Χρηματοδότηση της Περιφέρειας με 3.112.400 για το νέο δημοτικό σχολείο της Χώρας

 

(Το δεύτερο σημαντικό έργο της νέας δημοτικής αρχής - μετά την πλήρη επισκευή του παλιού Επισκοπείου/Επαρχείου στην Αγορά - ξεκινά. Είναι το νέο δημοτικό σχολείο της Χώρας Άνδρου. Πέρσι τέτοια εποχή κατέρρεαν τα ταβάνια στις αίθουσες και σήμερα ξεκινά η ανέγερση ενός νέου σύγχρονου σχολείου. Θυμίζουμε πως μετά από γρήγορες και αποφασιστικές κινήσεις της νέας δημοτικής αρχής βρέθηκε γενναιόδωρος χορηγός, ο καπετάν Γιαννούλης Καμπάνης, ο οποίος πείσθηκε από τον δήμαρχο και χρηματοδότησε εξ ολοκλήρου μια άρτια και πλήρη μελέτη αξίας 85.000 ευρώ. Στη συνέχεια ο Περιφερειάρχης Γ. Χατζημάρκος στήριξε το αίτημα του Δήμου Άνδρου και από ευρωπαϊκούς πόρους του Ν. Αιγαίου εγκρίθηκε ποσό 3.112.400 ευρώ. Ο Δήμος θα ξεκινήσει άμεσα τις διαδικασίες δημοπράτησης. Και στα αμέσως επόμενα χρόνια η Χώρα θα έχει ένα νέο σύγχρονο σχολείο εκεί που είχε ένα σχολείο που μέχρι πέρσι έπεφταν τα ταβάνια - Εν Άνδρω)

Δήμος Άνδρου - Δελτίο Τύπου

Γραφείο Δημάρχου Άνδρος 28/5/2020

Εγκρίθηκε σήμερα 28/5/2020 η χρηματοδότηση του έργου "Επέκταση και Εκσυγχρονισμός Δημοτικού Σχολείου Χώρας Άνδρου", μέσω των Ευρωπαϊκών πόρων της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου, από το ΕΣΠΑ 2014-2020. Το έργο είναι προϋπολογισμού 3.112.400,οο €. Η μελέτη και ωρίμανση του έργου έγινε από τον Δήμο μας, ενώ άμεσα θα ξεκινήσουν οι διαδικασίες δημοπράτησης του. Ένα έργο που αφορά την παιδεία, τον βασικό πυλώνα για το μέλλον της Άνδρου έχει πάρει πλέον τον δρόμο της υλοποίησης. Ένα έργο που το περιμένει για πάνω από μια δεκαετία η Χώρα του Νησιού μας.


Θέλω να ευχαριστήσω:
-Τον κ. Γιαννούλη Καμπάνη ο οποίος χρηματοδότησε εξ ολοκλήρου από προσωπικούς του πόρους την μελέτη του έργου.
-Την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου και προσωπικά τον κ. Γιώργο Χατζημάρκο για την στήριξη του στο αίτημα του Δήμου και εν τέλει για την απόφαση χρηματοδότησής του.

-Την διαχειριστική αρχή της Π.Ν.Α. για την άριστη συνεργασία με τον Δήμο μας.
-Και τέλος, τους εργαζόμενους του Δήμου μας που συχνά κάτω από αντίξοες συνθήκες δίνουν τον καλύτερο εαυτό τους για το Νησί μας.
Με το βλέμμα στο μέλλον θα συνεχίσουμε να δουλεύουμε εξασφαλίζοντας το καλύτερο δυνατό για όλους τους Ανδριώτες και κυρίως για την νεολαία της Άνδρου. Μέσα σε συνθήκες υγειονομικής και οικονομικής κρίσης συνεχίσαμε και θα συνεχίζουμε να δουλεύουμε δρομολογώντας έργα και δράσεις που θα δώσουν θέσεις εργασίας και μαζί διέξοδο σε χρόνια προβλήματα.

Ο Δήμαρχος Άνδρου

Δημήτρης Λοτσάρης

ΑΦΗΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

ΑΦΗΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

  1. Σχολιάζετε ως επισκέπτης.
Attachments (0 / 3)
Share Your Location
There are no comments posted here yet
This comment was minimized by the moderator on the site

Με τόσα χρήματα μόνο μια επέκταση ενός δημοτικού σχολείου θα φτιαχτεί; Ούτε καν καινούριο σχολείο απ'την αρχή και μάλιστα η μελέτη δωρεάν! Αλλά και καινούριο να γίνει, είναι πάρα πολλά τα χρήματα!
(Διαγραφεται η παρακάτω εμπάθεια κατά προσώπων - ΕΝ ΑΝΔΡΩ)
ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΕΝ ΑΝΔΡΩ
Κάντε τον κόπο να δείτε πως στη μελέτη περιλαμβάνεται ολόκληρο κτιριακό συγκρότημα με αμφιθεατρα, κλειστό γυμναστήριο, ορόφους κλπ. Προφανώς η άγνοια σκοτωνει, αλλά εσείς κοντέψατε να σκοτώσετε ολόκληρο κτιριακό συγκρότημα.

