Επανέρχεται ο έπαρχος για τον ΧΥΤΥ της Άνδρου

 

Η περιοχή της Πλούσκας που έχει προγραμματστεί για τον ΧΥΤΥ της Άνδρου.

Με νέα επιστολή του ο έπαρχος Άνδρου στις 11 Ιανουαρίου επανέρχεται και ρωτά τον πρόεδρο του ΠΕΣΠΑ και γραμματέα της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Αιγαίου κ. Θεοδωρίδη ρωτώντας τον λόγο που δεν έχει γίνει ΠΕΣΠΑ επί τρίμηνο - από 18/10/17 μέχρι σήμερα – και συνεχίζεται η εκκρεμότητα της τελικής έγκρισης του ΧΥΤΥ της Άνδρου.

Σύμφωνα με δηλώσεις του κ. Θεοδωρίδη στο πρώτο ΠΕΣΠΑ θα έμπαινε άμεσα προς ψήφιση το θέμα της Άνδρου. Όμως σχεδόν επί τρίμηνο δεν έγινε σύγκληση του συμβουλίου. Για τον λόγο αυτό επανέρχεται με επιστολή του ο έπαρχος Άνδρου επισημαίνοντας την ολιγωρία του προέδρου του οργάνου – Εν Άνδρω.

ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΕΠΑΡΧΟΥ ΑΝΔΡΟΥ

ΠΡΟΣ: Αποκεντρωμένη Διοίκηση Αιγαίου

           Πρόεδρο του ΠΕΣΠΑ Α.Δ. Αιγαίου

          κ. Θεοδωρίδη

Άνδρος,11.1.2018

Θέμα: Άμεση σύγκλιση του ΠΕΣΠΑ και εισαγωγή του θέματος «ΧΥΤΥ νήσου Άνδρου»

Σχετ: To Αριθ.Πρωτ. 4529/123105/18.10.2017 έγγραφό μας «ΧΥΤΥ νήσου Άνδρου»

κ. Πρόεδρε,

Το χρονικό διάστημα που έχει παρέλθει από τις 18 Οκτωβρίου 2017, όπου με το ανωτέρω σχετικό έγγραφο σας ζητήσαμε την εισαγωγή του θέματος «ΧΥΤΥ νήσου Άνδρου» στο ΠΕΣΠΑ για να διαπιστωθεί η κάλυψη του 100% των απαιτήσεων που είχε τεθεί στην προηγούμενη συνεδρίαση στις 14.1.2016,  ώστε να αποφανθεί για την ΑΕΠΟ και να ολοκληρωθεί η φάση των απαιτήσεων είναι μεγάλο.

Αναλογιζόμενοι ότι οι καθυστερήσεις στο συγκεκριμένο έργο ελλοχεύουν τεράστιες κινδύνους για την εξέλιξή του, εφόσον η έκδοση ΑΕΠΟ θεωρείται βασικό κριτήριο για την αξιολόγηση της ωριμότητας του έργου στο στάδιο της υπό έγκρισης χρηματοδότησής του από το ΕΣΠΑ 2014-2020 «ΧΥΤΥ ΚΑΙ ΜΟΝΑΔΑ ΕΠΕΞΕΡΓΑΣΙΑΣ ΑΠΟΒΛΗΤΩΝ ΔΗΜΟΥ ΑΝΔΡΟΥ  Π/Υ 7.128.991», ζητάμε εκ νέου την άμεση σύγκλιση του ΠΕΣΠΑ και την εισαγωγή του θέματος ΧΥΤΥ Άνδρου.

Αναμένουμε τις άμεσες ενέργειές σας.

Με εκτίμηση

Ο ΕΠΑΡΧΟΣ ΑΝΔΡΟΥ

                                                                                      

ΑΦΗΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

ΑΦΗΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

  1. Σχολιάζετε ως επισκέπτης.
Attachments (0 / 3)
Share Your Location
There are no comments posted here yet
This comment was minimized by the moderator on the site

Αγαπητέ Δημήτρη,

Με αφορμή την τελευταία επιστολή σου και μετά τις συνεχείς παρεμβάσεις σου στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση Ν. Αιγαίου, θεωρώ υποχρέωσή μου, ως απλή πολίτης αυτής της χώρας και δημότης Άνδρου να σου υπενθυμίσω δημόσια ορισμένα γεγονότα του παρελθόντος και να σου θέσω μερικά ερωτήματα στα οποία περιμένω συγκεκριμένες και όχι αόριστες απαντήσεις.

