ΖΟΥΓΚΛΑ.gr: Εκλογονοθεία στην Άνδρο !!!

(Με μεγάλη έκπληξη διαβάσαμε στο Ζούγκλα.gr πως σε εκλογικό κέντρο στην Χώρα της Άνδρου υπήρξε εκλογονοθεία!!! Υπάρχει βίντεο που δείχνει υποψήφια του συνδυασμού του κ. Σουσούδη να συνοδεύει ηλικιωμένο κύριο στο παραβάν (κάτι που απαγορεύεται) και να τον βοηθά να βάλει το ψηφοδέλτιο στον φάκελο!!! Μετά να τον πηγαίνει να ψηφίζει. Σύμφωνα με την κείμενη νομοθεσία αναμένεται αυτεπάγγελτη παρέμβαση του εισαγγελέα. Και θα ακολουθήσουν τα δέοντα που προβλέπονται. Προβλέπεται μέχρι και επανάληψη των εκλογών στο συγκεκριμένο εκλογικό κέντρο. Αναδημοσιεύουμε το ρεπορτάζ. Το πλήρες ρεπορτάζ και το επίμαχο βίντεο στην ιστοσελίδα Ζούγκλα.gr - ΕΝ ΑΝΔΡΩ)

Zougla Newsroom

Οριακά κρίθηκε η εκλογή του νέου δημάρχου Άνδρου στις αυτοδιοικητικές εκλογές της 8ης Οκτωβρίου, με τον Θεοδόσιο Σουσούδη να συγκεντρώνει ποσοστό 50,22% και να εκλέγεται έναντι του αντιπάλου του Δημητρίου Λοτσάρη που συγκέντρωσε ποσοστό 49,78%. Η μεταξύ τους διαφορά ήταν μόλις 27 ψήφοι (3.091 έναντι 3.064 αντίστοιχα). Ωστόσο τις τελευταίες μέρες ακούστηκαν και ειπώθηκαν πολλά σχετικά με κάποια περίεργα συμβάντα σε δημοτικό σχολείο της Χώρας της Άνδρου με πέντε εκλογικά τμήματα.

Στο βίντεο – ντοκουμέντο που φέρνει στην δημοσιότητα η «Ζούγκλα», φαίνεται ξεκάθαρη εκλογονοθεία καθώς απεικονίζεται υποψήφια δημοτική σύμβουλος της παράταξης του κ. Θεοδόσιου Σουσούδη, να συνοδεύει εντός του εκλογικού παραβάν, ένα άνδρα, ο οποίος αντιμετωπίζει προφανώς κάποια προβλήματα, και να παραμένει εντός κατά τη διάρκεια της επιλογής του ψηφοδελτίου. Μάλιστα εισήλθε πρώτη στο παραβάν, με τον άντρα να ακολουθεί και μετά από λίγα δευτερόλεπτα εξήλθαν μαζί. Φαίνεται καθαρά στο βίντεο ότι τον βοηθά να βάλει το ψηφοδέλτιο στο φάκελο και να τον κλείσει, ενώ ο ψηφοφόρος κρατά τα υπόλοιπα ψηφοδέλτια στο χέρι, χωρίς να τα έχει απορρίψει ως όφειλε στη σακούλα.

Πρόκειται για μια καθαρά παράνομη και παράτυπη διαδικασία, καθώς μόνο ο δικαστικός αντιπρόσωπος του εκάστοτε εκλογικού τμήματος έχει δικαίωμα να εισέλθει στο παραβάν, και να βοηθήσει όποιον πολίτη χρήζει βοήθειας για να ασκήσει το εκλογικό του δικαίωμα. Ουδείς άλλος και πολύ δε περισσότερο, οποιοσδήποτε υποψήφιος συνδυασμού ή κόμματος.

