ΦΙΛΟΠΡΟΟΔΟΣ ΟΜΙΛΟΣ "το Γαύριο": ΓΑΥΡΙΩΤΙΚΑ 2017

Από προηγούμενη συναυλία του Φιλοπρόοδου Ομίλου στο Γαύριο

(Για μια ακόμα χρονιά ο Φιλοπρόοδος Όμιλος του Γαυρίου έχει ετιμάσει ολόκληρο προγραμμα εκδηλώσεων για το καλοκαίρι. Θεατρικές παραστάσεις, συναυλίες, χοροί. Όλα βρήκαν θέση στο φιλόδοξο πρόγραμμα ενός συλλόγου που καταφέρνει και ξεχωρίζει κάθε χρόνο. Το Εν Άνδρω που βρέθηκε κοντά σε πολλές από τις εκδηλώσεις του παρουσιάζει σήμερα το πρόγραμμα του 2017 που ξεκινά με τόλμη στις 16/7 (διευρύνοντας την χρονική περίοδο της τουριστικής σεζόν) και ολοκληρώνεται στις 22/8 (φτάνοντας σχεδόν μέχρι το τέλος του μικρού καλοκαιριού της Άνδρου) για μια ακόμα χρονιά θα είναι εκεί να "αφηγηθεί" και την εφετινή ιστορία τους...Εν Άνδρω).

 16/7   Κυριακή

Θεατρική παράσταση των μαθητών του Γυμνασίου Γαυρίου με τίτλο «Επείγοντα Περιστατικά» του Αρκά από την θεατρική διλογία του Αρκά «Εχθροί εξ αίματος» και «Βιολογικός μετανάστης». Επανάληψη της πολύ επιτυχημένης παράστασης της Θεατρικής Ομάδας του Γυμνασίου ΤΛ Γαυρίου Άνδρου που παρουσιάστηκε στις 15 και 16 Ιουνίου στην αίθουσα του νέου σχολείου, με την καθοδήγηση, την αγάπη και την εμψυχωτική διάθεση των δασκάλων τους κκ Κατερίνας Σιδηροπούλου και Άννας Χατζηαναστασίου, τα παιδιά ανακάλυψαν κρυμμένες πτυχές του εαυτού τους και ταλέντα που δε γνώριζαν ότι είχαν. 


Οι διασκεδαστικοί διάλογοι, το κέφι και ο ενθουσιασμός των παιδιών,  τα προσεγμένα σκηνικά, ο φωτισμός, η ηχητική πλαισίωση,  επιφυλάσσουν μια πολύ πετυχημένη παράσταση.

Θέατρο παλαιού Δημοτικού Σχολείου, ώρα 21.00

ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ
Σκηνοθεσία – Διασκευή σεναρίου
Σιδηροπούλου Κατερίνα

Χατζηαναστασίου Άννα
Βοηθός Σκηνοθέτη
Βλάμη Εύα
Σκηνικά

Σαμοΐλη Αγγελική
  
Θεοδωράκης Θοδωρής
Κοστούμια
Οι γκαρνταρόμπες μας και το γούστο μας
Φωτισμός
Ο πολύ καλός φίλος Δημήτρης
Ήχοι
Σιδηροπούλου Κατερίνα

Χατζηαναστασίου Άννα
Κανελλοπούλου Αγγελική
Δεληγιώργης Πάνος
και
ο DJ Μάκης
Ηλεκτρολογική υποστήριξη
Μαμάης
Δημήτρης  
Θεοδωράκης Θοδωρής
ΔΙΑΝΟΜΗ

ΕΧΘΡΟΙ ΕΞ’ ΑΙΜΑΤΟΣ
Λεπτό Έντερο
     Βάσω Λεμπέση
Αγγελική Παπαχρήστου
Ειρήνη Μαρίνη

