ΓΙΑ ΤΟ ΚΤΕΛ ΑΝΔΡΟΥ…

 

(Πριν λίγες μέρες (3/9) λάβαμε mail αναγνώστη που αναφέρει μια δύσκολη διαδρομή του τον Αύγουστο από τη Χώρα στο Γαύριο που αναφέρεται σε συμπεριφορά οδηγού του ΚΤΕΛ Άνδρου. Λόγω φόρτου εκείνων των ημερών, αλλά και λόγω καλοκαιριού, δεν βάλαμε αμέσως την καταγγελία. Θελήσαμε να την δουν οι αρμόδιοι με σχετική άνεση ώστε να δώσουν οδηγίες στους οδηγούς τους. Την δημοσιεύουμε σήμερα και ελπίζουμε να μην ξανασυμβεί τέτοιο περιστατικό – Εν Άνδρω)

Προς κάθε ενδιαφερόμενο

Την Κυριακή 25/8, 20:30, ξεκίνησα από Χώρα με το αυτοκίνητο μου, να ταξιδέψω προς Γαύριο, καθώς ταξίδευα με το πλοίο των 21:30 προς Ραφήνα. Αμέσως μετά τον Πιτροφό, συνάντησα ουρά αυτοκινήτων πίσω από από το λεωφορείο του ΚΤΕΛ με πινακίδα που τελείωνε σε 86.
Ο οδηγός του ΚΤΕΛ, δεν άφηνε τα ΙΧ αυτοκίνητα να τον προσπεράσουν, ίσως και να τα ανταγωνιζόταν επιταχύνοντας στις ευθείες, με αποτέλεσμα να έχει σχηματιστεί τεράστια ουρά αυτοκινήτων δημιουργώντας άγχος στους οδηγούς των ΙΧ που ακολουθούσαν και σε επικίνδυνες προσπεράσεις. Το λεωφορείο του ΚΤΕΛ τελικά το προσπέρασα στο Μπατσί, στη στάση κοντά στο σούπερ μάρκετ ΑΒ.
Πιστεύω, ο (επαγγελματίας) οδηγός του ΚΤΕΛ οφείλει να διευκολύνει τα ΙΧ να προσπερνούν, ώστε να μην δημιουργηθεί κάποιο δυστύχημα στους στενούς δρόμους του νησιού. Επιπλέον όμως, θεωρώ αποτελεί νομοθετική απαίτηση, προπορευόμενο όχημα να διευκολύνει την προσπέραση εφόσον υπάρχει ένας συγκεκριμένος αριθμός οχημάτων που ακολουθούν ή/ και το προπορευόμενο όχημα υστερεί κατά 10 χιλιόμετρα ταχύτητας του ορίου.
Αλλά πάνω από όλα, ο κύριος λόγος είναι η αποφυγή τυχόν δυστυχήματος.

Ευχαριστώ που με ακούσατε.
Παρακαλώ για την ανωνυμία μου.

ΑΦΗΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

ΑΦΗΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

  1. Σχολιάζετε ως επισκέπτης.
Attachments (0 / 3)
Share Your Location
There are no comments posted here yet
This comment was minimized by the moderator on the site

Έλεος!!!!!!!!!! Αγαπητέ κ. Διαμαντή μας, διορθώνετε σας θερμοπαρακαλούμε τα ορθογραφικά λάθη στα σχόλια - Μας βγάζουν τα μάτια. Ευχαριστούμε εκ των προτέρων!
ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΕΝ ΑΝΔΡΩ
Αδύνατον! Αυτό είναι το πολιτικό και ορθογραφικό επίπεδο κάθε αναγνώστη. Στο πολιτικό όταν λένε απίθανα (πχ το Τοπικό του Γαυρίου να φέρει δημόσιες επενδύσεις για το λιμάνι) απάνταμε. Στο ορθογραφικό δεν γίνεται. Ακόμα και το σχόλιο του Μαΐου κατά του παπα-Λεφτέρη από υποστηρικτή του πρώην δημάρχου το αφήσαμε όπως το έγραψε. Λάθη γίνονται. Μόνο που κάποιοι κάνουν μόνο λάθη...

