Μίνι lockdown στη Μύκονο - Ανησυχητική έξαρση της πανδημίας

PROTOTHEMA.GR  & IEFIMERIDA.GR 

Σύμφωνα με πληροφορίες του protothema.gr η κατάσταση στην Μύκονο είχε φτάσει στο απροχώρητο αφού τα πάρτι ήταν όχι μόνο καθημερινά αλλά και εκατοντάδες. Η Αστυνομία από ένα σημείο και ύστερα αδυνατούσε να ανταποκριθεί και κατά συνέπεια αποφασίστηκαν δραστικότερα μέτρα. Όπως χαρακτηριστικά δήλωναν χθες αξιωματικοί: «Σηκώνουμε τα χέρια ψηλά με την κατάσταση που επικρατεί!».

Η Μύκονος χθες είχε 40 νέα κρούσματα. Σύμφωνα με πληροφορίες του protothema.gr, σήμερα στα 100 τεστ, τα 10 βγαίνουν θετικά. Μάλιστα το ξενοδοχείο καραντίνας στο νησί, το οποίο βρίσκεται στην Ανω Μερα, είναι γεμάτο εδώ και μέρες από ασθενείς. «Δεν υπάρχει δωμάτιο ούτε για δείγμα» αναφέρει γιατρός από το Κέντρο Υγείας Μυκόνου. Χαρακτηριστικό είναι ότι τουρίστες θετικοι στη νόσο Covid-19 που δεν βρίσκουν κατάλυμα να φιλοξενηθούν, αναγκάζονται να κοιμούνται στις παραλίες! 

Έτσι, νέα πρόσθετα μέτρα στη Μύκονο ανακοίνωσε ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας λόγω της έξαρσης της πανδημίας. Από σήμερα Σάββατο 17/7 και λόγω της ανησυχητικής τοπικής έξαρσης της επιδημίας κατά τα τελευταία 24ωρα, με πολλαπλές συρροές και clusters, η Κυβέρνηση προχωρά στην υιοθέτηση και εφαρμογή ειδικών μέτρων για το νησί της Μυκόνου.

 Πιο συγκεκριμένα:

    Απαγόρευση κυκλοφορίας από 01.00 το βράδυ έως 06.00 το πρωί, με εξαίρεση λόγους εργασίας και σοβαρούς λόγους υγείας.

    Απαγόρευση μουσικής καθ’ όλο το εικοσιτετράωρο, αρχής γενομένης από σήμερα ώρα 18:00.

Τα μέτρα ισχύουν μέχρι τη Δευτέρα 26/7 στις 06:00 το πρωί με ενδιάμεση επαναξιολόγηση της επιδημιολογικής κατάστασης.

Στην ανακοίνωσή του ο υφ. Πολιτικής Προστασίας, υπενθυμίζει επίσης, ότι «τόσο στη Μύκονο, όπως και σε όλη την επικράτεια, απαγορεύεται η διενέργεια οποιασδήποτε μορφής εκδηλώσεων που διενεργούνται έναντι οποιασδήποτε μορφής ανταλλάγματος, με φυσική παρουσία πλήθους άνω των είκοσι (20) ατόμων σε ιδιωτικό, μη επαγγελματικό χώρο. Το διοικητικό πρόστιμο σε περίπτωση παράβασης ανέρχεται από 50.000 έως 200.000 ευρώ για τον μισθωτή ή παραχωρησιούχο του ιδιωτικού, μη επαγγελματικού χώρου, στον οποίο έλαβε ή λαμβάνει χώρα η εν λόγω εκδήλωση.

«Καλούμε τους κατοίκους, επισκέπτες και επαγγελματίες του όμορφου νησιού μας σε πιστή τήρηση των μέτρων, καθώς και τις Αρχές του νησιού στην άμεση ενεργοποίηση των μηχανισμών ενημέρωσης και ελέγχου τήρησής τους, έτσι ώστε σύντομα να ελεγχθεί και να περιοριστεί η διασπορά του ιού και η Μύκονος να επιστρέψει στην κανονικότητα της» καταλήγει ο Νίκος Χαρδαλιάς.

Ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας είχε προαναγγείλει την εξέλιξη αυτή την Πέμπτη λέγοντας πως οι περιοχές Μυκόνου, Ηρακλείου, Ρεθύμνου και οι δήμοι Ιητών, Θήρας και Πάρου είναι σε πορτοκαλί επίπεδο αυξημένης επιτήρησης, με συγκεκριμένα μέτρα ενίσχυσης του τέστινγκ λόγω αυξημένου επιδημιολογικού φορτίου και ότι είναι ένα βήμα πριν τα τοπικά lockdown.

