόνο να είσαι ενταγμένος σε ένα κόμμα ή σε μια παράταξη, αλλά να είσαι ενεργός πολίτης με άποψη. Δέχθηκα κατά το παρελθόν αρκετές προτάσεις ένταξής μου σε διάφορους πολιτικούς φορείς, αλλά τις απέρριψα, για διάφορους λόγους. Αν με τιμήσει ο λαός της Άνδρου με τη ψήφο του και με επιλέξει για Έπαρχο, θα ασκήσω το έργο αυτό, όπως διδάχθηκα στο Πανεπιστήμιο και όπως κάνω και στη δουλειά μου.

Με καταγραφή του τι παραλαμβάνω, καταγραφή και αξιολόγηση των μηχανισμών που διαθέτει το Επαρχείο, με εκκρεμότητες, με έργα σε ανάπτυξη, με προβλήματα και ιεράρχηση στόχων. Με μια SWOT και PEST ανάλυση θα έλεγα (Δυνάμεις, Αδυναμίες, Ευκαιρίες, Απειλές, κ.λ.π.). Το Επαρχείο είναι μια κοινωφελής αλλά αποτελεσματική επιχείρηση και δομή, κι έτσι πρέπει να λειτουργεί με διαφάνεια, λογοδοσία και δίπλα στον πολίτη. 24 ώρες το 24ωρο.

Με ρωτάτε αν γνωρίζω τα πάντα. Κανείς  δεν τα γνωρίζει όλα. Έτσι και εγώ. Αυτό που ξέρω όμως, είναι να βρίσκω πάντα αυτούς που είναι ειδικοί και τα ξέρουν, να τους ακούω όλους, και να συνεργάζομαι μαζί τους. Όταν έλαβα την πρόσκληση συμμετοχής μου στο συνδυασμό Χατζημάρκου, μίλησα μαζί του και με επιφανείς άλλους τοπικο-αυτοδιοικητικούς, έκανα την έρευνα μου και κατάλαβα τι θα αντιμετωπίσω.

Έχω δίπλα μου κορυφαίους σε έργο περιφερειακούς συμβούλους κι ότι λέω είναι πολλαπλά ελεγμένο. Δεν πάω ξυπόλητη στα αγκάθια. Στην δικιά μου όποια απειρία,  θα έλθω να προσθέσω την εξειδικευμένη εμπειρία των ειδικών και την ανάπτυξη της ψηφιακής τεχνολογίας που σου δίνει την δυνατότητα πρόσβασης παντού. 

Επιθυμώ όπως λέτε και εσείς να παραμείνω άφθαρτη, αλλά αυτό δεν θα με εμποδίσει να συγκρουσθώ με συμφέροντα και μικροπολιτικές. Δεν θα έλθω στο Επαρχείο για να βολευτώ οικονομικά. Έρχομαι να δώσω, όχι να πάρω. 

  • Το Επαρχείο είναι ένα πόστο με πολλά ταξίδια (12-14) τον χρόνο σε Κυκλάδες και Δωδεκάνησα (έδρες της Περιφέρειας όπου γίνονται κάθε μήνα τα Περιφερειακά Συμβούλια Νοτίου Αιγαίου). Το Επαρχείο έχει υπηρεσίες, έργα, μελέτες σε εξέλιξη. Πόσο έτοιμη και προετοιμασμένη νοιώθετε να αναλάβετε όλες αυτές τις καθημερινές ευθύνες στην Περιφέρεια και στην Άνδρο;

Για τα πολλά ταξίδια ίσως όντως να χρειαστώ δραμαμίνες, αλλά μη ξεχνάτε νησιώτισσα είμαι και μου αρέσει να ταξιδεύω. Έχω ταξιδεύσει σχεδόν σε όλο τον κόσμο και έχω γνωρίσει πολιτισμούς και διάφορους τρόπους ζωής. Παραμένω όμως αθεράπευτα Ελληνίδα, νησιώτισσα, Ανδριώτισσα, οπαδός του δασκάλου του γένους Θεόφιλου Καϊρη και του μεγάλου Ανδριώτη λογοτέχνη Ανδρέα Εμπειρίκου.

Είμαι βεβαίως έτοιμη να αναλάβω τις ευθύνες της Επάρχου Άνδρου. Αποδέχθηκα την πρόταση του περιφερειάρχη Ν.Αιγαίου, Γ.Χατζημάρκου, όχι για να  εξυπηρετήσω την ποσόστωση, αλλά για να προσφέρω στον τόπο μου.  Ακόμα και αν δεν εκλεγώ, θα έχω προσφέρει μέσα από τις προτάσεις μου, που αυτό δεν μπορεί να αγνοηθεί. Είμαι απόλυτα έτοιμη και αποφασισμένη να αναλάβω τις καθημερινές ευθύνες στην Άνδρο και στην περιφέρεια Ν.Αιγαίου. Είμαι γυναίκα, μητέρα και επιχειρηματίας. Ελπίζω να μην θεωρηθούν αυτά μειονέκτημα, από κάποιους που ίσως έχουν μείνει πίσω σε άλλες εποχές.

