Με πυραυλάκατο η εικόνα της Παναχράντου και η κάρα του Αγίου Παντελεήμονα στον Πειραιά

Η πυραυλάκατος ΤΠΚ ΡΙΤΣΟΣ Π71 που θα κάνει την μεταφορά από την Άνδρο στον Πειραιά.

(Την Κυριακή 20 Οκτωβρίου 2019 η εικόνα της Παναχράντου και η κάρα του Αγίου Παντελεήμονα θα μεταφερθεί με πυραυλάκατο του Πολεμικού Ναυτικού από την Χώρα της Άνδρου στον Πειραιά όπου εορτάζονται με λαμπρότητα και επισημότητα τα Δημήτρια 2019. Εορτή που θα διαρκέσει, σύμφωνα με το πρόγραμμα, από την Κυριακή 20/10 μέχρι το Σάββατο 26/10. Την εικόνα και την κάρα θα συνοδεύσουν ο ηγούμενος Γέροντας Ευδόκιμος και ο μοναχός Π. Αέτιος. Οι τελετές για τα Δημήτρια θα ξεκινήσουν με την υποδοχή της εικόνας της Παναχράντου και της κάρας του Αγίου Παντελεήμονα στον Πειραιά το απόγευμα της Κυριακής στις 16:00 θα κορυφωθούν το Σάββατο 26/10 με λιτάνευση τους στον Πειραιά και θα λήξουν την Κυριακή 27/10. Από το γραφείο δημάρχου Άνδρου απεστάλησαν προς δημοσίευση η σχετική είδηση και η σχετική πρόσκληση από τον ναό του Αγίου Δημητρίου Πειραιώς, καθώς και το πρόγραμμα των εορταστικών εκδηλώσεων - Εν Άνδρω)

Καλησπέρα,

Σας προωθούμε την γνωστοποίηση του Ιερού Ναού Αγίου Δημητρίου, σχετικά με  την άφιξη Πολεμικού Ναυτικού πλοίου για  μεταφορά της Ιερής Εικόνας της Παναχράντου και της Κάρας του Αγίου Παντελεήμονα, από την Νήσο Άνδρο, Κυριακή 20 Οκτωβρίου 2019 και ώρα άφιξης 17:00μμ, ως προς ενημέρωση και τυχόν δικές σας ενέργειες.

Ευχαριστούμε

Γραφείο Δημάρχου Άνδρου

 

ΑΦΗΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

ΑΦΗΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

  1. Σχολιάζετε ως επισκέπτης.
Attachments (0 / 3)
Share Your Location
There are no comments posted here yet
This comment was minimized by the moderator on the site

Το νησί της Ανδρου βρίσκεται σε αρκετά κομβικό σημείο στο Αιγαίο και λόγω του οτι ο δίαυλος του Κάβο Ντόρου βρίσκεται σε απόσταση αναπνοής από το ίδιο μας το νησί, θα μπορούσε να ελλιμενίζεται πλοίο αντίστοιχου τύπου του Πολεμικού Ναυτικού ή του Λιμενικού Σώματος στο νησί (Γαύριο ή Χώρα). Κάτι ανάλογο δηλαδή με το πλοίο που ήρθε ξανά στο νησί μας και πήρε πριν μερικούς μήνες την εικόνα του Αγίου Νικολάου από το άλλο γνωστό μοναστήρι του νησιού. Αυτό θα γινόταν με αφορμή τον έλεγχο και την προστασία της γύρω θαλάσσιας περιοχής. Ενίοτε θα μπορούσε να μεταφέρει έκτακτα περιστατικά ασθενών στην Αθήνα ή τη Σύρο και να συνδράμει σε περιπτώσεις αντίστοιχες μεταφοράς λειψάνων αγίων προς την Αττική γή, χωρίς όμως να είναι ο αποκλειστικός του ρόλος αυτός. Το να ξεκινά ένα σκάφος τέτοιου τύπου από το ναύσταθμο Σαλαμίνας για το οποιοδήποτε νησί του Αιγαίου για οποιοδήποτε σκοπό αντιλαμβάνεστε βεβαίως οτι κοστίζει και μάλιστα ακριβά. Δεν είναι μόνο τα έξοδα καυσίμων που επωμίζεται ο Ελληνας φορολογούμενος στην τελική ανάλυση, αλλά πολλά περισσότερα, τα οποία δεν γίνονται γνωστά στο ευρύ κοινό.

