Golden Princess: Ημερολόγιο Γέφυρας - Σουηδία, Γερμανία, Γαλλία, Πορτογαλία...

Απόπλους από Σουηδία

Σε ένα ηλιόλουστο ανοιξιάτικο βόρειο πρωινό, Κυριακή 30 Απριλίου, το Golden Princess των αδελφών Στεφάνου, με το νέο του όνομα και την ελληνική σημαία στην πρύμη, ξεκίνησε από το αρχιπέλαγος της Στοκχόλμης το μακρύ ταξίδι του για την Ελλάδα. Θα παρουσιάσουμε σε δύο αφιερώματα - με την βοήθεια συνεργάτη μας - την μακρά και ποικιλόμορφη πρώτη διαδρομή από την Βαλτική στη Βόρεια Θάλασσα, από το Στενό της Μάγχης (ή του Ντόβερ, ανάλογα με το ποια μεριά του καναλιού κοιτά κανείς) μέχρι τον Ατλαντικό και την Πορτογαλία. Θα ακολουθήσει η δεύτερη διαδρομή από το Γιβραλτάρ στη Μεσόγειο και στην Ελλάδα, όπου αναμένεται να φτάσει την Τρίτη 9 Μαΐου. Στην παραπάνω - πρώτη φωτογραφία της διαδρομής - το πλοίο πλέει στο αρχιπέλαγος της Στοκχόλμης, ενώ ένα ελικόπτερο κατεβάζει κάποιο εξάρτημα στο κατάστρωμα...

Το παραπάνω βίντεο αποτυπώνει τον χαιρετισμό του πλοίου κατά την αναχώρηση από το λιμάνι της νήσου Βίσμπυ. Το συγκινητικό είναι πως τον χαιρετισμό του πλοίου ανταποδίδουν όλα τα σουηδικά πλοία του λιμανιού. Το πρώην σουηδικό πλοίο Gotland II και τώρα το ελληνικό Golden Princess αποχαιρετά και δέχεται τον ομαδικό αποχαιρετισμό από την πρώην πατρίδα του την Σουηδία, καθώς ξεκινά το πολυήμερο ταξίδι του για τη νέα πατρίδα του, την Ελλάδα. 

 

Κίελο

Το Golden Princess φτάνει βράδυ στο ποταμολίμανο του Κιέλου της Γερμανίας για ανεφοδιασμό σε καύσιμα. Είναι η πρώτη στάση για καύσιμα που κάνει το πλοίο στην μακρά κι ενδιαφέρουσα διαδρομή του.  

Το πρωί ξεκινά πάλι από το Brunsbutell της Γερμανίας - όπου πήρε καύσιμα - ταξιδεύοντας στο κανάλι του Κιέλου προς την θάλασσα.

Το κανάλι του ποταμολίμανου είναι λίαν εντυπωσιακό στο ταξίδεμα του έτσι όπως το πλοίο περνά κάτω από μεγάλες γέφυρες. Η ελληνική σημαία στην πρύμη δίνει μια νότα από την αιώνια θαλασσινή Ελλάδα...

Το τελευταίο φράγμα του καναλιού του Κιέλου λίγο πριν το πλοίο βγει εκ νέου στη Βαλτική Θάλασσα.

Το πλοίο δοκιμάζει τις μηχανές του μετά την έξοδο από το Κίελο στην Βαλτική...

 

Στενό Μάγχης

 

Το πλοίο φτάνει μέσα σε μια εντυπωσιακή δύση του ήλιου στο στενό της Μάγχης (ή Ντόβερ). Αριστερά η Γαλλία, δεξιά η Αγγλία. Μια λεπτομέρεια: το πλήρωμα είναι 19μελές. Αποτελείται από 17 Έλληνες και δύο Σουηδούς μηχανικούς. Ακόμα να σημειώσουμε πως στο 17μελές ελληνικό πλήρωμα ένας ήταν ανδριώτης: ο υποπλοίαρχος καπετάν Νίκος Αποστόλης από το Μπατσί. 

Τα όργανα πλοήγησης του σκάφους. Το πλοίο διέσχιζε τη Μάγχη.

Το πλοίο στο Cherbourg της Γαλλίας ανεφοδιάστηκε πάλι καύσιμα στη διάρκεια της νύχτας και με ένα εντυπωσιακό φεγγάρι στον ουρανό εξέρχεται από το Άπτον με κατεύθυνση τον Ατλαντικό Ωκεανό. 

 

Πορτογαλία

Το πλοίο μπαίνει στο λιμάνι Leixoes - δίπλα στο Πόρτο - στην Πορτογαλία για εφοδιασμό σε καύσιμα.

Κι αυτό το λιμάνι είναι ποταμολίμανο και προχωρά βαθιά στη στεριά.

 Το πλοίο ανεφοδιάστηκε με καύσιμα την Παρασκευή 5 Μαΐου και ξεκίνησε από εκεί προς Γιβραλτάρ - μια απόσταση 200 μιλίων.

ΦΩΤΟΡΕΠΟΡΤΑΖ ΤΑΞΙΔΙΟΥ: Καπετάν Νίκος Αποστόλης

 

 

 

ΑΦΗΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

ΑΦΗΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

  1. Σχολιάζετε ως επισκέπτης.
Attachments (0 / 3)
Share Your Location
There are no comments posted here yet
This comment was minimized by the moderator on the site

Να αναφερθεί ότι στο πλοίο επιβαίνουν οι Πλοίαρχοι Νίκος Χάλαρης και Κωνσταντίνος Δρίβας.