Η Αργυρώ Μπαρμπαρίγου μαγειρεύει με τις μαμάδες της Άνδρου. Guest Star o Ευδόκιμος!

 Το Εν Άνδρω σας είχε παρουσιάσει πέρσι το ημιτελές Πολιτιστικό Κέντρο Κορθίου. Εφέτος σας το παρουσιάζει σχεδόν τελειωμένο. Μια εστία πολιτιστικής πνοής για το Κόρθι και την Άνδρο και ένα όνειρο ζωής του πρώην δημάρχου Άνδρου Γιάννη Γλυνού ολοκληρώθηκε. Μένουν μόνο κάποιες λεπτομέρειες και η Άνδρος για πρώτη φορά θα διαθέτει ένα σύγχρονο συνεδριακό κέντρο, έναν πολυχώρο εκδηλώσεων, μια εστία πολιτισμού στο Κόρθι... (φωτ. Εν Άνδρω).

 Το έργο μέχρι να ολοκληρωθεί είχε πολλά πισωγυρίσματα. Σχεδιάστηκε και ξεκίνησε επί Γιάννη Γλυνού, δημάρχου Κορθίου. Σταμάτησε. Ξαναξεκίνησε όταν ο Γιάννης Γλυνός ήταν δήμαρχος Άνδρου. Ξανασταμάτησε στα τελειώματα. Και ολοκληρώθηκε από την σημερινή δημοτική αρχή. Σε αυτό το ξεχωριστό κτίριο για το Κόρθι και την Άνδρο επέλεξε το Επαρχείο Άνδρου να κάνει την μεγάλη εκδήλωση για την ανακήρυξη της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου σε γαστρονομική πρωτεύουσα της Ευρώπης το 2019 με την Αργυρώ Μπαρμπαρίγου και τους αρχιμαγείρους των νησιών μας. Ο Δήμος Άνδρου παραχώρησε το κτίριο για την πρώτη εκδήλωση του. Κάτι σαν άτυπα εγκαίνια του Πολιτιστικού Κέντρου Κορθίου... (Εν Άνδρω).

 Στην κατάμεστη κοντρική αίθουσα του κτιρίου με την παρουσία τοπικών παραγόντων, ιεραρχών, πλήθος Κορθιανών και πολλούς από την υπόλοιπη Άνδρο έγινε η εκδήλωση της Περιφέρειας με την Αργυρώ Μπαρμπαρίγου. Την εκδήλωση χαιρέτισε εκ μέρους της Περιφέρειας ο Έπαρχος Άνδρου - ως διοργανωτής. Χαιρετισμό απεύθυνε και ο Δήμαρχος Άνδρου.

Συντονίστρια της μαραθώνειας παρουσίασης εδεσμάτων της Άνδρου από συλλόγους, μαγείρισες και ζαχαροπλάστες του νησιού η Αργυρώ Μπαρμπαρίγου που ακούραστη με κέφι, μπρίο και χαμόγελο ανταποκρίθηκε σε όλους και σε όλα. Εδώ με αρχιμάγειρους και μάγειρους από νησιά των Κυκλάδων και της Δωδεκανήσου (φωτ. Εν Άνδρω).

"Το κάθε νησί έχει την μοναδικότητα του..." Αργυρώ Μπαρμπαρίγου - Νίκος Χριστοφόρου (βίντεο Εν Άνδρω).

 Μπροστά σε ένα ακροατήριο που μετά τον πρώτο επίσημο γύρο χαλάρωσε και συμμετείχε σχολιάζοντας, χειροκροτώντας και απολαμβάνοντας περιγραφές γνωστών φαγητών και γλυκών της Άνδρου που παρουσίαζαν οι σύλλογοι της Άνδρου και οι ζαχαροπλάστες του νησιού (φωτ. Εν Άνδρω).

 Σε διπλανή αίθουσα δεκάδες παιδάκια έπαιρναν τα πρώτα μαθήματα εξοικείωσης τους με την μαγειρική πλάθοντας ζυμάρι για διάφορες μαγειρικές κατασκευές (φωτ. Εν Άνδρω).

