Εαρινό Ράλλυ ΦΙΛΠΑ - Άνδρος 6-7 Απριλίου 2019 - Για δεύτερη χρονιά τα ωραιότερα αυτοκίνητα στην Άνδρο

Η αφίσα του Εαρινού Ράλλυ 2019 

Το προσεχές Σαββατοκύριακο 6 και 7 Απριλίου 50 περίπου ιστορικά αυτοκίνητα (άνω των 50 χρόνων όλα) μερικά από τα οποία από τα ωραιότερα του κόσμου θα έρθουν στην Άνδρο μετά την περισινή επιτυχία του Εαρινού Ράλλυ 2018 για το Εαρινό Ράλλυ της ΦΙΛΠΑ 2019.

Την πρόσκληση απεύθυνε ο δήμαρχος Άνδρου, όπως γράφει το δελτίο τύπου η ΦΙΛΠΑ, και το Ράλλυ για δεύτερη φορά θα τιμήσει την μνήμη του φίλου και μέλους της λέσχης Αλέξανδρου Σταματιάδη.

Το Ράλλυ ξεκινάει το Σάββατο το πρωί στις 11.00 στο Μπατσί, Οι συμμετέχοντες στη διάρκεια των δυο ημερών θα απολαύσουν διαδρομές σε όλο το νησί που περνούν μέσα από πανέμορφα μέρη όπως το Γαύριο, το Μπατσί, την Παλαιόπολη, την Μεσαριά, το Κόρθι, τον Όρμο, την Χώρα κ.α.

Τα πληρώματα θα καταλύσουν στα ξενοδοχεία στην ευρύτερη περιοχή του Γαυρίου όπως το Aneroussa Beach Hotel, Paradise Design Hotel, BlueBay Hotel και Perrakis Hotel.

Εαρινό Ράλλυ ΦΙΛΠΑ 2018. Ειδική διαδρομή Παλαιόπολης (φωτ. αρχείου Εν Άνδρω).

Ο εμπορικός σύλλογος Άνδρου για μια ακόμη φορά θα προσφέρει την φιλοξενία του προσφέροντας ένα κέρασμα στην χώρα της Άνδρου, που θα συνοδευτεί από μουσική από την φιλαρμονική και επίδειξη τοπικών χορών.

Η εκδήλωση θα ολοκληρωθεί την Κυριακή το μεσημέρι και θα ακολουθήσει γεύμα και gala απονομής. Τα πληρώματα θα επιστρέψουν στην Ραφήνα με πλοίο που θα σαλπάρει από την Άνδρο την Κυριακή το απόγευμα στις 7.00.

Και κάτι από το παρασκήνιο

Από την ειδική διαδρομή Στενιών το 2018 (φωτ. αρχείου Εν Άνδρω).

Μιλώντας με τον υπεύθυνο Τύπου της ΦΙΛΠΑ μας επισήμανε πως δυστυχώς η Λέσχη με την νέα ΚΥΑ που υπέγραψε η κυβέρνηση το 2018 «δεν επιτρέπει την αυτοκίνητη μετακίνηση των αγωνιστικών αυτοκινήτων από και προς τον τόπο των αγώνων ή της επισκευής και συντήρησης αυτών. Για τις προαναφερόμενες μετακινήσεις θα χρησιμοποιούνται φορτηγά ή ρυμουλκούμενα.»

Μετά από αυτό αντί των 80 περίπου αυτοκινήτων που ήρθαν πέρυσι εφέτος αναμένονται μόνο 50. Δεν είναι εύκολο όλοι να έχουν φορτηγά ή ρυμουλκούμενα. Έτσι περιορίζεται ο αριθμός των συμμετοχών.

Πρόκειται για μια μάλλον εξωφρενική απόφαση, όπως μας εξήγησαν, γιατί σε πολλές μεγάλες πόλεις του εξωτερικού όπως το Παρίσι και το Λονδίνο τα αυτοκίνητα αυτά πριμοδοτούνται με διευκολύνσεις για να κυκλοφορούν στους δρόμους μιας και έχουν υπογραφεί συμβάσεις που τα θεωρούν προστατευόμενα ακόμα και από την ΟΥΝΕΣΚΟ. Μόνο στην Ελλάδα από το 2018 τέθηκαν σε αυστηρό περιορισμό. Μια ακόμα «σοφία» της ελληνικής κυβέρνησης που πρέπει να αναιρεθεί σε πρώτη ευκαιρία.

Απίστευτα και μοναδικά αυτοκίνητα στο Μπατσί το 2018 (φωτ. αρχείου Εν Άνδρω).

Τέλος να επισημάνουμε πως εκτός από τις «σοφίες» της ελληνικής κυβέρνησης που απαγόρευσε την κυκλοφορία των ιστορικών αυτοκινήτων έχουμε και την "σοφή" εσωστρέφεια του δημάρχου, που πολύ σωστά προσκάλεσε για δεύτερη φορά το Εαρινό Ράλλυ της ΦΙΛΠΑ στην Άνδρο, αλλά προσπάθησε κι εφέτος να περιορίσει την πληροφόρηση γι’ αυτό στο ελάχιστο ελεγχόμενο!

Επισημαίνουμε πως μόλις πέντε μόλις μέρες πριν το Εαρινό Ράλλυ Άνδρου της ΦΙΛΠΑ και δεν έχει καταφέρει να μάς στείλει ένα δελτίο τύπου! Και αν δεν υπήρχε απευθείας επικοινωνία με την ΦΙΛΠΑ δεν θα ξέραμε τίποτα. Κι όμως το Εν Άνδρω (εκτός της μεγάλης καμπάνιας που και πέρσι μόνο του έκανε και πέρα από τις αστειότητες που λέει ο δήμαρχος συνεχώς εναντίον μας), είναι το μόνο site του νησιού που ταξιδεύει εκτός Άνδρου και αποδεδειγμένα έβγαλε πολλές φορές (και μπορεί να «βγάλει» και σήμερα) μια είδηση εκτός των ορίων της Άνδρου. Αν βέβαια σκοπός του δημάρχου με το Εαρινό Ράλλυ των ιστορικών αυτοκινητων είναι να διαφημιστεί και να προσελκυστεί η προσοχή της ελληνικής κοινωνίας στην Άνδρο...

«ΕΝ ΑΝΔΡΩ»

ΥΓ. Ευχαριστούμε ιδιαίτερα τον υπεύθυνο Τύπου της ΦΙΛΠΑ τόσο για την εξαιρετικά κατατοπιστική συνομιλία μας και τα στοιχεία που μας παρέθεσε όσο και για την πρόσκληση του στο Ράλλυ και στο gala της απονομής το μεσημέρι της Κυριακής.

ΑΦΗΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

ΑΦΗΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

  1. Σχολιάζετε ως επισκέπτης.
Attachments (0 / 3)
Share Your Location
There are no comments posted here yet