Η κυρία που προέβη εντελώς παράτυπα στην ανωτέρω διαδικασία, ονομάζεται Ψώρρα- Ψαρρή Μαρία και η «Ζούγκλα» επικοινώνησε μαζί της δύο φορές, όπως επιβάλλει η δημοσιογραφική δεοντολογία, για να αιτιολογήσει την ενέργεια της. Στην πρώτη επικοινωνία αρνήθηκε να πει το παραμικρό λέγοντας χαρακτηριστικά: «Συγγνώμη μην με ξαναενοχλήσετε» πριν κλείσει το τηλέφωνο. Στη δεύτερη επικοινωνία μας είπε: «Ακούστε να δείτε θα μιλήσετε με τον δικηγόρο μου. Ενημέρωσα και θα μιλήσετε με τον δικηγόρο μου. Ευχαριστώ πολύ».

Ακολούθως επικοινωνήσαμε με τον πρώην δήμαρχο Άνδρου, κ. Δημήτρη Λοτσάρη, που ήταν ο ηττημένος της εκλογικής διαδικασίας, ο οποίος μάλιστα συνεχάρη μέσω μηνύματός του στο facebook, τον νικητή αντίπαλό του, Θεοδόσιο Σουσούδη, μετά το τέλος της εκλογικής διαδικασίας.

Ο κ. Λοτσάρης, ανέφερε στην συνομιλία που είχαμε τα ακόλουθα:

«Το έκανα (σ.σ. την συγχαρητήρια ανάρτηση στο facebook) δέκα λεπτά μετά το τελικό αποτέλεσμα, το οποίο είναι τόσο οριακό και διχαστικό, καθώς προηγήθηκε μια προεκλογική περίοδος με μεγάλη ένταση. Υπάρχει αγωνία να μην διχαστεί το νησί. Πρέπει με κάποιο τρόπο να λειτουργήσει το νησί, είναι μια μικρή κοινωνία και το τελευταίο που μας αρμόζει είναι ο διχασμός. Εγώ ως Λοτσάρης δεν έχω υποβάλλει κάποια ένσταση όμως όποιος πολίτης ή σύμβουλος το επιθυμεί μπορεί να κάνει ότι θέλει» ανέφερε αρχικά ο κ. Λοτσάρης κι ακολούθως επισήμανε: «Μου έχουν πει για κάποιο βίντεο που υπήρξε, ενώ μας έχουν έρθει πληροφορίες σε σχέση με κάποια εκλογικά κέντρα για άκυρα ψηφοδέλτια».

Ενημερώσαμε στην συνέχεια τον κ. Λοτσάρη, για το βίντεο που έχει στη διάθεση της η «Ζούγκλα» για να απαντήσει ως εξής: «Δεν ξέρω τι να πω. Θα ήθελα να δω αυτό το βίντεο».

Αφού του απεστάλη το συγκεκριμένο βίντεο και το παρακολούθησε λαμβάνοντας γνώση για τα τεκταινόμενα, επικοινώνησε με την «Ζούγκλα» λέγοντας εξής:

«Είναι σαφής παραβίαση της εκλογικής διαδικασίας. Στο παραβάν μπαίνει μόνο η εκλογική αντιπρόσωπος και κανένας εκπρόσωπος πόσο μάλλον υποψήφιος οποιουδήποτε συνδυασμού. Εκτιμώ ότι είναι σαφής παραβίαση της εκλογικής διαδικασίας. Σκοπεύω να συγκαλέσω την παράταξη και να πάρουμε αποφάσεις για το πως πρέπει να προασπίσουμε τελικά τη δική μας αξιοπρέπεια και την αξιοπρέπεια του νησιού».

Είπαμε να είναι χαλαρή η ψήφος στις Δημοτικές εκλογές, αλλά όχι κι έτσι. Οι δημοκρατικές διαδικασίες και το Σύνταγμα δεν επιτρέπουν καμία χαλαρότητα σε τέτοια θέματα. Θα πρέπει λοιπόν να επέμβει άμεσα και αυτεπάγγελτα η Εισαγγελική Αρχή προκειμένου να διερευνηθεί η παραπάνω καταγγελία και φυσικά να ακολουθήσουν τα δέοντα.