Το σχόλιο επεξεργάστηκε περίπου 3 χρόνια πριν από το χρήστη enandro enandro
This comment was minimized by the moderator on the site

Συμφωνώ με την απάντηση σου
Θα δούμε τις εξελίξεις και θα σχολιάσουμε
Καλή συνέχεια

This comment was minimized by the moderator on the site

Π.χ: οταν ο σουσουδης βρηκε τα χρήματα μεσω προγράμματος για να φερει τα μηχανήματα ( τσάπες) εσύ δεν εγραψες τίποτα. Και εκραζες μόνο τα ασχημα που εκανε ( πολυ σωστά τον εκραζες για τα ασχημα). Θα περιμενα να αναφερεις και τα σωστά που εκανε, εκτός απο το χυτυ που στήριξες.
Τώρα ο καπάκης κάνει στν λοτσάρη ότι εκανες εσύ στν σουσούδη, δηλαδή την μπάλα στην εξέδρα ωστε να μην φένετε ότι εργο γίνετε.
Επειδή εχεις κάνει ακριβός το ίδιο και εσύ, δεν χρειάζεται να τα χώνεις στον καπάκη
Εκτός και αν αρχίζεις να κάνεις αντικειμενική κριτική και στον λοτσάρη ( να κράζεις τα ασχημα), και να μην τα βλέπεις ολα τέλεια.

ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΕΝ ΑΝΔΡΩ και τέλος.
Η βρισιά κόπηκε. Το έχεις στο αίμα σου να βρίζεις.
Την τσάπα δεν την ανακοίνωσε ποτε ο Σουσούδης στο Εν Άνδρω. Τα τςελευταία 3-4 χρόνια δεν έστειλε ουτε ενα mail. Λυπαμαι που σε απογοητεύω. Για τον Λοτσάρη για περίμενε και θα δούμε τι θα κάνει κι αυτός. Μέχρι στιγμής έχει κάνει αρκετά. Όμως τώρα ήρθαν οι ανεμογεννήτριες και τον βλέπω να μετρά το πολιτικό κόστος και να μην έχει κουραγιο να κάνει μια πρόταση. Δήμος χωρίς πρόταση μόνο για διαμαρυρίες είναι Δήμος χωρίς άποψη και μπούσουλα. Τα είδαμε στον προηγούμερνο. Να δουμε τι θα κάνει αυτός.
Αυτά τα λίγα και τέρμα...

Το σχόλιο επεξεργάστηκε περίπου 3 χρόνια πριν από το χρήστη enandro enandro
This comment was minimized by the moderator on the site