  • Υπάρχουν έργα που έχουν φτάσει μετά από χρόνια ενστάσεων και καθυστερήσεων στην τελική εκτέλεση τους. Αναφερόμαστε στην ολοκλήρωση του ΧΥΤΥ Άνδρου, ο οποίος απαιτεί καθημερινή συνεργασία Επάρχου, Περιφέρειας και ΦΟΔΣΑ. Μέχρι σήμερα δεν έχετε πει λέξη γι’ αυτό το μεγάλο έργο της Περιφέρειας. Ένα έργο για το οποίο Χατζημάρκος, Λότσαρης και Λάσκαρης έβαλαν επί τετραετία πλάτη. Είμαστε 20 μέρες προ των εκλογών. Τι έχετε να πείτε γι’ αυτό το έργο;

Ο ΧΥΤΥ Άνδρου έχει δρομολογηθεί και πρέπει να ολοκληρωθεί. Είναι απαραίτητη η συνεργασία όλων των φορέων πολιτείας, τοπικής αυτοδιοίκησης και κοινωνίας για να ολοκληρωθεί ένα τόσο σημαντικό έργο εγκαίρως και να εμπλουτιστεί με τις νέες τεχνολογίες που διαρκώς αναπτύσσονται. Είναι ένα έργο βασικής υποδομής και βρίσκεται σε μια εκσυγχρονιστική κατεύθυνση και ήταν απαραίτητο για την Άνδρο μας. Όσοι εργάσθηκαν για το έργο αυτό, έχουν μερίδιο ευθύνης και επιτυχίας. Για να ολοκληρωθεί όμως, είναι απαραίτητο να αναληφθεί και το έργο της απορρύπανσης του Στρόφιλα και του καθαρισμού του θαλάσσιου χώρου από τους τόνους σκουπίδια που έχουν κατακρημνισθεί. Αυτό είναι ένα από τα έργα που θα προωθήσω άμεσα. Το σχέδιο υπάρχει! 

  • Πολιτεύεστε κυρίως με τον κ. Σουσούδη και δίπλα του υπάρχουν άνθρωποι του κ. Καπάκη, που έχουν αντιπαλέψει το έργο του ΧΥΤΥ. Στην περίπτωση που εκλεγείτε τι θα κάνετε; Θα συνεργαστείτε με την Περιφέρεια και τον ΦΟΔΣΑ; Θα πάρετε θέση εναντίον των επιδιώξεων τους; Κάτι που έκανε ο κ. Λάσκαρης και πληρώνει πολιτικό κόστος. Πόσο έτοιμη είστε να πάρετε το πολιτικό κόστος ως περιφερειακός σύμβουλος Άνδρου και να αντιπαλέψετε αυτούς τους ανθρώπους όταν θα αρχίσουν πάλι ενστάσεις για το έργο;

Δεν πολιτεύομαι ούτε κυρίως, ούτε δευτερευόντως με κανένα υποψήφιο Δήμαρχο. Τιμώ και τους δύο υποψηφίους Δήμαρχους και τους συνδυασμούς τους. Διαθέτουν ικανά στελέχη. Παρευρέθηκα σε εκδηλώσεις και των δύο υποψηφίων με πολίτες, για να ακούσω από πρώτο χέρι τις απόψεις τους και το πρόγραμμά τους. Ούτε ταγμένη είμαι σε κανέναν. Οι εκλογές δεν είναι μόνο προγράμματα, σόγια, οικογένειες και ταξίματα. Είναι και ήθος, συμπεριφορά και αντίληψη ζωής, ιδεών και προγραμμάτων.

Δεν νοείται όμως σήμερα, να διαμορφώνονται συνθήκες εμφυλίου πολέμου ανάμεσα σε ανθρώπους που αύριο θα είναι και πάλι μαζί, στον ίδιο χώρο, στο ίδιο καφενείο, στην ίδια δουλειά, στα ίδια προβλήματα και που θα σβήνουν μαζί την ίδια φωτιά. Η πορεία των έργων του ΧΥΤΥ έχουν να κάνουν με αποφάσεις που έχουν ελεγχθεί, κάποιες και από τη δικαιοσύνη και υπάρχουν τελεσίδικες αποφάσεις δικαστηρίων που πρέπει να γίνουν από όλους σεβαστές.

