Ξεκινούν οι ανεμογεννήτριες της ΔΕΗ στον Καμπανό

Χάρτης του Google-Earth πάνω στον οποίο σημειώνεται με πορτοκαλί χρώμα το σημείο με τις ανεμογεννήτριες της ΔΕΗ που ξεκινούν μέσα στο 2019 (επεξεργασία χάρτη Εν Άνδρω).

Ξεκινούν σειρά έργων της ΔΕΗ σε όλη την Ελλάδα σχετικά με τις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας. Ανάμεσα τους και έργο της ΔΕΗ στον Καμπανό της Άνδρου.  Το έργο του Καμπανού εντάσσεται σε πρόγραμμα που ξεκινά εντός του Μαρτίου και στόχο έχει να προχωρήσει στο αμέσως προσεχές διάστημα σύμφωνα με ανακοίνωση του διευθύνοντα συμβούλου της ΔΕΗ.

Το έργο ισχύος 11,5 ΜW θα κατασκευαστεί στη Βόρεια Άνδρο στην περιοχή Μακροτάνταλο-Καμπανός και θα αποτελείται από 5 ανεμογεννήτριες ισχύος 2,3 MW έκαστη. Η παραγόμενη ενέργεια θα μεταφέρεται μέσω του υφιστάμενου εναέριου δικτύου 20.000 V στον υποσταθμό 150/20 kV που βρίσκεται στον Πιτροφό.

Το έργο κατέβηκε στον μειοδοτικό διαγωνισμό της ΡΑΕ τον Ιούλιο του 2018 και κέρδισε εικοσαετή σύμβαση πώλησης ενέργειας στον ΛΑΓΗΕ με σταθερή τιμή. Τα οφέλη του Δήμου και της τοπικής κοινωνίας από την απόδοση του θεσμοθετημένου 3%  θα ανέρχεται σε 80.000€ περίπου ετησίως.
 

Χάρτης που απεικονίζεται το σύνολο των υπό έγκριση ανεμογεννητριών του Καμπανού. Με πορτοκαλί το έργο που ξεκινά προσεχώς. Με κόκκινο είναι πολύ μεγαλύτερο έργο που κι αυτό έχει εγκριθεί και αφορά μεγάλη συνεργασία της ΔΕΗ με ιδιώτη επένδυση. Το μπλε είναι τρίτο έργο που δεν έχει προχωρήσει (στοιχεία Εν Άνδρω).

Το έργο της ΔΕΗ που ξεκινά προσεχώς φέρει τα παραπάνω στοιχεία.

Είναι η πρώτη κίνηση  της "ΔΕΗ Ανανεώσιμες" στην Βόρεια Άνδρο, στα πλαίσια των επενδυτικών σχεδίων της Εταιρείας, που περιλαμβάνουν και άλλο μεγάλο έργο στον Καμπανό, σε συνεργασία εκεί με Γερμανό επενδυτή. Το μεγάλο έργο στον Καμπανό πρόκειται να συνδεθεί με υποθαλάσσιο καλώδιο 150kV που πρόκειται να ποντίσει η ΔΕΗ συνδέοντας το με το Λαύριο.

Για την Άνδρο το μικρό έργο στον Καμπανό θα προχωρήσει έως το τέλος του πρώτου τριμήνου του 2019 μέσω δημοπρασιών. Θα εντάσσεται στο πεδίο των projects που συνδέονται με τις νέες, ανταγωνιστικές διαδικασίες, τις δημοπρασίες που διενεργεί η ΡΑΕ για την υποβολή προσφορών για έργα ΑΠΕ (αιολικά/φωτοβολταϊκά).

Το σύνολο των έργων που ανακοίνωσε η ΔΕΗ σε όλη την Ελλάδα θα προχωρήσουν το αμέσως προσεχές διάστημα. Στόχος να έχουν ολοκληρωθεί όλα μέχρι το 2022 (σχεδιάγραμμα εφημ. ΑΥΓΗ).

Σε πανελλήνιο επίπεδο αρχικά - σύμφωνα με το πρόγραμμα - θα τεθεί σε λειτουργία το υβριδικό έργο της Ικαρίας (συνδυασμός αιολικής και υδροηλεκτρικής ενέργειας) στην Ικαρία (6,85 MW). Οι εγκαταστάσεις του υβριδικού έργου στην Ικαρία περιλαμβάνουν ένα αιολικό πάρκο στη θέση Στραβοκουντούρα, δύο μικρούς υδροηλεκτρικούς σταθμούς στις θέσεις Προεσπέρα και Κάτω Προεσπέρα, δύο δεξαμενές νερού και ένα αντλιοστάσιο.

Η ΔΕΗ έχει προχωρήσει στην επανενεργοποίηση τεσσάρων έργων, συνολικής εγκατεστημένης ισχύος 12,25 MW, για τα οποία υπάρχουν “παλιές” συμβάσεις, αλλά είχαν για διάφορους λόγους “παγώσει” και πλέον ολοκληρώνεται η κατασκευή τους. Πρόκειται για τρία αιολικά πάρκα, στη Σίφνο (θέση “Τραγουδιστής”, 1,80 MW), στη Σάμο (“Πυθαγόρειο ΙΙ”, 0,90 MW) και στην Κρήτη (“Κοπρινό”, 2,70 MW). Τα έργα αυτά είναι ενταγμένα σε πρόγραμμα 7 νέων έργων ΑΠΕ που περιλαμβάνουν 4 φωτοβολταϊκά (σε Κοζάνη, δυτική Μακεδονία, Αγρίνιο) και 3 αιολικά (Ροδόπη, Άνδρος, Πέλλα), συνολικής εγκατεστημένης ισχύος 380,98 MW.