Πριν από τρία περίπου χρόνια και πριν την συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής της Περιφέρειας, σε συναντήσαμε, εμείς οι απλοί κάτοικοι, τρεις ή τέσσερεις φορές και πάντα δημόσια, προκειμένου να σου εκθέσουμε τις ανησυχίες μας σχετικά με την επικείμενη χωροθέτηση ΧΥΤΥ στη θέση Πλούσκα. Σε αυτές τις συζητήσεις μας έδειχνες πως μοιραζόσουν τις ανησυχίες μας και κατέληγες συνήθως στο θλιβερό συμπέρασμα πως είχαμε ευθύνη μόνο επειδή ψηφίσαμε και πιστέψαμε αυτούς που στη συνέχεια πρόδωσαν ξεδιάντροπα την περιοχή μας, διαπίστωση με την οποία συμφωνούσαμε και συμφωνούμε απόλυτα. Όταν πριν από δύο χρόνια επρόκειτο να συνεδριάσει το αρμόδιο όργανο της Περιφέρειας Ν. Αιγαίου επί του θέματος( 28/12/15 ), σου ζητήσαμε να ενημερώσεις τα μέλη και να πάρεις θέση ως Έπαρχος Άνδρου, δεδομένου ότι τα μέλη της συγκεκριμένης επιτροπής βρίσκονται στα Δωδεκάνησα, αγνοούν το θέμα και πιθανόν δεν έχουν καν επισκεφτεί το νησί μας. Τότε λοιπόν μας είπες πως η γνώμη σου, αν και Έπαρχος Άνδρου, δεν εισακούεται, θα είσαι όμως παρών απλά για να υποστηρίξεις το δίκαιο αγώνα μας και να υπογραμμίσεις την ανάγκη να γίνουν γεωτρήσεις στην περιοχή, προκειμένου να βεβαιωθούμε αν θα επηρεαστεί ή όχι ο υδροφόρος ορίζοντας του νησιού. Σε αυτήν τη συνεδρίαση της Περιφέρειας, την οποία για ευνόητους λόγους δεν θα σχολιάσω, REGIONAL COUNCIL-SYROS-XYTY ANDROS(υπάρχουν άλλωστε αναρτημένα video (Περιφερειακό Συμβούλιο -28-12-2015), από τα οποία μπορεί ο καθένας να βγάλει ελεύθερα τα συμπεράσματά του), επαληθεύθηκε πράγματι το γεγονός πως ο Έπαρχος του νησιού δεν εισακούεται ή πως δεν τολμά να εκφράσει δημόσια τη γνώμη του και πως η απόφαση ήταν ήδη ειλημμένη, αφού δεν υπήρχαν καν εντός του φακέλου, οι απαραίτητες γνωμοδοτήσεις που θα επέτρεπαν στο συγκεκριμένο όργανο να γνωμοδοτήσει θετικά ή αρνητικά. Κι όμως η απόφαση ήταν ομόφωνα θετική και γραμμή συγκεκριμένης παράταξης, η οποία δεν ασχολήθηκε ποτέ με την ουσία. Το γεγονός αυτό μας λύπησε όλους και πρόσβαλε αδιαμφισβήτητα εσένα, ως έπαρχο.

Το τελευταίο διάστημα όμως, παρατηρούμε έκπληκτοι μια τεράστια αλλαγή στη στάση σου απέναντι σε πρόσωπα και γεγονότα. Διαπιστώνουμε πως τη δειλία που χαρακτήριζε τη στάση σου απέναντι στην Περιφέρεια, μέλος της οποίας αποτελείς , την αντικατέστησε το απεριόριστο θράσος απέναντι σε μία δημόσια υπηρεσία και στους λειτουργούς της. Διερωτώμαι λοιπόν αγαπητέ Δημήτρη, εσύ που χαρακτήρισες δημόσια την επίσκεψη του του Γ.Γ του ΥΠΕΣ κ. Καπετάνιου εξωθεσμική, με ποιο θεσμικό ρόλο παρεμβαίνεις στη λειτουργία της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Ν. Αιγαίου;

