ΚΟΡΘΙ: Πρωτεύουσα του μπάσκετ για ένα τριήμερο!!!

 Από την Παρασκευή 2/9 μέχρι την Κυριακή 4/9 η κοινότητα Κορθίου ήταν η πρωτεύουσα του μπάσκετ στην Άνδρο. Οι δύο νεανικές πρωταθλήτριες ομάδες Κυκλάδων της Άνδρου αντιμετώπισαν τις πρωταθλήτριες και δευτεραθλήτριες νεανικές ομάδες Ελλάδος του Παναθηναϊκού, του Άρη, του Προμηθέα Πατρών, καθώς και την ομάδα της γειτονικής Τήνου σε ένα τουρνουά που όλοι έπαιξαν με όλους και που κατέληξε σε μια μαζική αθλητική γιορτή το βράδυ του Σαββάτου στο γήπεδο μπάσκετ της Πίσω Μεριάς στο Μουστάκει Διδακτήριο. Αν η κληρονομιά του Πέτρου Μουστάκα ήταν να βοηθήσει τους νέους του χωριού του την περιοχή που γεννήθηκε με το σχολείο που έφτιαξε και με τις εγκαταστάσεις που έγιναν το πέτυχε. Και το νεανικό τουρνουά μπάσκετ έφερε το Κόρθι στο επίκεντρο της αθλητικής προσοχής όλης της Άνδρου. 

Ο αθλητισμός που ενώνει και διδάσκει την άμιλλα ένωσε για μια ακόμα φορά ομάδες, παράγοντες, αθλητές, προπονητές σε μια σχέση εξαιρετική. Η παραπάνω κοινή φωτογραφία μετά το τέλος του αγώνα Παναθηναϊκού (πρωταθλήτρια ομάδα Ελλάδος) με τον Άρη (δευτεραθλήτρια) δίνει τον τόνο της ευγενούς άμιλλάς. Για την ιστορία ο Άρης κέρδισε τον Παναθηναϊκό που έπαιζε όμως χωρίς 5 παίκτριες του που απουσίαζαν με την Εθνική Ελλάδος κορασίδων. Ο αγώνας έγινε Σάββατο πρωί το γήπεδο του Μουστακείου. 

Φάση από τον αγώνα Άρη - Παναθηναϊκού στο γήπεδο της Πίσω Μεριάς.

Φάση από τον αγώνα Α.Ο. Άνδρου - Προμηθέα Πατρών που ακολούθησε. Για την ιστορία κέρδισε ο Προμηθέας Πατρών.

Τα κορίτσια του Α.Ο. Άνδρου σε ένα διάλειμμα του αγώνα...

Κοντεύουν 100 χρόνια που το Μουστάκειον Διδακτήριο μαζί με το Μουστάκειο Κληροδότημα συνεχίζουν την παράδοση της προσφοράς στο Κόρθι... 

Με την ευκαιρία του τουρνουά να προσθέσουμε πως αυτό ήταν έμπνευση του προέδρου του Μουστακείου Κληροδοτήματος και προέδρου της κοινότητας Κορθίου Γιάννη Αντωνέλου και έγινε δυνατό χάρη στην αθλητική εταιρεία του παλαίμαχου μπασκετμπολίστα Καράγκουτη που δραστηριοποιείται στην Άνδρο τα δύο τελευταία χρόνια.

Ο Γιάννης Αντωνέλος και το Μουστάκειο Κληροδότημα έδωσαν τη δυνατότητα στις δύο νεανικές ομάδες ομάδες μπάσκετ του νησιού, που εφέτος βγήκαν πρωταθλήτριες Κυκλάδων και τις οποίες προπονεί ο Κυριάκος Μουστάκας να αποκτήσουν αθλητικές εμπειρίες πολύ πέρα από τα όρια των Κυκλάδων φτάνοντας σε πανελλήνιο επίπεδο. 

Η όλη διοργάνωση είχε αθλητική και οργανωτική επιτυχία προσφέροντας εμπειρίες όχι μόνο στα παιδιά της Άνδρου, αλλά και σε όλους όσους ασχολήθηκαν με τους αγώνες. 

 

 Τέλος, το Σάββατο το βράδυ, ήταν το εορταστικό μέρος των αγώνων, έγιναν απονομές και παραβρέθηκε πλήθος κόσμου (περίπου 200-300 άτομα), καθώς και οι αρχές του τόπου, ο έπαρχος, o επικεφαλής της αντιπολίτευσης και ο υφυπουργός Παιδείας Άγγελος Συρίγος.

"ΕΝ ΑΝΔΡΩ" 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

ΑΦΗΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

ΑΦΗΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

  1. Σχολιάζετε ως επισκέπτης.
Attachments (0 / 3)
Share Your Location
There are no comments posted here yet
This comment was minimized by the moderator on the site

Τρία σχόλια αρνητικά κυρίως. Τα δύο εντελώς. Το ένα για να επικρίνει μια αβλεψία και να κατακρίνει παρουσίες και απουσίες. Νομίζετε πως προσθέτετε χτυπώντας ότι γίνεται στο νησί και επιτιθέμενοι σχεδόν στους πάντες;

Το σχόλιο επεξεργάστηκε περίπου 1 χρόνο πριν από το χρήστη enandro enandro
This comment was minimized by the moderator on the site

Ποιος δήμαρχος ήταν εκεί??? !!!! Ο δήμαρχος ήρθε το Σάββατο το πρωί με την Σαραβανου, παρακολούθησε για λίγη ωρα τον αγώνα Άρη - Παναθηναϊκού και στο τέλος σηκώθηκε κι έφυγε όπως και η Σαραβανου. Το τραγικό είναι ότι αμέσως μετά ξεκινούσε ο αγώνας του ΑΟ Άνδρου και ο δήμαρχος ήταν απών από τον αγώνα της ομάδας του νησιού του!!!! ΝΤΡΟΠΗ...
Όσο για τον έπαρχο, για μια ακόμα φορά εξαφανισμένος!!!
Αφίχθη στο παρά πέντε για την απονομή.
Συγχαρητήρια στον κ.Αντωνελλο και τα μέλη του τοπικού συμβουλίου για την φιλοξενία.

ΣΧΟΛΙΟ ΕΝ ΑΝΔΡΩ
Έχετε δίκιο ως προς τον δήμαρχο. Ήρθε μόνο το Σάββατο το πρωί. Θεωρήσαμε πως πήγε και το βράδυ. Γράφτηκε λοιπόν εκ παραδρομής.

Το σχόλιο επεξεργάστηκε περίπου 1 χρόνο πριν από το χρήστη enandro enandro
This comment was minimized by the moderator on the site

Τη διοργάνωση σε πανάθλιο εγκαταστάσεις!

This comment was minimized by the moderator on the site

Το τουρνουά του Πρίντεζη στη Σύρο σκάλες ανώτερο!!!!!!!!!

ΣΧΟΛΙΟ ΕΝ ΑΝΔΡΩ
Μέχρι τώρα μετρήσαμε 4 υβριστικά σχολια σας με ΙΡ 5.203.134.23. Δύο σε άλλο θέμα και δύο πανομοιότυπα σε αυτό. Τα δύο υβριστικά κόπηκαν...

Το σχόλιο επεξεργάστηκε περίπου 1 χρόνο πριν από το χρήστη enandro enandro