This comment was minimized by the moderator on the site

Επιτρέψαμε τα ασεβή σχόλια προς το πρόσωπο του Γέροντα Ευδόκιμου ώστε όλη η Άνδρος να δει πως ΔΕΝ σέβονται κάποιοι "θρησκευάμενοι" - που δεν έχουν ιερό και όσιο - έναν γέροντα που ΑΦΙΕΡΩΣΕ 60 ΧΡΟΝΙΑ ΑΠΟ ΤΗ ΖΩΗ του στη Μονή Παναχράντου. Την βρήκε ερείπιο και την διέσωσε και την αναστύλωσε. Την βρήκε απομονωμένη χωρίς δρόμο, χωρίς νερό, χωρίς φως, χωρίς τηλέφωνο. Πλήρωσε από την τσέπη του και κατάφερε να παρακινήσει δεκάδες να δείξουν την αγάπη τους αναστυλώνοντας την.
Σήμερα η Μονή Παναχράντου αποτελεί ένα ΚΟΣΜΗΜΑ για την Άνδρο. Και επιπλέον είναι το μόνο μοναστήρι με τέτοια κοινωνικότητα προς όλους. Ανοιχτό όλες τις ώρες της μέρας. Ο Γέροντας Ευδόκιμος διακρίνεται για την ταπεινότητα του και ΟΥΔΕΠΟΤΕ υπήρξε φιλάρεσκος και ΟΥΣΕΠΟΤΕ αυτοπροβλήθηκε. Δυστυχώς κάποιοι απλώς θέλετε να κατεδαφίζετε προσωπικότητες. Ας τα διαβάσει αυτά η Άνδρος και ας βγάλει τα συμπεράσματα της για το ποιοι κρίνουν ποιους.
Όσο για το πλοίο του Πολεμικού Ναυτικού απλώς έρχεται να πάρει κάποια θρησκευτικά κειμήλια της Άνδρου. Το κάνει για να δείξει σεβασμό στα κειμήλια και σε όσους πιστεύουν σε αυτά. Εμείς δεν θα κρίνουμε την αγιότητα τους. Εμείς απλώς δείχνουμε σεβασμό στα πιστεύω των ανθρώπων.
Και δεν είναι πρώτη φορά που ήρθε πλοίο του πολεμικού ναυτικού για γιορτή ή για να πάρει κειμήλια από την Άνδρο. Και μάλλον δεν θα ειναι η τελευταία. Ήρθε το Λιμενικό για τα κειμήλια του Αγίου Νικολάου, αλλά τότε κυβερνούσαν οι άλλοι στην Ελλάδα και στην Άνδρο. Ίσως γι' αυτό και δεν ενόχλησε
Ας είσαστε, λοιπόν, πιο προσεκτικοί στις εκφράσεις σας. Ιδίως σε ζητήματα προσώπων. Μιλάτε για επώνυμα πρόσωπα αλλά εσείς δεν τολμάτε να μιλήσετε επώνυμα. Γιατί; Γιατί στο "νταβαντούρι" όπως λέτε μερικοί απλώς προσθέτετε το δικό σας "νταβαντούρι" για να κάνετε κι εσείς θόρυβο.
Αποδεκτή η κριτική μερικών από το Εν Άνδρω ως προς το χριστιανικόν της ταπεινότητας. Όμως γιατί τόσο όψιμα; Τόσες φορές ήρθε η φρεγατα στο Κόρθι και στην Χώρα. Τόσες φορές έβγαλε άγημα το πολεμικό ναυτικό. Αλλά και το Λιμενικό βοήθησε σε μεταφορά κειμηλίων. Ποτέ δεν μιλήσατε. Και ξαφνικά που βρέθηκαν τόσοι "χριστιανοί" και τόσοι "αριστεροί" και ξεσηκώθηκαν;
Και γιατί η τόσο άδικη επιθετικότητα σε πρόσωπα της Άνδρου που ΔΕΝ εμπλέκονται στην μεταφορά, την οποία κανόνισαν από τον Πειραιά. Το γραφει το δελτίο τύπου. Δεν το διαβάσατε; Και γιατί επιχειρείται εμπλοκή δημάρχου και επάρχου; Έχει άραγε η Μονή Παναχράντου υπηρεσία δημοσιότητας των δελτίων τύπου που στάλθηκαν από τον Πειραιά;
Χτυπάτε άδικα τους μοναχούς και πιο άδικα από όλους τον Γέροντα - που έδωσε τη ζωή του στην Άνδρο; Εσείς τι δωσατε στην Άνδρο; Την ανωνυμία σας; Και τους χτυπάτε και για κάτι που δεν κανονίστηκε από αυτούς.
Μήπως είστε λίγο άδικοι; Μήπως είστε λίγο μεροληπτικοί; Μήπως μερικοί κάνετε θόρυβο και τίποτα άλλο; Μήπως μερικοί "χριστιανοί" το όνομα και μερικοί "αριστεροί" το θρήσκευμα είστε λίγο υπερβολικοί και πολύ όψιμοι επικριτές για πολιτικάντικους λόγους;
Ρωτάμε μήπως;

