Το Superferry έκανε απόψε την καλή του πράξη…

Το Superferry σε νυχτερινή αναχώρηση από το Γαύριο (φωτ. αρχείου Εν Άνδρω).

Απόψε γύρω στις 19:50 – την ώρα που το Superferry έδενε στο Γαύριο – ειδοποιήθηκε από συγγενή ασθενούς από το Κόρθι ο π. Δήμαρχος Άνδρου Γιάννης Γλυνός να μεσολαβήσει στους αδελφούς Στεφάνου ώστε να καθυστερήσει ο απόπλους του στο Γαύριο ώστε να προλάβει το ΕΚΑΒ να κάνει τη διακομιδή ασθενούς με καρδιολογικό πρόβλημα.

Η εντολή των αδελφών Στεφάνου ήταν άμεση: «το πλοίο να περιμένει όσο θα χρειαζόταν»! Έγιναν οι απαραίτητες συνεννοήσεις μεταξύ Λιμεναρχείου, λιμενάρχη και πλοιάρχου. Και το πλοίο καθυστέρησε  περιμένοντας το ΕΚΑΒ με την ασθενή.

Το πλοίο απέπλευσε στις 20:45΄. Το Εν Άνδρω επικοινώνησε με τον πλοίαρχο Θανάση Χαλά - την ώρα που έβγαινε από το λιμάνι - για να επιβεβαιώσει τον χρόνο της καθυστέρησης. Μια καθυστέρηση που βοήθησε την ασθενή να μεταβεί εγκαίρως σε νοσοκομείο της Αθήνας.

Λίγα λεπτά αργότερα λάβαμε τηλεφώνημα και στη συνέχεις ευχαριστήρια επιστολή του πρώην δημαρχου Άνδρου Γιάννη Γλυνού προς τους αδελφούς Στεφάνου:

ΕΥΧΑΡΙΣΤΗΡΙΑ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΓΙΑΝΝΗ ΓΛΥΝΟΥ 

Θέλω να ευχαριστήσω με όλη την καρδιά μου τους αδελφούς Δημήτρη και Γιώργο Στεφάνου για την άμεση ανταπόκριση τους στο αίτημα μας να γίνει επείγουσα μεταφορά ασθενούς από το Κόρθι που νοσηλευόταν στο Κέντρο Υγείας με σοβαρό καρδιολογικό πρόβλημα.

Για μια ακόμα φορά απέδειξαν την κοινωνική ευαισθησία τους απέναντι στον τόπο και στους ανθρώπους του με το να δώσουν εντολή – μετά από συνεννόηση με τον Λιμενάρχη Άνδρου – να καθυστερήσει το πλοίο Superferryτον απόπλου του περιμένοντας το ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ που έκανε την διακομιδή.

Ευχαριστίες, επίσης, στον καπετάνιο και στο πλήρωμα του πλοίου, στο Λιμεναρχείο Άνδρου και στο ΕΚΑΒ.

Γιάννης Γλυνός

π. Δήμαρχος Άνδρου

ΑΦΗΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

ΑΦΗΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

  1. Σχολιάζετε ως επισκέπτης.
Attachments (0 / 3)
Share Your Location
There are no comments posted here yet