ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΣΤΗΝ ΟΜΙΛΙΑ ΛΟΤΣΑΡΗ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ ο δήμαρχος Δημήτρης Λοτσάρης θα κάνει Απολογισμό των έργων της 4ετίας του και θα παρουσιάσει τον Προγραμματισμό των έργων που έχουν ήδη μελετηθεί ή δημοπρατηθεί για την επόμενη 5ετία.

Στον απολογισμό περιλαμβάνονται όλα τα έργα που ολοκληρώθηκαν ή ολοκληρώνονται αξίας δεκάδων εκατομμυρίων ευρώ (δρόμοι, σχολεία, βρεφονηπιακοί σταθμοί, δίκτυα, γεφύρια, στάδιο, ασφαλτοστρώσεις, τηλεμετρία, δεξαμενές, γεωτρήσεις, αφαλάτωση, αποκατάσταση Επισκοπίου, Δημαρχείου, εκβάθυνση λιμανιού, νέες μελέτες κλπ).

Ενώ στον προγραμματισμό έργα που ήδη ξεκινούν όπως νέες ασφαλτοστρώσεις σε Χώρα, Κόρθι, Στενιές, Ζόργκο, Ατένι, Χάρακα, Πήδημα Γριάς, νέα δίκτυα ύδρευσης σε Κόρθι, Πιτροφό, Στενιές, Κάτω Άγιο Πέτρο κλπ. Το σύνολο των έργων είναι της τάξεως των 25 εκατ. ευρώ. Σε αυτά δεν περιλαμβάνονται τα 12 εκατ. ευρώ του ΧΥΤΥ που ξεκινά το επόμενο διάστημα. Επίσης με την ολοκλήρωση της μελέτης του κλειστού στο Γαύριο αναμένεται και ο προγραμματισμός της δημοπράτησης του με χρηματοδότηση της περιφέρειας. 

"ΕΝ ΑΝΔΡΩ"

 

 

 

ΑΦΗΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

ΑΦΗΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

  1. Σχολιάζετε ως επισκέπτης.
Attachments (0 / 3)
Share Your Location
There are no comments posted here yet
This comment was minimized by the moderator on the site

ΑΠΟ ΠΟΤΕ ΟΙ ΔΡΟΜΟΙ ΕΙΝΑΙ ΕΡΓΟ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ
Η ΠΕΡΙΦΈΡΕΙΑ ΤΙ ΑΚΡΙΒΩΣ ΚΑΝΕΙ
ΦΙΛΙΚΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΉ ΜΟΝΟ
ΠΕΙΤΕ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΤΑ ΠΡΆΓΜΑΤΑ ΟΠΩΣ ΕΙΝΑΙ
ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣΕΙΣ ΤΗΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΠΑΝΤΟΥ ΚΑΙ Ο ΔΗΜΟΣ ΦΙΛΙΚΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΉ
ΑΥΤΟ ΚΑΙ ΤΊΠΟΤΑ ΑΛΛΟ

ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΕΝ ΑΝΔΡΩ
Απλά πράγματα: οι επαρχιακοί δρόμοι ειναι της ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ. Οι δημοτικοί δρόμοι, εντός οικισμών ή οι χωματόδρομοι που γίνονται άσφαλτοι, είναι του Δήμου. Οι χρηματοδοτήσεις στους επαρχιακούς είναι της Περιφέρειας. Οι χρηματοδοτήσεις για τις ασφαλτοστρώσεις των δημοτικών είναι από Προγράμματα είτε της Περιφέρειας είτε του υπουργείου είτε ου Δήμου.ανάλογα με την μελέτη και την ένταξη της. Η επιβλεψη - κατασκευή είναι στο 80% του Δήμου. Η Περιφέρεια έχει μόνο ορισμένες επιβλέψεις.
Συνεπώς ο Δήμος έχει τον πρώτο λόγο με μελέτες και επιβλέψεις. Η Περιφέρεια κυρίως χρηματοδοτεί κι ακολουθεί το υπουργείο.
Κάτι άλλο;

Το σχόλιο επεξεργάστηκε περίπου 7 μήνες πριν από το χρήστη enandro enandro