Το σχόλιο επεξεργάστηκε περίπου 4 χρόνια πριν από το χρήστη enandro enandro
This comment was minimized by the moderator on the site

ΧΡΗΜΑ ΠΟΥ ΣΠΑΤΑΛΙΕΤΑΙ!!!

This comment was minimized by the moderator on the site

ΜΠΡΆΒΟ ΣΤΙΣ ΦΩΝΕΣ ΤΗΣ ΛΟΓΙΚΗΣ.
ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΚΎΡΙΕ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΑ, ΤΌΛΜΗΣΑΝ ΜΕΡΙΚΟΊ ΑΝΓΝΩΣΤΕΣ ΣΑΣ ΝΑ ΓΡΆΨΟΥΝ ΤΑ ΠΑΡΑΚΤΩ ΣΧΌΛΙΑ.
ΣΧΌΛΙΑ ΜΕ ΔΙΚΑΙΟΛΗΜΕΝΑ ΕΡΩΤΉΜΑΤΑ ΚΑΙ ΑΠΟΡΙΕΣ, ΠΡΟΣ ΤΙ ΌΛΟ ΑΥΤΌ ΤΟ ΠΟΛΥΕΞΟΔΟ ΝΤΑΝΑΝΤΟΥΡΙ ΘΑ ΤΟ ΠΩ ΕΓΩ.
ΑΝΤΙ, ΝΑ ΔΕΊΞΟΥΝ ΣΕΒΑΣΜΌ ΣΤΟΝ ΈΛΛΗΝΑ ΠΟΛΊΤΗ ΚΑΙ ΦΟΡΛΟΓΟΥΜΕΝΟ ΤΌΣΟ ΣΚΛΗΡΑ, ΣΚΟΡΠΟΥΝ ΛΕΦΤΆ ΓΙΑ... ΒΥΖΑΝΤΙΝΟΎ ΤΎΠΟΥ ΕΚΦΗΛΩΣΕΙΣ, ΠΟΥ ΠΡΟΚΑΛΟΎΝ.
ΠΟΛΛΆ. ΠΕΡΙΣΣΌΤΕΡΑ ΘΑ ΕΊΧΑΝ ΟΦΈΛΗ ΑΝ ΤΟΥΣ ΕΝΔΙΦΕΡΕ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΆ, ΑΝ ΌΛΟΙ ΤΟΥΣ ΈΚΑΝΑΝ ΤΟ ΑΠΛΌ!
ΜΕΤΑΦΟΡΆ ΤΗΣ ΑΓΙΑΣ ΕΙΚΟΝΑΣ ΚΑΙ ΤΩΝ ΙΕΡΏΝ ΚΕΙΜΗΛΙΩΝ, ΝΑΙ, ΑΛΛΆ ΜΕ ΜΔΕΝΙΚΟ ΚΟΣΤΟΣ ΜΕ ΤΑ ΠΛΟΊΑ ΤΗΣ ΓΡΑΜΜΗΣ ΚΑΙ. ΌΧΙ ΝΑ. ΠΗΓΑΙΜΌ ΈΡΧΟΝΤΑΙ ΦΡΕΓΑΤΕΣ ΠΟΛΥΕΞΟΔΕΣ ΓΙΑ... ΦΑΝΤΑΙΖΙ ΠΟΥ ΛΕΙ ΚΙ Ο ΛΑΟΣ ΕΚΦΗΛΩΣΕΙΣ.
ΑΛΉΘΕΙΑ Ο ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗΣ ΤΙ ΛΈΕΙ ΓΙΑ ΌΛΑ ΑΥΤΑ?
ΛΑΙΣΤΑΤΟΙ ΌΛΟΙ ΟΙ ΠΟΙΜΕΝΙΚΟΙ ΜΑΣ ΠΑΤΕΡΕΣ, ΣΤΑ ΚΥΡΙΑΚΆΤΙΚΑ ΤΟΥΣ ΜΗΝΎΜΑΤΑ ΑΛΛ ΕΔΏ ΥΠΆΡΧΕΙ ΣΙΩΠΉ!
ΑΛΉΘΕΙΑ ΈΤΣΙ ΚΗΡΥΣΣΕ ΤΟ ΛΌΓΟ ΤΟΥ Ο ΧΡΙΣΤΟΣ?
ΔΉΜΗΤΡΑ