Παχύ Έντερο
     Αγγελίνα Μαμάη
Ασημίνα Αντώνογλου

Δεξί Νεφρό
        Πολυξένη Τεντόμα
Στέλλα Πετράκη
Ουρανία Βούλγαρη

ΒΙΟΛΟΓΙΚΟΣ ΜΕΤΑΝΑΣΤΗΣ
Χολή
               Βασιλική Μιχαήλ

Συκώτι
            Μαρία Λούπεση

Σπλήνα
            Λουκία Δημητρίου

Μεταμοσχευμένο
Νεφρό
              Μελίνα Μπλάι

Λεμφοκύτταρα
   Βάσω Λεμπέση
Αγγελική Παπαχρήστου
Ειρήνη Μαρίνη
Αγγελίνα Μαμάη
Ασημίνα Αντώνογλου
Πολυξένη Τεντόμα
Στέλλα Πετράκη
Ουρανία Βούλγαρη

Μια ακόμα μεγάλη επιτυχία του Φιλοπρόοδου τα προηγούμενα χρόνια.

30/7 Κυριακή

«ΡΩΜΑΙΟΣ & ΙΟΥΛΙΕΤΑ για 2»

Διασκευή του ομώνυμου έργου του William Shakespeare

από την Ομάδα Θεάτρου ΑΛΦΑ «ΙΔΕΑ»

Μια θεατρική παράσταση με απίστευτο χιούμορ και κορυφαίες δραματικές στιγμές, σε ένα τρελό παιχνίδι παρενδυσίας και μεταμορφώσεων, σε μια θεατρική περιπέτεια που ισορροπεί ανάμεσα στον εμφύλιο σπαραγμό και το ξύπνημα του έρωτα.

Μια σπαζοκεφαλιά υποκριτικής, ένα θεατρικό πάζλ από ποικίλα θεατρικά είδη και ύφη, ένας αγώνας να δοθεί στο ακέραιο η ουσία του έργου του Σαίξπηρ.

Με όπλο την αθωότητα και την υψηλή σωματική τους ενέργεια οι δυο νεαροί performers, ο Κωνσταντίνος Μπιμπής (Βραβείο Χόρν 2017) και η Αθηνά Μουστάκα, ρίχνονται στην αρένα της σκηνής για να ανακαλύψουν από την αρχή τον πιο βαθύ, τον πιο παράλογο, τον πιο ακραίο, τον πιο θνησιγενή, τον πιο ποιητικά γελοίο έρωτα όλων των εποχών.

Στην παράσταση συμμετέχει και ο Κώστας Γάκης (Βραβείο Χόρν 2006), παίζοντας πιάνο, κιθάρα,κρουστά αλλά και & παρεμβαίνοντας σε κρίσιμες στιγμές του έργου.

Η παράσταση έχει τιμηθεί με 2 βραβεία από το Θεατρικό Οργανισμό Κύπρου (Θ.Ο.Κ) και κέρδισε το 1ο Βραβείο στο Διεθνές Festival de Teatro ClásicodeAlmagroτης Ισπανίας. Συμμετείχε επίσης στο 1ο Διεθνές Φεστιβάλ Σαίξπηρ στη Σερβία, στο Φεστιβάλ Folia  ‘16, στην Πορτογαλία,στο Festival de Teatro Clasico MX στο Μεξικό καθώς και στο Φεστιβάλ Ελληνικού Θεάτρου στη

Ζυρίχη της Ελβετίας και φέτος στο Teatro Circo στη Braga (Πορτογαλία).

Θέατρο παλαιού Δημοτικού Σχολείου, ώρα 21.00

ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ

ΜΕΤΑΦΡΑΣΗ Διονύσης Καψάλης

ΣΚΗΝΟΘΕΣΙΑ-ΔΙΑΣΚΕΥΗ Κώστας Γάκης, Αθηνά Μουστάκα, Κων/νος Μιμπής

ΜΟΥΣΙΚΗ ΣΥΝΘΕΣΗ Κώστας Γάκης

ΣΚΗΝΙΚΑ ΚΟΣΤΟΥΜΙΑ   Έλλη Λιδωρικιώτη                                                                                                                                                      

Σε συνεννόηση με τον εφημέριο του Ιερού Ναού Αγ.Νικολάου πατέρα Καλίνικο, όσοι από τους προσερχόμενους θέλουν, μπορούν να προσφέρουν για τους άπορους τρόφιμα μακράς διάρκειας και να τα παραδίδουν σε άτομο που θα έχει οριστεί από την εκκλησία.