Σε πάγκους γύρω στην αίθουσα και σε διπλανή υπήρχαν παραγωγοί της Άνδρου με προϊόντα τους. Εδώ τα διάσημα πλέον τυριά Ασούτη. Μετά την απώλεια του πατέρα την επιχείρηση συνεχίζουν τα παιδιά του με εξαιρετικά αποτελέσματα. Δίπλα στο τυρί το ανερχόμενο τυποποιημένο μέλι 3Μ της Κατερίνας και του Λευτέρη από τον Πιτροφό. Σε μια άλλη άκρη της αίθουσας διακρίναμε επίσης τα ζαχαροπλαστεία Λάσκαρη, Ζαϊρη, Τζιώτη  (φωτ. Εν Άνδρω).

Ακόμα από ποτά είδαμε το κορθιανό κρασί "Εν Χώναις Θαύμα". Το τυποποιημένο κρασί της Άνδρου εδώ και δύο χρόνια με παραγωγή 2.000 μπουκάλια ετησίως. Και ακόμα είδαμε και συζητήσαμε με τον Δημοσθένη από τον Πιτροφό που παράγει το πρώτο τυποποιημένο τσίπουρο Άνδρου το "AnDrop" το οποίο θα παρουσιάσουμε προσεχώς... (φωτ. Εν Άνδρω).

 Αν και μίλησαν από το βήμα της εκδήλωσης αρκετοί ειδικοί όπως η Βιβή Παλαιοκρασσά και Κατερίνα Ρεμούνδου την παράσταση έκλεψε ακόμα μια φορά ο γέροντας Ευδόκιμος με την πηγαία ομιλία του και το χιούμορ του μιλώντας για την μαγειρική του. Στο σημείο αυτό η Αργυρώ Μπαρμπαρίγου από συντονίστρια και παρουσιάστρια της εκδήλωσης περιορίστηκε στην βιντεοσκόπηση!!! Ήταν τόσο απολαυστικός ο γέροντας Ευδόκιμος. Ιδίως όταν άρχισε διάλογο με τις μαμάδες της Άνδρου όπου έγινε ο χαμός... (φωτ. Εν Άνδρω).

ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Μαζί με την Αργυρώ Μπαρμπαρίγου στην εκδήλωση στο Κόρθι συμμετείχε η Λέσχη Αρχιμαγείρων Δωδεκανήσου και Κυκλάδων. Ιδρύθηκε το 2000 με έδρα την Ρόδο και έχει σαν σκοπό να προσφέρει θεσμικό ρόλο στην εκπαίδευση και εξέλιξη του επαγγελματία της γαστρονομίας. Σήμερα έχει περίπου 400 μέλη και έχει εξελιχθεί στον καλύτερο πρεσβευτή της τοπικής μας γαστρονομίας, προβάλλοντας παντού τα ντόπια προϊόντα και τις παραδοσιακές συνταγές των νησιών. Πρόεδρος της είναι ο Νίκος Χριστοφόρου.

"ΕΝ ΑΝΔΡΩ"

 

 

 

 

 

 

 

 

ΑΦΗΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

ΑΦΗΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

  1. Σχολιάζετε ως επισκέπτης.
Attachments (0 / 3)
Share Your Location
There are no comments posted here yet
This comment was minimized by the moderator on the site

Αγαπητέ μου δεν φτιάξαμε ένα site με πολύ δουλειά και παρουσία σε όλη την Άνδρο για να βρουν βήμα κάποιοι ανώνυμοι συκοφάντες κάτω από αναρτήσεις που διαβάζουν χιλιάδες αναγνώστες. Αν με κάτι διαφωνείτε μπορείτε να μην το διαβάσετε. Ή, ψάξτε να το διαβάσατε, αν υπάρχει, κάπου αλλού. Διαφορετικά με κόσμιο τρόπο οι αντιρρήσεις σας ή με το όνομα σας και το mail σας οι κακίες σας ώστε να υπάρξει διάλογος.
ΕΝ ΑΝΔΡΩ

Το σχόλιο επεξεργάστηκε περίπου 5 χρόνια πριν από το χρήστη enandro enandro