ΑΦΙΕΡΩΜΑ: Η ΑΝΔΡΟΣ και το ΚΟΡΘΙ στο "ΒΗΜΑ της ΚΥΡΙΑΚΗΣ"!

Η Άνδρος και το Κόρθι θα παρουσιαστούν στο ΒΗΜΑ ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΚΗΣ" 24 Οκτωβρίου 2021. Η εξαιρετική συνάδελφος από τα χρόνια της νεότητας μας Μάρνη Παπαματθαίου ήρθε στην Άνδρο, περιόδευσε στο Κόρθι και στη Χώρα και σε ένα εντυπωσιακό αφιέρωμα με τίτλο "Το ΒΗΜΑ της Άνδρου" κατέγραψε στοιχεία της Ιστορίας, του Πολιτισμού και του σήμερα του νησιού.

Ξεκίνησε από τον σπουδαίο Στρόφιλα και τον δάσκαλο του Γένους Θεόφιλο Καΐρη μέχρι την ξεχωριστή ναυτική παράδοση μας, που ξεκινά τον 18ο αιώνα και φτάνει μέχρι σήμερα. Και από την μοναδική φύση του νησιού μας με τα μονοπάτια μέχρι τον πολιτισμό, τους ζωγράφους και το Μουσείο Γουλανδρη που είναι στην καλλιτεχνική πρωτοπορία με τις εξαιρετικές εκθέσεις του κάθε χρόνο!...

Και τέλος η Μάρνη - πάντα κοντά στους νέους από τα χρόνια τα παλιά μέχρι σήμερα - αποτύπωσε τα επιτεύγματα των σημερινών μαθητών του Κορθίου με ένα εμπνευσμένο ρεπορτάζ που παρουσιάζει την δουλειά τους - μέσω του "ΒΗΜΑΤΟΣ της ΚΥΡΙΑΚΗΣ" σε όλη την Ελλάδα. Στο πραγματικά εξαιρετικό αφιέρωμα της Μάρνης στην Άνδρο συνέβαλε με τις συστάσεις του ο φίλος υφυπουργός Παιδείας Άγγελου Συρίγου, που πάντα είναι παρών και δίπλα στο νησί μας.

Να θυμίσουμε πως εφέτος ήταν παρών στους εορτασμούς των 200 ετών στην Άνδρο τόσο με την παρουσίαση του βιβλίου ΑΝΔΡΟΣ 200 ΧΡΟΝΙΑ (του Εν Άνδρω) και την εκπροσώπηση της κυβέρνησης στην ΚΑΝΑΡΕΙΑ τον Αύγουστο. Αν και Πελοποννήσιος έχει καταγραφεί πλέον εδώ και χρόνια σαν Ανδριώτης έχοντας εγγράψει την Άνδρο στην καρδιά του λόγω της κορθιανής γυναίκας και εξαίρετης νομικού του Ειρήνης Σταματούδη...

"ΕΝ ΑΝΔΡΩ"

ΑΦΗΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

ΑΦΗΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

  1. Σχολιάζετε ως επισκέπτης.
Attachments (0 / 3)
Share Your Location
There are no comments posted here yet
This comment was minimized by the moderator on the site

Ως εκπαιδευτικός του Γυμνασίου Κορθίου θα ήθελα να ευχαριστήσω την κ. Παπαματθαιου για την συνεργασία που είχαμε για την έκδοση αυτού του αφιερώματος που αναδεικνύει την αγάπη των παιδιών για τον τόπο τους αλλά και την προσπάθεια που κατέβαλαν για να την προβαλουν!!