Ενεργείς στη θέση του Δημάρχου Άνδρου κατόπιν δικής του σύμφωνης γνώμης και παρότρυνσης ή πρόκειται για πρωτοβουλία δική σου; Σε αυτό το σημείο σε παρακαλώ θερμά, ας μη μου απαντήσεις τα γνωστά « περί σκουπιδιών στο δρόμο»…Εσύ τουλάχιστον γνωρίζεις καλά πως η χωροθέτηση του ΧΥΤΥ δεν έχει καμία σχέση με τη διαχείριση των απορριμμάτων που παράγουμε σήμερα και θα παράγουμε μέχρι να λυθεί το πρόβλημα οριστικά. Τελικά ποια είναι η θέση σου σχετικά με την χωροθέτηση ΧΥΤΥ στη θέση Πλούσκα; Συμφωνείς ή διαφωνείς; Μη μου απαντήσεις το γνωστό «ας γίνουν γεωτρήσεις μετά την έκδοση της ΜΠΕ…», γιατί ξέρεις πως αυτό είναι αδύνατον!

Το Δεκέμβριο του 2016 ψηφίσατε στην Περιφέρεια «ομόφωνα» το Περιφερειακό Σχέδιο Διαχείρισης Απορριμμάτων (ΠΕΣΔΑ- ΑΔΑ:7ΖΡΛ7ΛΞ-ΛΤΜ) σχετικά με το οποίο θα ήθελα να γνωρίζω τα εξής:
•Ποιο Τοπικό Σχέδιο Διαχείρισης Απορριμμάτων της Άνδρου είχες στα χέρια σου όταν ψήφιζες;
•Απορίες δεν είχες για το Σχέδιο της Άνδρου;
•Ρώτησες τον κ. Δήμαρχο για αυτές; Πήρες απαντήσεις;
•Το γεγονός ότι το συγκεκριμένο σχέδιο δεν ήταν εγκεκριμένο, δεν σε προβλημάτισε;
•Έλαβες υπόψη ή δεν γνώριζες για τις απόψεις των Τοπικών Συμβουλίων Μπατσίου και Γαυρίου για το ΤΣΔΑ;
•Θα είχες την καλοσύνη Δημήτρη να με ενημερώσεις τι ψήφισες συγκεκριμένα για το νησί μας;
•Ποια είναι η θέση σου αγαπητέ Δημήτρη για τα θέματα της αρμοδιότητάς σου που μας απειλούν άμεσα, όπως τα αιολικά πάρκα που σχεδιάζεται να εγκατασταθούν άναρχα στο νησί μας;
•Ποια η θέση σου σχετικά με την σχεδιαζόμενη κάλυψη του ορεινού όγκου (102%) της Υδρούσας από ανεμογεννήτριες;
•Έχεις προβεί σε ανάλογες παρεμβάσεις;
•Πότε;
•Πως;

Γνωρίζω πως οι τρεις ανεξάρτητοι σύμβουλοι της Υδρούσας, κα Άννα Βολίκα, κ. Ανδρέας Βόσσος και κα Μαρία Μαμάη, σου έχουν αποστείλει επιστολή στην οποία θέτουν συγκεκριμένα ερωτήματα σχετικά με την « ανύπαρκτη» πρόσβαση προς το χώρο που κάποιοι σχεδιάζουν να χωροθετηθεί ο ΧΥΤΥ και ζητούν αυτοψία.

Γνωρίζω επίσης πως τους αγνοείς επιδεικτικά και δεν έχεις απαντήσει καν στα εύλογα ερωτήματά τους. Αναρωτιέμαι λοιπόν με ποιο δικαίωμα απαιτείς από μία δημόσια υπηρεσία επίσπευση διαδικασιών και κατά συνέπεια προχειρότητα στη λήψη μιας τόσο σοβαρής απόφασης για το σύνολο του νησιού μας; Εσύ τήρησες τις προβλεπόμενες προθεσμίες εντός των οποίων όφειλες να απαντήσεις στα ερωτήματα των δημοτικών συμβούλων;

Κλείνοντας, θα ήθελα να σου θυμίσω μια σοφή ρήση που λέει: « Μην φοβάσαι ποτέ τους δηλωμένους εχθρούς, τους ύπουλους φίλους να φοβάσαι.»

