ΑΝΟΙΧΤΟ ΘΕΑΤΡΟ: Μια χορευτική διαδρομή στην παράδοση...

 Οι σύλλογοι, ο Σύλλογος Γυναικών Άνδρου και το χορευτικό του, η Χορευτική Ομάδα Νάξου, ο Πολιτιστικός Σύλλογος Αγριάς-Δράκειας και Εκπολιτιστικός Σύλλογος Ορμενίου Πορταριάς και η Χορευτική Ομάδα Κορθίου έδωσαν χτες βράδυ μια χορευτική παράσταση με παραδοσιακούς χορούς από την Άνδρο, το Πήλιο, την Λέρο, την Κρήτη, τη Θάσο, τη Λήμνο, την Μακεδονία, την Μικρά Ασία και την Πόλη. 

 Μπροστά σε ένα κοινό εκατοντάδων κατοίκων που παρακολούθησαν με ιδιαίτερο ενδιαφέρον τις χορευτικές ομάδες που εναλλάχτηκαν τόσες φορές στο κυκλικό προσκήνιο του ανοιχτού θεάτρου. 

 Χοροί από τις Κυκλάδες και την Μακεδονία. Από το Πήλιο και τα Δωδεκάνησα. Από τη Νάξο και τη Λήμνο.

 Και η έκπληξη: χοροί του χορευτικού της Άνδρου από την Κρήτη. Μια ευχάριστη νότα που δείχνει το άνοιγμα του νησιού και προς άλλα μέρη της Ελλάδος. Δεν ταξιδεύουν μόνο τα καράβια μας προς την Κρήτη. Ταξιδεύει και η παράδοση και δίνει εικόνες και παραστάσεις που έχει ανάγκη ο τόπος. Βοηθώντας την καλύτερη επικοινωνία όλων με όλους...

 Μια ποικιλία χορών από την μεγαλόνησο που χόρεψαν τα παιδιά του χορευτικού του Συλλόγου Γυναικών: Λαζώτης, Ζερβοδεξιός, Μαλεβιζιώτης, Χανιώτης...

 Και παιδιά από την χορευτική ομάδα Κορθίου. Που χόρεψαν και χορούς μικρασιάτικους που μόνο οι ήχοι και τα τραγούδια σε έκαναν να ταξιδεύεις σε τόπους "αλαργινούς" και σε εικόνες από τις χαμένες για πάντα πατρίδες. Λες και ο χρόνος και είχε ακινητοποιηθεί κάποιες στιγμές... 

"ΕΝ ΑΝΔΡΩ"

 

ΑΦΗΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

ΑΦΗΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

  1. Σχολιάζετε ως επισκέπτης.
Attachments (0 / 3)
Share Your Location
There are no comments posted here yet
This comment was minimized by the moderator on the site

Μπράβο στο σύλλογο μας. Μπράβο και στη δασκάλα μας που έστειλε μήνυμα στους αρβανίτες ποιο χορευτικό ειναι καλυτερο στο νησί.

This comment was minimized by the moderator on the site

Mπράβο για την εκδήλωση. Στους καιρούς της λήθης των παραδόσεών και των στοιχείων του πολιτισμού μας υπάρχουν κάποιοι και κάποιες που ξεχωρίζουν..... Είναι όσοι και όσες αντιτίθενται σε αυτή τη λήθη. Να το επισημαίνουμε!!!!.

This comment was minimized by the moderator on the site

Καμμιά έκπληξη..
21 χρόνια ο Σύλλογος Γυναικών εξελίσσεται εντυπωσιακά, ιδιαιτέρως δε την τελευταία 10ετία οι εμφανίσεις του προκαλούν θαυμασμό οπουδήποτε στην Ελλάδα κι αν εμφανιστούν οι χορευτές του,ενώ οι επιδόσεις τους στα Κρητικά είναι από τα δυνατότερα σημεία τους.
Το πλήθος πιτσιρικιών που έχει ήδη στις τάξεις του προοιωνίζει πολλά χρόνια δράσης, ακόμα.