Δεν εγραψα υβριστικό σχόλιο
Ούτε ψέμματα. Οποιο εργο εκανε ο σουσούδης το εθαβες. Και τώρα σε πειράζει ο καπάκης
Παραδειγμα: όταν είχε φωτιά στα σκουπίδια πολύ σωστά ανέβαζες φώτο. Τώρα που δεν λειτουργεί ο δεματοποιητής και τα σκουπίδια πάνε στο νταμάρι του πέτσα δεν λές κουβέντα. Απλό είναι
ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΕΝ ΑΝΔΡΩ
Χαίρομαι που καταλάβατε και γράφετε επιχειρήματα. Μπορείτε να μας πείτε πείτε ποιο ακριβώς έργο του κ. Σουσούδη "θάψαμε" όπως λέτε; Εμείς μπορούμε όμως να σας πούμε ποιο έργο του συμβάλαμε με κάθε τρόπο να προχωρήσει: την χωροθετηση ΧΥΤΥ στην Πλούσκα. Για την οποία τον "έθαβε" ο κ. Καπάκης επι 4 χρόνια. Πως και το έχετε ξεχάσει; Και πως ξεχάσατε πως από εκεί ξεκίνησαν και οι ύβρεις του κ. Καπάκη εναντίον μας (κιτρινος τύπος κλπ) και συνεχίθστηκαν μέχρι σήμερα. Επίσης είμαστε οι μόνοι που δεν γράψαμε εναντίον του δημάρχου Σουσούδη στον ο σημερινός σύμμαχος του κ. Καπάκης τον έλουζε για ατασθαλίες που δεν είχαν ποτέ αποδειχθεί. Τέλος είμαστε οι μόνοι που δεν επιτεθηκαμε στον κ. Σουσουδη για το σιλό του Γαυρίου για το οποίο ο κ. Καπάκης του χρέωνε (μαζί με τον Λοτσάρη) τα μμρια όσα. Εμαις απλώς γράψαμε την πληροφορία πως η Άνδρος με ευθύνη όλων δεν είχε χωροταξικό σχέδιο για βιομηχανίες. Άρα φτάσαμε στην χωροθέτηση κατ' επιλογή. Γι' αυτή την ανάρτηση ο κ. Καπάκης και οι φίλοι του "προοδευτικάριοι" προσπάθησαν να μας χρεώσουν και το προπατορικό αμάρτημα. Πως και δεν διαβάσατε τίποτα όλα αυτά τα χρόνια.
Τέλος δεν χρεώνουμε στον κ. Καπάκη τίποτα περισσότερο από αυτά που κάνει. ¨οπως επί 4ετία εμπόδιζε τον κ. Σουσουδη σχεδόν σε όλα έτσι και σήμερα εμποδίζει τον κ. Λοτσάρη σχεδόν σε όλα. Το ατύτχημα είναι πως λόγω απλής αναλογικης και λόγω του ότι τον ακολουθεί κατα πόδας ο κ. Σουσούδης προσπαθούν να μπλοκάρουν κάθε τι στον Δήμο. Όμως δεν τα έχουν καταφέρει και έτσι ήδη η νέα διοίκηση ξεκίνησε το νέο σχολείο στην Χώρα, ανακατασκεύασε το ερειπωμέμνο Επισκοπείο στην Χώρα και ήδη προχωρά σε μια σειρά έργα τα οπόια τους έχουν φέρει σε δύσκολη θέση. Οι ανεμογεννήτριες "εφευρέθηκαν" μπας και φρενάρουν τα έργα. Γιατί επί 5ετία ο κ΄Σουσούδης δεν ΄πεκανε τίποτα και ο κ. Καπάκης δεν εκανε κάτι. Κι όμως διοικούσαν και οι δύο.
Πως και δεν το καταλάβαίνετε;
Την καλησπέρα μας.

Το σχόλιο επεξεργάστηκε περίπου 3 χρόνια πριν από το χρήστη enandro enandro
This comment was minimized by the moderator on the site

ΣΧΟΛΙΟ ΕΝ ΑΝΔΡΩ
Άμα δεν καταλαβαίνεις γιατί γράφεις; Και μάλιστα γιατί γράφεις ψέματα; Πως το βλέπεις; Είμαστε υποχρεωμένοι να ανεβάζουμε ανώνυμα ψέματα;
ΥΓ Έχουμε μέχρι στιγμής 63.789 σχόλια σε 5 χρόνια. Κάπου 16.000 τον χρόνο. Ήτοι, 1,230 τον μάνα! Αν ξέρεις κάποιον άλλο με τόση αλληλογραφία πάρε μας τηλέφωνο.
Κομμένα είναι περίπου 1.000. Δεν ανεβάζουμε ψέματα και βρισιές. Απλά πράγματα. Αν δεν καταλαβαίνεις μην γράφεις...

Το σχόλιο επεξεργάστηκε περίπου 3 χρόνια πριν από το χρήστη enandro enandro
This comment was minimized by the moderator on the site

Το έχει το όνομα τελικά; μετά τον Δήμαρχο Δημήτρη Γιαννίση ο Δήμαρχος Δημήτρης Λοτσάρης κάνει επίσης έργο χωρίς φανφάρες,δεν τυχαίο ότι συνεργάζονται οι δυό τους,ήδη κάνουν την διαφορά και αυτό είναι πολύ θετικό για την Άνδρο
Συγχαρητήρια σε όλους
Συνεχίστε

This comment was minimized by the moderator on the site

Επιτέλους έργα μικρά καθημερινά και μεγάλα και όχι φανφάρες

This comment was minimized by the moderator on the site

Θυμάμαι επι Δημαρχίας Σουσούδη όσα και αν έκανε, ότι και αν έκανε θετικό για τον τόπο πάντοτε έβρισκες κάτι να αποπροσανατολήσεις την κοινή γνώμη. Τα δημοσιεύματα σου μπορούν να αναζητηθούν εύκολα.

ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΕΝ ΑΝΔΡΩ
Έκανε κανένα σχολείο ο Σουσούδης και δεν το είδε κανείς μας; Ποια έργα έκανε; Για βρείτε τα δημοσιεύματα αφού είναι εύκολο. Μάλλον είστε αποπροσανατολισμένος αγαπητέ μου...
Ευτυχως που δεν καταλαβαίνεις κιόλας....

Το σχόλιο επεξεργάστηκε περίπου 3 χρόνια πριν από το χρήστη enandro enandro
This comment was minimized by the moderator on the site

Μπράβο και πάλι μπράβο!!!!! Συνεχίστε είμαστε μαζί σας!!!!!

This comment was minimized by the moderator on the site

Μπραβο!!!