Είναι ενδεικτικό ότι μέσα σε μία εβδομάδα τετραπλασιάστηκαν τα ενεργά κρούσματα στη Μύκονο, υπερπενταπλασιάστηκαν στην Ιο, διπλασιάστηκαν στο Ρέθυμνο και σχεδόν τριπλασιάστηκαν στο Ηράκλειο. Συναγερμός έχει σημάνει και στην Πάρο, όπου επταπλασιάστηκαν τα κρούσματα κορωνοϊού την τελευταία εβδομάδα, αλλά και στη Σαντορίνη, όπου διπλασιάστηκαν.

ΑΦΗΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

ΑΦΗΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

  1. Σχολιάζετε ως επισκέπτης.
Attachments (0 / 3)
Share Your Location
There are no comments posted here yet
This comment was minimized by the moderator on the site

Πολύ ωραία έχουμε βγει όλοι και κενέ την άποψη τους. Όμως κύριοι και κύριες και απο τις δυο πλευρές, μην αυταπατάσθε! Έχει ο καιρός γυρίσματα! Ο κάθε ένας ξεχωριστά θα κριθεί για τις πράξεις του απο τις πράξεις του.
Θα ήθελα μια συμβουλή προς τα trollakia μαγαζάτορες του fb και των κατιδίαν συζητήσεων. Φερθείτε λίγο ποιο έξυπνα. Όλοι βλέπουμε ποιοι κάνουν αναρτήσεις, ποιοι κάνουν like και φυσικά πολλοί είμαστε και παρόντες στις συζητήσεις σας. Εγώ σαν εμβολιασμένος ( καλώς η κακώς δικό μου θέμα) θα ακολουθήσω την ίδια τακτική. Όπως και πολύ άλλοι. Όποτε αν δείτε να μην πλησιάζουν και πολλοί στο μαγαζί συνεχίστε να βρίζετε εμβόλια κορονοιους Μητσοτάκη Χαρδαλιά κλπ.
Τέλος θα ήθελα να αναφερθώ σε αυτή τη σιγή για την ενημέρωση των κρουσμάτων από το ενανδρω. Δε μας ενδιαφέρουν πλέον τα κρούσματα που εμφανίζονται κατά τριάδες; Η μήπως έπαψαν να είναι εισαγώμενα ( όπως αφελώς τα κατηγορούσατε) και τώρα δε μας ενδιαφέρει και τόσο πολύ;
Φιλάκια ρουφηχτά και να είμαστε όλοι καλά εύχομαι μέσα από την καρδιά μου.

ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΕΝ ΑΝΔΡΩ
Όπως σημειώνει αναγνώστης από το Κόρθι είχαμε 16 κρούσματα τον Ιούλιο. Στη συντριπτική πλειοψηφία νέων χωρίς συμπτώματα και πολλά επισκεπτών. Το νησί έχει φτάσει κοντά στο 65% εμβολιασμένους. Το Κέντρο Υγείας δηλώνει πως έχουμε σποραδικές περιπτώσεις χωρίς κύρια εστία. Την ίδια στιγμή η κατάσταση εδώ θεωρείται μάλλον ελεγχόμενη. Συνεπώς για την ώρα το θέμα (εκτός της μέρας με τα τρια κρούσματα) δεν έχουμε κάτι να πούμε. Περιμένουμε και βλέπουμε.

Το σχόλιο επεξεργάστηκε περίπου 2 χρόνια πριν από το χρήστη enandro enandro
This comment was minimized by the moderator on the site

Κύριε ''επισκέπτη'' προφανώς απρόσκλητος ήλθες στο νησί,που μέχρι πριν λίγο καιρό είχε μηδενικά κρούσματα.
Τέτοιες αμπελοφιλοσοφίες μας φέρνουν πάλι στην προτέρα άν όχι ακόμα χειρότερη κατάσταση και ''εξυπνοι τύποι" ανεμβολίαστοι.
Κράτησε λοιπόν τις απόψεις σου για την παρέα σου και σεβάσου τον τόπο και την κοινωνία που σε φιλοξενεί στην Ανδρο.
Αν φοβάσαι όμως για τα ψυχολογικά σου δες κανένα ειδικό (αν στο μεταξύ συνεχίζης να είσαι απρόσβλητος από τον coronovirus)

This comment was minimized by the moderator on the site

Εντάξει ρε παιδιά και τι να κάνουμε η ζωή συνεχίζεται και μας προσπερνάει δεν πατάμε παύση και αναμένουμε τα γεγονότα τρέχουν τι θα γίνει δηλ. Να παιθανει το μυαλό μας και να αρρωστησουμε ψυχολογικά για να μην τυχόν και παθαίνουμε? Άλλο θέμα την εμπαιδοσαμε την ίωση μας κάνατε την πλύση εγκεφάλου .οκ.