Το σχόλιο επεξεργάστηκε περίπου 4 χρόνια πριν από το χρήστη enandro enandro
This comment was minimized by the moderator on the site

1ον: το πρώτο σημείο που επιτρέπετε η προσπέραση νομικά είναι η ευθεία στα απροβατου, ποιο πριν απαγορεύετε ακόμα και όταν κάνει στάση διότι μπορεί να πεταχτεί πεζός άρα και στο μπατσί που προσπεράσες μαλάκια έκανες μπορούσες να προκαλέσεις τροχαίο και αν σε έβλεπαν μπάτσοι θα σου εσκηζαν...
2ον: το λεοφωριο πηγαίνει για το βαπόρι και φτάνει μισή ώρα νωρίτερα άρα δεν υπήρχε λόγος προσπέραση επίσης κανένας νόμος δεν λέει ότι πρέπει να ελατωσει το λεοφωριο για να προσπεράσει το οποιοδήποτε ιχ και να καθηστερισει το λεωφορείο με 50 επιβάτες οι οποίοι πιθανότατα βγάζουν εισητηρια στο λιμανι
3ον: αν ο οδηγός του προπορευομενου οχήματος εστιάζει στον αριθμό των οχημάτων που ακολουθούν, δεν θα έχει την πλήρη προσοχη του στο δρόμο. Άρα αυτό δεν θα γίνει ποτέ έγκυρη νομοθεσία.

ΥΓ: δυστηχιματα γίνονται όταν υπάρχουν βιαστικοι οδηγοί και όχι προσεκτικοί
Καταλάβαμε γιατί δεν έβαλες όνομα (προσπεράσες παράνομα)

Το σχόλιο επεξεργάστηκε περίπου 4 χρόνια πριν από το χρήστη enandro enandro
This comment was minimized by the moderator on the site

για μποξ, έχει γίνει το "εν Άνδρω". ¨οποιος δεν γουστάρει κάποιον ή κάτι ορμάει κι όπου βγει. Ωραία πράγματα! Κάτι από trash tv προ εικοσαετίας, με Μάκηδες, Ευαγγελάτους κι άλλα λαμπρά ονόματα θυμίζει, που έφεραν την κοινωνία πολύ πέρα από τα όρια αντοχής της!
ΣΧΟΛΙΟ ΕΝ ΑΝΔΡΩ
Μάλλον δεν ξέρετε τι λέτε. Έγινε μια καταγγελία για συμπεριφορά οδηγού (κατά την γνώμη του καταγγέλοντος) που ΔΕΝ δημοσιεύθηκε όσο χρόνο διαρκούσε το καλοκαίρι για να μην γίνουμε λαϊκιστές. ΑΥΤΟ ΔΕΝ ΤΟ ΕΙΔΑΤΕ ΑΝ ΚΑΙ ΤΟ ΓΡΑΦΟΥΜΕ. Υπήρξαν μερικά σχόλια πολιτισμένα που κάποιοι είπαν τη γνώμη τους και ορισμένα στήριξαν το ΚΤΕΛ για το έργο του. ΑΥΤΟ ΔΕΝ ΤΟ ΕΙΔΑΤΕ ΑΝ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΓΡΑΜΜΕΝΑ. Αναγνώστης μας που έχει σχέση με το ΚΤΕΛ (συνεργαζόμενος) έγραψε σχετικό σχόλιο και στο τέλος μας ζήτησε να κάνουμε και ένα ρεπορτάζ για την προσφορά του ΚΤΕΛ εφέτος το καλοκαίρι και για τη νέα θαυμάσια ιστοσελίδα του. Συμφωνήσαμε. ΑΥΤΟ ΔΕΝ ΤΟ ΞΕΡΕΤΕ...
Και εσείς γράφετε για αρένες. Τι άθλιο γράφει ο καταγγέλλων; Λέει μια γνώμη για έναν οδηγό του ΚΤΕΛ. Δεν τη δημοσίευσαμε καλοκαίρι για να μην υπάρξει πρόβλημα. Την βάζουμε φθινόπωρο και ετοιμάζουμε και ρεπορτάζ για το ΚΤΕλ (κάτι που μας ζήτησε και η ιδιοκτήτρια του το καλοκαίρι αλλά δεν προλάβαμε). Κι εσείς μιλάτε για αρένες.
Τι είδους κοινωνία θέλετε: βουβή, άβουλη, άπραγη; Όταν μια καταγγελία είναι ΚΟΣΜΙΑ θα πρέπει να συζητηθεί και να απορριφθεί ή να ληφθεί υπόψη.
Όμως με τέτοιες στάσεις που έχουν μερικοί θέλουν μια κοινωνία ΑΡΕΝΑ σιωπής, άβουλη, άπραγη, ενοχική. Λυπούμαστε που θα σας απογοητεύσουμε αλλά αυτές οι κοινωνίες δεν προχώρησαν ποτέ...

