Η Άνδρος άνωθεν...

 

Πανοραμική άποψη. Η Χώρα της Άνδρου. Μια από τις πιο εντυπωσιακές πρωτεύουσες των Κυκλάδων. Βενετσιάνικη έμπνευση για μια πόλη μέσα στο πέλαγος. Σα να ταξιδεύει αιώνια. υπό την προστασία της η θάλασσα. Η θάλασσα την οποία ποτέ δεν φοβήθηκαν οι θαλασσοκράτες υπήκοοι της Γαληνοτάτης, αλλά και οι θαλασσοκράτες Ανδριώτες μερικούς αιώνες αργότερα...  . 

Έχετε πετάξει ποτέ με ελικόπτερο πάνω από την Άνδρο; Έχετε δει από ψηλά τις ομορφιές και τους «θησαυρούς» της φύσης του τόπου; Αυτή την εντυπωσιακή "πτήση" γύρω από το νησί, θα παρακολουθήσουμε σήμερα παρέα. 

 Μπορεί οι θαλασσοκράτες Βενετοι να έφτιαξαν την Χώρα της Άνδρου τον 13ο αιώνα μέσα στη θάλασσα, όπως η πατρίδα τους. Όμως οι θαλασσοκράτες Ανδριώτες έφτιαξαν τον Τουρλίτη στο τέλος του 19ου αιώναμέσα στη θάλασσα. Ο ξεχωριστός φάρος της Άνδρου - από τους ωραιότερους στην Ελλάδα και από τους πιο σπάνιους λόγω της θέσης του πάνω σε έναν θαλασσοδαρμένο βράχο - συμβολίζει  τα 200 χρόνια ναυτικης ιστορίας της νεώτερης Άνδρου,,,

Το πράσινο και το γαλάζιο αγκαλιάζουν μοναδικά τη Χώρα, το Γαυριο, το Μπατσι και το Κορθι,  ενώ μερικές από τις πιο γνωστές παραλίες, λάμπουν κάτω από τον καλοκαιρινό ήλιο. Το θέαμα αποτελεί την αποθέωση της Άνδρου μέσα στο δικό της μοναδικό κυκλαδίτικο τοπίο.

 Ήταν ο Μαρίνος Δάνδολος, επιφανής Βενετός, που ορίστηκε πρώτος διοικητής της Άνδρου το 1205 και διαμόρφωσε την Χώρα της Άνδρου Στην άκρη το Μέσα Κάστρο. Η οχυρωμένη κατοικία του. Και στη συνέχεια το Κάστρο με τις κατοικίες των ευγενών και των αξιωματουχων του. Όλα αυτά περιβαλλόμενα από το αέναο πέλαγος. Πολλούς αιώνες μετά ήταν οι θαλασσοκράτες Ανδριώτες καραβοκυραίοι που έστησαν σε έναν βράχο επάνω την ξεχωριστή πινελιά, την Αγία Θαλασσινή, προστάτιδα τους στα τεξίδια τους. Να τους ταξιδεύει μέχρι σήμερα.

Η ιδέα γι’ αυτή την αεροφωτογράφιση ανήκει στο «TripInView». Μια καινοτόμο πλατφόρμα που στόχο έχει να αλλάξει τον τρόπο με τον οποίο οι ταξιδιώτες από όλο τον κόσμο επιλέγουν τους προορισμούς τους για διακοπές. Η αεροφωτογράφηση έγινε με βάση τις εφαρμογές της Google! Μια άλλη Άνδρος μέσας από τις δυνατότητες που προσφέρει ο συνδυασμός ηλεκτρονικών προγραμμάτων και δορυφόρων...

Χώρα Άνδρου. Άποψη από τα ανοιχτά του Καβο-Σταρά ...

Η πρόταση του "Tripinview" είναι πρωτότυπη, καθώς για πρώτη φορά παγκοσμίως παρέχονται γεωδαιτημένα (geo-tagged) εναέρια videos και αεροφωτογραφίες για τους προτεινόμενους προορισμούς.

Πάμε τώρα μια διαδρομή και στην υπόλοιπη Άνδρο με βάση την εφαρμογή της Google και την πρόταση του "Tripinview"...

Μπατσί, ο γραφικός οικισμός με το λιμανάκι του...

Νειμποριός. Μια διαδρομή μέχρι τον Όμιλο...

Γαύριο. Λιμάνι της Άνδρου. Η γεωγραφία σύμμαχος του...

Αναιρούσα. Τι έφτιαξε ο άνθρωπος και τι έφτιαξε η πέτρα, πάνω από μια ξεχωριστή παραλία. Κάτι σαν καλλιτεχνική μινιατούρα....

Το Λύδι...

 Πισωλιμιώνας...

Σημείωση: Όλες οι αεροφωτογραφίες της Google είναι επιλογή του "Trip in View"

"ΕΝ ΑΝΔΡΩ"

 

 

 

 

 

ΑΦΗΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

ΑΦΗΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

  1. Σχολιάζετε ως επισκέπτης.
Attachments (0 / 3)
Share Your Location
There are no comments posted here yet
This comment was minimized by the moderator on the site

Διόρθωση: Νιμποριό / ΝΟΑ αντί για Αγία Κατερίνα Κόρθι
ΑΠΑΝΤΗΣΗ
Πολύ σωστά ο συνεργάτης μπέρδεψε τις λεζάντες. Διορθώθηκε. Ευχαριστούμε....

Το σχόλιο επεξεργάστηκε περίπου 6 χρόνια πριν από το χρήστη enandro enandro
This comment was minimized by the moderator on the site

Γιατί κλέβετε άρθρα μου ;
Από τις 15 Απριλίου 2016 είναι δημοσιευμένο
http://www.androsportal.gr/episimi-parousiasi-tou-tripinview-com/
ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΕΝ ΑΝΔΡΩ
Κυρία μου μάλλον είστε εντελώς εκτός θέματος. Εσείς παρουσιάστε το ”Trip in View”. Εμείς παρουσιάσαμε την ΑΝΔΡΟ όπως την παρουσίασε το “Trip in View”! Είναι τόσο κραυγαλέα διαφορετικά θέματα που είναι απορίας άξιον πως δεν το καταλάβατε. Δέστε τους τίτλους και ίσως καταλάβετε την διαφορά. Εσείς γράφετε: «Επίσημη παρουσίαση του tripinview.com». Εμείς γράφουμε: «Η Άνδρος άνωθεν». Τόσο απλά και ιδίως τόσο πολύ διαφορετικά.
Ο συνεργάτης άντλησε στοιχεία από δημοσίευση στην ιστοσελίδα του Πρώτου Θέματος (συνεργαζόμαστε) πριν ΔΥΟ μέρες!!! Οι ιστορικές πληροφορίες στις λεζάντες – που είναι μια παράλληλη δημοσίευση - είναι από το βιβλίο μας: Η ΑΝΔΡΟΣ ΜΕΣΑ ΣΤΟΝ ΧΡΟΝΟ (εκδόσεις Gutenberg 2015, Β’ έκδοση).
Απορίας άξιον – ακόμα μια φορά - είναι που είδατε αυτά που γράφετε στο σημείωμα σας. Και κυρίως ΓΙΑΤΙ τα γράφετε. Αυτά και καλημέρα σας…
Ο διαχειριστής του Εν Άνδρω

Το σχόλιο επεξεργάστηκε περίπου 6 χρόνια πριν από το χρήστη enandro enandro