Σεισμός στην Κύθνο! Αισθητός και στην Άνδρο!

Σεισμική δόνηση 4,3 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ σημειώθηκε στη θαλάσσια περιοχή ανοικτά της Κύθνου λίγα λεπτά πριν τις 12:00 το μεσημέρι (11:53) και έγινε αισθητή σε όλο το Νομό και ακόμα και στην Αττική. Ο σεισμός έγινε αισθητός και στην Άνδρο. Σε επικοινωνία μας με την πυροσβεστική Άνδρου μάς διαβεβαίωσαν πως δεν υπήρξε κανένα πρόβλημα. 

Σύμφωνα με την Αναθεωρημένη Λύση του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου, το επίκεντρο του σεισμού εστιάζεται στα 15 χλμ βορειο- βορειοδυτικά της Κύθνου, με εστιακό βάθος τα 14.4 χλμ. Κυκλάδες.

«Μικρή έκπληξη» χαρακτηρίζει το σεισμό που έγινε με προκαταρκτικό μέγεθος 4,4 και επίκεντρο 42 χλμ. δυτικά της Ερμούπολης Σύρου ο καθηγητής σεισμολογίας Γεράσιμος Παπαδόπουλος ενώ έδωσε λιτή απάντηση στο ερώτημα εάν συνδέεται με τα υποθαλάσσια ηφαίστεια των Κυκλάδων. Όπως αναφέρει σε ανάρτηση του η περιοχή δίνει σπάνια σεισμούς.

Απαντώντας σε ερώτηση εάν το εστιακό βάθος είναι τέτοιο που υπό προϋποθέσεις μπορεί να συνδεθεί με πιθανή έκρηξη στα βάθη των ηφαιστείων, με το μάγμα να έρχεται σε επαφή με κοιτάσματα εκρηκτικού αερίου ή οτιδήποτε μπορεί να προκαλέσει μεγάλης κλίμακας ένταση, απάντησε με κατηγορηματικό τρόπο πως το εστιακό βάθος ήταν στα 14 χιλιόμετρα συνεπώς δε μπορεί να συνδεθεί με τέτοιες υποθέσεις.

Πηγή: https://cycladeslive.gr/kyklades-seismos-43-richter-anoikta-tis-kythnou-aisthitos-se-olo-to-nomo/

 

ΑΦΗΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

ΑΦΗΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

  1. Σχολιάζετε ως επισκέπτης.
Attachments (0 / 3)
Share Your Location
There are no comments posted here yet