Με συνολικά 31 έργα Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας σε εξέλιξη το αμέσως επόμενο διάστημα, που θα βρίσκονται έως το 2022 σε πλήρη λειτουργία, η ΔΕΗ δημιουργεί το δικό της σημαντικό χαρτοφυλάκιο στις ΑΠΕ, αλλάζοντας σελίδα στην ιστορία της και θέτοντας τις βάσεις για τη μετεξέλιξή της σε έναν ισχυρό “παίκτη” και σε αυτό το δυναμικό πεδίο παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας.

"ΕΝ ΑΝΔΡΩ"

 

ΑΦΗΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

ΑΦΗΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

  1. Σχολιάζετε ως επισκέπτης.
Attachments (0 / 3)
Share Your Location
There are no comments posted here yet
This comment was minimized by the moderator on the site

Να μη γίνει εγκατάσταση ανεμογεννητριών, εφόσον υποβληθούν άμεσα αιτήσεις για τουριστική και κτηνοτροφική εκμετάλλευση των περιοχών από τους διαμαρτυρόμενους άμεσα ώστε να γίνει εκμεταλλεύσιμο το τοπίο:=!

This comment was minimized by the moderator on the site

Αμην και πότε

This comment was minimized by the moderator on the site

ΑΠΕ...τεώνες και στην Άνδρο!

This comment was minimized by the moderator on the site

Ευτυχώς που υπάρχουν οι μαλ... στην Κοζάνη, Πτολεμαίδα, Μεγαλόπολη κλπ για να μπορούμε εμείς οι υπόλοιποι, με όλες τις ανέσεις μας, να το παίζουμε οικολόγοι, ακτιβιστές και λοιπά πράσινα άλογα...
Όσο για την καταστροφή του περιβάλλοντος, φωνάζουν οι ίδιοι που φώναζαν και στην Μεσσηνία για την καταστροφή που θα έφερνε στην περιοχή η επένδυση του Costa Navarino από την οποία ζούμε κάποιες χιλιάδες κόσμος και αναβάθμισε τουριστικά όλη την Πελοπόννησο.

This comment was minimized by the moderator on the site

Ούτε τα κατσικια δεν πάνε εκεί αλλά οι οικολόγοι της πλακας τα ξέρουν όλα....

This comment was minimized by the moderator on the site

Τα ποσά είναι της πλάκας και η καταστροφή τεράστια. Αυτά που εσύ λες κατσαβραχα, η απαξίωση για τον τόπο και την επιβίωση του δείχνει και την άσχετοσυνη σου και τα κίνητρα σου.

This comment was minimized by the moderator on the site

ΤΟ ΑΝΤΙΤΙΜΟ ΤΗΣ ΠΛΑΚΑΣ ΑΓΑΠΗΤΕ ΠΙΟ ΚΑΤΩ ΣΧΟΛΙΑΣΤΗ.... ΝΑ ΤΟ ΠΕΙΣ ΣΤΟΥΣ ΙΔΙΟΚΤΗΤΕΣ, ΠΟΥ ΕΔΩΣΑΝ ΤΗΝ ΓΗ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΕΧΟΥΝ ΤΣΑΜΠΑ ΡΕΥΜΑ ΚΙ ΑΛΛΕΣ ΠΑΡΟΧΕΣ, ΣΤΑ ....ΚΑΤΣΑΒΑΡΑΧΑ ΤΟΥΣ...
ΣΤΑ ...ΚΑΤΣΑΒΡΑΧΑ, ΠΟΥ ΔΕΝ ΠΑΕΙ ΟΥΤΕ ΓΕΡΑΚΙ ΓΙΑ ΤΡΟΦΗ,ΟΥΤΕ ΤΙΠΟΤΑ ΚΑΙ ΗΡΘΕ Η ΔΕΗ, ΜΕ ΤΙΣ ΑΝΕΜΜΟΓΕΝΗΤΡΙΕΣ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΕΔΩΣΕ ΜΙΣΘΩΜΑ ΚΙ ΑΛΛΕΣ ΑΠΡΟΧΕΣ
ΑΦΗΣΤΕ ΑΥΤΑ ΤΑ ...ΛΟΓΙΑ ΤΟΥ ΑΕΡΑ.
ΤΟ ΝΗΣΙ ΜΑΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΣΥΝΕΙΣΦΕΡΕΙ ΣΤΗΝ ΠΡΑΣΙΝΗ ΕΝΕΡΓΕΙΑ ΜΕ ΑΥΤΕΣ ΤΙΣ ΑΝΕΜΟΓΓΕΝΗΤΡΙΕΣ ΤΗΣ ΔΕΗ, ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ ΑΥΤΗ ΚΑΙ ΤΕΛΟΣ..

This comment was minimized by the moderator on the site

ΑΡΧΙΖΕΙ Η ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ ΚΑΙ ΜΕ ΑΝΤΙΤΙΜΟ ΤΗΣ ΠΛΑΚΑΣ...................................................

This comment was minimized by the moderator on the site

ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΝΑ ΣΥΝΕΙΣΦΕΡΕΙ ΤΟ ΝΗΣΙ ΜΑΣ ΣΤΗΝ ΠΡΑΣΙΝΗ ΕΝΕΡΓΕΙΑ...ΜΠΡΑΒΟ ΚΙΑ ΠΑΛΙ ΜΠΡΑΒΟ....
ΚΑΛΟΦΑΓΩΤΑ ΤΑ ΛΕΦΤΑ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΝΤΟΠΙΟΥΣ ΚΑΤΟΙΚΟΥΣ...