Το σχόλιο επεξεργάστηκε περίπου 4 χρόνια πριν από το χρήστη enandro enandro
This comment was minimized by the moderator on the site

Απορώ πως μπαίνουν μέσα σε αυτά τα λεωφορεία;...
ΣΧΟΛΙΟ ΕΝ ΑΝΔΡΩ
Το σχόλιο περικόπτεται λόγω καταγγελιών χωρίς απόδειξεις....

Το σχόλιο επεξεργάστηκε περίπου 4 χρόνια πριν από το χρήστη enandro enandro
This comment was minimized by the moderator on the site

Για το τελευταίο πράγμα που μπορεί να κατηγορήσει κανείς τους οδηγούς των ΚΤΕΛ Άνδρου, είναι ότι "σέρνονται". Μάλλον "κομμάτια" πάνε κι αλίμονο, όχι αν βρεθείς πίσω τους, αλλά αν τους δεις να έρχονται από απέναντι..
Σοβαρά τώρα, επειδή το οδικό δίκτυο της Άνδρου έχει πολλές φορές φέρει σε πολύ δύσκολη θέση ακόμη και εμπειρότατους και πολύ γρήγορους οδηγούς, μάλλον πρέπει να υπολογίζουμε καλύτερα τους χρόνους μας, να ξεκινούμε έγκαιρα και να έχουμε περιθώριο, από το να τρέχουμε και να προσπερνάμε στην τύχη, πιέζοντας αφόρητα οδηγούς λιγότερο έμπειρους από εμάς, ή εκείνους που δε γνωρίζουν καθόλου το οδικό δίκτυο (αυτούς που έχουν έρθει για τουρισμό δηλαδή) και σιχτιρίζουν την ώρα και τη στιγμή που πάτησε η ρόδα τους στο νησί μας..

This comment was minimized by the moderator on the site

Καμμια νομικη απαιτηση δεν υπαρχει και ιδιαιτερα οπως την θετει ο ανωνυμος. Συγκεκριμενος αριθμος αυτοκινητων (μηπως γνωριζει ποιος ειναι αυτος ο συγκεκριμενος αριθμος;) οπως και το αυθαιρετο οριο των 10 χλμ κατω απο το οριο ταχυτητας. (στα χωρια το 30 γινεται 20 και στον ανοικτο δρομο το 80 γινεται 70 !!!). Απο την αλλη μερια δινεται βημα σε εναν ανωνυμο και μαλλον κακο οδηγο ο οποιος αργησε να φυγει και τρεχοντας ηθελε να φθασει στην ωρα του στο λιμανι. Εχουμε δυστυχως δει και βλεπουμε πολλους τετοιους κακους οδηγους στο νησι οι οποιοι βιαζονται, κανουν προσπερασεις σε στροφες χωρις ορατοτητα, πιεζουν τους προπορευομενους, κορναρουν κλπ κλπ. Εσεις εκει οι κακοι οδηγοι καταλαβετε επι τελους οτι ζητε σε μια κοινωνια οπου υπαρχουν ολων των ειδων οι οδηγοι, υγειεις, λιγοτερο υγειεις, επιδεξιοι οδηγοι, κακοι οδηγοι, εμπειροι οδηγοι, απειροι οδηγοι, γνωστες και μη γνωστες των δρομων. Ωφειλετε να σεβεσθε ολους αυτους τους συνανθρωπους σας και να εχετε υπομονη και χρονο για να πατε ολοι αυτοι διαφορετικοι τυποι με ασφαλεια στον προορισμο σας. Αλλοιως αγοραστε ενα κτημα μακρια απο τον κοσμο και καντε εκει οτι σας αρεσει διχως να δινετε λογαριασμο σε κανενα. Στους δημοσιους δρομους θα σεβεσθε τους κανονες για να ειμαστε ολοι καλα. Και μια επισημανση Απο τον Πιτροφο εως το Μπατσι γνωριζετε ποσα σημεια εχουν διακεκομμενη γραμμη για προσπεραση? Την επομενη φορα μετρηστε τα και δειτε εαν οι προσερασεις σε αυτη την διαδρομη ειναι επιτρεπτες συμφωνα με τον ΚΟΚ. Αρκετα.... οχι να δινεται βημα και στους νευρικους παραβατες!!