This comment was minimized by the moderator on the site

Για να...
ΣΧΟΛΙΟ ΕΝ ΑΝΔΡΩ
Τι άλλο να σάς πούμε άραγε για να καταλάβετε πως δεν ανεβάζουμε χυδαία και πρόστυχα σχόλια;

Το σχόλιο επεξεργάστηκε περίπου 6 χρόνια πριν από το χρήστη enandro enandro
This comment was minimized by the moderator on the site

η σωστή σκέψη του επάρχου.
μετράει τούς ψήφους και υπολογίζει εφόσον καταφέρει να πίεση με όπιον τρόπο μπορεί να κλήση το θέμα του ΧΥΤΥ ακόμα και να μην γίνει.
Υπολογίζει πως θα ψηφιστώ άπω τον τέως δήμο Ανδρου άπω τον τέως δήμο Κορθιου άπω τον μακροτανταλο άπω φελλό αμολοχο διλαδη αφινη εξω την Υδρουσα ( οπ νατος ο δήμαρχος έτσι δεν είναι κύριε έπαρχε η κάνω λάθος )

This comment was minimized by the moderator on the site

κύριε Λοτσάρη...
(διαγράφεται το υπόλοιπο σχόλιο ως πρόστυχο αν και 'ηταν ενδεικτικό του ήθους ορισμένων αντιδρώντων)

Το σχόλιο επεξεργάστηκε περίπου 6 χρόνια πριν από το χρήστη enandro enandro
This comment was minimized by the moderator on the site

νσαηχγασκκΧΑΣ

This comment was minimized by the moderator on the site

Μινουλα καλά την πάτησες γιατί είχες μάθει πάντα να περνάει το δικό σου.Κατεστρεψες το Μπατσί με τον πεζόδρομο γιατί έτσι σε βόλευε.Χαχαχα βοήθεια σου

This comment was minimized by the moderator on the site

Μου προκαλεί εντύπωση πως ένας αδιάφορος προκάλεσε τόσο ενδιαφέρον. Τόσα σχόλια ανωνύμων και επωνύμων. Μάλλον φαίνεται πως αυτά που έγραψα δεν ήταν τόσο αδιάφορα...

This comment was minimized by the moderator on the site

ΑΠΟ ΚΑΤΙ ΤΕΤΟΙΕΣ ΦΑΤΣΕΣ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΕΙΣ ΓΙΑΤΙ ΔΙΑΛΥΘΗΚΕ ΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ
ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ ΤΟΥΣ ΟΙ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΙ ΣΤΗΝ ΑΝΔΡΟ. ΑΦΗΣΤΕ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΣΤΟΥΣ ΝΕΟΥΣ
ΕΧΕΤΕ ΔΙΑΛΥΣΕΙ ΤΟ ΝΗΣΙ
ΠΑΡΑΙΤΗΘΗΤΕ ΑΠΟ ΤΟ ΑΞΙΩΜΑ ΣΑΣ ΟΙ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΙ (ΣΤΕΛΙΟΣ). ΓΕΡΑΣΕΣ ΠΙΑ

This comment was minimized by the moderator on the site

Να γίνει ΧΥΤΥ στην Πλούσκα να τελειώνουμε. Για όποιον διαμαρτύρεται να μαζέψουμε τα σκουπίδια και να τα πάμε στην πόρτα τους.
Άντε πια με την κάθε αξύριστη συνταξιούχα

This comment was minimized by the moderator on the site

Η στάση μου είναι πάντα υπέρ του έργου και υπάρχει απόλυτη συνέχεια. Αυτό που διεκδικούμε είναι επιτέλους μια απόφαση ώστε η να προχωρήσει το έργο .Δεν φοβάμαι την απόφαση γιατί δεν είμαι υπέρ ή κατά μιας θέσης αλλά υπέρ του έργου και της λύσης του προβλήματος Αυτή η στασιμότητα που επιδιώκεται μπορεί να βολεύει πολιτικές σκοπιμότητες η και προσωπικές κόντρες αλλά καταδικάζει ένα ολόκληρο νησί . Δεν θα συνεχίσω δημόσια. Όποτε θέλετε στην διάθεση σας. Καλημέρα.

Περισσότερα