Για να αποφευχθούν όμως παρόμοιες αντιθέσεις στο μέλλον, θα δώσω ιδιαίτερη βάση στην ανάπτυξη των διαβουλεύσεων, του ανοιχτού διαλόγου με όλους του κοινωνικούς φορείς και στις τεχνικές μελέτες και στις οικονομικές που θα συνοδεύουν την κάθε πρότασή μου. 

  • Δεν έχετε αναφερθεί καθόλου στα μεγάλα έργα που χρηματοδοτεί η Περιφέρεια στην Άνδρο. Τα αγνοείτε; Δεν ξέρετε για το έργο των 3.5 εκατ. ευρώ – χρήματα της Περιφέρειας - με τα οποία ολοκληρώνεται το δημοτικό σχολείο της Χώρας; Γιατί δεν το υπερασπίζεστε; Δεν είναι έργο της διοίκησης Χατζημάρκου της οποίας είστε υποψήφια;

Το ότι είμαι υποψήφια με τον περιφερειάρχη Γ.Χατζημάρκο και το συνδυασμό του, σημαίνει ότι εκτιμώ το έργο του και τους συνυποψήφιους μου. Εάν είχα κάτι εναντίον του, δεν θα ήμουν υποψήφια. Έχω όμως την ανεξαρτησία της γνώμης μου και το δικαίωμα κριτικής εντός και εκτός συνδυασμού. Θα υπερασπίζομαι ότι θεωρώ σωστό και συμφέρον για τον τόπο και το δημόσιο συμφέρον και θα αντιδρώ και θα μάχομαι οτιδήποτε θεωρώ ότι αντιβαίνει στις αρχές μου.

Όσο για τα έργα της περιφέρειας στην Άνδρο καλώς τα προγραμμάτισε και τα χρηματοδότησε η Περιφέρεια κι οι φορείς της. Αυτός είναι ο ρόλος της περιφέρειας εξάλλου, και ο δικός μας είναι να εισηγούμαστε, να κρίνουμε, να αξιολογούμε, να πιέζουμε, και να στηρίζουμε τις σωστές επιλογές. Τα χρήματα αυτά είναι του ελληνικού λαού που φορολογείται και μάλιστα υψηλά, και κανενός Επάρχου, Δημάρχου ή Περιφερειάρχη! Για αυτό και είναι υποχρέωση όλων μας να τα προστατεύσουν. 

  • Τι έχετε να πείτε για τις καθυστερήσεις έργων ασφαλτόστρωσης της Περιφέρειας αξίας 2.800.000 ευρώ λόγω πολυετών ενστάσεων που μπλόκαραν την θητεία του Λάσκαρη. Τι διαφορετικό θα κάνατε εσείς για να ξεμπλοκάρετε ένα τόσο σημαντικό έργο;

Είναι γνωστό για τον τρόπο που λειτουργεί το Ελληνικό δημόσιο και η ελληνική δικαιοσύνη. Από τη μια προστατεύονται τα δικαιώματα των πολιτών και η ελεύθερη πρόσβαση τους στη δικαιοσύνη και από την άλλη η γραφειοκρατία και οι καθυστερήσεις καραδοκούν, σε βάρος του δημοσίου συμφέροντος.

Τι θα έκανα ή τι θα κάνω εγώ για να αποφύγω τέτοιες καταστάσεις. 

  • Θα ανέπτυσσα ένα κλίμα συνεργασίας και αμοιβαίας εμπιστοσύνης μεταξύ των εμπλεκόμενων φορέων. Θα άκουγα όλους τους πολίτες.
  • Θα λειτουργούσα με απόλυτη διαφάνεια και τεκμηριωμένες οικονομικοτεχνικές μελέτες που δεν σηκώνουν κακόπιστες αμφισβητήσεις.
  • Θα αναβάθμιζα την ψηφιακή και προσωπική επικοινωνία του Επαρχείου με τους πολίτες.
  • Θα θέσπιζα επιτροπές με ανοιχτές δημόσιες συνεδριάσεις.
  • Θα εμπλούτιζα το Επαρχείο Άνδρου με πρόσθετο προσωπικό και εξοπλισμό και σαφές πρόγραμμα και χρονοδιάγραμμα.
  • Και τελικά θα συνεργαζόμουν στενά με το Δήμο και τους κοινωνικούς φορείς του νησιού μας.

Σας λέω και πάλι, έγιναν πολλά, μπορούν όμως να γίνουν ακόμα περισσότερα! 