Συνδιοργάνωση την περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου.

31/7 – 3/8

Τουρνουά  τάβλι, Ένα παραδοσιακό  παιχνίδι για την  Ελληνική πραγματικότητα , συνυφασμένο με τις καλοκαιρινές διακοπές, για στιγμές χαλάρωσης και ξενοιασιάς.        Δίνεται η ευκαιρία στους  συμμετέχοντες να δείξουν  πόσο έχουν εξασκήσει το ταλέντο τους τα καλοκαίρια.

Δηλώσεις συμμετοχής  και σύνθεση  ζευγαριών στην καφετέρια  έως 30/7

καφετέρια νέο Marlin  παραλία Γαυρίου

4/8  Παρασκευή

Θεατρική απόδοση του βραβευμένου βιβλίου της Μαρίνας Καραγάτση «Το ευχαριστημένο, οι δικοί μου άνθρωποι» .Μέσα από την ιστορία μιας οικογένειας ξεδιπλώνεται  η νεότερη ιστορία της Ανδρου, με προβολή φωτογραφιών. Σκηνοθετική επιμέλεια Δημήτρης Τάρλοου.

Ο καλλιτεχνικός διευθυντής του θεάτρου Πορεία και σκηνοθέτης Δημήτρης Τάρλοου, μαζί με την ηθοποιό Ειρήνη Δράκου, θα διαβάσουν αποσπάσματα από το μυθιστόρημα "Το Ευχαριστημένο", της Μαρίνας Καραγάτση, αλλά και σε πρώτη δημόσια ανάγνωση, αποσπάσματα από το θεατρικό έργο της Έρις Κύργια, βασισμένο στο βιβλίο. Η παράσταση είναι προγραμματισμένη να κάνει πρεμιέρα σε σκηνοθεσία Δ. Τάρλοου στο Πορεία στις 22 Φεβρουαρίου του 2018.


Η δημοσιογράφος Πέπη Ραγκούση θα μοιραστεί μαζί μας μερικές σκέψεις για το βιβλίο
.

Θέατρο παλαιού Δημοτικού Σχολείου, ώρα 21.00

8/8  Τρίτη

Ανδριώτικο παραδοσιακό  γλέντι με παραδοσιακά όργανα ,βιολί, λαούτο . Συμμετέχει το ο Χορευτικός Σύλλογος  Υδρούσας καθώς και το χορευτικό τμήμα του Συλλόγου Γυναικών Ανδρου ,θα χορέψουν παραδοσιακούς ανδριώτικους χορούς. Τη  χοροδιδασκαλία έχουν ο Στάθης Κωστόπουλος για το σύλλογο Υδρούσας και η Γεωργία Ξανθού για το Σύλλογο Γυναικών

Παίζουν οι οργανοπαίκτες συμπατριώτες μας Σταύρος Λαρίος στο βιολί, Γιώργος Ρέρρας στο λαούτο και Γιώργος Κατσίκης στην κιθάρα.

Λιμάνι Γαυρίου, ώρα 21.00

10/8  Πέμπτη

Λυρικό δειλινό στον Αγ. Κυπριανό.

Το ειδυλλιακό περιβάλλον του Αγ.Κυπριανού, που μας ενέπνευσε ως  ιδέα να παρουσιάσουμε πριν τρία χρόνια την πρώτη  πολύ επιτυχημένη παράσταση μας στο χώρο, επαναλαμβάνεται για τρίτη συνεχή χρονιά , με  κλασικά κομμάτια για βιολί και τσέλο. 

Συντελεστές  Daniel και Angelika Schmitt – Bohn.