 

 

 

ΑΦΗΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

ΑΦΗΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

  1. Σχολιάζετε ως επισκέπτης.
Attachments (0 / 3)
Share Your Location
There are no comments posted here yet
This comment was minimized by the moderator on the site

Όταν λοιπόν η παράταξη και ο νέος δήμαρχος δικαιολογεί τη στάση της κας υποψήφιας συμβούλου τι μπορούμε να πούμε;

This comment was minimized by the moderator on the site

Eπειδή γράφονται διάφορα παπατζιλίκια για να δικαιολογήσουν τη στάση της υποψήφιας συμβούλου και για να είμαστε ακριβείς, το προεδρικό διάταγμα 26/2012, άρθρο 83, παράγραφος 3 αναφέρει: "εκλογείς, που από σωματική αδυναμία δεν μπορούν να κάνουν τα πιο πάνω, έχουν το δικαίωμα για το σκοπό αυτό να απευθυνθούν στον αντιπρόσωπο της δικαστικής αρχής ή σε μέλος της εφορευτικής επιτροπής, οι οποίοι είναι υποχρεωμένοι να τους βοηθήσουν¨. Αυτό απαντά τα ερωτήματα τύπου τι έκανε η δικαστική αρχή. Αν ζήτησε τη βοήθεια τους, τότε πρέπει να καταγγελθούν. Αν δε ζήτησε τη βοήθεια τους, σύμφωνα με το νόμο, δεν είναι υποχρεωμένοι να αντιδράσουν. Η υποψήφια δημοτική σύμβουλος έχει ξεκάθαρα παρανομήσει. Το αδελφό site συγκαλύπτει και παραπληροφορεί.

This comment was minimized by the moderator on the site

Να παλεύουν για πρωτοκαθεδρια με νύχια και με δόντια καπτανισες , επιχειρηματίες τουρισμού και μη, συνταξιούχες , ανεπαγγελτοι κτλπ και να τους παίρνει τη σημαία το ψάρι!!

ΣΧΟΛΙΟ ΕΝ ΑΝΔΡΩ
Κόπηκε μέρος του σχολίου σας για απαράδεκτο υπαινιγμό...

Το σχόλιο επεξεργάστηκε περίπου 6 μήνες πριν από το χρήστη enandro enandro
This comment was minimized by the moderator on the site

Μιας και είσαι φανατικός αναγνώστης του site και καθώς δεν αφήνεις τα σχόλια ελεύθερα στο λογαριασμό σου σου απαντώ στην παρακάτω ανάρτηση:
Μόλις το διάβασα συγκινήθηκα!!!
Το ζώο της ερήμου απαντάει στο ερπετό της ερήμου η του κάμπου !!!!
Όταν θεωρείς ότι τα γνωρίζεις όλα αυτό δείχνει πόσο έχεις αποτύχει στην ζωή σου !!!
Λοιπόν σαν αποτυχημένος που είσαι πήρες στο λαιμό σου και το γουρούνι της λάσπης !!!!
Όποτε ερπετό του κάμπου αρων το γουρούνι της λάσπης και καλό ΚΑΤΗΦΟΡΟ
για αυτό που δημιούργησες!!!

Ζώο της ερήμου, δεν θεωρώ πως τα γνωρίζω όλα σε αντίθεση φυσικά με εσένα. Θες να σου πω τα πρακτορεία που έδιναν δωρεάν εισιτήρια για το κάθε συνδιασμο; Όλος ο κόσμος τα ξέρει κι εσυ μαζί, δεν κάνω λοιπόν τον ξερόλα 1-0 απο τα αποδυτηρια! Το ότι κανεις 30 αναρτήσεις το λεπτό λες και είσαι εκπρόσωπος τύπου το βλέπει οποίος επισκεφθεί τη σελίδα σου 2-0 στην κανονική διάρκεια!! Το ότι θα επέμβει εισαγγελέας και θα αποδώσει τις ευθύνες σε όλους όσους ενεπλάκησαν θα γίνει και αυτό και πάλι δεν αποτελεί καμία γνώση φοβερή, θα πληρώσει και αυτός που τράβηξε το βίντεο αν αυτό περίμενες να πω, γιατί έχω εμπιστοσύνη στη δικαιοσύνη, 3-0 στις καθυστερήσεις!!! Τώρα αν απο τα παραπάνω που προκύπτουν με την κοινή λογική με χαρακτηρίζεις ξερόλα τι να πω; Εδώ δεν είπες κουβέντα για το φιάσκο με το αυτοκίνητο που φόρτιζε κρυφά στις εγκαταστάσεις του δήμου ούτε και στον τύπο που αλλάζει κόμματα σαν το πουκάμισο και μας είπε ότι το φως νίκησε το σκοτάδι! Έλεος …. Περιμένω την έκδοση του μυθιστορήματος τώρα. Η φιλική μου συμβουλή πάντως παραμένει σε ισχύ! Ηρέμησε και ακόλουθα τις οδηγίες του θεράποντος και όλα θα πάνε καλά! Φιλάκια ρουφηχτά!