This comment was minimized by the moderator on the site

Δυστυχώς κύριε Μπασαντη, η αυτοπροβολή και η φιλαρεσκεια του σεβαστούς πατέρα Ευδοκιμούν, έχει ξεπεράσει εαυτόν και αλλήλους.
Όλοι σπεύδουν οι δημόσιοι λειτουργοί να φωτογραφηθουν μαζί του, σε κάθε εκδήλωση, είτε είναι για μακαρονάδες, είτε είναι για χριστιανικής εορτές.
Μία αυτοπροβολή, που προσβάλλει σε μεγάλο βαθμό τον απλό πιστό και τελικά, λειτουργεί, αντιστρόφως ανάλογα, από τα προσδοκούμενα, που επιδιώκουν.
Αναγκάζουν κάτω από πιέσεις, να λειτουργήσουν το κήρυγμα του χριστιανισμό, με πομπωδεις εκδηλώσεις, με '' ταραντατζουμ- ταραντατζουμ '' και πολυεξοδες μεταφορές των αγίων λειψάνων και εικόνων, κάνοντας θόρυβο και επιδιώκοντας φωτογραφίες, βίντεο και τηλεόραση.
Πόσο αυτό αλήθεια συνάδει με τα '' άγια των αγίων'' της χριστιανοσυνης αλήθεια, έχουν σκεφτεί άραγε η δεν τους νοιάζει, παρά μόνον η εφήμερη δημοσιότητα?
Και τέλος ας μας πούνε οι κορυφαίοι θεσμικοί μας εκπρόσωποι κύριος Δήμαρχος και κύριος Έπαρχος, γιατί αλήθεια, γίνονται.... διαφημιστές μιας τέτοιας... παρατάς, που καλούμαστε όλοι μας να πληρώσουμε και...ντε και καλά να αποδεχθουμε, πιστεύοντας ότι με την συνεχή προβολή θα το χωνέψουμε!
Κρίμα.... Κρίμα

This comment was minimized by the moderator on the site

ΕΙΝΑΙ ΠΡΟΚΛΗΣΗ ΑΥΤΟ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΣΥΝΗ ΚΑΙ ΣΥΓΧΩΡΕΣΤΕ ΜΑΣ...