Αγ. Κυπριανός, ώρα 19.30

12/8  Σάββατο

Μουσικοθεατρική παράσταση «Ας θυμηθούμε χωρίς νοσταλγία»

Η Μάνια Παπαδημητρίου & ο Άρης Γραικούσης, μας παίρνουν μαζί τους σ’ ένα μουσικό ταξίδι μνήμης που μέσα από μελωδίες και σχόλια ανακαλύπτουμε  πράγματα.                                             

«Ζούμε σε μια χώρα που η μνήμη και η νοσταλγία είναι κομμάτι της πιο ουσιαστικής κουλτούρας της ! Οδύσσεια , Ιθάκη , Νόστος !!!Είναι η μνήμη μόνο νοσταλγίακαιπόνος? Η ο μόνος δρόμος προς την αυτογνωσία και την ολοκλήρωση?»Μάνια Παπαδημητρίου.

Μάνια Παπαδημητρίου, κείμενα, σκηνοθεσία, τραγούδι                                                                  Αρης Γραικούσης, πιάνο, τραγούδι.

Θέατρο παλαιού Δημοτικού Σχολείου, ώρα 21.00

16/8  Τετάρτη 18.00

Τσουβαλοδρομίες – Αυγουλοδρομίες ,αναβίωση παλιών ομαδικών παιδικών παιχνιδιών που διασκεδάζουν παιδιά και γονείς. Χρειάζεστε μόνο μερικά μεγάλα  τσουβάλια, κουτάλια και αυγά. Χωρίς όριο ηλικίας!

Αγώνες και απονομές, προαύλιο παλαιού Δημοτικού Σχολείου, ώρα 18.00

Στην είσοδο του λιμανιού (πιάτσα των ταξί)

17/8 Πέμπτη 18.00

Κολυμβητικοί αγώνες για τα παιδιά, .Οι καθιερωμένοι αγώνες που διοργανώνει ο Ομιλος  μας κάθε χρόνο είναι η χαρά των παιδιών, καθώς συνεχώς ξεπηδούν και νέα ταλέντα.   

Αγώνες και απονομές παραλία Αγ.Πέτρου, ώρα 18.00

18 /8 Παρασκευή

Ο Αρχαίος Πύργος του Αγίου Πέτρου της Ανδρου. Επανάληψη της εκδήλωσης για  την  διάσωση του Πύργου που θα γίνει στην Αθήνα στις 29/7 από την Εταιρία Κυκλαδικών Μελετών και τον Φιλοπροοδο Ομιλο «Το Γαυριο»,  με ομιλητές Τάκη Μαστραντώνη, Γιώργο Δαρδανό .

Βιβλιοπωλείο «το Λογάρι», Γαύριο, ώρα 21.00

22/8   Τρίτη

Ναυμαχίες στα νερά της Ανδρου, Ομιλία του καθηγητή Γιάννη Πίππα για το θέμα, δημοσιευμένη  στο περιοδικό «Νήσος Ανδρος» που κυκλοφορεί,  με   συντονιστή τον δημοσιογράφο Δημήτρη Σταυρόπουλο. Η Άνδρος και ειδικότερα  η θαλάσσια περιοχή του Καβοντόρου, του  λιμανιού του Γαυρίου και η εκτεινομένη μετά το Γαύριο υπήνεμη ράδα από τον Άγιο Πέτρο έως το Μπατσί υπήρξε ανά τους αιώνες  χώρος ναυτικών συγκρούσεων. στο βιβλιοπωλείο «Λογάρι», ώρα 21.00.

ΑΦΗΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

ΑΦΗΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

  1. Σχολιάζετε ως επισκέπτης.
Attachments (0 / 3)
Share Your Location
There are no comments posted here yet
This comment was minimized by the moderator on the site

Αστο ηρθες δευτερος.
ΑΠΑΝΤΗΣΗ
Μπράβο ήρθες πρώτος! Αλλά που ακριβώς;;;;

Το σχόλιο επεξεργάστηκε περίπου 6 χρόνια πριν από το χρήστη enandro enandro