This comment was minimized by the moderator on the site

Το διάβασα στη Zougla και ήρθα από 'δω.Το όλο σκηνικό και τα σχόλια των αναγνωστών μου θύμησαν νοοτροπίες περασμένων 10ετιών...Δωρεάν εισητήρια, ετοιματζίδικα ψηφοδέλτια, φακελάκια!!! Χαχαχαχα! Τόσα πολλά συμφέροντα παίζονται στο νησί; Και να πείς ότι είναι κάνα πρωτοκλασάτο νησί, πάει στα κομμάτια! Κάτι πρέπει να παίζει εκεί!

This comment was minimized by the moderator on the site

Τι έγινε ρε παιδιά!!? (Με φωνή Σπύρου Παπαδόπουλου)

This comment was minimized by the moderator on the site

Ζώο της ερήμου… θα σου έλεγα πρώτα απ όλα να ηρεμήσεις και αν είναι δυνατόν να ακολουθείς τις οδηγίες του γιατρού σου. Τι παράκρουση είναι αυτή ρε μάγκα; Προς όλους τους υπόλοιπους μαζί και το ζώο της ερήμου, μην αναλώνεστε στο ποιος έδωσε εισιτήρια σε ποιον, είναι γνωστό ποια πρακτορεία είχαν για τον έναν ή για τον άλλον δωρεάν εισιτήρια. Δεν υπάρχει κάτι μεμπτό! Όσο για την κυρία που μπήκε μέσα παραβίασε κατάφορα τη διαδικασία, έκανε κάτι ανεπίτρεπτο και όσο παράνομη είναι αυτή άλλο τόσο είναι και ο δικαστικός αντιπρόσωπος και οι αντιπρόσωποι των κομμάτων και η εφορευτική επιτροπή. Πρέπει επιτέλους να μπορεί ο καθένας να αναλάβει τις ευθύνες του και θα δείτε ότι αυτό θα γίνει! Οι κερωμένες φωλιές ας αραξουν θα πάρουν όλα το δρομο τους και τότε θα είναι η στιγμή που το φως… θα νικήσει το σκοτάδι!!!

This comment was minimized by the moderator on the site

Άντε τώρα να ετοιμάζεσαι να αρχίσεις τα γλέντια, τούς χορούς και τις εκδρομές και να έχεις και την αγωνία μήπως σε αφήσει με το παγωτό στο χέρι...η Μαρία

This comment was minimized by the moderator on the site

Το μονο σιγουρο ειναι οτι απο τα 'ταληρα' που εχει φαει απο χτες απο ολους μεσα απο το συνδυασμο ΔΕΝ ΘΑ ΤΗΝ ΞΑΝΑΠΙΑΣΕΙ ΜΑΤΙ

This comment was minimized by the moderator on the site

Καλά ο δικαστικός αντιπρόσωπος που ήταν;;εκπρόσωποι των παρατάξεων δεν υπήρχαν;;;τι έκαναν όλοι;;;είδαμε και στην Αθήνα τον Μπακογιάννη με τα δύο από τα τέκνα του να μπαίνουν στο παραβάν....Τι είναι τούτο πάλι;;;;

Περισσότερα