  • Τα δημόσια αξιώματα έχουν ευθύνες και απαιτήσεις. Γνωρίζετε άραγε ότι το πως πολιτεύστε σήμερα θα έχει επίπτωση την επόμενη μέρα αν εκλεγείτε; Όλοι θα σας υπενθυμίζουν ελπίδες που καλλιεργήσατε με τη σιωπή σας. Τι θα κάνετε τότε;

Δεν αποζητώ δημόσια αξιώματα και προσωπική προβολή και ανέλιξη. Αποζητώ να είμαι χρήσιμη για τον τόπο μου. Η οικογένεια μου είναι Ανδριώτες εδώ και πολλές γενιές με προσφορά στην ανάπτυξη του τόπου. Ο τόπος, μας έχει προσφέρει, πρέπει να προσφέρουμε και εμείς στον τόπο. Βεβαίως και θα πορευθώ σύμφωνα με τα όσα διακηρύττω, πιστεύω και λέω. 

Από τη μία όμως μου λέτε ότι καλλιεργώ ελπίδες από τη σιωπή μου, και από την άλλη ότι πολιτεύομαι σήμερα. Τι ισχύει τελικά; Η σιωπή μου ή ότι πολιτεύομαι σήμερα; Πώς; Με τη σιωπή; Και σήμερα και αύριο και πάντα θα είμαι στη διάθεση του κάθε πολίτη της Άνδρου με συνέπεια λόγων και έργων. Για ασυνέπεια και ελλείψεις απευθυνθείτε αλλού. 

  • Πόσο έχετε υπολογίσει ότι θα αλλάξει - αν εκλεγείτε - την επόμενη μέρα η ζωή σας κοινωνικά, οικογενειακά, προσωπικά; Θα μείνετε στην Άνδρο συνεχώς; Θα πηγαινοέρχεστε στο εξωτερικό; Θα προλαβαίνετε να πηγαίνετε στα περιφερειακά συμβούλια στα διάφορα νησιά; Τι απαντάτε σε αυτή την ερώτηση που τίθεται από πολλούς;

Η ζωή όλων μας αλλάζει καθημερινά και απροειδοποίητα, χωρίς να μπορέσουμε πολλές φορές να προβλέψουμε και να αντιδράσουμε. Ευρώ, μνημόνια, covid-19, φωτιές, πλημμύρες, καταστροφές, θάνατοι, ασθένειες, αυτοάνοσα, έχουν αλλάξει πολλές ζωές. Οι αλλαγές που αναφέρεστε για μένα λοιπόν, είναι προβλέψιμες και εν πολλοίς ευχάριστες, γιατί εμείς τις προγραμματίζουμε και τις αποζητούμε.

Η απόφαση μου να παραμείνω μόνιμα στην Άνδρο και να ασχοληθώ με το Επαρχείο είναι δεδομένη και οριστική. Αλλά ακόμα και αν δεν εκλεγώ, με τις θετικές παρεμβάσεις μου θα συμβάλλω στην προσπάθεια για την ανάπτυξη της Άνδρου. Θα είμαι εδώ και την επόμενη ημέρα. Φιλοδοξώ όμως να δημιουργήσω θεσμούς και τρόπους λειτουργίας του Επαρχείου που θα λειτουργεί αυτοματοποιημένα προς όφελος της τοπικής κοινωνίας.  Ήδη τα μπαγκάζια μου είναι έτοιμα και τα δρομολόγια των πλοίων τσεκαρισμένα για Σύρο ,Ρόδο και τα νησιά του Ν. Αιγαίου. Το αποτέλεσμα της 8ης Οκτωβρίου περιμένω για να κλείσω τις ημερομηνίες. Μην ανησυχείτε, πιθανολογώ ότι θα βαρεθείτε να με βλέπετε μπροστά σας.

Κλείνοντας θα σας παρακαλέσω να αφιερώσετε και λίγο χώρο  φιλοξενίας στις προτάσεις μου, που ελπίζω να σας αρέσουν. 

Σας ευχαριστώ πολύ και καλή συνέχεια στο “Εν Άνδρω” και σε εσάς προσωπικά.

Άννα Λ. Βρεττού

Υποψήφια Περιφερειακή Σύμβουλος Άνδρου

με τον συνδυασμό #μπροστά το Νότιο Αιγαίο

του Γιώργου Χατζημάρκου

ΑΦΗΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

ΑΦΗΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

  1. Σχολιάζετε ως επισκέπτης.
Attachments (0 / 3)
Share Your Location
There are no comments posted here yet
This comment was minimized by the moderator on the site

Ο Κλωσσας η Πόντου ο Σπυρας και οι λοιποί συγγενείς …τελικά κάποιος έχει εμμονή με αυτούς τους ανθρώπους και προσπαθεί να σπείρει την διχόνοια . Στο ΜΠΑΤΣΙ αυτά δεν περνάνε . Να τα κανετε στο χωριό σας αυτά τα καραγκιοζιλίκια .

