Πεντανόστιμη συνταγή, ζυμαρικά με κοτόπουλο, του Jamie Oliver εμπνευσμένη από την Άνδρο!...
Ο Jamie Oliver προτείνει ένα πεντανόστιμο πιάτο ζυμαρικών με κοτόπουλο, εμπνευσμένο από την Άνδρο, που υπόσχεται έντονες γεύσεις χωρίς πολύ κόπο ή έξοδα. Στο βιβλίο μαγειρικής του «5 Ingredients Mediterranean», ο Jamie γράφει χαρακτηριστικά: «Στο ελληνικό νησί της Άνδρου, σερβίρουν παραλλαγές αυτών των αναμφισβήτητα νόστιμων ζυμαρικών. Μπορείτε να φτιάξετε αυτά τα λαχταριστά ζυμαρικά με κοτόπουλο σε μόλις 10 λεπτά προετοιμασίας, αφήνοντάς τα να ψηθούν απαλά για μία ώρα ενώ εσείς χαλαρώνετε.»
Επιπλέον, όλα γίνονται σε ένα τηγάνι, μειώνοντας τον χρόνο καθαρισμού μετά το δείπνο. Προσαρμοσμένα στις αγαπημένες γεύσεις μικρών και ενηλίκων, τα ζυμαρικά προσφέρουν την άνεση της τυρένιας νοστιμιάς μαζί με ένα θρεπτικό μείγμα από κρεμμύδια, καρότα, σέλινο και ντομάτες.
Απαραίτητα είδη κουζίνας
- Εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο
- Κόκκινο ή λευκό ξύδι
- Αλατοπίπερο
- Μεγάλο αντικολλητικό τηγάνι κατσαρόλας
- Μικρότερο ταψί για τα ζυμαρικά
Ανάψτε την εστία σας και ρίξτε δύο κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο στο τηγάνι. Τσιγαρίστε τα μπούτια κοτόπουλου μέχρι να ροδίσουν και αφήστε τα στην άκρη.
Βάλτε μια σακούλα με ανάμεικτα κατεψυγμένα λαχανικά στο τηγάνι. Μαλακώστε τα για πέντε λεπτά και στη συνέχεια βάλτε ξανά τα μπούτια κοτόπουλου μαζί με λίγο κόκκινο ή λευκό ξύδι, αφήνοντας τα πάντα να αναμειχθούν όμορφα καθώς μαγειρεύονται.
Λιώστε τις ντομάτες με καθαρά χέρια και στη συνέχεια ρίξτε ένα κονσερβοκούτι νερό στην κατσαρόλα. Αφήστε το μείγμα να σιγοβράσει σε χαμηλή φωτιά για μία ώρα ή μέχρι το κοτόπουλο να μαλακώσει αρκετά ώστε να ξεκολλάει από το κόκαλο, ανακατεύοντας περιστασιακά.
Ετοιμάστε τα ζυμαρικά σε μια κατσαρόλα με βραστό αλατισμένο νερό σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας και στη συνέχεια στραγγίξτε τα. Ενώ τα ζυμαρικά κρυώνουν, αφαιρέστε όλο το κρέας κοτόπουλου από τα κόκαλα και ψιλοκόψτε το κρέας χρησιμοποιώντας πιρούνια. Στη συνέχεια, προσθέστε το ξανά στη σάλτσα και πετάξτε τυχόν πέτσα και κόκαλα.
Δοκιμάστε τη σάλτσα και αλατοπιπερώστε αν χρειάζεται, και το νόστιμο πιάτο ζυμαρικών σας είναι έτοιμο για σερβίρισμα. Για να σερβίρετε, ανακατέψτε τα ζυμαρικά με τη σάλτσα και τρίψτε μέσα το μεγαλύτερο μέρος του χαλουμιού.
Σερβίρετε περιχύνοντας από πάνω μια κουταλιά της σούπας εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο και το υπόλοιπο τριμμένο χαλούμι.
ΠΗΓΗ: