Δραματική επιχείρηση διάσωσης ναυαγού ανάμεσα Τήνου-Μύκονου από το Super Express!

 

Δραματική επιχείρηση διάσωσης ναυαγού στο στενό ανάμεσα Μύκονου και Τήνου το απόγευμα της Δευτέρας κάτω από δύσκολες καιρικές συνθήκες. Έκπληκτοι οι επιβάτες του πλοίου Super Express αντίκρισαν έναν ναυαγό σε κόκκινη φουσκωτή σωστική λέμβο εν μέσω θαλασσοταραχής στην περιοχή ανάμεσα σε Τήνο-Μύκονο. Ο άνδρας, σερβικής υπηκοότητας περίπου 40 ετών, που βρέθηκε στη θάλασσα επέβαινε μόνος σε ταχύπλοο 10 μέτρων που βυθίστηκε. Πρόλαβε ωστόσο να εκπέμψει SOS προς το Λιμεναρχείο Μυκόνου, το οποίο και ειδοποίησε το πλοίο Super Express που έκανε το δρομολόγιο από Μύκονο σε Τήνο και Ραφήνα.

Οι καπετάνιοι του πλοίου Γιάννης Βουτσελάκος και Κώστας Δρίβας ανταποκρίθηκαν στην κλήση του Λιμεναρχείου και προσέγγισαν τον ναυαγό κάνοντας τους κατάλληλους ελιγμούς (που δεν ήταν και εύκολοι καθώς εκείνη την ώρα στο στενό ανάμεσα στα δύο νησιά έπνεαν δυνατοί άνεμοι 6-7 μποφόρ) και κατάφεραν να σώσουν τον ναυαγό και να τον ανεβάσουν στο πλοίο. Στη συνέχεια το Super Express κατευθύνθηκε στο λιμάνι της Τήνου όπου και αποβιβάστηκε ο ναυαγός ο οποίος υποβλήθηκε σε ιατρικές εξετάσεις όπου διαπιστώθηκε πως ο διασωθείς ήταν καλά στην υγεία του. Στη συνέχεια θα μεταφερόταν στο λιμάνι της Ραφήνας

Όπως δήλωσαν στο Εν Άνδρ οι δύο καπετάνιοι με τους οποίους επικοινωνήσαμε το βράδυ της Δευτέρας ήταν μια δύσκολη επιχείρηση καθώς το ταχύπλοο δεν είχε λόγω ύψους τη δυνατότητα να τον ανεβάσει επάνω. Όμως όταν διαπίστωσαν πως το πλοίο του Λιμενικού θα αργούσε αρκετά έκαναν ότι ήταν κατάλληλο και τον ανεβάσουν πάνω και να τον πήγαν μέσα σε λίγα λεπτά στην Τήνο. 

ΠΗΓΗ: ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ 

 

ΑΦΗΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

ΑΦΗΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

  1. Σχολιάζετε ως επισκέπτης.
Attachments (0 / 3)
Share Your Location
There are no comments posted here yet