Φεύγετε να φεύγουμε…

 

Ώρα 18:30΄. Μισή ώρα μετά την ώρα αναχώρησης. Ακόμα περιμένουν να μπουν καμιά 20αρία ΙΧ και πλήθος φορτηγά!!! (φωτ. Εν Άνδρω).

Λες: «η 25η Μαρτίου πέφτει Σάββατο και δεν υπάρχει τριήμερο». Φτάνεις στο απογευματινό καράβι της Παρασκευής στη Ραφήνα και γίνεται το «έλα να δεις»! Ρωτάς απορημένος: «τι γίνεται ρε παιδιά;» Και σου απαντάνε: «είναι 26η Μαρτίου, τι σημασία έχει αν είναι Σάββατο!» Έλα ντε! Τι σημασία έχει αν είναι Σάββατο;

Σημασία έχει όσοι ακόμα αντέχουν να φάνε μπακαλιάρο και σκορδαλιά στο νησί τους!!! Και ήταν πολλοί στο απογευματινό δρομολόγιο του «Θεολόγος». Τίγκα ήταν το καράβι. Πρωτόκολλο! Και επιβάτες και ΙΧ. Έμειναν έξω και δύο φορτηγά που ήταν στην αναμονή!

Ρωτήσαμε: πάνω από 800 άτομα στα καταστρώματα. Κοντά 400 για Άνδρο. Κάτι γκρουπάκια για την Μεγαλόχαρη στην Τήνο γύρω στα 270 άτομα. Ε, δεν ήταν και 157 μυκονιάτες… Βάλε 156 ΙΧ (καμιά 80αριά για Άνδρο). Βάλε και 37 φορτηγά με προμήθειες (24 μόνο η Μύκονος που άνοιξε και προετοιμάζεται για καλοκαίρι). Φυσικά το απαραίτητο πούλμαν για Τήνο (είπαμε πάνε και πούλμαν στην Μεγαλόχαρη). Εντάξει τα 26 δίκυκλα δεν πιάνουν και πολύ χώρο (έτσι όπως τα στριμώχνουν στις γωνίες).

Ώρα 18:45΄.Τρία τέταρτα μετά την ώρα αναχώρησης. Διαπιστώνεται πως δεν χωρούν μια νταλίκα και ένα φορτηγό (για Άνδρο) που ήταν στην αναμονή. Όμως όπως φαίνεται όλη η προβλήτα έχει αδειάσει κι έχει γεμίσει το γκαράζ του "Θεολόγος"!!! (φωτ. Εν Άνδρω).

Τρία τέτΆντε να φορτώσεις όλα αυτά σε ¾ της ώρας. Γιατί είχε και πρωινό δρομολόγιο το «Θεολόγος» με καμιά 500 άτομα και ανάλογα αυτοκίνητα! Βάλε και το πρωινό Superferryπου πήρε κι αυτό περισσότερους. «Φεύγετε να φεύγουμε» ήταν η Ραφήνα την Παρασκευή. Κι εκεί που είχαν βαρεθεί από την υπνηλία των ημερών πράκτορες, πληρώματα, καβοδέτες (και οι άλλες δημοκρατικές δυνάμεις) έγινε ξαφνικά «της κακομοίρας»!

Φανταστείτε να ήταν και τριήμερο! Ε, πώς να μην βάλει έκτακτο τοπικό η FastFerriesτην προσεχή Παρασκευή για της Θεοσκεπάστου στην Άνδρο. Η χρονιά άρχισε με φούριες. Για να δούμε πως θα συνεχίσει;

Φυσικά το δρομολόγιο της Παρασκεύης είχε καθυστέρηση. Τι καθυστέρηση; Καθυστερησάρα. Φόρτωνε-φόρτωνε ¾ πριν την ώρα αναχώρησης και τελειωμό δεν είχε. Φόρτωνε και άλλα ¾ μετά την ώρα αναχώρησης. Κι άφησε, όπως είπαμε, και δύο φορτηγά έξω στο τέλος. Εντάξει προλάβαμε και φορτώσαμε κι εμείς ένα περγαμόντο για το καλό…

«Εν Άνδρω»

ΑΦΗΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

ΑΦΗΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

  1. Σχολιάζετε ως επισκέπτης.
Attachments (0 / 3)
Share Your Location
There are no comments posted here yet