Ο λαός σας, ψήφισε ΝΕΟΔΗΜΟΚΡΆΤΕΣ μας, για να λύσετε τα οικονομικά και εθνικά προβλήματα και όχι για να τον περιπλέξετε στις δίνες των ιδεοληπτικών σας εμμονών.
Δεν σας ψήφισε, ούτε για πνευματικούς, ούτε για θρησκευτικούς αναμορφωτές.
Ασχοληθείτε με τα μνημόνια, έχουμε ή δεν έχουμε, βγήκσαμε ή δεν βγήκαμε απο αυτά και με την γενικότερη πολιτική εξυγίανση –γιατί πολύ το καθυστερείτε-και αφήστε τον Θεό, τους Αγίους και τις Αγίες στην Εκκλησία και σε όσους, είτε καλώς, είτε κακώς, τους πιστεύουν.
Η μεταφορα της εικόνας και της κάρας, με δημόσιο μέσο και μάλιστα πολυέξοδο σε καύσιμα, κοστίζει πάρα πολλά.
Η απλή σκέψη του κάθε πιστού, του κάθε ταπεινού χριστιανού, είναι γιατί, με τέτοιες πομπώδεις και πολυέξοδες αποστολές, κάνετε αυτήν την ταπεινή χριστιανική εκδήλωση, τόσο ‘’εχθρική’’ απέναντι στην πλειοψηφία των Ελλήνων χριστιανών, που δεν θέλουν όμως να τρώνε κουτόχορτο θρησκοληψίας ? ?
Καλά γράφει κι άλλος σχολιαστής .
Χάθηκε ο κόσμος να μεταφερθούν με το πλοίο της γραμμής, σεμνά και ταπεινά, όπως η ίδια η ζωή του Χριστού μας και έρχεστε σήμερα και προκαλείτε στην ουσία την κάθε Ελληνική οικογένεια ?
ΣΧΟΛΙΟ ΕΝ ΑΝΔΡΩ
Δίκιο έχετε. Μόνο να που και με τον ΣΥΡΙΖΑ ο Άγιος Νικόλαος μεταφέρθηκε στην Ραφήνα με πλοίο του Λιμενικου. Ποια η διαφορά;

Το σχόλιο επεξεργάστηκε περίπου 4 χρόνια πριν από το χρήστη enandro enandro
This comment was minimized by the moderator on the site

τα καυσιμα τα πληρώνουμε όλοι μας ...για ''άρτον και θεάματα'' ...πάτε καλα ορέ....που θα λέγε και ο Κολοκοτρώνης
χάθηκε το πλοίο της γραμμής, ώστε να γλυτ΄ψουμε τουσ χαλεπούς αυτούς καιρόυς πετρέλαι κι άλλα περιττά έξοδα !!!!!!
τι θέλετε να δείξετε ολοι σας....ότι είσαστε πιό φανατικοί ορθόδοξοι απο εμάς ...απαράδεκτη ενέργεια..για να μην πώ πρόκληση...στις πλάτες τις δικές μας, ξοδεύευετε λεφτά του Ελληνα φορλολογούμενου....

This comment was minimized by the moderator on the site

Όποιος θέλει να προσκυνήσει την κάρα του Αγίου και την Εικόνα της Παναχράντου να έρθει στην Άνδρο..................................

This comment was minimized by the moderator on the site

Μεγάλη η χάρη του Αγίου Παντελεήμονα. Βοήθειά του σε όλους μας . Μεγάλη τιμή για την Άνδρο μας.
Ελπίζω τα πλοία του ΠΝ να βοηθούν εξίσου και στα σύνορα μας στη ατελείωτη εισβολή μεταναστών ή λαθρομεταναστών στο ανατολικό Αιγαίο....ή μπα;