Λυρικό ηλιοβασίλεμα στον Άγιο Κυπριανό με τον Βασίλη Λέκκα

Στην όμορφη γωνιά του Αγίου Κυπριανού ο Βασίλης Λέκκας τραγουδά Μάνο Χατζιδάκι σε στίχους Νίκου Γκάτσου. Μια από τις πιο όμορφες στιγμές της καλοκαιρινής Άνδρου (φωτο: Εν Άνδρω).

Η πρώτη φορά ήταν πέρσι το καλοκαίρι. Τότε μας κάλεσε ο Φιλοπρόοδος Όμιλος για ένα λυρικό ηλιοβασίλεμα στον Άγιο Κυπριανό. Η βραδιά ήταν εξαιρετική. Έτσι ο Όμιλος το επιχείρησε εφέτος για δεύτερη φορά. Τραγούδησε με τον δικό του τρόπο ο Βασίλης Λέκκας πολλά τραγούδια του Μάνου Χατζιδάκι τα περισσότερα σε στίχους Νίκου Γκάτσου.

 

Ο τραγουδιστής, το πιάνο, η θάλασσα... (φωτο: Εν Άνδρω).

 

Το ακροατήριο: νέοι και μεγαλύτεροι. Αυτή είναι η μοναδικότητα του λυρικού Χατζιδάκι: συνεχίζει δεκαετίες τώρα να μας ταξιδεύει σε μιαν Ελλάδα μοναδική που έζησε αυτός και ζούμε κι εμείς μαζί του. Μια άλλη Ελλάδα πιο ζεστή, πιο χαλαρή, πιο καλοκαιρινή, πιο ανθρώπινη. Είναι η Ελλάδα του αξέχαστου Μάνου (τυχεροί όσοι συνεργαστήκαμε κάποτε μαζί του). Κληρονομιά και παρακαταθήκη στους νεώτερους (φωτο: Εν Άνδρω)

Για όσους ζήσαμε εκείνες τις αξέχαστες εποχές ήταν μια ανάσα ζωής. Για όσους έτυχε να γνωρίσουμε τον μοναδικό Μάνο Χατζιδάκι ήταν μια σπονδή στη μνήμη του. Και όλη η βραδιά εξελίχθηκε σε μια λυρική περιπλάνηση σε μνήμες, ήχους, εικόνες. Την εκδήλωση παρακολούθησαν 150-200 επισκέπτες. Η εκδήλωση αυτή τη χρονιά έγινε στα πλαίσια του σεμιναρίου του ανοιχτού πανεπιστημίου που διοργανώθηκε από τον Φιλοπρόοδο Όμιλο αυτή τη χρονιά στο Γαύριο.

"Ουρανέ δεν θα πω το ναι..." τραγουδά ο ποιητής σε μια κοινωνία που γύρω μας λέει καθημερινά τόσα ναι που δεν έχει νόημα πια να τα μετράς... (βίντεο: Εν Άνδρω).

 

Άλλη μια σκηνή από την χτεσινή λυρική βραδιά στον Άγιο Κυπριανό... (φωτο: Εν Άνδρω).

"Το πέλαγος είναι βαθύ, χάδι μαζί και δάκρυ,,, το πέλαγο είναι παιδί τρέχει και δεν το φτάνω..." Ήμασταν ακόμα μια χρονιά εκεί... (βίντεο: Εν Άνδρω).

"Κάθε δειλινό κοιτώ τον ουρανό τον γαλανο..." Αλήθεια πόσα δειλινά κοιτάξαμε τον ουρανό τον γαλανό μπροστά στο πέλαγο κι αναμετρήσαμε το ψυχικό και πνευματικό "έχει μας"; Φωτο: Εν Άνδρω). 

Ο Βασίλης Λεκκας συνεχίζει την λυρική περιδιάβαση του καθώς το σκοτάδι απλώνει στον Άγια Κυπριανό (φωτο: Εν Άνδω).

"Η νύχτα έπεσε οι δρόμοι χαθήκαν..." - Άγιος Κυπριανός - Ιούλιος 2016 - Λυρικό απόβραδο... (φωτο: Εν Άνδρω).

«‘Εν Άνδρω» 

ΑΦΗΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

ΑΦΗΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

  1. Σχολιάζετε ως επισκέπτης.
Attachments (0 / 3)
Share Your Location
There are no comments posted here yet
This comment was minimized by the moderator on the site

Ειλικρινα θα ηθελα να ηξερα που ειδες το πιανο γιατι εγω εκει ημουν αλλα πιανο ουτε ειδα ουτε ακουσα