This comment was minimized by the moderator on the site

Πόντου σε πάει μια κόντρα ο γαμπρός του Κλωσσα σε ψήφους στο τοπικό

This comment was minimized by the moderator on the site

Προς Μπατσιωτη : σου συνιστω επειγόντως οφθαλμιατρο η εικονα μιλαει απο μονη της για το ποιος ηταν εκει , δεν ειδες οτι ηταν ο κ.Κλωσσας και οχι η Ποντου. Μαλλον ο γαμπρος του παει για προεδρος , του εμεινε απωθημενο .

This comment was minimized by the moderator on the site

Viral ο κάμπος Γαυρίου χτες στη συζήτηση
με περιφερειάρχη …
Οι Γραφικοί Γαυρίου στις Επάλξεις.
Πόσο χαμηλά ακόμη θα πέσει η υποψήφια
κοινοτάρχης του Σουσούδη στο Γαύριο!!!

Αυτοί οι άσχετοι-αμόρφωτοι-κομπλεξικοί
Θα είναι οι Συνεργάτες της;;;

Κωμωδία μεγάλοι τα τυπάκια….

This comment was minimized by the moderator on the site

Πράγματι πολύ ωραία όσα λέει ή μάλλον γράφει η Κ.Βρεττού το θέμα είναι έχει ακούσει κανείς κάτι από όλα αυτά ή και από την ίδια δια ζώσης; Εγώ προσωπικά έχω παρευρεθεί σε διάφορες εκδηλώσεις και των μεν και των δε με την Βρεττού παρευρισκόμενη και πραγματικά δεν έχω ακούσει το παραμικρό από τα χείλη της πέραν της καλημέρας και της καλησπέρας! Ακόμα και χτες στο Γαύριο με τον Περιφερειάρχη ουδεμία ουσιαστική συζήτηση από μέρους της! Μάλλον η έμπνευση και ο οίστρος έρχεται σε στιγμές μοναξιάς και μόνο γραπτού πληκτρολογίου λόγου! Ελπίζω τουλάχιστον να είναι καλή στην αποστήθιση των κειμένων που τις γράφουνε!

This comment was minimized by the moderator on the site

Η Πόντου πάλι πρώτο τραπέζι στον Περιφερειάρχη στο Γαυριο. Έκανε ερωτησεις για το χυτυ και για αλλα έργα. Μάλλον το πάει παραπέρα αυτή τη φορά . Σίγουρα πάει για πρόεδρος

This comment was minimized by the moderator on the site

Δεν καταλαβα τιποτα, αλλα με αυτο οτι θα προσλαβει προσωπικο και θα δουλευει αυτοποιημενα το επαρχειο, γελασα πολυ

This comment was minimized by the moderator on the site

Σήμερα στο Γαύριο,η Τασούλα κατάφερε επίτηδες να διαλύσει μία συζήτηση με τον περιφερειάρχη ώστε να μην ακουστεί τι έχει γίνει μέχρι τώρα αλλά και τι έχει σχεδιαστεί να γίνει. Μαζί με 2-3 γνωστούς γραφικούς φωνασκουντες του Γαυρίου έκαναν τη συνάντηση μπαχαλο!!
Μη τσιμπατε σε αυτού του είδους πρακτικές που ξέρει πολύ καλά η κυρία από τη δεκαετία του 80. Εμείς θέλουμε να ακουστούν προγράμματα και πολιτικές θέσεις για να αποφασίσουμε τι θέλουμε την επόμενη 5ετια.

This comment was minimized by the moderator on the site

Να προσέχει η κα Βρεττού, έχει ισχυρό ανταγωνισμό, την κα Βουτσινά! (είπα να πω και ένα ανέκδοτο, να ελαφρύνουν τα πράματα!)

This comment was minimized by the moderator on the site

ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ
ΣΗΜΕΡΑ ΜΑΘΑΜΕ ΞΕΚΑΘΑΡΑ ΠΩΣ ΤΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΧΩΡΑΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΈΡΓΟ ΤΟΥ ΛΟΤΣΑΡΗ ΆΛΛΑ ΤΗΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ
ΑΣ ΣΤΑΜΑΤΗΣΕΙ ΑΥΤΗ ΤΗ ΚΑΡΑΜΕΛΑ Ο ΛΟΤΣΑΡΗΣ

Περισσότερα